Στατικά στοιχεία σε Tft

Reaction score
0
Υπάρχει πρόβλημα αν το τηλεοπτικό σήμα προβάλλεται σε 4:3 ? δηλαδή με μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά της οθόνης ?

Ισχύει το ίδιο με τα τηλεοπτικά σήματα των σταθμών ?

Ρωτάω γιατί στο εγχειρίδιο χρήσης αναφέρεται ότι τυχόν πρόβλημα δεν καλύπτεται από την εγγύηση... (lc-37xd1e)

Reaction score
0
Συγκεκριμένα γράφει :

"Μην προβάλετε ακίνητη εικόνα για πολύ ώρα καθώς κάτι τέτοιο ίσως προκαλέσει παραμονή μεταισθήματος ειδώλου (alterimage)".

Το συγκεκριμενο εγχειρίδιο έχει γραφτει για την Sharp LC-42XD1E, απλά το βάζουν και στην 37".

Είχα την εντύπωση ότι οι plasma "πάσχουν" από την συγκεκριμένη ασθένεια...

Έχω ψιλομπερδευτεί, και μέχρι τώρα παρακολουθώ τηλεοπτικό σήμα "ξεχειλωμένο"

Reaction score
0
Απάντηση: Στατικά στοιχεία σε Tft

Επειδή και εγώ δεν το έχω ξανακούσει μου έκανε εντύπωση.

Μπορεί να είναι μια παράγραφος που την βάζουν σε όλες τι τηλεοράσεις (πλάσμα και μη).

Θα ήθελα και άλλες γνώμες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Reaction score
298
Περιπτώσεις burn-in σε LCD έχουν παρατηρηθεί, αλλά μόνο σε μερικά PC monitor απευθυνόμενα σε gamers, στα οποία χρησιμοποιείται υπερβολικό voltage overdrive για να μειωθεί το ghosting.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Στατικά στοιχεία σε Tft

Περιπτώσεις burn-in σε LCD έχουν παρατηρηθεί, αλλά μόνο σε μερικά PC monitor απευθυνόμενα σε gamers, στα οποία χρησιμοποιείται υπερβολικό voltage overdrive για να μειωθεί το ghosting.
Σωστά.

Σε τηλεόραση LCD δεν έχει παρατηρηθεί burn-in!

Reaction score
786
Παντως ενα ή δυο μελη του "γειτονικου" φορουμ παρατηρησαν αλλοιωση στα πανελ τηλεορασεων Samsung.

Η αλλοιωση αυτη που εχει την μορφη λεπτης καθετης γραμμης, βρισκεται ακριβως στην ακρη της περιοχης που καταλαμβανεται απο καδρο 4:3

Υποπτον...

Reaction score
0

Το λογικό δεν είναι οι γραμμές (αλλοίωση) να βρίσκονται δεξιά και αριστερά ?

Επίσης το γεγονός ότι ξεκινούν από πάνω άλλα δεν "φτάνουν" μέχρι κάτω μάλλον μου φαίνεται για άλλου είδους ελάττωμα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Το λογικό δεν είναι οι γραμμές (αλλοίωση) να βρίσκονται δεξιά και αριστερά ?

Επίσης το γεγονός ότι ξεκινούν από πάνω άλλα δεν "φτάνουν" μέχρι κάτω μάλλον μου φαίνεται για άλλου είδους ελάττωμα...

Και εγώ νομίζω ότι άλλου είδους ελάττωμα είναι. Δεν υπάρχει burn-in σε lcd...

Reaction score
0
ΡΕ παιδιά μην τρελαίνεστε αυτό είναι χαρακτηριστικό των καθοδικών σωλήνων και του φωσφορίζουν υλικού που υπήρχε στις Crt δεν υπάρχει με τίποτα περίπτωση σε Lcd-tft μιλάμε για άλλη τεχνολογία!!

Reaction score
62
Εγώ παίζω μία Bravia σε 4:3 εδώ και 1,5 χρόνο και δεν έχω παρατηρήσει τίποτα ανησυχητικό!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef