Στην ουρα για iPhone

Reaction score
0
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Apple Hellas, τι ψάχνεις; :mad_3:
Αξέχαστη θα μου μείνει η ιστορία που είχαμε έναν παλιό Mac με Avid και ψάχναμε Mouse. Από την Rainbow ζήτησαν για ένα απλό Mouse με 1 πλήκρο και μπίλια 20,000δρχ! Αλλά έπρεπε να παραγγείλουμε... 4 γιατί δεν τα έφερναν ένα-ένα. Α, και θα περιμέναμε και 20 ημέρες... wall_1
Απίστευτο!
Προ X αυτά να υποθέσω; Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεσαι περιφερειακά της apple, τουλάχιστον όχι τόσο όσο παλιότερα.

Reaction score
3
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αυτό που με χαλάει το iPhone είναι ότι είναι παντόφλα. Και παντόφλα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μόνο και μόνο για την τεράστια οθόνη. Όσο καλό και να είναι, ό,τι παπάδες και να κάνει (που δεν κάνει) δεν έχω πώς να το κουβαλάω...
Με αυτό:

:crazy_3: "happy_1" :crazy_3: "happy_1" :crazy_3: "happy_1"

Reaction score
164
Απίστευτο!
Προ X αυτά να υποθέσω; Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεσαι περιφερειακά της apple, τουλάχιστον όχι τόσο όσο παλιότερα.
Ναι... προ Χ. Και το κακό είναι ότι έμειναν με ένα μοντάζ λιγότερο. Μετά πήραμε έναν νέο Mac (δεν θυμάμαι μοντέλο) και δεν χώραγε τις κάρτες που πήγαμε να βάλουμε. Μεταφέρθηκε στα γραφικά και δεν είχε αρκετές PCI για τις κάρτες της ICE... E, πήραμε PC...
Jo, περιλαμβάνεται στην τιμή το κάρο; Γιατί από μουλάρια, δόξα τω Θεώ, είμαι μια χαρά! :happy_5:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Tώρα που τα Apple έγιναν PC (εκτός λειτουργικού) δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα περιφερειακά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Tώρα που τα Apple έγιναν PC (εκτός λειτουργικού) δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα περιφερειακά.
Τη διαφορά νομίζω ότι την έκανε το Mac OS X σε σχέση με το Classic, γιατί και πριν τη μετάβαση σε intel δούλευε ότι δουλεύει και σήμερα αν δεν κάνω λάθος.

GTX

Reaction score
39
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αυτό που με χαλάει το iPhone είναι ότι είναι παντόφλα. Και παντόφλα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μόνο και μόνο για την τεράστια οθόνη. Όσο καλό και να είναι, ό,τι παπάδες και να κάνει (που δεν κάνει) δεν έχω πώς να το κουβαλάω...
Κοίτα μικρό δεν είναι αλλά δε το λες και παντόφλα.
Γενικά είναι πιο μικρό από κοντά απ'οτι περίμενα και αρκετά λεπτό. Το'χεις δει από κοντά.

Για μένα το μεγαλύτερο αρνητικό του απ'οτι λένε είναι οτι η οθόνη χάνει την ευαισθησία της σε κάποια σημεία και το γεγονός οτι είναι γυάλινη (δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι'αυτό) που σημαίνει οτι αν σου πέσει κάτω les poul...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Τη διαφορά νομίζω ότι την έκανε το Mac OS X σε σχέση με το Classic, γιατί και πριν τη μετάβαση σε intel δούλευε ότι δουλεύει και σήμερα αν δεν κάνω λάθος.
Η συμβατότητα ήταν πολύ περιορισμένη όταν όλα ήταν "proprietary" μέσα στους Mac.

Τώρα είναι ευκολότερη η χρήση περιφερειακών που προορίζονται για "ΙΒΜ Συμβατούς" (lol, που το θυμήθηκα αυτό!) όσο και του αντίστοιχου software. To μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει η υποστήριξη στο λειτουργικό ή, στη χειρότερη, κάνεις dual boot. Αν το hardware όμως δεν είναι συμβατό, το software δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Reaction score
164
Κοίτα μικρό δεν είναι αλλά δε το λες και παντόφλα.
Γενικά είναι πιο μικρό από κοντά απ'οτι περίμενα και αρκετά λεπτό. Το'χεις δει από κοντά.
Όχι, δεν το έχω δει, αλλά οποιοδήποτε κινητό δεν χωράει στην χούφτα, για μένα είναι μεγάλο. Κουβαλάω που κουβαλάω το GPS/PDA, να κουβαλάω και το iPhone;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Η συμβατότητα ήταν πολύ περιορισμένη όταν όλα ήταν "proprietary" μέσα στους Mac.
Η συμβατότητα των περιφερειακών δεν ήταν καθόλου περιορισμένη την περίοδο 2001-2005. Ό,τι δούλευε τότε με mac (περίπου) δουλεύει και σήμερα. Ποντικία, πληκτρολόγια, εκτυπωτές κλπ. δούλευαν μια χαρά.
Πριν το Χ (2001, ουσιαστικά 2002) υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Αυτά εκ του αποτελέσματος, τώρα πως δούλευαν μετά ή γιατί δεν δούλευαν πριν δεν το ξέρω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Η συμβατότητα των περιφερειακών δεν ήταν καθόλου περιορισμένη την περίοδο 2001-2005. Ό,τι δούλευε τότε με mac (περίπου) δουλεύει και σήμερα. Ποντικία, πληκτρολόγια, εκτυπωτές κλπ. δούλευαν μια χαρά.
Το "μια χαρά" είναι σχετικό.
Κάτσε να είχαν ακόμα proprietary hardware και θα εξακολουθούσαν να πουλάνε σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και σε Mac-άδες.

Ευτυχώς για όλους μας, άνοιξαν τα μάτια τους.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

Το "μια χαρά" είναι σχετικό.
Κάτσε να είχαν ακόμα proprietary hardware και θα εξακολουθούσαν να πουλάνε σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και σε Mac-άδες.

Ευτυχώς για όλους μας, άνοιξαν τα μάτια τους.
Συμφωνώ μεν, αλλά η ουσία είναι ότι έκανες τη δουλειά σου χωρίς να ψάχνεις ειδικά περιφερειακά όπως πριν.
ΙΜΗΟ το σημαντικότερο πλεονέκτημα από την αλλαγή σε intel (εκτός από τα προφανή, ειδικά στα laptops) είναι το ευκολότερο porting προγραμμάτων από τα windows.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην ουρα για iPhone

...εκτός από τα προφανή...
Η σημαντικότερη άλλαγη ήταν πως κατάφεραν να δουν κάποια πράγματα που για χρόνια και για τον πολύ κόσμο, ήταν προφανή, αλλά η ξεροκεφαλιά τους και η επιμονή στη "διαφορετικότητα" της Apple δεν τους άφηνε να δουν. :cool_4:

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο βοήθησε ο Steve Jobs στο να πάρουν την απόφαση να περάσουν σε "PC" hardware (μάλλον ήταν μονόδρομος), αλλά ήταν η σωστότερη κίνηση που έχουν κάνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Τώρα μένει να τα φτύσει το Fujitsu-Siemens μου... :crazy_3:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.174
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe