Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Reaction score
59
Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Από 1η Αυγούστου 2009 η γνωστή εταιρία παροχής συνδρομητικών καναλιών σταματά τη διάθεση σκέτων (pre-pair) συνδρομητικών καρτών και όλοι οι νέοι συνδρομητές θα παίρνουν σετ κάρτα και δέκτη μαζί (Panasat DSD1110).

Επίσης σύντομα θα ενεργοποιηθούν τα ...
μέτρα προστασίας αντιγραφής των ταινιών και στους δέκτες PVR έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η αντιγραφή εγγραφών από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (π.χ. DVD recorder). Αυτή η προστασία είναι ήδη ενεργοποιημένη στους DSD1110 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους (πέρυσι περίπου τέτοια εποχή).

Αρκετοί πιθανοί πελάτες θα δυσαρεστηθούν με αυτό το θέμα γιατί δεν ήταν και λίγοι αυτοί που αγόραζαν pre-paid κάρτες για να χρησιμοποιηθούν σε δέκτες υψηλής ανάλυσης για να μπορέσουν να πετύχουν καλύτερη απεικόνιση των καναλιών σε τηλεοράσεις μεγάλης διαγωνίου. Δυστυχώς είναι κοινό μυστικό ότι οι δέκτες που διαθέτει το συγκεκριμένο πακέτο στους συνδρομητές του είναι κατά πολύ πίσω σε δυνατότητες και ποιότητα με άλλους δέκτες της αγοράς. Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι πολύ οικονομικοί, εύχρηστοι και υπέρ-αρκετοί για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για κανάλια, υπηρεσίες και δυνατότητες έξω από το πακέτο αυτό.

Βέβαια αυτά όπως και η αντικατάσταση παλαιότερων καρτών με τον νέο τύπο ‘κάπα’ έχουν σκοπό την πάταξη της πειρατείας με μαϊμού κάρτες και φυσικά το sharing που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές λόγω της αυξημένης διείσδυσης του internet".

Reaction score
0
Απάντηση: Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Χμμ Χρήστο μου δεν άργησε ο ΟΤΕ αλλά η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Τυπου να δώσει το πράσινο φώς ..Βλέπε Ρουσσοοο.. και ο Γκιουλέκας δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα.. Βλέπεις το μαγαζί είναι καλά δικτυωμένο... το θέμα όμως τώρα πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διότι εδώ υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τις εταιρίες εισαγωγής δορυφορικών δεκτών. Τι θα κάνουν αυτές ? Θα τα κλείσουν και δεν θα ξαναδούμε δέκτη άλλο στην αγορά ? Δεν νομίζω ότι η άδεια παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών της Mulitcoice Hellas αναφέρει πουθενά ιδιοκτησιακό δέκτη αλλά μόνο κάρτα πρόσβασης ο συνδρομητής υπογράφει για την κάρτα και μόνο και έτσι είναι ο νόμος και η ευρωπαική οδηγία. Αλλιώς δέν έχει νόημα η κάρτα πρόσβασης δεν χρειάζεται να υπάρχει όταν δεν λειτουργεί πουθενά αλλού αντί του ιδιοκτησιακού δέκτη.. θα μπορούσαν να μην κοροιδευουν το νόμο και να βάλουν την κωδικοποίηση στο κουτί και να μην ξοδεύνουν λεφτά για κάρτες σωστά ? Δεν φτάνει το ότι η άδεια προβλέπει την υποδοχή common interface για πρόσβαση σε άλλους τυχόν παρόχους και η Νόβα ποτέ δεν την τήρησε ( ο Alpha digital μόνο) χωρίς οι κρατικοί φορείς να επέμβουν και να άρουν την άδεια παροχής της εταιρίας ? Τι θα κάνει τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού με το θέμα ? Και πότε ? Γιατί δεν θα αλλάξουν τα συμβόλαια δεν μπορούν φαντάζομαι απλά η Νόβα σταματά τη διάθεση των σκέτων προπληρωμένων καρτών που και αυτές ήταν παράνομες διότι υποχρέωναν να προπληρώσεις συνδρομή για 4 μήνες (παλαιότερα ήταν 6 και 12 ) Ας το κάνουν είναι δικαίωμα τους να πουλάνε δέκτη και κάρτα μαζί εμπορικά αλλα δεν μπορουν να παντρεύουν την κάρτα με το δέκτη τους και η κάρτα να μην δουλευει σε κανένα άλλο δέκτη ουτε καν δικό τους. Αυτό είναι Aθέμιτος Aνταγωνισμός και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του συνδρομητή - καταναλωτή και δεν προβλέπεται απο την νομοθεσία ... Αλλά υπάρχει κράτος να τηρεί τους κανόνες ? ..............

d...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Χμμ Χρήστο μου δεν άργησε ο ΟΤΕ αλλά η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Τυπου να δώσει το πράσινο φώς ..Βλέπε Ρουσσοοο.. και ο Γκιουλέκας δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα.. Βλέπεις το μαγαζί είναι καλά δικτυωμένο... το θέμα όμως τώρα πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διότι εδώ υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τις εταιρίες εισαγωγής δορυφορικών δεκτών. Τι θα κάνουν αυτές ? Θα τα κλείσουν και δεν θα ξαναδούμε δέκτη άλλο στην αγορά ? Δεν νομίζω ότι η άδεια παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών της Mulitcoice Hellas αναφέρει πουθενά ιδιοκτησιακό δέκτη αλλά μόνο κάρτα πρόσβασης ο συνδρομητής υπογράφει για την κάρτα και μόνο και έτσι είναι ο νόμος και η ευρωπαική οδηγία. Αλλιώς δέν έχει νόημα η κάρτα πρόσβασης δεν χρειάζεται να υπάρχει όταν δεν λειτουργεί πουθενά αλλού αντί του ιδιοκτησιακού δέκτη.. θα μπορούσαν να μην κοροιδευουν το νόμο και να βάλουν την κωδικοποίηση στο κουτί και να μην ξοδεύνουν λεφτά για κάρτες σωστά ? Δεν φτάνει το ότι η άδεια προβλέπει την υποδοχή common interface για πρόσβαση σε άλλους τυχόν παρόχους και η Νόβα ποτέ δεν την τήρησε ( ο Alpha digital μόνο) χωρίς οι κρατικοί φορείς να επέμβουν και να άρουν την άδεια παροχής της εταιρίας ? Τι θα κάνει τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού με το θέμα ? Και πότε ? Γιατί δεν θα αλλάξουν τα συμβόλαια δεν μπορούν φαντάζομαι απλά η Νόβα σταματά τη διάθεση των σκέτων προπληρωμένων καρτών που και αυτές ήταν παράνομες διότι υποχρέωναν να προπληρώσεις συνδρομή για 4 μήνες (παλαιότερα ήταν 6 και 12 ) Ας το κάνουν είναι δικαίωμα τους να πουλάνε δέκτη και κάρτα μαζί εμπορικά αλλα δεν μπορουν να παντρεύουν την κάρτα με το δέκτη τους και η κάρτα να μην δουλευει σε κανένα άλλο δέκτη ουτε καν δικό τους. Αυτό είναι Aθέμιτος Aνταγωνισμός και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του συνδρομητή - καταναλωτή και δεν προβλέπεται απο την νομοθεσία ... Αλλά υπάρχει κράτος να τηρεί τους κανόνες ? ..............

d...
Πολύ σοβαρή τοποθέτηση!

Νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε σοβαρά, το τι μπορούμε εμείς οι καταναλωτές να κάνουμε...

Είμαστε όμως διατεθειμένοι να το κάνουμε;;; Ως fora...

Reaction score
20.867

Όταν "πρέπει" θα έχει ξεθυμάνει το ενδιαφέρον όμως Χρήστο! Στη βράση κολλάει το σίδερο...

PS. Νομίζω ότι για το θέμα των δεκτών και τις κάρτες της nova θα έπρεπε να τεθεί ως καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού. Διότι από μόνη της είτε μπορεί να μην ενδιαφέρεται, είτε δεν γνωρίζουν το θέμα, αν δεν τους ενημερώνει κάποιος. Υπάρχει και η πιθανότητα να κάνουν τα στραβά μάτια βέβαια...

http://www.epant.gr/category.php?Lang=gr&id=5

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Πολύ σοβαρή τοποθέτηση!

Νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε σοβαρά, το τι μπορούμε εμείς οι καταναλωτές να κάνουμε...

Είμαστε όμως διατεθειμένοι να το κάνουμε;;; Ως fora...
Φυσικά και πρέπει να γίνει. Ούτε και εγώ γνώριζα τις λεπτομέρειες της άδειας...

Αν και εγώ μάλλον δεν πρέπει να διαμαρτύρομαι, γιατί μου έκαναν όλα τα χατίρια... :142:
Όταν ανακάλυψα ότι η κάρτα ήταν συνδεδεμένη με τον δέκτη (και εγώ σκεφτόμουνα αγορά HD δέκτη) μου άλλαξαν τον δέκτη και έφτιαξαν την κάρτα να παίζει χωρίς κλείδωμα (με λίγη πίεση από μέρους μου και τελικά άλλο δέκτη δεν αγόρασα ποτέ, ακόμα τον πάνασατ έχω...). Και τελικά κατέληξα ότι δεν με ικανοποιεί το πρόγραμμά τους, και σταματάω τέλος Αυγούστου (που λήγει το συμβόλαιο), παρότι πρότειναν μείωση τιμής...

Το βασικό πρόβλημα της νόβα είναι το ότι δεν έχει περιεχόμενο, και αυτό το λίγο το χρεώνει ακριβά. Και βλέποντας το τι ποσό έχει τάξει για να πάρει τα δικαιώματα του ελλ. πρωταθλήματος για την τριετία, φοβάμαι ότι τελικά δεν θα βγει οικονομικά.
Μάλλον κάτι τέτοιο έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν...

Άραγε αν αντί για κλειδωμένη στο δέκτη κάρτα έδιναν ειδικό CAM δικό τους (που θα έπαιζε φυσικά σε όλους τους δέκτες με CI), θα ήταν νομικά εντάξει;

Reaction score
0
Εαν δηλαδη καποιος θελει να βαλει και το πακετο του ΟΤΕ δεν μπορει. Στρτηγικη κινηση της NOVA. Ουσιαστικα απαγορευη στους δικους της συνδρομητες να εχουν και ΟΤΕ

Reaction score
4.909
Απάντηση: Re: Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Εαν δηλαδη καποιος θελει να βαλει και το πακετο του ΟΤΕ δεν μπορει. Στρτηγικη κινηση της NOVA. Ουσιαστικα απαγορευη στους δικους της συνδρομητες να εχουν και ΟΤΕ
Μην το λες, το ίδιο κατα πάσα πιθανότητα θα κάνει και ο ΟΤΕ!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Re: Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο.

Μην το λες, το ίδιο κατα πάσα πιθανότητα θα κάνει και ο ΟΤΕ!
Να το θεωρείς σχεδόν βέβαιο...

Εκτός και αν αλλάξουν γνώμη τελευταία στιγμή!

Reaction score
0

Μια ζωη για ολα φταει ο ΟΤΕ και οχι η ακατανομαστη...Να κλεισει να υσηχασουμε......Ακουσα Ιταλια της τους προσφερει ο SKy Italia και σε τι τιμη και εφριξα..Να μην πω για τα μηχανακια..Εδω δινει 60e και επι ενα μηνα το παει απο καναλι σε καναλι το ιδιο εγο...Πλακα μας κανουνε..Για τους δε δεκτες τους ειτε PVR ειτε οχι για το μονο που αξιζουνε ειναι για να κρεμανε η κυριες του σπιτιου σεμεδακια επανω τους...Το αποφασησα conex tv και αν το πακετο του OTE ειναι ανταγωνιστικο θα δουμε...Τζαμπα καινουργιο δεκτη πηρα...

Και η fortnhet και η vova το ιδιο χαλι ειναι

Reaction score
1.030
Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα Αγγλικά, πάρτε με τα ίδια χρήματα Sky Digital να χορτάσετε HDTV. Η Nova απλά είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει ρολά, χάνοντας τα κυριότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Reaction score
10
Δεν παίζει ρόλο τώρα το τι έγινε στο παρελθόν...

Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα...
Προσωπικά είμαι μέσα σε ότι αποφασίσετε, και ας μην έχω δέκτη... Μπορούμε να κάνουμε μία καταγγελία για αθέμιτο ανταγωνισμό??? Ή για μονοπολιακές συμπεριφορές που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα των πελατών και πολιτών??? (λέω γω τώρα...)

Reaction score
34

ποτε, ποτε αναρωτιεμαι αν αξιζει να ασχοληθει κανεις με τετοιες περιπτώσεις ή να το αφησει να το δει να καταστρεφεται μονο του..... Αν ας πουμε πεσει οντως εξω η νοβα ποιο το αμμεσο κερδος για εμας σαν μελοντικους συνδρομητες πακετων. Απλα καποιοι στην επαρχεια θα παψουν να βλεπουν ελληνικη τηλεοραση και αυτο ειναι... ετσι απλα... Αραγε ποσες φορες εχουμε θιξει το συγκεκριμενο θεμα εδω μεσα και ποσα ποστ εχουν γραφτει για αυτό; 2 10 11000.... ποιος ξερει;;;; Αλλαξε κατι; Απλα μειωθηκε η τιμη και χωριστηκαν τα πακετα που πραγματικα δεν ξερω αν ηταν καλο ή οχι (παντα σε συγκριση με ανταγωνιστικα πακετα εξωτερικού αλλα και δέκτες).

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm