Στην κοιλαδα του Ηλα - In The Valley Of Elah (2007)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Στην κοιλαδα του Ηλα - In The Valley Of Elah (2007)



Ο Χανκ είναι ένας περήφανος βετεράνος του Στρατού που πιστεύει στην υπηρεσία προς την πατρίδα και δεν έχει μετανιώσει που ο γιος του έχει ακολουθήσει τα βήματά του.

Μια μέρα όμως λαμβάνει το τηλέφωνο που τρέμει κάθε πατέρας στρατιώτη: το τηλεφώνημα που τον ενημερώνει πως ο γιος του αγνοείται.

Ο Χανκ αποφασίζει να ταξιδέψει στο Φορτ Ραντ και να ανακαλύψει τι συνέβη.

Συνεργάζεται με την απρόθυμη αστυνόμο Έμιλι Σάντερς και μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα και τα σκοτεινά μυστικά του σύγχρονου Στρατού.

Ελληνικη πρεμιερα στις 4/10/2007
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Μια πολύ καλή ταινία, με σκηνοθεσία προσεγμένη ώστε να διαχειριστεί μια πραγματική ιστορία με σεβασμό αλλά καταδεικνύοντας παράλληλα το εξαιρετικά μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στρατιώτες που στέλνονται στο Ιράκ, και την αδυναμία τους να το διαχειριστούν, τόσο στο χώρο του πολέμου όσο και μετά την επιστροφή τους.

Ένα χαμηλών τόνων δράμα, μια αφηγηματική ταινία με έμφαση στην υπόθεση και όχι στη φόρμα, με τον δωρικό Tommy Lee Jones να δίνει για μία ακόμη φορά ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του πατέρα που αναζητά στην αρχή το γιο του και, στη συνέχεια, την αλήθεια πίσω από τη φρίκη. Μια αλήθεια που τελικά η απλότητά της αποδεικνύει πόσο μεγάλο είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημα: Ένας πόλεμος, στον οποίο δεν έχεις κάτι δικό σου να υπερασπίσεις, ένας ξένος πόλεμος, είναι κάτι παραπάνω απ' ότι μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Κι όταν το μυαλό και η ψυχή λυγίσουν, αυτό μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους...

Και η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία, τουλάχιστον όπως δημοσιεύτηκε σε αμερικανική εφημερίδα, εδώ.
 


Μηνύματα
5.072
Reaction score
0
Την είδα χθές.. αξίζει την προσοχή μας.. ταινία μόνο για το κεντρικό ηχείο.

Εξαιρετική.
 



Staff online

  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.892
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stmpotis
Top