Στρώνουν τα καλώδια ρεύματος και πως?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.532
Ίσως να σας ενδιαφέρει κάποια στιγμή το γεγονός, ότι η ακουστική συχνότητα περιολαμβάνει ΜΟΝΟΝ χαμηλές συχνότητες, ασχέτως εάν κάποιο τμήμα της το αποκαλούμε "πρίμα", προς αντιδιαστολή προς τα μπάσα, και μόνον. Επίσης, ίσως κάποια στιγμή να σας ενδιαφέρει το γεγονός, ότι η φημολογία περί της κατευθυντικότητας των καλωδίων σήματος και ρεύματος είναι απλώς ΑΠΑΤΗ.

(Κοψ., θηρίο, βλέπω επανήλθες με πολύ ζουμερό θέμα, χο, χο, χο. Άντε να στρώσουμε και φύλλο για καμιά αλμυρή κολοκιθόπιτα, όσο βαστάει ακόμα ο χειμώνας...)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Γιωργο Αναμουρλιδη ενας απο τους υπολοιπους λογους που διακρινεις την εμμονη ειναι οτι το παρελθον με εκδικηθηκε και εγινα αντιπροσωπος αυτων που κοροιδευα !!!
Για την πληροφορηση των υπολοιπων αρχικα προσπαθησα να εγγραφω με την ιδιοτητα μου αλλα αυτο δεν εγινε αποδεκτο . Ετσι επελεξα σαν ονομα αυτο με τα προιοντα της εταιρειας με τα οποια ειμαι "ερωτευμενος" εδω και 25 χρονια !
Επι τη ευκαιρια να σε ρωτησω αν μπορω να επαναπροσδιοριστω ;

Reaction score
0
well δεν θα αναφερθω σε τοσους διασημους κατασκευαστες καλ/ων αλλα σε τι ακουν τα αυτια μου στρωστε 1 καλ/ο 300 ωρες προς μια φορα και μετα καντε το τουμπα αν δεν ακουτε διαφορα δεν φταιει το καλ/ο αλλα τα αυτια μας εγω μεχρ9ι τωρα εχω κερδισει 300 ευρο απο στοιχηματα σε blind sound test αυτα για τωρα οσο εκπαιδευεις τα αυτια σου τοσα ακους τουλαχιστον αυτο επαθα εγω γιααααααααα

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Βρε Κωστα ...!!! Ουτε περασες να με δεις απο το LEDRA MARIOTT , ουτε εκεινες τις μπυρες που υποσχεθηκες ηπιαμε !! Γιατι ;; Αν ειχαμε πιει εκεινες τις μπυριτσες δεν θα μ εκανες ΤΟΥΡΚΟ τωρα με τα περι απατης οσον αφορα την κατευθυντικοτητα !!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.532
Τί να κάνω ρε παιδάκι μου, εδώ καλά -καλά δεν με είδε η αδερφή μου. Λοιπόν, για πες μου για την κατευθυντικότητα και μετά σου λέω κι εγώ... :)

Reaction score
3
Γιωργο Αναμουρλιδη ενας απο τους υπολοιπους λογους που διακρινεις την εμμονη ειναι οτι το παρελθον με εκδικηθηκε και εγινα αντιπροσωπος αυτων που κοροιδευα !!!
Για την πληροφορηση των υπολοιπων αρχικα προσπαθησα να εγγραφω με την ιδιοτητα μου αλλα αυτο δεν εγινε αποδεκτο . Ετσι επελεξα σαν ονομα αυτο με τα προιοντα της εταιρειας με τα οποια ειμαι "ερωτευμενος" εδω και 25 χρονια !
Επι τη ευκαιρια να σε ρωτησω αν μπορω να επαναπροσδιοριστω ;
Μαρίνε,δεν μπορείς να κρυφτείς,γιατί τα γραπτά μας προδίδουν...
Καλώς ήρθες. :D

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Τί να κάνω ρε παιδάκι μου, εδώ καλά -καλά δεν με είδε η αδερφή μου. Λοιπόν, για πες μου για την κατευθυντικότητα και μετά σου λέω κι εγώ... :)
Τι να πω για την κατευθυντικοτητα περισσοτερα απο αυτα που ειπα παραπανω ;;
Να σε ρωτησω κατι ομως και να μου απαντησεις επ αυτου σε παρακαλω ; Εχεις δοκιμασει ο ιδιος να κανεις το πειραμα της κατευθυντικοτητας η οχι ;;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.532
Κοίταξε, αν σου πω ότι το δοκίμασα και δεν διεπίστωσα διαφορές, θα συμπεράνεις ότι το σύστημα δεν είναι αρκετά αναλυτικό, ή ότι δεν χρησιμοποίησα την κατάλληλη ηχογράφηση, ότι είμαι κουφός, κ.ο.κ. Εάν πάλι σου πω ότι διεπίστωσα διαφορές, τότε φυσικά θα έχω άδικο και εσύ δίκιο, χωρίς να καλοεξετάσεις την ύπαρξη τυχόν άλλων παραγόντων, εκτός του καλωδίου, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή, θα μπούμε σε ένα παιχνίδι λογικής και υποκειμενισμού. :wink:

Γι’ αυτό, πες μου κάτι άλλο σε παρακαλώ. Τί είναι αυτό που ρέει μέσα στο καλώδιο, και προς τα πού;

Reaction score
5
Κύριε Μαρίνο καλωσορίσατε στο site αλλά επιτρέψτε μου μια παρατήρηση.

Τα πρώτα σας post έχουν χαρακτήρα δελτίων τύπου με καθαρά διαφημιστικό περιεχόμενο τον καλωδίων XLO. Αυτό το δελτίο τύπου μάλιστα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ανυποψίαστος αναγνώστης δεν γνωρίζει την πραγματική σας ιδιότητα.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω στην κατανόηση σας και στην μελλοντική συνεισφορά σας στο site.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αντωνη , ο κ.Μαρινος εχει κανει αποπειρα να εγγραφει με το πραγματικο του ονομα και την ιδιοτητα του-το αναφερει αλλωστε λιγο πριν-αλλα για καποιο λογο αυτη η εγγραφη δεν ολοκληρωθηκε.
Εαν θελει να προσπαθησει ξανα θα τον παρακαλουσα να στειλει ενα email στον Τασο στο [email protected] με ολο το απαραιτητο ιστορικο ωστε να ολοκληρωθει αυτη η πρωτη εγγραφη. :wink:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.532
Επίσης, μια –εύλογη, νομίζω- απορία που έχω, είναι η εξής. Γίνεται τόση κουβέντα για καλώδια που μεταφέρουν ηχητικό σήμα, δηλαδή σήμα που ακούμε, αλλά σχεδόν καμιά για τα καλώδια που μεταφέρουν σήμα εικόνας, που βλέπουμε. Ποτέ και πουθενά δεν διάβασα για στρώσιμο καλωδίων εικόνας, ούτε και έπεσε στην αντίληψή μου καμιά συζήτηση για σούπερ – ντούπερ βύσματα εικόνας, για dvi με νικέλια και βολφράμια, για hdmi με επίστρωση άστρωτου χατζητελούριου, κατευθυντικότητας υπό γωνία 68,5 μοιρών σε σχέση με την εφαπτομένη του τροπικού του Αιγόκερω, για bnc αριστερών πεποιθήσεων με ολίγη από Καρατζαφέρη, κου λου που, κου λου που. Αυτοί με τα προβόλια εκεί, στις βόρειες κατηγορίες πρέπει να είναι πολύ cool, πολύ εντάξει τύποι. Έτσι μού ‘ρχεται να σας παρατήσω και να μετακομίσω εκεί, στον κρύο βορρά, αλλά τι να κάνω που σας αγαπάω βρε παλιόπαιδα, χε, χε, χε…

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
1. Κοψ βάζεις φωτιές κι εσύ πας για σουβλάκια με τα υπόλοιπα χαμένα κορμιά... :lol: :lol:

2. κε Μαρίνο καλωσόρισες στην παρέα μας. Μπορείς να αλλάξεις νομίζω αν θέλεις το user name σου από το user control panel. Μπορείς επίσης να βάλεις μια υπογραφή που να λέει ότι θέλεις να λέει. Μπορείς αν θέλεις να μην κάνεις και τίποτα από όλα αυτά, δεν έχεις καμία απολύτως υποχρέωση και προσωπικά μου αρέσει το user name που διάλεξες... :wink:

3. Εξακολουθώ να επιμένω ότι επιστημονική εξήγηση για το θέμα δεν υπάρχει. Ποτέ δεν έχει αποδειχτεί ο ισχυρισμός του χαϊεντά περί στρωσίματος καλωδίων, ήτοι δεν υπάρχουν μετρήσεις και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Προφανώς όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τρεις βασικές καταστάσεις της ύλης. Τα υγρά, τα στερεά και τα αέρια. Ένα υλικό συμπεριφέρεται ως στερεό όταν τα μόριά του έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό και συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους. Αλλιώς δεν θα ήταν στερεό (μπορεί ας πούμε να ήταν υγρός κρύσταλλος). Για να υπάρξει αλλαγή σε μια κρυσταλλική δομή θα πρέπει να αλλάξει τραγικά η πίεση ή η θερμοκρασία, κάτι που σαφέστατα δεν γίνεται στα ταπεινά καλωδιάκια μας. Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει...

4. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπε ο LUXMAN για το τι κάνει στο ρεύμα ένα καλό καλώδιο ρεύματος, ασχέτως το υπόλοιπο δίκτυο. Είναι εκτός συζήτησης όμως γιατί εδώ δεν συζητάμε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων ή αν παίζουν ρόλο γενικώς. Σαφώς κάποιοι δεν δέχονται ακόμη και αυτόν τον ρόλο των καλωδίων και ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το πόσο σημαντικά είναι σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα. Ίσως να κάναμε ένα poll για το θέμα... :roll:

6. Κώστα Κόγια ευτυχώς αρχίζουμε να μολύνουμε και τις κατηγορίες του Βορρά. Όταν ακόμη ανακαλύπτεις τον τροχό, ποσώς σε ενδιαφέρει η χάραξη των ελαστικών. Σε μερικά χρόνια θα δεις τι θα πάθουν και αυτοί εκεί που το παίζουν...άνετοι. Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση εκεί πάνω άκου που σου λέω... :wink:

- Στην τελική όμως ο Λευτέρης το είπε πιο σωστά από όλους μας. Τι κι αν υπάρχει επιστημονική εξήγηση, τι κι αν δεν υπάρχει. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα και όποιος ακούει έχει καλώς, όποιος δεν ακούει έχει επίσης καλώς. Αφού διατυμπανίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, το άκου πρώτα και μετά κρίνε, μπορούμε σε τέτοια λεπτά και περίεργα ζητήματα, αντί να βάζουμε ντέτεκτιβς να ψάχνουν, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τα ωραία μας καλώδια μαζί με τα ωραία μας μηχανάκια.

Reaction score
0
Η ωμική αντίσταση ενός αγωγού μεταβάλλεται ουσιαστικά μαζί με την συχνότητα του ρεύματος. Έτσι ενώ σε ρεύμα με μικρή συχνότητα η αντίσταση του αγωγού συμπίπτει με την ωμική αντίσταση στο συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα, σε ρεύμα μεγάλης συχνότητας η αντίσταση γίνετε πολύ πιο μεγάλη απ΄αυτή που έχει ο αγωγός όταν διαρρέετε μέσα από συνεχές ρεύμα, Παρατηρήσεις και πολλά πειράματα πάνω στο φαινόμενο αυτό έδειξαν ότι το ρεύμα το οποίο έχει παρά πολύ μεγάλη συχνότητα δεν διέρχεται μέσα από όλη την μάζα του αγωγού, αλλά προτιμά να περάσει μέσα από ένα λεπτό στρώμα που βρίσκεται προς το μέρος τις επιφάνειας του αγωγού. Γι΄αυτό το λόγο το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιδερμικό η επιφανειακό φαινόμενο. Για να αποφεύγουμε λοιπόν το επιδερμικό φαινόμενο και να αναγκάζουμε το ρεύμα να περνάει απ΄οσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια, δημιουργήσαμε ειδικά σύρματα, ώστε να μειώνουμε πολύ την ωμική τους αντίσταση.

Κάπου το έγραψα παλιά και το βρήκα τώρα πρόχειρο. :cool:

Φυσικά κάποιοι άλλοι θα πουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και τις ψηλές συχνότητες :shock:
Έχω την υπόνοια ότι εννοούσες υψηλή τάση και όχι υψηλή συχνότητα. Αν θυμάμαι καλά, ας το επιβεβαιώσει κάποιος ηλεκτρολόγος μηχανικός, αυτός είναι και ο λόγος που το ρεύμα ταξιδεύει σε υπερυψηλές τάσεις: ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ (ενεργειακές) λόγω επιδερμικού φαινομένου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.532
Όχι, Λεωνίδα, δεν είναι αυτός ο λόγος. Το επιδερμικό φαινόμενο σχετίζεται με τη συχνότητα. Δηλαδή, εάν το (εναλλασσόμενο, εννοείται) ρεύμα έχει πολύ υψηλή συχνότητα, τείνει να ρέει στην επιφάνεια του αγωγού. Αλλά το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με πραγματικά υψηλές συχνότητες, (ραδιο - TV - κινητή τηλεφωνία). Οι ακουστικές συχνότητες είναι πολύ χαμηλές για να παρουσιάσουν κάτι τέτοιο.

Η υψηλή τάση υπερνικά τη σωρρευμένη αντίσταση του αγωγού μεταφοράς, που έχει μήκος εκατοντάδες χιλιόμετρα, ενώ συγχρόνως συνεπάγεται και μείωση του ρεύματος, για δεδομένο μέγεθος μεταφερόμενης ισχύος.

Reaction score
5
Αναφέρομε στην ιδιότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος να μεταβάλλει την αντίσταση του αγωγού όσο πιο μεγάλη είναι η συχνότητα, και την ιδιότητα εναλλασσόμενου να περνά από την επιφάνια του κλαδιού όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα.

Reaction score
0
Να καλωσορίσω με τη σειρά μου το Μαρίνο και με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τις αμέτρητες φορές που μ' έχει εξυπηρετήσει...

Και κάτι μου τό λεγε πως κάπου αναγνώριζα ποιος ήσουν (ώς Luxman)...

Reaction score
5
Πάντως δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει ντε και καλά να το αποδείξουμε βρε παιδιά...
Αν το αποδείξουμε δηλαδή θα ακουστεί καλύτερα? ή χειρότερα?
Πάλι κάποιοι θα αμφισβητούν και κάποιοι θα αποδέχονται..............
Τι θα αλλάξει δηλαδή αν κάποιος μου αποδείξει πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση? ή πως δεν υπάρχει?.............
Δε με απασχολει αν ακουγεται καλυτερα ή χειροτερα ή απλα διαφορετικα. Ετσι κι αλλιως μαλλον δεν θα το ακουσω και μπορει και να μη θελω να το ακουσω....

Απλα θελω μια μετρηση... μονο και μονο για να δω οτι υπαρχει διαφορα στα νουμερα (ειτε μου αρεσει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα ειτε οχι).

Αν μια οθονη PC δουλευει στα 65Hz, εγω λεω οτι εχει δεν flicker και δεν το βλεπω, ενω ο Λευτερης λεει οτι το βλεπει.
Αν την ανεβασουμε στα 85Hz ο Λευτερης δε θα βλεπει το flicker πια, αλλα ουτε και εγω θα το βλεπω (ετσι κι αλλιως). Αν παρεις μετρηση ομως θα δεις οτι τη μια ειναι 65Hz και την αλλη 85Hz.

Αυτο θελω να δω για να σας "πιστεψω" ή εστω να το δεχτω οτι κατι υπαρχει...
Μια μετρηση. Το σημα στην εισοδο και στην εξοδο του καλωδιου (λεω τωρα...).

Μονο το Θεο (και το ποσο νταλαρας ειναι καποιος!!) δε μπορεις να μετρησεις... ολα τα αλλα ειναι μετρησιμα...

Reaction score
5
"Πιστευε και μη ερεύνα" κατασταση;
Αυτή είναι η λάθος φράση. Η σωστή, που υπάρχει και στις γραφές είναι:
"Πίστευε και μη, ερεύνα", το σωστό νόημα δηλαδή είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουν να μας πείσουν κάποιο καλοθελητές: Είτε πιστεύεις, είτε όχι, πρέπει να ψάχνεις.
"Ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις"

Μαντειο Δελφων, ε;

Και εγω το "ψαχνω" οχι για να το πιστεψω... αλλα για να το αποδειξω.... (ισως και στον εαυτο μου μονο).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αν μια οθονη PC δουλευει στα 65Hz, εγω λεω οτι εχει δεν flicker και δεν το βλεπω, ενω ο Λευτερης λεει οτι το βλεπει.
Με το παράδειγμα που ο ίδιος έγραψες, δίνεις εξήγηση σε αυτό που ρωτάς.
Για δώσε μια μέτρηση γιατί στα 65Ηz εσύ δεν το βλέπεις ενώ ο άλλος το βλέπει? Υπάρχει καμία μέτρηση που να αποδεικνύει την παραπάνω διαφορά σε αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας σας? Ή ένας από τους δύο αυθυποβάλεται επειδή ξέρει από πριν ότι δεν είναι 85Ηz αλλά 65Hz...?

- Δώσε τώρα απάντηση και γιατί ο ένας ακούει το στρωμένο καλώδιο ενώ εσύ δεν το ακούς και μέτρα το κιόλας. :wink: :lol:

Όσοι βλέπουν ή ακούν διαφορετικά από εμάς ή αν θέλεις από τους πολλούς, δεν είναι υποχρεωτικά τρελοί, ψυχασθενείς ή απλά χαζοχομπίστες που αυθυποβάλονται για να αγοράζουν ακριβά καλώδια ή άλλα κόλπα που ενδεχομένως εμείς να θεωρούμε περιττά...

Στο θέμα μας, βλέπεις ότι σαφώς διαφωνώ με την λογική αγοράστε το ή στρώστε το γιατί 1000% θα ακούσετε διαφορά, το λέει και η XLO ή ο φούφουτος. Ούτε ότι επειδή το άκουσε ο Κοψ έγινε νόμος ή επειδή δεν το άκουσε ο Κόγιας δεν έγινε. Εμπειρίες καταθέτουμε. Φυσικά όσο λιγότερα θέματα αποδίδονται στην μαύρη μαγεία, τόσο καλύτερα κατανοούμε ορισμένα πράγματα και προστατευόμαστε από λούμπες...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.293
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos