Στρώσιμο κεφαλής...

Reaction score
100
Καλησπέρα,
ξέρει κανείς πόσες ώρες στρώσιμο θέλει η Grado prestige gold1?
Στο μανουάλι και στο σαιτ δεν αναφέρει τίποτα.
Την έχω από τις 17/12 και έχει παίξει γύρω στις 30-40 ώρες και κάνει ακόμα κάτι τρελλά, δηλ. στη μία πλευρά παίζει καλά, στην άλλη του ίδιου δίσκου παίζει κάπως μουντά...

Last edited:

Reaction score
29.586
Δεν πρέπει να χρειάζεται πάνω απο 20-30 ώρες. Μόνο και μόνο για να μαλακώσει η ανάρτηση.

Reaction score
29.586
Ε ναι Mike , κάπου εκεί είναι συνήθως. Τώρα βέβαια απο grado δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει σημαντικά απο τούς άλλους κατασκευαστές.

Reaction score
3.967
Καλησπέρα,
ξέρει κανείς πόσες ώρες στρώσιμο θέλει η Grado prestige gold1?
Στο μανουάλι και στο σαιτ δεν αναφέρει τίποτα.
Την έχω από τις 17/12 και έχει παίξει γύρω στις 30-40 ώρες και κάνει ακόμα κάτι τρελλά, δηλ. στη μία πλευρά παίζει καλά, στην άλλη του ίδιου δίσκου παίζει κάπως μουντά...
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι θέμα στρωσίματος.
Ηλεγξε τα όλα απο την αρχή(επαφές πάνω στην κεφαλή, στο phono stage, στον προενισχυτή), δες και το στήσιμο της κεφαλής στον βραχίονά σου και αν δεν γνωρίζεις το πως, δανείσου την παρουσία ενός φίλου που γνωρίζει.

Reaction score
596
Καλημερα.Εαν εισαι σιγουρος οτι την εστησες σωστα και γνωριζεις τον βραχιονα σου, τοτε παιζει να εχει προβλημα η κεφαλη.Αυτο που σου γραφω παρουσιαστηκε σε κεφαλη πολλαπλης αξιας που τελικα ειχε .... στραβο καντιλεβερ!!!

Reaction score
100
Geomiat, αυτό που θέλω να πω είναι πως ενω τη μια στιγμή παίζει μια χαρά, μετά από λίγο παίζει κάπως, σα να μη τα δίνει όλα. Έγραψα για την μία πλευρά και την άλλη του ίδιου δίσκου, για να αποκλείσω το ενδεχόμενο να είναι από άλλη (χειρότερη) εγγραφή, ο ήχος που ακούω.
Τώρα, όπως την έχω στήσει, καλώς ή κακώς, ή αν έχουν πρόβλημα όλα τα άλλα που αναφέρεις, θα έπαιζε το ίδιο, άσχημα ή όχι (άλλο θέμα αυτό), συνέχεια και δε θα είχε σκαμπανεβάσματα.
Τεσπα...με ικανοποιεί ο ήχος που βγάζει, και θεωρώ πως την έχω στήσει καλά, απλά φαίνεται να μην έχει σταθεροποιήσει ακόμα τον ήχο της...είδομεν....:)

ΥΓ. Μακάρι να έμενα Αθήνα και κάποιος που ξέρει καλά από αναλογικά (ονόματα δε λέμε...GeoVaz τον λένε....:D)
να με βοηθούσε στο στήσιμο...

Reaction score
100
Παιδιά, μια χαρά παίζει η κεφαλή, δεν είναι προβληματική. Από τη πρώτη κιόλλας στιγμή έπαιξε καλύτερα από την παλιά Benz που είχα. Θεωρώ την διαφορά στον ήχο σύνηθες φαινόμενο σε ότι είναι καινούργιο και είναι σε κατάσταση στρωσίματος. Εδώ ακούω για πανάκριβα ηχεία που ενώ τη μια παίζουν μια χαρά, την επόμενη σου έρχεται να τα πετάξεις, και το βρίσκουν φυσιολογικό.
Απλά ρώτησα, μιας και έχω περάσει τις 20 ώρες, αν πρέπει να περιμένω, να "φτιάξει" κι΄'αλλο, ή μέχρι εδώ ήταν...αυτά...:)

Reaction score
2.248
Χρόνια πολλά,
Το μόνο που αλλάζει στην διάρκεια της αναπαραγωγής είναι η ενδοτικότητα της ανάρτησης και αυτή έως να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας. Δηλαδή στην δική σου κεφαλή πχ που είναι 20cu, όταν ξεκινάς να κάνεις ακρόαση είναι ας υποθέσουμε 12-14cu. Μετά από ορισμένη ώρα θα πλησιάσει τα 20cu.
Οπότε δες για αρχή την αλλαγή της ιδιοσυχνότητας.

Reaction score
2.248
@mikekam
Νομίζω ότι έχεις επικεντρώσει την προσοχή σου στις εγγενείς αδυναμίες αναπαραγωγής του βινυλίου και δεν απολαμβάνεις την μουσική. Αυτές θα υπάρχουν πάντα όμως. Δεν μπορείς να τις εξαλείψεις, μόνο να περιορίσεις στο ελάχιστο τα αποτελέσματά τους.

Μην κάνεις προσπάθεια να "ακούσεις" τις αδυναμίες, γιατί θα τις ακούσεις......

Φιλικά:)

Reaction score
240
στο δικο μου συστημα (pro-ject rpm1.3) η ανάρτηση της gold1 όπως και της platinum1 έστρωσε σε 2 ωρες παιξίματος! Βέβαια η μεγαλύτερη διαφορά φάνηκε όταν αντί για 1,5 γραμμαριο της έβαλα 1,6 (ή 1,65)!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Λίγο υπομονή!Οι Grado θέλουν 70ώρες και μετα θα δείς ότι ανοίγουν!Ως κάτοχος πολλών ετών διαφόρων μοντέλων της εταιρίας αλλά και μετά απο παλαιότερη επικοινωνία,αυτό είναι το σκαλοπάτι που χρειάζεται.Για οποιαδήποτε βοήθεια ευχαρίστως στην διάθεσή σου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo