Στροφές Πικαπ

Reaction score
379
Απ οτι λένε οι στροβοσκοποικοί δίσκοι δεν δουλεύουν με λάμπες οικονομίας και λεντ.

Reaction score
19
Πολύ πράμα ρε παιδιά. και όπως είπε ο φίλος παραπάνω όσο ψάχνεις τόσο το χάνεις. το θέμα είναι να απολαμβάνουμε τα βινύλια μας όσο καλυτερα μπορούμε.

Reaction score
11.767
Τα περισσότερα πικάπ που έχουν χαραγματιές στην περιφέρεια του πλατό, έχουν δικό τους ενσωματωμένο φωτάκι.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.400
..ειπαρχει μια εφαρμογη RPM Calculator για android, την εχει δοκιμασει καποιος?
(την ανακαλυψα βλεποντας ενα βιντεο στο youtube για Upgrades ιμαντα σε Rega)
Δοκιμαστηκε στο δικο μου πικαπ (project 9 με *Speedbox*) με ενδειξεις 33,3 - 33,4 σταθερη διακυμανση -οποτε φαινεται να λειτουργει(ή τουλαχιστων με πολυ μικρο σφαλμα)- με στροβοσκοπικο δισκο/φακο της clearaudio που εχει τεσταριστει παλαιοτερα το πικαπ δεν χανει στροφες..χμμ...απλα μια σκεψη στο θεμα ^^

Reaction score
1.391
αυτη την εφαρμογη εχω και εγω και το thorens ειναι σταθερα στις 33,2 και το clearaudio"παιζει" στις 33,5 -33,6

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.400
@DimitrisTop. ...θενξ! μια χαρα1 .. μικρο σφαλμα διολου απιθανο, οπως ειπα και παραπανω.. εφαρμογη σε κινητο ειναι (και λογικα γιατι να μην ειπαρχει αποκληση απο συσκευη κινητου σε καποια αλλη) .. σε ενα rega ειχα την ενδειξη : 33,1 33,2 33,3 33,4 33,1 33,2 .. ,3 ...,4 (!!!) και παλι απο την αρχη .. :)

=>Τωρα στο πρωτο ερωτημα για το πικαπ του φιλου (Sao1984).. πολλα παιζουν ρολο , ειχα πλαιοτερα ενα technics slbd 2κατι ..ηθελε μικρορυθμηση το Pitch συχνα πικνα.. σαν να επαιζε το ρολο του ακομα και ο δισκος...120gr/180gr.. 7" κ.ο.κ. (λογικο εφοσων το πλατω ειναι μικρης μαζας, θαρρω)

=> ακομα και αν διορθωνες το pitch (οποτε ειχες σωστη ενδειξη στο ενσωμ. στροβοσκοπιο).. δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο ανταποκρινεται στις (σωστες) στροφες (αν δεν εχει τα σωστα Hz το αρχικο ρευμα).. αλλα οπως αναφερθηκε παραπανω - ακουγωντας/ή με δισκο/φακο- μπορεις να εντοπίσεις καποιο λαθος και με ενα speedbox/pitch/αλλαγη ιμαντα/μετακινηση του εξωτ. τροφοδοτικου..ή ακομα καλητερα voodoo για σιγουρια (κατι τελως παντων) .... να το "φτιαξεις" λιγο ..

=> (ισως λιγο Off topic) καποιο power conditioner ? θα εκανε δουλεια ? εχουμε/ειπαρχει κατι στα "λοιπα συνοδα καλωδια" σαν οδηγος κατι να ριξει λιγο φως ? κοιταξα, δεν βρηκα κατι .. ενδεχομένως να κοιταω κατι λαθος (λογω ανοιξης και αφηρημαδας).:cool:

ika

News
Reaction score
16.767
Δεν ξέρω αν αυτό που έβλεπα ανταποκρίνονταν στην αλήθεια ή όχι, αλλά με ένα LUXMAN 121 πολύ παλαιότερα, είχα ξεχάσει τι σημαίνει ρύθμιση ταχύτητας.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.532
..ειπαρχει μια εφαρμογη RPM Calculator για android, την εχει δοκιμασει καποιος?
Διορθώστε με εάν κάνω λάθος: Εκκινώ την εφαρμογή, αφήνω το κινητό πάνω στο πλατό του πικ απ και διαβάζω την ένδειξη;

Edit: Είδα το video στο YouTube, ΟΚ.

Reaction score
569
Τρομερή εφαρμογή και λειτουργεί άψογα. Απλώς αφήνεις το κινητό πάνω στο πλατώ και δείχνει την ταχύτητα περιστροφής.
Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε ένα systemdek που έχω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll