Στρώσιμο συσκευών/καλωδίων..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Στρώσιμο συσκευών/καλωδίων..

εχω πει πολλες φορες
Αν και τα πηρε ο αερας
οτι αγοραζουμε ενα καλωδιο φτηνο
κοβουμε το μισο και το βαζουμε να παιξει 100 ωρες
μετα απο εκει διπλα κουμπωνουμε το αλλο μισο
αν παιζει ιδια , ή το συστημα μας ειναι χρεπι, ή δεν ακουμε καλα.
Τελος

Reaction score
4

εχω πει πολλες φορες
Αν και τα πηρε ο αερας
Τελος
χεχεχεχεχεχεχε :) όσο ποιο απλά τόσο ποιο καλά :) μαζί σου απλά βαριόμουνα στην δουλειά και είπα να γράψω έκθεση :) έτσι και αλλιώς καλές οι γενικές πληροφορίες κατά την γνώμη μου πάντα :)

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Στρώσιμο συσκευών/καλωδίων..

εχω πει πολλες φορες
Αν και τα πηρε ο αερας
Τελος
χρέπι

Ορισμός:

Το αυτοκίνητο (κυρίως), η μοτοσυκλέτα, το παπάκι ή ακόμα και το κινητό που έχει κάποιος και το οποίο θα ήταν διατεθειμένος να πουλήσει όσο όσο αρκεί να απαλλαγεί απο τα προβλήματα που του έχει προκαλέσει το πέρασμα του χρόνου. Κάτι σαν σαράβαλο αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και για γκόμενες που απλά δεν βλέπονται.

Reaction score
125

εχω πει πολλες φορες
Αν και τα πηρε ο αερας
Τελος
Εσύ το έχεις κάνει και βρήκες διαφορές δηλαδή;
Δώσε καμμιά λεπτομέρεια αν δεν βαριέσαι να μάθουμε κι εμείς. Ο ΩΡΛ μου πάντως με έχει διαβεβαιώσει ότι ακούω καλά.
Οπότε μάλλον φοβούμαι ότι έχω δώσει χρήματα για χρέπια.

Reaction score
2.558
“An audiophile dream. Model XX, manufactured 2004, broken in with Mozart, Schubert and acoustic jazz. Has never played anything more aggressive than The Beetles. Originally $1700/pr. Now at their performance peak, a steal at $3200.”

Breaking/running-in is one of the silly aspects of audio - led by the faith-based brigade. If you think you will hear something, you probably will, and no argument can change that. The mind is a marvellous instrument

Από εδώ

Reaction score
684

Εγω παντως οσον αφορα το στρωσιμο σε καλωδια ενα εχω να πω. Οποτε δοκιμασα μεταχειρισμενο καλωδιο (και εχω δοκιμασει αρκετα ) δεν καταλαβαινα καμια διαφορα με την παροδο του χρονου.

Δυο φορες αλλαξα καινουργια καλωδια στο συστημα μου και η διαφορα που υπηρχε στον ηχο μετα απο καμια 100αρα ωρες ηταν εμφανεστατη και σε κουφο. Μπορει να ηταν αυτα τα συγκεκριμενα καλωδια δεν ξερω εαν συμβαινει σε καθε περιπτωση. Απο τη στιγμη που μου εχει τυχει ομως δε μπορω να μην πιστεψω στην εννοια του στρωσιματος

Reaction score
29.776

Ναι αλλά λάδια τους άλλαξες? αν όχι δεν έκανες καλή δουλειά.
Διότι ως γνωστόν ενα καλώδιο με τα ίδια παλιά λάδια δεν παίζει καλά , ενω αμα τα αλλάξεις μεταμορφώνεται.
Και για καλύτερα αποτελέσματα προτείνω sanmapionyama ,βρείτε μόνοι σας τις λέξεις απο τα αρχικά.

Reaction score
7

Σχετικα με τα μεγαφωνα ,οπως πολυ σωστα ειπωθηκε, αυξανει λιγο το VAS και μειωνεται λιγο το fs ,οσο μαλακωνει με τη χρηση η αναρτηση.Ετσι μπορει καποιος,αναλογα με τη σχεδιαση,να ακουσει λιγο περισσοτερη εκταση σε χαμηλο,με το στρωσιμο.

Τωρα οσον αφορα τα καλωδια,δεν εχω ακουσει διαφορα με την παροδο του χρονου.Βεβαια το συστημα μου δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,οποτε...

Απο την αλλη ρε παιδια ,αφου ως γνωστον η ακουστικη μνημη δεν ειναι ισχυρη,πως μπορειτε τοσο μικρες διαφορες,οπως το στρωσιμο ενος καλωδιου, να τις διακρινετε τοσες ωρες μετα?

Παντως και απο φυσικης αποψεως δεν εχω διαβασει καποια τεκμηριωμενη αποψη για το πως στρωνουν τα καλωδια.Νομιζω πως οι διαφορες οφειλονται στην ψυυχοακουστικη ή και σε εξωγενεις παραγοντες οπως πχ η υγρασια του αερα (που υπο ορισμενες συνθηκες πραγματικα αλλαζει το πως ακουγεται ενα συστημα.)

Reaction score
0

αυτο το "ως γνωστον η ακουστικη μνημη δεν ειναι ισχυρη"
το εχω ακουσει τοσες φορες... πολυ ζημιά κανει

όταν ακουσω ενα συστημα, μπορω ευκολα να παρατηρησω τα ελαττωματα του π.χ συριστικά, έλλειψη βαθους σκηνης, κλπ
και να τα *γραψω ή να τα *θυμαμαι

'εστω οτι ακούω το ιδιο συστημα μετα απο μια βδομαδα,
και παρατηρώ 'οτι τα συριστiκά λειπουν ... ergo ...

Reaction score
283

Εγω παντως οσον αφορα το στρωσιμο σε καλωδια ενα εχω να πω. Οποτε δοκιμασα μεταχειρισμενο καλωδιο (και εχω δοκιμασει αρκετα ) δεν καταλαβαινα καμια διαφορα με την παροδο του χρονου.

Δυο φορες αλλαξα καινουργια καλωδια στο συστημα μου και η διαφορα που υπηρχε στον ηχο μετα απο καμια 100αρα ωρες ηταν εμφανεστατη και σε κουφο. Μπορει να ηταν αυτα τα συγκεκριμενα καλωδια δεν ξερω εαν συμβαινει σε καθε περιπτωση. Απο τη στιγμη που μου εχει τυχει ομως δε μπορω να μην πιστεψω στην εννοια του στρωσιματος
θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου τωρα εβαλα ενα kimber pk14 sto cdplayer και πραγματικα πρεπει να εισαι κουφος για να μη δεις την διαφορα και με τα απο 2 εβδομαδες στο ρευμα ακουγοταν παλι διαφορετικα πολυ καλυτερα,και μετα σε μια συγκριση με το καλωδιο ρευματος του cdplayer του εμποριου η διαφορα ηταν εμφανεστατη στον ηχο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

τι ψαχνουμε αραγε ?
το αν ακουγονται διαφορες ?
ή το γιατι ?
προσωπικα ψωνιζω παντα με το ακουην , και το σρωσιμο δεν χρεωνεται , για να μην νομιζουν καποιοι οτι μας πιανουν κοροιδα και μας χρεωνουν στρωσιμο.
Απο εκει και μετα ο καθενας κανει οτι θελει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.174
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe