Σταματάει η Χαρούλα

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.923
Reaction score
7.992
Μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι η Χαρούλα με απίστευτες ερηηνείες, πανέμορφα δικά της τραγούδια, ανθρώπινη ζεστή παρουσία... και εντελώς δική της φωνή, δικό της ήχο... Τι άλλο να ζητήσει κανείς...
Φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι. Δεν συγκαταλέγεται στα παραπάνω αναφερόμενα η παρούσα!
 




Μηνύματα
2.340
Reaction score
4.902
Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς πήγα στο Christmas Theatre και άκουσα Βίκυ Λέανδρος. Με εξαίρεση τις χαρακτηριστικές κορώνες της που ομολογουμένως δεν μπορούσε να τις βγάλει πια ( ήταν αισθητή η αλλαγή τοποθέτησης της φωνής της, αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας... ), ήταν λες και άκουγα τη Βίκυ των ηχογραφήσεων. Και σκεφτόμουν:
"Και έχεις κάτι τσόκαρα να πούμε, που ανά δύο στίχους λένε στο κοινό <<δικό σας>> και δεν ντρέπονται".
Άσε που μερικές φίρμες των "μεγάλων πίστεων" τραγουδάνε playback ενίοτε!
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Άλλος ένας που ζορίζεται από τώρα στα λαιβ είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ......
Από τώρα? Βάλε από 20 χρόνια πίσω...

Και πάλι. Αν είναι να πάω να δω τι (δεν) κρύβει η φούστα, δεν πάω με ένα φραπεδάκι στη παραλία καλύτερα;
Μα δε θα δεις "επώνυμα" κλρκια. Εκτός κι αν πας στη Μύκονο, τώρα που το σκέφτομαι.

Λίγοι παραμένουν σοβαροί στον κλάδο. Πχ Πρωτοψάλτη !
Μια εικόνα χίλιες λέξεις, προς απάντησή σου.



Επίσης αναπολώ τον παλιό καλό καιρό , πχ τον όρο ... ''Μπουάτ'' για όσους τον θυμούνται!
Λάικ για τις μπουάτ. Έχω δει/ακούσει live το Γιάννη Αργύρη στην Πλάκα, τον τελευταίο που επέμενε σε αυτό το φορμάτ ζωντανής παράστασης.

Σαν τους Πυξ-Λαξ ενα πραγμα δηλαδη.......η τελευταια συναυλια κρατησε πενταετια και βαλε.
Έχω παραστεί στην πρώτη τελευταία συναυλία τους!

Μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι η Χαρούλα με απίστευτες ερηηνείες, πανέμορφα δικά της τραγούδια, ανθρώπινη ζεστή παρουσία... και εντελώς δική της φωνή, δικό της ήχο... Τι άλλο να ζητήσει κανείς...
Να σταματήσει, αυτό λέμε. :biggrin:
 



n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια αντιπάθεια ...γιατί άγνοια και αχαριστία υπάρχουν σίγουρα....
Αντιπάθεια για την Αλεξίου? Από εμένα? Δε θα μπορούσες να σκέφτεσαι πιο λανθασμένα.

Ως πιτσιρίκα (άγνωστη ακόμη), η Χαρούλα ζούσε στο Κουκάκι κάτω ακριβώς από το διαμέρισμα όπου μεγάλωσα. Μου έχουν μεταφερθεί ιστορίες άπειρων ωρών φωνητικών της ασκήσεων, όπου όλη η πολυκατοικία άκουγε από τους φωταγωγούς. Απίστευτες φωνητικές ικανότητες. Την έχω δει/ακούσει ζωντανά, έχω σχεδόν όλη τη δισκογραφία της, ξέρω την ιστορία της. Αυτά απαντούν στα περί άγνοιας και αντιπάθειας.

Όσο για το περί αχαριστίας, κάθε άλλο. Προτιμώ η εικόνα που έχουμε όλοι για τη Χαρούλα (και όλους τους αντίστοιχους καλλιτέχνες που έχουν πλέον ξεπεράσει το ωφέλιμο όριο παραγωγικότητάς τους, με το παραπάνω) να είναι η όμορφη και δημιουργική που έχτισε όλα τα προηγούμενα χρόνια, όχι η εικόνα μιας ξεπεσμένης και άφωνης "has been" που προσπαθεί να κρατηθεί από αρπαχτές μπας και βγάλει κανένα φράγκο ακόμη, βασιζόμενη στο πάλαι ποτέ, και φυσικά αφήνοντας τους ακροατές της με μια πικρή γεύση φάλτσου.

Θέλω όταν φεύγω από κάποια συναυλία να σκέφτομαι "πχωωω γαμάτα ήταν, μπράβο τους, μακάρι να το ζήσουμε ξανά σύντομα" και όχι "πχωωω κρίμα ρε γαμώτο, γιατί ταλαιπωρούν έτσι τους εαυτούς τους κι εμάς τους ίδιους, τσάμπα τα εισητήρια και το δίωρο".
 

Μηνύματα
307
Reaction score
409
Όσο για το περί αχαριστίας, κάθε άλλο. Προτιμώ η εικόνα που έχουμε όλοι για τη Χαρούλα (και όλους τους αντίστοιχους καλλιτέχνες που έχουν πλέον ξεπεράσει το ωφέλιμο όριο παραγωγικότητάς τους, με το παραπάνω) να είναι η όμορφη και δημιουργική που έχτισε όλα τα προηγούμενα χρόνια, όχι η εικόνα μιας ξεπεσμένης και άφωνης "has been" που προσπαθεί να κρατηθεί από αρπαχτές μπας και βγάλει κανένα φράγκο ακόμη, βασιζόμενη στο πάλαι ποτέ, και φυσικά αφήνοντας τους ακροατές της με μια πικρή γεύση φάλτσου. Θέλω όταν φεύγω από κάποια συναυλία να σκέφτομαι "πχωωω γαμάτα ήταν, μπράβο τους, μακάρι να το ζήσουμε ξανά σύντομα" και όχι "πχωωω κρίμα ρε γαμώτο, γιατί ταλαιπωρούν έτσι τους εαυτούς τους κι εμάς τους ίδιους, τσάμπα τα εισητήρια και το δίωρο".
Νομίζω - αν απατώμαι διόρθωσέ με - ότι λόγους αδυναμίας να τραγουδήσει όπως θέλει επικαλέστηκε η κα Αλεξίου και σταμάτησε το τραγούδι μη θέλοντας να ταλαιπωρήσει τον εαυτό της κι εσάς τους ίδιους. Ούτε ξεπεσ,ένη, ούτε άφωνη, ούτε αρπαχτές. Εγώ προσωπικά και με σπασμένη φωνή (μην ξεχνάς ΛΑΪΚΗ τραγουδίστρια είναι - και όχι ήταν - η Χαρούλα ) θα την προτιμούσα από τις αοιδούς του σήμερα....
 

Μηνύματα
13.615
Reaction score
6.572
Σαν τους Πυξ-Λαξ ενα πραγμα δηλαδη.......η τελευταια συναυλια κρατησε πενταετια και βαλε.

και αυτοδιαψευδομαι γιατι τελικα δεν το διελυσαν ποτε!!!!!
(εχω πανω απο 10 χρονια που δεν ακουω Ελληνικα σχηματα,μετα τα Διαφανα Κρινα για μενα τελειωσε αυτη η ιστορια και δεν γνωριζα οτι ειχαν κανει μαζι δουλειες τα τελευταια χρονια)

 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.541
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top