Στηριξη πικαπ

Reaction score
4.250
Εχω το πιαπ μου στηριγμενο σε μια βαση απο πλεξιγλας στον τοιχο. Αυτοσχεδια κατασκευη. Το πλεξιγκλας ειναι σχετικα λεπτο (περιπου 3-4 χιλιοστα). Εχω παραγγειλει και δυο φυλα φελλο με παχος 3 χιλιοστων που εχω σκοπο να τα βαλω πανω απο το πλεξιγκλας και οπου θ ακουμπανε οι ακιδες στηριξης του πικαπ. Σκεφτομαι μελλοντικα να προσθεσω κι ενα πλεξιγκλας διπλασιου παχους και να το βαλω πανω απο το φελλο και θα ειναι σαν σαντουιτς. Τι λετα παω καλα η εχω κανω φαουλ καπου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
εγω παλι σκεφτομαι να βαλω κανα γρανιτη χοντρο σαν βαση απο κατω με ακιδες

Reaction score
4.250
Απάντηση: Στηριξη πικαπ

Βασικα το πλεξιγκλας στην περιπτωση μου ειναι για καθαρα λογους αισθητικης. Ταιριαζεικαι με το πικαπ μου, αλλα τωρα με βαζεις σε σκεψεις Γιαννη. Να βαλω γρανιτη + φελλο + πλεξιγκλας? Λεω να το δοκιμασω.

Reaction score
2.248

Βασίλη στις βάσεις τοίχου για πικάπ δίνουμε προσοχή στο πώς ακουμπά η βάση στο "Γάμα" που είναι βιδωμένο στον τοίχο και όχι στην ίδια την βάση. Οτι υλικό και να έχεις σαν βάση βάλε ακίδες από κάτω για να ακουμπά στο "Γάμα"

Δεν ξέρω σε τι ύψος την έχεις τοποθετήσει στον τοίχο, αλλά good practice είναι να βρίσκεται ψηλότερα από το ύψος των ηχείων σου.

σσ: Νομίζω ότι έχεις πλατώ μάζας και μάλιστα μεγάλης..... Δεν το βρίσκεις υπερβολή την στήριξη στον τοίχο?

Reaction score
8.905

Ο καλύτερος "κακός αγωγός" [και από τον γρανίτη σε πολλές περιπτώσεις και φτηνότερη λύση] είναι οι δίσκοι [από καουτσούκ κατασκευάζονται] του χόκεϊ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Αλήθεια Βασίλη, περί ποίου πικάπ πρόκειται;

Reaction score
4.250

Βασίλη στις βάσεις τοίχου για πικάπ δίνουμε προσοχή στο πώς ακουμπά η βάση στο "Γάμα" που είναι βιδωμένο στον τοίχο και όχι στην ίδια την βάση. Οτι υλικό και να έχεις σαν βάση βάλε ακίδες από κάτω για να ακουμπά στο "Γάμα"

Δεν ξέρω σε τι ύψος την έχεις τοποθετήσει στον τοίχο, αλλά good practice είναι να βρίσκεται ψηλότερα από το ύψος των ηχείων σου.

σσ: Νομίζω ότι έχεις πλατώ μάζας και μάλιστα μεγάλης..... Δεν το βρίσκεις υπερβολή την στήριξη στον τοίχο?
Γιωργο δυστυχως δεν ξερω να ανεβαζω φωτογραφιες για να σου δειξω πως ακριβως ειναι το πικαπ. Στην ουσια υπαρχουν δυο μεταλικες γωνιες σε γαμα, που πανω σ αυτες παταει το πλεξιγκλας. Το πικαπ (ROKSAN RADIUS 5) εχει 3 ακιδες που ακουμπανε σε κατι μικρες μεταλικες βασεις (ηταν μεσα στην συσκευασια).

Reaction score
8.905

Κώστα εγώ προσωπικά έχω ένα Victor DD, το έχω/ουμε δοκιμάσει (και φίλοι) σε πολλά πικάπ - πλατό (pro-ject – technics κ.λ.π.) ειδικά κάτω από ακίδες η πόδια κατασκευαστή, δεν μπορείς να φανταστείς τι “απομόνωση” δημιουργεί... πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχει πολλάκις!

EDIT: Κώστα λάθος απάντηση... στον συνονόματο απευθυνόσουν φαντάζομαι!

Reaction score
2.248

Γιωργο δυστυχως δεν ξερω να ανεβαζω φωτογραφιες για να σου δειξω πως ακριβως ειναι το πικαπ. Στην ουσια υπαρχουν δυο μεταλικες γωνιες σε γαμα, που πανω σ αυτες παταει το πλεξιγκλας. Το πικαπ (ROKSAN RADIUS 5) εχει 3 ακιδες που ακουμπανε σε κατι μικρες μεταλικες βασεις (ηταν μεσα στην συσκευασια).
ΟΚ κατάλαβα πως είναι

Το "Γάμα" να μην ακουμπά στον τοίχο σε όλη του τη επιφάνεια. Δεν ξέρω με πόσες βίδες το έχεις στηρίξει στον τοίχο αλλά βάλε (εάν δεν έχεις ήδη βάλει) σκληρές πλαστικές ροζέτες ανάμεσα σε τοίχο και "Γάμα" που να περνάνε οι βίδες μέσα έτσι ώστε να μειώσεις την επιφάνεια επαφής με τον τοίχο.

Η πλέξιγκλας (ή MDF καλύτερα που είναι σκληρότερη) βάση να στηρίζεται με ακίδες στο "Γάμα".

σσ: Το πάχος του πλέξιγκλας 3-4mm δεν είναι μικρό? Θα κοιτούσα για MDF (αν και δεν έχει μεγάλη σημασία)

Reaction score
4.250

Η κατασκευη στον τοιχο εχει τελειωσει προ πολου, μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω κατι επιπλεον γιατι θ ανοιξω μερεμετια και τρεχα γυρευε μετα.

Το πλεξιγκλας οντως ειναι αρκετα λεπτο γι αυτο σκεφτομαι τις λυσεις που γραφω. Το πατημα του πλεξιγκλας στην μεταλικη γωνια δεν το σκεφτηκα. Θεωρω το να βαλω ακιδες λιγο ριψοκινδυνο. Ομως δεν το αποκλειω. Απλα πρεπει να το προσεξω πως μπορει να γινει κι οταν βαζω βγαζω στο πικαπ να μην μου φυγει το πλατω. Η λυση ομως ενα φυλο φελλος να εφαπτεται στην μεταλικη γωνια, μετα απο πανω ενδεχομενως γρανιτης, στην συνεχεια ενα ακομη φυλο φελλου (δυο φυλα εχω παραγγειλει παχους 3 χιλοστων-πιο χοντρα δεν ειχε) και μετα το πλεξιγκλας στο οποιο ακουμπαει το πικαπ με τις ακιδες του. Νομιζω οτι κατι θα γινει.

ryk

Reaction score
925

Κώστα εγώ προσωπικά έχω ένα Victor DD, το έχω/ουμε δοκιμάσει (και φίλοι) σε πολλά πικάπ - πλατό (pro-ject – technics κ.λ.π.) ειδικά κάτω από ακίδες η πόδια κατασκευαστή, δεν μπορείς να φανταστείς τι “απομόνωση” δημιουργεί... πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχει πολλάκις!

(Το σωστό) Δηλαδή?

Reaction score
2.248

Η κατασκευη στον τοιχο εχει τελειωσει προ πολου, μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω κατι επιπλεον γιατι θ ανοιξω μερεμετια και τρεχα γυρευε μετα.

Το πλεξιγκλας οντως ειναι αρκετα λεπτο γι αυτο σκεφτομαι τις λυσεις που γραφω. Το πατημα του πλεξιγκλας στην μεταλικη γωνια δεν το σκεφτηκα. Θεωρω το να βαλω ακιδες λιγο ριψοκινδυνο. Ομως δεν το αποκλειω. Απλα πρεπει να το προσεξω πως μπορει να γινει κι οταν βαζω βγαζω στο πικαπ να μην μου φυγει το πλατω. Η λυση ομως ενα φυλο φελλος να εφαπτεται στην μεταλικη γωνια, μετα απο πανω ενδεχομενως γρανιτης, στην συνεχεια ενα ακομη φυλο φελλου (δυο φυλα εχω παραγγειλει παχους 3 χιλοστων-πιο χοντρα δεν ειχε) και μετα το πλεξιγκλας στο οποιο ακουμπαει το πικαπ με τις ακιδες του. Νομιζω οτι κατι θα γινει.
Μην το φοβάσαι.
Πάρε μία τετράδα απλές ακίδες με τα πιατάκια τους. Κόλλησε με εποξική τα πιατάκια στο "Γάμα" και βίδωσε τις ακίδες στην βάση που θα φτιάξεις. Δεν θα πάει πουθενά το πικάπ:102:

Είναι κρίμα να "ακυρώνεις" τον λόγο κατασκευής της βάσης σου..... Ξανασκέψου την στήριξη στον τοίχο του "Γάμα" (ένα σπατουλάρισμα και ένα χρώμα είναι όλο και όλο)

Καλή επιτυχία

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μεταξυ τοιχου και βασης βαλε ενα τεμαχιο νεοπρεν, απλα κοπιαρεις την βαση τοιχου audio magic.

Reaction score
8.905

(Το σωστό) Δηλαδή?
Φίλε μου δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην απάντηση όσον αφορά τα πλακάτ του χόκεϊ... απλά o Coyias απευθυνόταν στον άλλον Βασίλη (για το τι πικάπ έχει) και όχι σε μένα!

Reaction score
2.248

Βασίλη συγνώμη για την παρέμβαση :102:
Ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης απομονωτήρα (καουτσούκ) κάτω από γειωτή (ακίδα) ?
Εχεις ήδη ακυρώσει τον λόγο ύπαρξης της ακίδας!!

Συγνώμη και πάλι

Reaction score
4.250

Οι μεταλικες γωνιες που στηριζουν το πλεξιγκλας ειναι δυο. Η καθε μια εχει 3 βιδες που μπαινουν στον τοιχο. Επειδη ο τοιχος ειναι παλιος φοβαμαι λιγο για τον σουβα να μην κανω καμμια ζημια. Αν ομως καταφερω να ακυρωσω τους κραδασμους πριν αυτοι πανε στην μεταλικη γωνια τοτε κατι θα καταφερω. Μπορει να μην ειναι τελειο, αλλα σε καποιο σημαντικο ποσοστο νομιζω θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα. Ετσι δεν ειναι?

Reaction score
8.905

Φίλε GeoVaz γεια, πιστεύω ότι η ακίδα σαν γειωτής δουλεύει μόνο σε σταθερές επιφάνειες (πχ. πάτωμα) και όχι σε ρακ - έπιπλο... που αποτελείται από πολλαπλά πατώματα-επίπεδα! Το ίδιο θα μπορείς να πεις σε οποιοδήποτε υλικό που πατάει η ακίδα και το υλικό αυτό στηρίζεται η πατάει μετά σε άλλο και ούτω κάθε εξής! Και μην ξεχνάμε ότι το πικάπ είναι δέκτης εξωτερικών συντονισμών και όχι εκπομπέας!

ΥΓ. καταρχήν κουβέντα φιλική κάνουμε, γιαυτο μην ζητάς συγνώμη... ίσως κάποια στιγμή που θα βρεθούμε θα σου φέρω για τεστ στην πράξη, όπως είπα και παραπάνω (γιαυτο και κρατώ μικρο καλάθι) πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχει πολλάκις!

Reaction score
2.248

Φίλε GeoVaz γεια, πιστεύω ότι η ακίδα σαν γειωτής δουλεύει μόνο σε σταθερές επιφάνειες (πχ. πάτωμα) και όχι σε ρακ - έπιπλο... που αποτελείται από πολλαπλά πατώματα-επίπεδα! Το ίδιο θα μπορείς να πεις σε οποιοδήποτε υλικό που πατάει η ακίδα και το υλικό αυτό στηρίζεται η πατάει μετά σε άλλο και ούτω κάθε εξής! Και μην ξεχνάμε ότι το πικάπ είναι δέκτης εξωτερικών συντονισμών και όχι εκπομπέας!

ΥΓ. καταρχήν κουβέντα φιλική κάνουμε, γιαυτο μην ζητάς συγνώμη... ίσως κάποια στιγμή που θα βρεθούμε θα σου φέρω για τεστ στην πράξη, όπως είπα και παραπάνω (γιαυτο και κρατώ μικρο καλάθι) πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχει πολλάκις!
Η δουλειά της ακίδας είναι διττή. Να μεταφέρει τους "συγκεκριμένους" κραδασμούς (συχνότητες δλδ) εκτός αναπαραγωγέα και να μην επιτρέπει στους εξωγενείς λόγο στήριξης να περάσουν σε αυτόν. Για να την έχει βάλει ο "σοβαρός" κατασκευαστής του αναπαραγωγέα εκεί το έχει μελετήσει εργαστηριακά πρώτα.

Η σταθερή επιφάνεια που λες εάν δεν υφίσταται μπορεί να δημιουργηθεί. Ο λόγος ύπαρξης μονοτελών βάσεων από αδρανή υλικά είναι αυτός.

Reaction score
8.905

Για να την έχει βάλει ο "σοβαρός" κατασκευαστής του αναπαραγωγέα εκεί το έχει μελετήσει εργαστηριακά πρώτα.
Ξεκινάς λάθος πιστεύω, διότι πολλά θυσιάζονται για την εμφάνιση... δηλαδή εάν το πικάπ είχε ακίδες - βασεις 15cm σε ύψος ξέρεις πόσους συντονισμούς “επαγωγικούς” αποφεύγεις που δημιουργούνται μεταξύ κάτω πατώματος πικάπ και βάση στήριξης?

βάσεων από αδρανή υλικά....
Ένα αδρανή και αποσβεστικό υλικό είναι και το καουτσούκ και επιπλέον δίνει ύψος και [μεγαλώνει] απόσταση που αναφέρω παραπάνω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef