Στράβωσε η βελόνα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Re: Απάντηση: Στράβωσε η βελόνα

Γι αυτό εγώ προτιμώ πάντα κεφαλές κινητού μαγνήτη για να μπορώ να αλλάζω τις βελόνες μόνος μου άμα φθαρούν ή άμα πάθουν τέτοιο "ατύχημα".
Δεν συμβαίνει αυτό με όλες τις κεφαλές κινητού μαγνήτη αλλά μόνο με αυτές των χαμηλών κατηγοριών τιμής.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στράβωσε η βελόνα

Δεν συμβαίνει αυτό με όλες τις κεφαλές κινητού μαγνήτη αλλά μόνο με αυτές των χαμηλών κατηγοριών τιμής.
Ε, στις υψηλές κατηγορίες τιμών ο σκοπός είναι να σού τα πιάνουν! :107:

BTW ξέρεις καμμία κεφαλή κινητού μαγνήτη που να μην αλλάζει βελόνα;

Reaction score
1.685
Απάντηση: Στράβωσε η βελόνα

Οι Grado ειναι κινητου σιδηρου.
Η συμπεριφορα στο σεταρισμα ειναι σαν σε κινητου μαγνητη, αλλα καμια σχεση...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Ναι αν πούμε πως υπάρχει και αυτή η κατηγορία έτσι είναι.
Βέβαια υπάρχουν και κινητού πηνίου που θέλουν 47 KΩ αντίσταση και κοντινή με τις ΜΜ χωρητικότητα οπότε συγκεκριμένο στήσιμο δεν μπορούμε να πούμε πως ισχύει.

Reaction score
1.187

Όπως υπήρχαν παλιά και οι B&O κινητού μικροσταυρού που επίσης δεν άλλαζαν βελόνα.

Για κινητού μαγνήτη εγώ λέω και νομίζω πως σε όλες αυτού του τύπου αλλάζουν οι βελόνες. Στο κάτω κάτω η βελόνα είναι κάτι το ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ και ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να αλλάζεται από τον χρήστη.

Reaction score
968
Εάν δεν υπάρχουν ορατές φθορές (σπασίματα, στραβώματα, κτλ), κάθε πότε αλλάζετε κεφαλή?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Στράβωσε η βελόνα

Εάν δεν υπάρχουν ορατές φθορές (σπασίματα, στραβώματα, κτλ), κάθε πότε αλλάζετε κεφαλή?
Κεφαλή ή βελόνα εννοείς;

Τα προηγούμενα χρόνια που το πικάπ ήταν η κύρια πηγή ήχου άλλαζα πιο συχνά βελόνες. Τώρα περνάνε χρόνια μέχρι να αλλάξω.
Συνήθως την άλλαζα με το αυτί, δηλαδή όταν ο ήχος άρχιζε κάπως να σκληραίνει ή να "ξύνει" πάει να πει ότι πολύ έμεινε η βελόνα σε χρήση. Καιρός για καινούργια.
Συνήθως έχω και μία δεύτερη βελόνα καινούργια. Αν βάλω την καινούργια και δεν ακούσω διαφορά τότε ξαναβάζω την παλιά και την κρατάω κάποιο καιρό ακόμα. Αν όμως βάζοντας την καινούργια ακούσω διαφορά τότε η παλιά πάει στα σκουπίδια.

Reaction score
1.187

Ό,τι πει το μικροσκόπιο.
Εχω και έναν φακό από κάποια παλιά κινηματογραφική μηχανή (8mm) που έχω διαλύσει που κάνει τρομερή μεγέθυνση και εκτελεί χρέη μικροσκοπίου. Το διαμάντι της βελόνας φαίνεται μέσα από αυτόν το φακό σαν ογκόλιθος! Και είναι απίστευτη η φθορά που βλέπεις σε μία παλιά βελόνα. Όπως επίσης και η "μπίχλα" που έχει πιάσει από την πίσω πλευρά μεταξύ διαμαντιού και στελέχους!

Reaction score
968
Οπότε, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση της βελόνας. Χρονικά ας πούμε, συνήθως που περίπου κυμαίνονται οι αλλαγές? Κάθε χρόνο? 3 χρόνια? 5 χρόνια?

Δεν περιλαμβάνονται οι καταστροφικές βλάβες.

Βέβαια με τα χρόνια σκληραίνουν (πολυμερίζονται) και οι αναρτήσεις της βελόνας.

Reaction score
1.187

Οπότε, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση της βελόνας. Χρονικά ας πούμε, συνήθως που περίπου κυμαίνονται οι αλλαγές? Κάθε χρόνο? 3 χρόνια? 5 χρόνια?

Εξαρτάται από την χρήση που κάνεις, από το βάρος ανάγνωσης, από την κατάσταση των δίσκων, από το πόσο σχολαστικός είσαι στο καθάρισμά τους...
Παλιότερα που χρησιμοποιούσα συχνά το πικάπ ήταν περίπου κάθε 2~3 χρόνια... Τώρα που το χρησιμοποιώ πιο αραιά είναι σαφώς παραπάνω...
Για τις αναρτήσεις μην σε απασχολεί το θέμα, είναι πάνω από 10ετία... 17 χρονών κεφαλή έχω εγώ και είναι ακόμα μια χαρά!

Reaction score
0

μήπως !συμβαίνει το αντίθετο με της αναρτήσεις της βελόνας;
Στην δικιά μου μαλάκωσε ! και κοντεύει να κανει ζημιά στο δίσκο .

Reaction score
0

Βέβαια με τα χρόνια σκληραίνουν (πολυμερίζονται) και οι αναρτήσεις της βελόνας.[/quote]
μήπως !συμβαίνει το αντίθετο με της αναρτήσεις της βελόνας;
Στην δικιά μου μαλάκωσε ! και κοντεύει να κανει ζημιά στο δίσκο .

Reaction score
0

σε εμενα συμβαίνει το αντίθετο η ανάρτηση της μαλάκωσε και κοντεύει να ΣΚΑΨΕΙ το στέλεχος της τον δίσκο

Reaction score
3.467

Η βελόνα/cantilever της DL-160 δεν επισκευάζονταιι. Μπορεί να ισιώσει κάπως αλλά δεν θα παίζει καλά.
Με 100 Ευρώ περίπου αγοράζεις καινούργια DL-160 κεφαλή.

Reaction score
11

Kεφαλή STANTON 881S του 1978, (30 ετών), και η βελόνα, (stereoedron), αλλά και η ανάρτηση και η κεφαλή είναι σε άριστη κατάσταση! Η ανάρτηση ούτε μαλάκωσε ούτε σκλήρυνε! Βέβαια στο στέλεχος της βελόνας αυτής υπάρχει κάτι επαναστατικό για τον αποκλεισμό της παραμόρφωσης λόγω παλινδρομικής κίνησης του στελέχους πάνω στην ανάρτηση:ένα τριχοειδές μεταλλικό χαλινάρι!

:107:

Reaction score
1.187

Βέβαια στο στέλεχος της βελόνας αυτής υπάρχει κάτι επαναστατικό για τον αποκλεισμό της παραμόρφωσης λόγω παλινδρομικής κίνησης του στελέχους πάνω στην ανάρτηση:ένα τριχοειδές μεταλλικό χαλινάρι!

:107:
Ε; Πώς είναι δηλαδή αυτό; Για βάλε καμμιά φωτογραφία.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88