Στησιμο MacBook για player / μεταφορα βιβλιοθηκης

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.312
Δωστε μου τα φωτα σας η τη βοηθεια σας παρακαλω, αν κ μαλλον ειναι περισσοτερο τεχνικο θεμα θα ελεγα, :

εχω ηδη στημενο ενα MacBook Pro για player στο σαλονι, πληρες, με τα λογισμικα του Amarra, το στησιμο της Metric , τις ρυθμισεις του DSP κλπ.
Οπως επισης το πιο σημαντικο τη βιβλιοθηκη του Itunes, με παρα πολυ μουσικη σε εξωτερικους δισκους.

Αυτο που θελω ειναι να τα μεταφερω ολα αυτα σε ενα νεο, καθαρα στημενο MacBook, 80% dedicated για τη μουσικη μου στο σαλονι, για να μη πηγαινοφερνω το αλλο απ τις δουλειες μου.

To ιδανικο τα ηταν να μην κανω κλωνο, αλλα να παραμεινει καθαρο με το Mavericks, και απλα να "στηθει" η με καποιο τροπο να μεταφερω επιλεκτικα αυτα που θελω μονο, οσον αφορα τα του "ηχου" (players, itunes και βιβλιοθηκες, στησιμο-ρυθμισεις-firmware Metric) , ετσι ωστε να μπορω να βαλω κ καποια πραγματα εξτρα ασχετα για να μπορω να το δουλευω σαν ενα ακομα κοινο laptop για ολες τις χρησεις.

Αν εχετε κατι καλο και σωστο να προτεινετε θα ημουν ευγνωμων!

Ευχαριστω!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.312
Μπορώ να σου πω μόνο για τη μεταφορά βιβλιοθήκης αν μου πεις διαστάσεις και βάρος. :smoke:
ελα ρε ευκολο ειναι, 2 μετρα και 110 κιλα ειμαι, αυτην την παιρνω κ μονος μου!!

melina

Cargo 200
Reaction score
46.167
ελα ρε ευκολο ειναι, 2 μετρα και 110 κιλα ειμαι, αυτην την παιρνω κ μονος μου!!
Μια χαρά είσαι με τη vespa τοτε, οταν προκύψει κάτι μεγαλύτερο μου λες, ευχαριστώ!

Reaction score
834
Δωστε μου τα φωτα σας η τη βοηθεια σας παρακαλω, αν κ μαλλον ειναι περισσοτερο τεχνικο θεμα θα ελεγα, :

εχω ηδη στημενο ενα MacBook Pro για player στο σαλονι, πληρες, με τα λογισμικα του Amarra, το στησιμο της Metric , τις ρυθμισεις του DSP κλπ.
Οπως επισης το πιο σημαντικο τη βιβλιοθηκη του Itunes, με παρα πολυ μουσικη σε εξωτερικους δισκους.

Αυτο που θελω ειναι να τα μεταφερω ολα αυτα σε ενα νεο, καθαρα στημενο MacBook, 80% dedicated για τη μουσικη μου στο σαλονι, για να μη πηγαινοφερνω το αλλο απ τις δουλειες μου.

To ιδανικο τα ηταν να μην κανω κλωνο, αλλα να παραμεινει καθαρο με το Mavericks, και απλα να "στηθει" η με καποιο τροπο να μεταφερω επιλεκτικα αυτα που θελω μονο, οσον αφορα τα του "ηχου" (players, itunes και βιβλιοθηκες, στησιμο-ρυθμισεις-firmware Metric) , ετσι ωστε να μπορω να βαλω κ καποια πραγματα εξτρα ασχετα για να μπορω να το δουλευω σαν ενα ακομα κοινο laptop για ολες τις χρησεις.

Αν εχετε κατι καλο και σωστο να προτεινετε θα ημουν ευγνωμων!

Ευχαριστω!

Migration Assistant. Δες εδώ: https://support.apple.com/en-us/HT204350

Γιατί είσαι ακόμα με Mavericks?!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.312
Migration Assistant. Δες εδώ: https://support.apple.com/en-us/HT204350

Γιατί είσαι ακόμα με Mavericks?!
Σ ευχαριστω πολυ! το δοκιμαζω τωρα, ελπιζω να πετυχει!
Να εισαι καλα!

Mavericks γιατι εχω καποια plug in που χρησιμοποιω στη δουλεια μου που δεν δουλευουν σε νεοτερο λογισμικο!

Πολλα χανω, ενα κερδιζω, το ξερω...

Ετσι εχω μονο το λαπτοπ, οχι και τα υπολοιπα βεβαια..

Τωρα αντιγραφω με migration απ το παλιο 17αρι στο νεο φρεσκο 13αρι.
10,9,5

ελπιζω να πετυχει και να πανε ολα καλα!

αν ναι, μπορω μετα να κανω αναβαθμιση λογισμικου οπως ακριβως ειναι στημενο χωρις ν αλλαξει τιποτα??

και ολα να λειτουργουν ρολοι ?
η ειναι επιφοβο?

Reaction score
2.434
αν ναι, μπορω μετα να κανω αναβαθμιση λογισμικου οπως ακριβως ειναι στημενο χωρις ν αλλαξει τιποτα??

η ειναι επιφοβο?

κανονικά μπορείς χωρίς πρόβλημα, το πιο επίφοβο είναι πιθανές μη συμβατότητες παλιότερων προγραμμάτων, δηλαδή να μη δουλεύει σωστά καοιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι συχνό αλλά συμβαίνει

αν κρατήσεις time machine backup, μπορείς να το επαναφέρεις χωρίς πρόβλημα

αν δεν έχεις κρατήσει backup, μπορείς να κάνεις restore και επαναφορά είτε στο αρχικό osx που είχε το μηχάνημα είτε restore και clean install στο τελευταίο που είχε πάρει

δηλαδή αν έχεις τώρα mavericks, κάνεις ότι θέλεις για όσο θέλεις, και κάποτε μπορείς να κάνεις clean install το mavericks, με command-R
αν περάσεις σε sierra, θα μπορείς μετά να κάνεις restore και clean install το sierra και όχι το mavericks

https://support.apple.com/en-us/HT204904

γενικά καλό είναι να έχεις ένα time machine backup, πριν κάνεις αναβαθμίσεις, και όχι μόνο για αυτό

Reaction score
834

η ειναι επιφοβο?
Ναι μπορείς, λογικά όλα θα δουλεύουν μια χαρά, αρκεί βέβαια να μην έχεις πολύ παλιά και ασύμβατα προγράμματα.

Απαραιτήτως όμως θα πάρεις ένα back up με το Time Machine πριν κάνεις οτιδήποτε, όπως είπε και ο @KiriakR πιο πάνω.

Επίσης, μην αναβαθμίσεις στο τελευταίο λειτουργικό (High Sierra). To προσπάθησα χθες και κόλλησε επάνω στη διαδικασία αναβάθμισης (είναι γνωστό το πρόβλημα) και μετά αναγκάστηκα να κάνω restore όλο το σύστημα από το Time Machine.

Βρες στο Apple Store το προηγούμενο λειτουργικό (Mac OS Sierra) και αναβάθμισε σε αυτό, δουλεύει μια χαρά.

Καλή επιτυχία :)

Reaction score
84
Γιάννη, κατέβασε το ΒΤΤ for mac. Είναι μια πάρα πολύ καλή εφαρμογή τηλεχειρισμού του υπολογιστή από iPhone. Έχεις πλήρες browsing στη βιβλιοθήκη σου στο κινητό χωρίς να σηκώνεσαι για να δεις την οθόνη του λαπτοπ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.312
Γιάννη, κατέβασε το ΒΤΤ for mac. Είναι μια πάρα πολύ καλή εφαρμογή τηλεχειρισμού του υπολογιστή από iPhone. Έχεις πλήρες browsing στη βιβλιοθήκη σου στο κινητό χωρίς να σηκώνεσαι για να δεις την οθόνη του λαπτοπ.

Σ ευχαριστω πολυ!
Θα το κατεβασω να το δω!

Ποια η διαφορα , στην ουσια απ το πχ, team viewer ?

Reaction score
84
Σ ευχαριστω πολυ!
Θα το κατεβασω να το δω!

Ποια η διαφορα , στην ουσια απ το πχ, team viewer ?
παραμετροποιείς τα πάντα. Απ την απόκριση του touch pad, απ το mouse, μέχρι και η ίδια η εφαρμογή που δουλεύει πολύ καλά. σου δείχνει ανοιχτές εφαρμογές, γίνεται η οθόνη του κινητού touchpad για τον mac, εύκολη πρόσβαση στους φακέλους του υπολογιστή, νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση μαζί με το remote buddy εάν υπάρχει Apple remote.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani