- Μηνύματα
- 5.784
- Reaction score
- 14

Ο οδηγός και δύο επιβάτες του ταξί από την Αθήνα περίμεναν υπομονετικά κάτω από τους τόνους από σιδηροπλέγματα για να φτάσουν σε αυτούς τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής.
Μεγάλοι γερανοί της Πυροσβεστικής και ιδιωτών άρχισαν να τα απομακρύνουν, ενώ οι πυροσβέστες, ανοίγοντας κυριολεκτικά λαγούμι μέσα στα σίδερα, έφτασαν στους εγκλωβισμένους και τους απελευθέρωσαν, αφού πρώτα, για περισσότερο από μία ώρα, έκοβαν συνεχώς λαμαρίνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εσωτερικό του ταξί μπόρεσαν να φτάσουν μόνο από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Προηγούμενα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν άλλα δύο άτομα από άλλο ΙΧ που ήταν και αυτό καταπλακωμένο από σιδηροπλέγματα, ενώ από ένα τρίτο ΙΧ που ενεπλάκη στην σύγκρουση απεγκλώβισαν δύο ακόμα επιβάτες, καθώς και τον οδηγό ενός τέταρτου αυτοκινήτου.
Το ατύχημα έγινε στο Πέταλο του Μαλιακού, κοντά στα Καμ. Βούρλα, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένα ΙΧ που εκινείτο από Λαμία προς Αθήνα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Ο οδηγός της νταλίκας που εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα, στην προσπάθειά του να μην εμπλακεί στο τροχαίο, προσπάθησε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και τότε αυτό ντεραπάρισε και βρέθηκε κάθετα στο μέσον της εθνικής οδού, αδειάζοντας συγχρόνως το βαρύ φορτίο του πάνω στα ΙΧ που το ακολουθούσαν.
Από τους οχτώ τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας μόνο η κατάσταση του ενός άνδρα κρίθηκε κρίσιμη από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε σε νευροχειρουργική κλινική της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι δύο άνδρες και τρεις γυναίκες στους οποίους διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παραμένουν στο νοσοκομείο Λαμίας και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Η εθνική οδός έμεινε για περισσότερο από 2,5 ώρες κλειστή και η αστυνομία διοχέτευε την κυκλοφορία από περιφερειακούς δρόμους.