Συγκριση ομοιων προβολεων

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Συγκριση ομοιων προβολεων

Θυμαμαι πολυ καλα τι ελεγα οπως θυμαμαι και ξερω πολυ καλα τι βλεπω.
Εισαι σιγουρος γι`αυτο?
Αν θυμαμαι καλα το πρωτο διαστημα που βαλαμε τον optoma στο σπιτι και καναμε ελεγχους κ.λ.π. προσεξαμε καποια πραγματα στην αναπαραγωγη HD-DVD και BLU-RAY και τα καταλογισες στον optoma.Μετα καθισες και προσεξες καλυτερα την εικονα στον topaz και ειδες οτι τα εκανε και σ`εσενα αλλα δεν τα ειχες προσεξει (φταιχτης ηταν,οπως αποδειχτηκε,το powerdvd και το Hardware Acceleration).
Οπως επισης καποια χαζα στην αναπαραγωγη matroska του LOTR τα φορτωσες στον optoma και μετα τα ειδαμε και σ`εσενα.
:happy_8::happy_8::happy_8::happy_8:

Εμενα τωρα με συγχωρειτε αλλα παω να κρυφτω γιατι ειμαι σιγουρος οτι τον τσατισα .

Reaction score
6

Ναι βρε γεροπαραξενε συμφωνω αλλα αφου το ξερεις οτι η κατασταση ειναι προσωρινη.

Έπρεπε βρε μπαγλαμά , όταν τον ειχα δει τοτε που μας κάλεσες ολους και παρά την αναγούλα που ειχα να κάνω πως ξετρελάθηκα με την εικονα που ειδα.
Ετσι να σε άφηνα να ζεις στο σκοταδι ( με το μαυρο γυρω σου που εχεις θα μπορουσα να πω πως κυριολεκτώ)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
I Just Called To Say I Love You
Stevie Wonder :dancing:<o:p></o:p>
Να υποθέσω συγγενής;;; :cool_11::cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αφηστε ρε σεις τα πειραγματα!

Να πω και εγω δυο λογια.
Οντως υπηρχε διαφορα , ακριβως οπως τα ειπαν τα παιδια, μαλιστα θεωρω πως ισως η μεγαλυτερη βρισκοταν στο ansi contrast των δυο "ιδιων" προβολεων.
Δεν γνωριζω εαν ρυθμιζαμε τον εναν εαν θα μπορουσε να παιξει ακριβως οπως ο αλλος.Οχι πως δεν το εχω δει στο παρελθον και μαλιστα και με διαφορετικους προβολεις ιδιας τεχνολογιας ομως.
Επισης δεν γνωριζω εαν η διαφορα αυτη οφειλεται σε αστοχια υλικου η μερικο ελεγχο.Ποιος ξερει?
Σαφως και θα πρεπει να δοκιμασουμε μελλοντικα το ιδιο πειραμα με ακριβοτερους προβολεις.Εαν και εκει δουμε διαφορες τοτε...)(

Για την συγκριση HD80-Topaz δεν θα πω τιποτα.
Μονο πως ημουν στα πλαγια και παρακολουθουσα τις εκφρασεις του Cinemusic.
Ολα τα λεφτα!:cool_11:

NIX

Reaction score
0

Ανδρεα αυτο που ειδαμε με βαζει σε σκεψεις για το τι βλεπουμε οταν γινονται τεστ (απ`ολους.Περιοδικα,site κ.λ.π.)
Ο μονος τροπος για να μειωθει η πιθανοτητα για αδικο τεστ (αδικο για το μοντελο,οχι μεροληπτικα αδικο) ειναι να υπαρχουν τρεις προβολεις απο καθε μοντελο που δοκιμαζετε και πρωτα να συγκρινονται μεταξυ τους.Ο καλυτερος (αν υπαρχει) να συμμετεχει.Πραγμα βεβαιως αδυνατο.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Συγκριση ομοιων προβολεων

Σε πειραζα βρε...
Ηξερα πως με εβλεπες ( τι νομιζεις μονο ο nix βλεπει με τα αυτια ).:happy_9:

Reaction score
6

Ανδρεα αυτο που ειδαμε με βαζει σε σκεψεις για το τι βλεπουμε οταν γινονται τεστ (απ`ολους.Περιοδικα,site κ.λ.π.)
Ο μονος τροπος για να μειωθει η πιθανοτητα για αδικο τεστ (αδικο για το μοντελο,οχι μεροληπτικα αδικο) ειναι να υπαρχουν τρεις προβολεις απο καθε μοντελο που δοκιμαζετε και πρωτα να συγκρινονται μεταξυ τους.Ο καλυτερος (αν υπαρχει) να συμμετεχει.Πραγμα βεβαιως αδυνατο.
Μια που εκανες edit το μυνημα σου και γω θα σε πειραξω αυριο απο κοντα ( απο κοντα εχει πιο μεγαλη πλακα) :happy_8::happy_8:

NIX

Reaction score
0

ωχ!ωχ!

Παντως περα απο την πλακα,τι λετε οι υπολοιποι? Που νομιζετε οτι μπορει να οφειλονται αυτα που ειδαμε? Γιατι ειδαμε διαφορά στο ansi contrast?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.915

Παω να βαλω καμια μπουκια στο στομα μου και τα λεμε
Τι καλό έφαγες;

Λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω, γίνεται να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις ενός μηχανήματος με ένα άλλο ίδιο μοντέλο;
Διαφορές που είναι ορατές και εύκολα αντιληπτές, άρα μεγάλες.
Υποτίθεται ότι όταν κατασκευάζονται σε μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής πολλά κομμάτια, τότε αυτά είναι ίδια.
Εκτός από τα προβληματικά βέβαια που βγαίνουν εκτός.
Αν συμβαίνει αυτό τότε κάτι γίνεται, κάτι συμβαίνει.

Εγώ π.χ. στη δουλειά μου δοκιμάζω 2 μοτέρ με 2 Inverters εναλλάξ και βλέπω απόλυτη ομοιότητα στις επιδόσεις τους.
Μετράω στροφές με ηλεκτρονικό φωτοταχύμετρο ακριβείας και βλέπω ότι στις 2800 στροφές που είναι η ονομαστική τους ταχύτητα, η απόκλιση είναι (+ -) 7 - 8 στροφές κι αυτό από το ρεύμα της ΔΕΗ που συνεχώς παίζει και δεν είναι πάντα στα 220V.

Αν υπάρχουν λοιπόν τόσο ορατές διαφορές σε 2 προβολείς ίδιους τότε τι να υποθέσουμε;

Reaction score
6

Αν υπάρχουν λοιπόν τόσο ορατές διαφορές σε 2 προβολείς ίδιους τότε τι να υποθέσουμε;
Οτι τα Inverter μοτέρ ειναι πιο αξιοπιστα.

Να βγαζαν και εικονα θα ηταν τελεια

Reaction score
6

Εγω ετσι και ξανακούσω τον Καφατο να λεει πως οι LCD ο καθένας παιζει ότι ναναι και οι DLP όχι , τοτε θα αρχίσω να ριχνω καρπούζια

NIX

Reaction score
0

Ανδρεα πρεπει να σκεφτεις ομως οτι ξαφνικα οι DLP εχουν κανει μια θεαματικη βουτια στις τιμες τους.Πριν απο μολις δυόμιση χρονια την εικονα και το μηχανημα που περνουμε τωρα ειχε αντιστοιχα τα διπλασια χρηματα.

Απο καπου πρεπει να κοψουν.

Reaction score
1
Βρε σεις θα με τρελάνετε! Τι το περίεργο βρίσκετε στο να παίζουν λίγο διαφορετικά δύο ίδια μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή;;; Τέσσερις BenQ 8700+ έχουν περάσει από τα χέρια μου, και οι τέσσερις έπαιζαν διαφορετικά και μάλιστα με μεγαλύτερες αποκλίσεις από αυτές που περιγράφετε! Η διαφορά τους μάλιστα στο πατερνάκι των χρωματικών κορεσμών ήταν τόσο μεγάλη, που έπαιζαν με διαφορετικές χρωματικές ρυθμίσεις για να δείξουν το ίδιο! Και μιλάμε τώρα για προβολείς που έπαιζαν με την ίδια (κυριολεκτικά) λάμπα, μια και η ίδια λάμπα έβγαινε από τον έναν και έμπαινε στον άλλο!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Το μόνο παράξενο είναι η διαφορά στο ANSI contrast που αναφέρετε, και που μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφορετικών ρυθμίσεων και αποδόσεων της φωτεινότητας, του gamma κτλ. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε μια παρτίδα λίγων JVC HD1 που δεν απέδιδαν τα ίδια νούμερα φωτεινότητας αλλά και on/off contrast με τους υπόλοιπους, και για τους οποίους δεν δόθηκε ποτέ κάποια λογική εξήγηση γιατί να συμβαίνει αυτό. Ο Greg Rogers το απέδιδε πιθανώς στον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται τα πάνελ στους DILA προβολείς, αλλά τίποτα δεν αποδείχτηκε τελικά, αν θυμάμαι καλά.
Για τους LCD προβολείς ας το ξεχάσουμε καλύτερα, εκεί πραγματικά η κατάσταση θυμίζει λαχειοφόρο αγορά, μια και οι αποκλίσεις από κομμάτι σε κομμάτι είναι χαοτικές! Στο avforum είχε μετρηθεί ένας Sanyo Z4 από τον Μανώλη Καστρουνή, και όπως ήταν από τη μαμά του, το κόκκινο χρώμα δεν ξεπερνούσε πουθενά, σε ολόκληρη την κλίμακα του greyscale το 70% (!!!) Στα δε χαμηλά 20 έως 40 IRE, το κόκκινο χρώμα έπαιζε σε ποσοστά του 30 και 40% (!!!!!!!!!!!!) :shock: :shock: :shock:

NIX

Reaction score
0

Εξηγησε μου σε παρακαλω φιλε πως ειναι δυνατον ιδιοι προβολεις DLP να εμφανιζουν τελειως διαφορετικη χρωματικη συμπεριφορα?
Το χρωματικο καναλι τους ειναι απλουστατο.Ουτε 500 πρισματα να διαχωρισουν το φως ουτε οργανικα φιλμ πανελ με τις διαφορες τους
(τα DMD ειναι,για οσους δεν το ξερουν,καθρεπτακια απο αλουμινιο).Ενα πανελ και ενας τροχος,τι πιο απλο?
(Μην με παρεξηγεις σε πιστευω αλλα μου φαινεται κουλο.)

Αλλα ας αφησουμε το χρωμα κατα μερους΄Μονοτσιποι προβολεις γιατι να εχουν διαφορα στο μαυρο και κατα συνεπεια στο Ansi Contrast που εκανε εντυπωση στον Ανδρεα (Καφ.)? Απο που μπορει να προερχεται η διαφορα? Το καναλι προβολης ειναι πολυ-πολυ απλο.

Οι προβολεις δεν επαιζαν λιγο διαφορετικα αλλα ΠΟΛΥ διαφορετικα.Οπως γραφτηκε και πιο πριν και οι τρεις μας (Καφ.-Cine-Nix) συμφωνουμε οτι ειχαν χονδρικα μια διαφορα του 5%.Ειναι μεγαλη διαφορα για δυο ιδιους προβολεις.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.041

Εξηγησε μου σε παρακαλω φιλε πως ειναι δυνατον ιδιοι προβολεις DLP να εμφανιζουν τελειως διαφορετικη χρωματικη συμπεριφορα?
Το χρωματικο καναλι τους ειναι απλουστατο.Ουτε 500 πρισματα να διαχωρισουν το φως ουτε οργανικα φιλμ πανελ με τις διαφορες τους
(τα DMD ειναι,για οσους δεν το ξερουν,καθρεπτακια απο αλουμινιο).Ενα πανελ και ενας τροχος,τι πιο απλο?
(Μην με παρεξηγεις σε πιστευω αλλα μου φαινεται κουλο.)

Αλλα ας αφησουμε το χρωμα κατα μερους΄Μονοτσιποι προβολεις γιατι να εχουν διαφορα στο μαυρο και κατα συνεπεια στο Ansi Contrast που εκανε εντυπωση στον Ανδρεα (Καφ.)? Απο που μπορει να προερχεται η διαφορα? Το καναλι προβολης ειναι πολυ-πολυ απλο.

Οι προβολεις δεν επαιζαν λιγο διαφορετικα αλλα ΠΟΛΥ διαφορετικα.Οπως γραφτηκε και πιο πριν και οι τρεις μας (Καφ.-Cine-Nix) συμφωνουμε οτι ειχαν χονδρικα μια διαφορα του 5%.Ειναι μεγαλη διαφορα για δυο ιδιους προβολεις.
Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν DMD, φακοί, επεξεργαστές κλπ, Α' και Β' διαλογής;

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν εγώ πιστεύω ότι είδατε διαφορές, σημαντικές μάλιστα και είχαν να κάνουν με το aberation του φακού άρα την ευκρινεία. Όχι τόσο στο σύνολο της (δεν ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο) αλλά ας πούμε ο ένας έκανε καλύτερο focus στο κέντρο ενώ ο άλλος όχι κτλ.

Τον κέρδισα τον 80άρι??? :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Λοιπόν, τον κέρδισα??? :cool_11::cool_11::cool_11:

Δεν έχω πρόβλημα παίρνω και αυτόν με το κακό focus :cool_11::cool_11:

Reaction score
178
Αυτες οι εκφρασεις προερχοταν περισσότερο από την καταλυτικη :smoking: διαφορα μεταξυ των δυο τεχνολογιων dlp / lcd, από τη διαφορα 720 / 1080, από ολα μαζί και σε τι βαθμό?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αυτες οι εκφρασεις προερχοταν περισσότερο από την καταλυτικη :smoking: διαφορα μεταξυ των δυο τεχνολογιων dlp / lcd, από τη διαφορα 720 / 1080, από ολα μαζί και σε τι βαθμό?
Που να ξερω?Μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον ιδιο.
Λυπαμαι μονο που δεν αποθανατισα την σκηνη:prof:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.700
Members
38.599
Νεότερο μέλος