Στοιχεία για το Ελληνικό Ροκ!!!

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Ψάχνοντας ..ψάχνοντας, μπορείς να ανακαλύψεις διαμάντια από απλό κόσμο που πραγματικά αγαπά την Ελληνική μουσική δημιουργία!!!

Βρήκα λοιπόν σε δημοσιεύσεις 2 τευχών Προσωπικού Εγναντίας Τράπεζας, την προσωπική δουλειά ένος ανθρώπου που σε δύο κείμενα, καταγράφει την ιστορία του Ελληνικού ρόκ σε 2 δεκαετίες!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΑ 60ies


:cool_4:​
 


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Απάντηση: Στοιχεία για το Ελληνικό Ροκ!!!

'''Οι PERSONS ήταν ο προπομπός των SOCRATES DRANK THE CONIUM, αφού έπαιζαν σ’ αυτούς και τα τρία μέλη των S.D.T.C., οι Γιάννης Σπάθας, Αντώνης Τουρκογιώργης και Ηλίας Μπουκουβάλας. Στους PERSONS έπαιζε ακόμη και ο Ηλίας Ασβεστόπουλος που στα μέσα των 70’s δημιούργησε τους ΗΛΙΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ+2002, οι οποίοι αργότερα μετεξελίχθηκαν σε 2002 GR. Ήταν από τα πιο «ροκ» γκρουπ της εποχής, με την έννοια που μπορεί να δοθεί σ’ αυτόν τον όρο. Είχαν στο ενεργητικό τους 3 singles με καλύτερο το «Drive my mustang/All the world is mine», συνθέσεις του συγκροτήματος και φοβερά γκαράζ κομμάτια'''


βουλωμενο γραμμα διαβαζω?:happy_9: :happy_9:

Σήμερα, 19:34 #14

ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Shoutbox King
Εγγραφή: 23-08-2004
Περιοχή: Clubzone-Αμαρουσιον
Ηλικία: 43
Μηνύματα: 5.672

Απάντηση: Συλλογή ΡΟΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
SOCRATES-Starvation
LAST DRIVE-Hell to pay
SOUND EXPLOSION-The last November
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΜΑΤΣΙΟΥΛΗΣ-Σαν τον ανεμο
GAZUAMA SINCHARTCHAS-ΑΝΥΨΩΣΗ-ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ -ΕΚΦΥΓΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ-Ο Παν
ΤHE PERSONS-Drive my Mustang
COMMON SENSE-Grotesque

<img src=http://www.avsite.gr/vb/image.php?type=sigpic&userid=3890&dateline=1169828123 border=0 alt= />




Γιωργο ευχαριστουμε για το link!!
παω για διαβασμα:cool_4: :cool_4:
 


Μηνύματα
4.927
Reaction score
49

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Μέχρι να κάνω και...διαδικτυακές αποκαλύψεις, 2 offline πηγες για το Ελληνικό Ροκ στις οποιες εχω ανατρεξει παμπολλες φορες :smoking_2:

Μανώλης Νταλούκας - “Ελληνικό Ροκ: Ιστορία της νεανικής κουλτούρας από τη γενιά του Xάους μέχρι το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου 1945-1990”.
Εκδόσεις - Άγκυρα

Το βιβλίο του Μανώλη είναι πολύ καλό αλλά ακόμα καλυτερο για μένα είναι το επόμενο...

Ντίνος Δηματάτης- 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΟΚ
Εκδόσεις - Καστανιώτη
Περιγραφή: «Από χρόνια είχα την επιθυμία να αφιερώσω ένα βιβλίο στην ελληνική ροκ σκηνή, γιατί ήταν πραγματικά κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα από το χώρο αυτό. 'Ενα βιβλίο που θα 'φερνε και πάλι στις μνήμες μας το ξεκίνημα της σκηνής αυτής στη δεκαετία του '60 με τους Forminx και τους Olympians, τη διεθνή αναγνώριση με τους Afrodite's Child, τη συνέχισή της με πιο ροκ ονόματα, όπως του Δημήτρη Πουλικάκου και του Παύλου Σιδηρόπουλου, και τέλος την πιο πρόσφατη με τον ανεπανάληπτο Τζίμη Πανούση και τους δυναμικούς Last Drive. Μια σκηνή που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια δίχως μέσα και οργάνωση, με μόνα της όπλα το ζήλο και το πάθος για τη μουσική. 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΟΚ. Και μέσα σ' αυτά υπάρχουν όλα τα σύνολα, όλοι οι μουσική και όλοι οι δίσκοι που σημάδεψαν το χώρο αυτό, χωρισμένα σε τρεις αντίστοιχες δεκαετίες. Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σ' όλους αυτούς που πέρασαν, δούλεψαν και αγάπησαν όσο τίποτε άλλο το ελληνικό ροκ»
 

Attachments



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.653
Μηνύματα
2.870.270
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top