Στροφή στο δικάναλο!

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. :107:

Μέχρι τώρα άκουγα μουσική σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου που είχα στήσει πριν από 10 περίπου χρόνια. Pc συνδεδεμένο σε έναν AV Yamaha και ένα σετάκι ηχείων 5.1 της Roister. Το σύστημα έπαιζε μια χαρά για τα λεφτά που είχα δώσει. Στις ταινίες τουλάχιστον...

Καθώς δεν βλέπω τώρα πια τόσες πολλές ταινίες αλλά προτιμώ να χαλαρώνω ακούγοντας μουσική, αποφάσισα (όπως καταλαβαίνετε απ' τον τίτλο) να στήσω ένα νέο σύστημα γι' αυτό το σκοπό. Με ήχο καθαρό, γεμάτο, ικανό να στήσει αξιοπρεπώς μια μουσική σκηνή μες το σαλόνι μου, προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να δώσει στον τομέα αυτό ένα αμιγώς μουσικό - δικάναλο σύστημα.

Η μουσική που ακούω είναι κυρίως ροκ. Ακούω ακόμα τα "γκαζάκια" μου καμιά φορά (όταν έχεις μεγαλώσει με Hard Rock και Metal δεν τα εγκαταλείπεις έτσι εύκολα), αλλά την πολύ "βαβούρα" την έχω κόψει. Αυτό που θέλω είναι ένα σύστημα ικανό να μπορεί να με ταξιδέψει στους ήχους των Pink Floyd. (αν αυτό δεν είναι αρκετό μπορώ να δώσω στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική που μου αρέσει.) Α... και τις φωνές... να είναι καθαρές, σωστές, να ακούω την άρθρωση και την χροιά όπως πρέπει, να ξεχωρίζουν απ' τα όργανα και να μη θάβονται έτσι ώστε να μην καταλαβαίνεις τι λένε...

Τι άλλο; Α.... Ο χώρος μου είναι 30 τ.μ. Για πηγή θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το pc με επίκεντρο τα αρχεία υψηλής ανάλυσης και χαμηλής συμπίεσης (flac κατά κύριο λόγο). Αργότερα θα ήθελα να αγοράσω και ένα καλό cd player για να παίζω απευθείας τα δισκάκια. Αν βέβαια κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο για να ανέβει η ποιότητα του ήχου (θα χρειαστώ τις συμβουλές σας σε αυτό).

Θέλω λοιπόν έναν ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου. Το Budget είναι γύρω στο χιλιάρικο και για τα δύο. Αφού ευχαριστήσω προκαταβολικά όσους ασχοληθούν με την περίπτωσή μου, περιμένω τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. :605:

Reaction score
2.238
Αν έχεις θέματα με την εμφάνιση των ηχείων σου η Roister συγκεντρώνει πολύ καλές κριτικές για τα 8.2, υπάρχει και πολύ ωραίο review εδώ.

Δεδομένου ότι με αυτά σου μένουν 350-400 ευρώ για ενισχυτή ενστικτωδώς θα έλεγα για κάτι σε Yamaha, ή σε δεύτερη φάση σε NAD. Βέβαια σε ροκ ίσως τα αδερφάκια τους να είναι καλύτερα, τα Emphasis 25 (και αρκετά φτηνότερα).

Αν δεν έχεις θέματα με την εμφάνιση των ηχείων θα σου πρότεινα ένα ζευγάρι studio monitor, παρέα με ένα dac και να σου περισσέψουν και ένα sub. Π.χ

http://www.skroutz.gr/s/407910/Adam-A7X.html

ή

http://www.skroutz.gr/s/407200/KRK-VXT-8.html

ή

σε λίγο φτηνότερο http://www.skroutz.gr/s/396650/M-Audio-BX8-D2.html ή http://www.skroutz.gr/s/392778/Behringer-B-3031A.html?keyphrase=behringer+3031

ή ένα ζευγαράκι σαν αυτό http://www.skroutz.gr/s/407664/KRK-10s.html και αυτό http://www.skroutz.gr/s/407199/KRK-VXT-6.html

Με τα λεφτά που περισσέψουν παίρνεις και ένα dac επιλογής σου ή απλώς μια καλύτερη κάρτα ήχου για το pc.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Στροφή στο δικάναλο!

ενισχυτες:

Yamaha A-S700
Harman Kardon HK-980

ηχεια:

Tannoy V4
JBL Studio 180
Q-Acoustics 2050i
Dali Zensor 7

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Δυστυχώς αυτά που ψάχνεις στον ήχο κοστίζουν πολύ πάνω από τα χίλια ευρώ που διαθέτεις.
Κάπου θα πρέπει να βάλεις νερό στο κρασί σου.
Βέβαια το ενθαρρυντικό είναι πως ακόμα και με αυτά τα χρήματα θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο από ότι είχες μέχρι σήμερα.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τα Roister που πρότεινε ο notiskas φαίνονται πολύ καλή περίπτωση. Και απ' ότι διαβάζω πρόκειται για πολύ ποιοτικά ηχεία που δίνουν περισσότερα απ' όσα ζητάνε. Τα υπόλοιπα είναι ηχεία βάσης. Θα προτιμούσα ηχεία δαπέδου για την ώρα. Αν δεν βρω αυτό που θέλω ίσως αναθεωρήσω.

Φίλε tyler durden οι προτάσεις σου για τους ενισχυτές μου δίνουν ένα καλό σημείο εκκίνησης και μια βάση για να καταλάβω τι πρέπει να ψάξω. Στέκομαι κυρίως στους ενισχυτές γιατί απ' ότι διαβάζω στα διάφορα θέματα φαίνεται πως το κατέχεις το θέμα καλα. :116: Και τα ηχεία βεβαίως μπαίνουν στη λίστα. Ειδικά το Dali που το άκουσα για λίγο σε ένα σπίτι και άφησαν καλή εντύπωση. Θα μελετήσω τις προτάσεις σου και θα επανέλθω.

Όσο για το σχόλιό σου, φίλε PeterMeni, αν και με απογοητεύεις λιγάκι καταλαβαίνω απόλυτα το μήνυμα που θες να μου μεταδόσεις. Είναι προφανές οτι ένα τέτοιο σύστημα, που θα καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες που περιγράφω με τέλεια απόδοση, θα πρέπει να κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Το ζητούμενο όμως είναι να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά που επιθυμούμε και σε αυτά που η τσέπη μας μπορεί να αντέξει. Με του όποιους περιορισμούς συνεπάγονται φυσικά.

Δεν ψάχνω λοιπόν το "καλύτερο" σύστημα. Ψάχνω το καλύτερο που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματά μου. Ένας "άσχετος" (σαν εμένα) θα μπορούσε να δώσει 1000 ευρώ και να αγοράσει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που θα αγόρασε με 1000 ευρώ ένας καλός γνώστης του αντικειμένου. Σωστά;

Και γι' αυτό ακριβώς λοιπόν χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Υ.Γ. Το ενθαρρυντικό, όπως είπες κι εσύ φίλε μου, είναι οτι η διαφορά με το προηγούμενο σύστημά μου θα είναι πολύ μεγάλη αν αγοράσω ένα σύστημα με 1000 ευρώ. Σε περίπτωση που ανεβάσω λίγο ακόμα το όριο, ας πούμε 1500 ευρώ, τότε:

1) H διαφορά σε σχέση με αυτό των 1000 θα είναι επίσης μεγάλη ;
2) H διαφορά σε σχέση με αυτό των 1000 δεν θα είναι τόσο μεγάλη αλλά υπαρκτή σε βαθμό που να δικαιολογεί το παραπάνω κόστος;
3) H διαφορά σε σχέση με αυτό των 1000 δεν θα είναι αισθητή στα "ανεκπαίδευτα" αυτιά μου;

Reaction score
0
Επιστρέφω μετά απο αρκετό διάβασμα και ψάξιμο.

Τα Roister Status 8.2 δεν υπάρχουν πουθενά ούτε για δείγμα! Σε επικοινωνία με την Roister μου είπαν πως ούτε αυτοί τα έχουν και πως θα καθυστερήσει η παραγωγή τους μέχρι να παραλάβουν τα ξύλα που θέλουν.

Για τα Acoustic Energy Aelite 3 τι γνώμη έχετε;

Reaction score
5.719
πηγαινε σε εναν ορφεα και ζητα να ακουσεις system audio ηχεια ...
νομιζω οτι δεν εχουν αντιπαλο στα λεφτα τους ...

Reaction score
0
Χμμ... ενδιαφέρον... Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα ηχεία της system audio το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι το στενό τους σώμα. Στο θέμα της τοποθέτησης αυτό σημαίνει ευκολία και ευελιξία. Αλλά στο θέμα της απόδοσης πως επηρεάζει ένα τόσο στενό σώμα τον ήχο και που γίνεται ο συμβιβασμός; Υστερεί σε όγκο, σε σκηνή, σε μπάσο;

Ξέρω οτι η προφανής απάντηση είναι να πάω να τα ακούσω και να το διαπιστώσω. Επειδή όμως ζω επαρχία και για τις ακροάσεις θα πρέπει να κάνω 1-2 ταξίδια στην Αθήνα, θα ήθελα να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα απο πριν. Αν ανέβω στα τυφλά και αρχίσω να ακούω οτι βρω μπροστά μου δεν πρόκειται να βγάλω συμπέρασμα. Θέλω να επιλέξω απο πριν 5-6 ηχεία με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα ακούσματα και τις απαιτήσεις μου και με τις ακροάσεις να καθοριστεί η τελική επιλογή.

υ.γ. Εδώ που φτάσαμε με την τιμή της βενζίνης, διόδια κλπ, 2 ταξίδια στην Αθήνα για ακροάσεις κοστίζουν το 30% της αξίας του ηχείου!!!! :413:

Reaction score
5.719
ορφεα δεν εχει μονο στην αθηνα !
δεν ξερω που εισαι αλλα εχει πατρα λαρισα θεσ/κη .
κοιτα ποιο σε βολευει ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Απάντηση: Στροφή στο δικάναλο!

Α... και τις φωνές... να είναι καθαρές, σωστές, να ακούω την άρθρωση και την χροιά όπως πρέπει, να ξεχωρίζουν απ' τα όργανα και να μη θάβονται έτσι ώστε να μην καταλαβαίνεις τι λένε...
Αν κατέβεις Αθήνα και σε βγάλει ο δρόμος σου στον Ορφέα άκου και κάποιο Triangle.
Έτερη λύση για αυτά που θες τα JBL 180 που ειπώθηκαν ήδη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Χμμ... ενδιαφέρον... Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα ηχεία της system audio το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι το στενό τους σώμα. Στο θέμα της τοποθέτησης αυτό σημαίνει ευκολία και ευελιξία. Αλλά στο θέμα της απόδοσης πως επηρεάζει ένα τόσο στενό σώμα τον ήχο και που γίνεται ο συμβιβασμός; Υστερεί σε όγκο, σε σκηνή, σε μπάσο;
:
Υστερεί σε όγκο υπερτερεί σε αποδοχή από τη σύντροφο.:126:
Πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.
Όταν παραπάνω σου είπα ότι αυτά που ζητάς κοστίζουν αρκετά παραπάνω δεν το είπα για να σε απογοητεύσω αλλά για να ξέρεις που βαδίζεις.

Και βέβαια το καλό σύστημα προϋποθέτει και γνώση εκτός από χρήμα.
Μπορεί ένας γνώστης, ξοδεύοντας 5000 ευρώ, να πάρει ισάξιο αποτέλεσμα με κάποιον άλλο που ξόδεψε 50000 ευρώ, και μην το θεωρήσεις υπερβολή αυτό.

Βλέπεις για συγκεκριμένα μηχανάκια κάποιοι τα θεωρούν ψαροκασέλες και κάποιοι αξιόλογα.
Έχουν όλοι δίκιο? Αποκλείεται.

Απλά όλοι μας στο χώρο θεωρούμε πως έχουμε κατασταλαγμένη άποψη, ασχέτως αν αποδεδειγμένα το 95% από εμάς δεν παίρνει χαμπάρι τι ακούει.:112:

Reaction score
0
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους παιδιά. Έχω αρκετές πληροφορίες για να ξεκινήσω τις ακροάσεις μου. Θα πάρω 2-3 απο τα αγαπημένα μου δισκάκια και θα ανέβω Αθήνα για μια βόλτα στα μαγαζιά.

Μια πρώτη επαφή πιστεύω θα μου κάνει καλό. Γιατί ότι και να λέμε εμείς εδώ, ότι κι αν διαβάζουμε στα διάφορα review του ειδικού (ή μη) τύπου, η μουσική είναι κάτι πολύ παραπάνω απο ψυχρές μετρήσεις, βαθμολογίες με αστεράκια και απόλυτους αριθμούς.

Η μουσική πράγματι... "μετριέται", όπως γνωρίζει πολύ καλά κάθε μουσικός οποιουδήποτε οργάνου. Μα πάνω απ' όλα είναι συναίσθημα. Μιας κι εγώ λοιπόν δεν έχω τις γνώσεις για να τη μετρήσω, αυτό το συναίσθημα θα ψάξω να βρω στις ακροάσεις μου.

Και όπως ξέρεις καλύτερα απο εμένα φίλε PeterMeni, καμιά φορά μπορεί να το βρεις σε μια ταπεινή "ψαροκασέλα"... :103:

Θα επανέλθω μετά τις ακροάσεις ελπίζοντας να έχω πάρει χαμπάρι για το τι άκουσα... :116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt