Συγκριτικο Dac στο " Hi Fi News "

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
Απάντηση: Συγκριτικο Dac στο " Hi Fi News "

Λοιπόν, μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα την απάντηση. Ο παππούς του μηχανικού που σχεδίασε το DacMagic καταγόταν από τα Φτηνοπαζαραίικα Αχαΐας, και ο παππούς του Northstar από τη Μεσοχώρα Τρικάλων. Ακόμη, ο παππούς του Weiss καταγόταν από τα Κυριλάτα Κεφαλληνίας. Συμπέρασμα: Τίποτε δεν είναι τυχαίο στο high end. Όλα έχουν την εξήγησή τους!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μεγαλη απατη αυτοι οι δημοσιογραφοι.
Πανε και δινουν ενα σωρο λεφτα για να παρουν μετρητικα μηχανηματα που τελικα ομως τη μονη μετρηση που κανουν σωστα ειναι οι διαστασεις των μηχανηματων (μηκος, υψος, πλατος, βαρος κλπ). Σου λενε ποιος θα καταλαβει απο μετρησεις, ετσι ομως δειχνουμε και πιο επιστημονικοι!!
Βασιλη μου δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτο το υφος. Τι ειναι αυτο που ειπα παραπανω, κ τι καταλαβες κ που ενοχλησα. Ειπα οτι οι μετρησεις ενος μηχανηματος δεν αποτυπονουν τονικοτητα και ειδικοτερα χαρακτηριστικα του πως παιζει, το χαρακτηρα του. Απο την εμπειρια σου δεν συμβαινει αυτο. Δηλαδη αν παρεις 2 μηχανακια με παρομοιες μετρησεις, ο ηχος τους , ο χαρακτηρας τους ειναι ο ιδιος?

Ας τα παρω απο την αρχη γιατι μαλλον εχω παρεξηγηθει. Εξ αρχης δεν θελω να υποτιμησω το οποιοδηποτε προιον και βλεποντας την καταταξη κ τη βαθμολογια αρχικα μπερδευομαι με τη βαθμολογια. Ειναι με απολυτα κριτηρια ηχου η βαθμολογια, δηλαδη το dacmagic ειναι καλυτερο απο ολα αυτα? Γιαυτο εβαλα και το παραδειγμα με τα ηχεια παρακατω που με αυτη τη λογικη το Epic των 750 ειναι καλυτερο απο το Αudiovector των 2900.

Δευτερον, δεν θελω να μειωσω το καινουριο προιον της CA γιατι δεν το χω ακουσει και ισως η εταιρια λαμβανοντας υποψη τον ανταγωνισμο να εχει βελτιωσει αισθητα την ποιοτητα του ηχου, και ισως να το εχει κουρδισει και σωστοτερα και αυτα που δεν μ'αρεσαν στο πρωτο να μην υπαρχουν πια. Την αναφορα μου στο πρωτο την εκανα γιατι απλα ετυχε η ευνοικη συγκυρια κ το συγκρινα με 2-3 αλλα ταυτοχρονα και σκεφτηκα να απλα γραψω τα συμπερασματα μου, απο κει και περα υπεισερχεται το προσωπικο γουστο του καθενος και ο τροπος που του αρεσει να ακουει. Γενικα οταν εχω προσωπικη αποψη για καποιο μηχανημα, δεν χρειαζομαι ουτε γνωμες δημοσιογραφων, ουτε μετρησεις για να βγαλω συμπερασμα, οπως πχ οτι το m2tech που ακουσα το Γεναρη κ ειναι εμφανως μια κλαση πανω απο ολα τα εισαγωγικα dac, πραγμα που με παραξενεψε οταν ειδα το review του HFN.

Με αφορμη αυτο το νημα διαβασα ενα review του plus, το οποιο απ οτι φαινεται ειναι το παλιο dacmagic με καποια extra features http://www.whathifi.com/review/cambridge-audio-dacmagic-plus. Μπορειτε να δειτε τι εγραψα λιγο παραπανω οταν περιεγραφα τον ηχο του dacmagic 1. Διαβαστε τι λεει ο reviewer στη συγκρεκριμμενη δοκιμη η οποια ειναι δοκιμη του 2011 με το μηχανημα να εχει να συναγωνιστει τοσα πολλα dac πλεον.

Against
"Lacks dynamic power; hint of brightness to treble frequencies"

There's an edge to the treble
"The sound is detailed and clear but there is an edge to the treble, despite plenty of running-in"

Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ διαφορετικο απο αυτο που ειπα και εγω παραπανω ρε παιδια.. τυχαιο?

Δεν εχω συνηθισει να ειμαι αυτος που θα ενοχλησει ή θα βαλει φωτια σε ενα νημα ή θα γινει αφορμη για παρεξηγησεις, απλα λεω ο,τι ακουω και τιποτα παραπανω, αυτοι που με γνωριζουν κατ ιδιαν, ξερουν ποιος ειμαι. Αν εχω σχεση με αντιπροσωπους κ συμφεροντα, ωστε να λειτουργω αναλογα, οπως ειπε χαριτολογωντας ο φιλος yannis παραπανω, δεν θα χα χρονο αυτη την ωρα να γραφω εδω, ουτε να πινω καφε καμια Τριτη πρωι με Ζιζικ, Μαρκου, κλπ, και δε θα χα και καρτα ανεργειας ΟΑΕΔ, ισχυρο χαρτι στις μερες μας...

Αυτα απο μενα, να μαστε καλα , να διαφωνουμε επικοδομητικα :619:

Reaction score
4.440
Απάντηση: Re: Συγκριτικο Dac στο " Hi Fi News "

Δεν μ αρεσει η απαξιωση σε καποια πραγματα που εχουν πρωταρχικη σημασια στο χομπυ μας. Κι αυτο ειναι οι μετρησεις.

Επισης αναφερεις οτι αν δυο μηχανηματα εχουν ιδιες μετρησεις θα ακουγονται ιδια? Η απαντηση μου ειναι (οχι απολυτη) πως ναι, στα ντακ ιδιως εκει να δεις. Ενα σωρο ακουγονται σχεδον καρμπονιζε ιδια. Κι αν υπαρχουν διαφορες ειναι απειροελαχιστες που ενας εξω απο τον χωρο μας θα τις ακουει και θα γελαει που επικεντρωνομαστε σε αυτες. Εμεις παντα τις μεγιστοποιουμε για να το παιξουμε οτι και καλα τα αυτια μας ειναι ρανταρ.

Κατα τα αλλα προσωπικη μου αποψη πως αν οι μετρησεις δεν συμβαδιζουν με το ακουστικο αποτελεσμα "καποιο λακο εχει η φαβα". Ειμαι απ αυτους που δεν στεκονται αποκλειστικα στις μετρησεις, ομως οχι και να τις δαιμονοποιησουμε και τοσο ευκολα να τις αποριπτουμε.

Μ αρεσε ενα σχολιο καποιου ασχετου σ ενα συγκριτικο στα καλωδια που ειχε κανει ο Σταματακος (στο φορουμ). Σρο συγκριτικο υπηρχε και συμμετοχη καποιου καλωδιου απο Ελληνικη εταιρια. Το οποιο δεν τα πηγε καλα στις μετρησεις αλλα ουτε και στις ακουστικες εντυπωσεις απο πλευρας Σταματακου (σημειωτεον ομως, οτι ο Σταματακος μιλουσε για πολυ μικρες μεν διαφορες, ακουστες δε). Ελεγε λοιπον στο φορουμ αυτος ο τυπος οτι οι Ελληνες ως συνηθως φημιζονται για χρυσαυτιαδες και τις μετρησεις τις γραφουν ξερεις που. Οποτε λογικο να παρει την θεση που πηρε το εν λογω καλωδιο.

Δεν μ αρεσει κι αυτο το οποιο τακτικα αναφερεις σαν κουρδισμα. Οτι η ταδε εταιρια κουρδισε τον ταδε ενισχυτη να παιζει καλα σε στερεο και αλλα παρομοια. Αλλα εν πασει περιπτωσει δεν ειναι δυνατον οτι γραφεται εδω μεσα να εχει στοχο ν αρεσει σε μενα!

Επισης επειδη στα φορουμ εχει γραφτει κατ επαναλειψη για το κακο τροφοδοτικο του ματζικ να φανταστω οτι το ακουσες μ αυτο. Και επισης, πιστευω οτι ακομη κι ετσι η περιγραφη σου για το ματζικ δεν ηταν καλη. Γνωμη μου παντα. Αν τωρα σε σχεση με καποιο αλλο ακουγεται υποδεεστερο ειναι αλλο ζητημα.

Δεν τραβαω κανενα κολημα με την εν λογω εταιρια, ομως ειμαι σιγουρος οτι αν πουλουσε τα μηχανηματα της κανα χιλιαρικο παραπανω θ ακουγοταν πολυ καλυτερα. Γιατι στον εσωτερικο τους δεν εχουν να ζηλεψουν απο ενα σωρο αλλα ακριβοτερα. Απλα ο κοσμος εχει μια καχυποψια σ αυτα που ειναι φτηνα, κι αμεσως λεει καλο αλλα για τα λεφτα αντε και κανα πενηνταρικο παραπανω βαρια βαρια κατοσταρικο. Ενω τα αλλα που κανουν 2-3 χιλιαρικα ακουγονται παντα καλυτερα σε σχεση με τα φθηνα. Τωρα αν η διαφορα (εφ οσον υπαρχει) δεν αξιζει ουτε 20-30 ευρω ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Γενικα τετοιες εταιριες σαν την Cabridge audio αντι να τις βλεπουμε με συμπαθεια, εμεις πριν καλα γνωρισουμε το προιον τους, αρχιζουμε τους αρνητικους προβληματισμους.

Παντως ελπιζω να μην εννοεις εμενα, σ αυτα που γραφεις σε συμφεροντα και αντιπροσωπους. Νομιζω σε κανενα σημειο δεν αφησα το παραμικρο υπονοουμενο για κατι τετοιο. Απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ειληκρινα δεν μπορω να δω που απαξιωσα καποιο μηχανημα στα λεγομενα μου. Περισσοτερο απαξιωσα το περιοδικο του οποιου αναφορα εκανες κ το οποιο δεν δινει καθαρη εικονα το τι σημαινουν τα ratings που δινει και ο τροπος με τον οποιο αξιολογει. Εγω δεν εγραψα πουθενα οτι το dacmagic 100 ειναι το χειροτερο που κυκλοφορει, αλλα να πιστεψω και το περιοδικο και τη βαθμολογια του η οποια υποδεικνυει οτι ειναι καλυτερο απο ολα αυτα της δοκιμης? Αυτος ειναι ο προβληματισμος μου.

Το τροφοδοτικο που το ακουσα ειναι αυτο με το οποιο συνοδευεται στην τιμη των 350 ευρω, οπως και με τα στανταρ τροφοδοτικα ακουσα ολα τα αλλα. Η γνωμη που προεκυψε για τον ηχο του μηχανηματος, προεκυψε σε αμεση σχεση με τα αλλα τα οποια δοκιμασα χωρις να μαι προκατειλλημενος προς οποιαδηποτε κατευθυνση.

Αυτο με το κουρδισμα

Οτι η ταδε εταιρια κουρδισε τον ταδε ενισχυτη να παιζει καλα σε στερεο και αλλα παρομοια.
δεν το χω πει ποτε. Απλα λεω οτι καθε εταιρια εχει συγκεκριμμενη φιλοσοφια στο πως ακουγονται τα μηχανηματα και τα ηχεια της, αλλιως ακουγονται τα Harbeth σε σχεση με τα ATC, αλλιως οι πηγες της Arcam σε σχεση με πηγες αλλων εταιριων, αλλιως οι ενισχυτες της ταδε εταιριας σε σχεση με μια αλλη. Εκτος αν χωραει και αυτο αμφισβητηση και ολα ακουγονται ιδια.

Την CA την βλεπω με συμπαθεια γιατι το 2008 ξαναβαλε στη ζωη μας την εννοια ψηφιοαναλογικος μετατροπεας, σε μια τιμη τοσο προσιτη που ο καθενας μας μπορει πλεον να αξιοποιει σαν ποιοτικη πηγη για ενα μεσο συστημα εναν ΗΥ με ενα προσιτο dac, και να βαλει στην καθημερινοτητα του τον ορο lossless αρχεια ηχου κλπ. Επισης πολυ καλη γνωμη εχω για τους ενισχυτες της και το μικρο ηχειακι s30 που ειναι εκπληξη στην τιμη του.

Απο κει και περα δεν νομιζω οτι κανω τιποτα περισσοτερο απο οτι κανει ο οποιοσδηποτε συμφορουμιτης συμμετεχει σε αυτες τις κατηγοριες, το να εκφραζει την υποκειμενικη του γνωμη. Και βεβαια δεν συμφωνουν και δεν διαφωνουν ολοι γιαυτο κ γινεται διαλογος. Και επαναλαμβανω οτι ο καθενας αρεσκεται να ακουει με τον δικο του τροπο γιαυτο και οι διαφορετικες αποψεις που θα εκφραστουν σε μια ακροαση του ιδιου συστηματος, ενος ζευγους ηχειων κλπ. Ακομα και μαζι να ακουγαμε το dacmagic με τα μηχανακια που ανεφερα παραπανω, μπορει κ παλι να λεγαμε διαφορετικα πραγματα και ειναι λογικο.

Και βεβαια δεν εννοω εσενα οσον αφορα για την νυξη οσον αφορα στους αντιπροσωπους, το χω γραψει παραπανω στο ποστ μου,
οπως ειπε χαριτολογωντας ο φιλος yannis παραπανω
και δεν με πειραζει κιολας μιας κ ο φιλος δεν ηθελε παρα να χαριτολογησει.

Ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα η διαφωνια. Ποτε δεν μιλαω με διαθεση να μηδενισω, να ειρωνευτω ή να επιβαλλω μια αποψη μου, απλα την εκφραζω. Ποτε δεν εγειρω παρεξηγησεις. Νομιζω οτι υφος μου το ηθος μου και η διαθεση μου ειναι αποτυπωμενη στα γραπτα μου, χρονια τωρα.

Αλλο ειναι το θεμα του νηματος, και εξαιτιας μου βγηκε λιγο offtopic, με συγχωρειτε :619:

Reaction score
296
Συμφωνω και εγω οτι τα περιοδικα ειναι πιο πολυ για ενημερωση τι υπαρχει στην αγορα και οχι ευαγγελιο. τα απο κοινου καλα review ομως, κατι παραπανω μας λενε.
Πολύ θα ήθελα να κάνω το εξής πείραμα: blind test σε αυτούς που απαξιώνουν μηχανάκια τα οποία έχουν λάβει επανηλειμένα καλές κριτικές από λαδωμένους reviewer. Σε κόντρα με τα μηχανάκια που προτείνουν ως πολύ ανώτερα.
δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να παίζουν καλύτερα, αλλά το θέμα είναι πόσο και που.
Για την εξάλειψη αυτού, θα έκανα ένα pause 10'' μεταξύ των εναλλαγών. Γιατί καλό το high end, όχι όμως και να ψειρίζουμε τη μαιμού και να το μεταφέρουμε σε κατηγορίες <400 που κάποιος ζητάει vfm και μπορει να μη θελει να δωσει 200 παραπάνω για ένα τόνο που δεν μπορει να τον ξεχωρισει περα απο ΑΒ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

...
Πολύ θα ήθελα να κάνω το εξής πείραμα: blind test σε αυτούς που απαξιώνουν μηχανάκια τα οποία έχουν λάβει επανηλειμένα καλές κριτικές από λαδωμένους reviewer. Σε κόντρα με τα μηχανάκια που προτείνουν ως πολύ ανώτερα.
δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να παίζουν καλύτερα, αλλά το θέμα είναι πόσο και που.
...
Δεν διαφωνώ, αλλά τα τυφλά τεστ είναι εργαλείο χρήσιμο σ' αυτούς που ακούν με τα αυτιά τους, οι οποίοι είναι ελάχιστοι - κατά την προσωπική μου αίσθηση. Οι περισσότεροι ακούν με τα μάτια και την τσέπη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

Δεν διαφωνώ, αλλά τα τυφλά τεστ είναι εργαλείο χρήσιμο σ' αυτούς που ακούν με τα αυτιά τους, οι οποίοι είναι ελάχιστοι - κατά την προσωπική μου αίσθηση. Οι περισσότεροι ακούν με τα μάτια και την τσέπη.
σοβαρά; μη μου πεις! ε, δε σε πιστεύω. :116::116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

... στα ντακ ιδιως εκει να δεις. Ενα σωρο ακουγονται σχεδον καρμπονιζε ιδια. Κι αν υπαρχουν διαφορες ειναι απειροελαχιστες που ενας εξω απο τον χωρο μας θα τις ακουει και θα γελαει που επικεντρωνομαστε σε αυτες. Εμεις παντα τις μεγιστοποιουμε για να το παιξουμε οτι και καλα τα αυτια μας ειναι ρανταρ.
μπράβο βρε Βασίλη, πέστα αγόρι μου, ν'αγιάσει το στόμα σου! :144:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

... στα ντακ ιδιως εκει να δεις. Ενα σωρο ακουγονται σχεδον καρμπονιζε ιδια. Κι αν υπαρχουν διαφορες ειναι απειροελαχιστες που ενας εξω απο τον χωρο μας θα τις ακουει και θα γελαει που επικεντρωνομαστε σε αυτες. Εμεις παντα τις μεγιστοποιουμε για να το παιξουμε οτι και καλα τα αυτια μας ειναι ρανταρ.
μπράβο βρε Βασίλη, πέστα αγόρι μου, ν'αγιάσει το στόμα σου! :144:
Σε αυτο συμφωνω απολυτα μαζι σας, και το χω πει παραπανω:

στα ψηφιακα οι διαφορες στον ηχο ειναι τοσο μικρες που πολλες φορες κρινονται και αμελητεες και δυσαναλογες του ποσου που πρεπει να ξοδεψει καποιος για να αγορασει κατι πολυ "παρομοιο" ή εστω ελαχιστα καλυτερο ηχητικα σε σχεση με κατι αλλο πολυ φθηνοτερο
ελα ομως που οι μεγαλες διαφορες στα ποσα που κοστιζει ο δυσαναλογα καλυτερος ηχος, μιας ακριβοτερης συσκευης, μας εκπαιδευει να κανουμε αυτο που λεει ο Βασιλης να μεγιστοποιουμε τις διαφορες αυτες για να μπορεσουμε να χωνεψουμε-δικαιολογησουμε τις τοσο μικρες διαφορες σε τοσο μεγαλο ευρος τιμης.

Η αγορα των DAC σιγουρα κρυβει πολυ περισσοτερες παγιδες και μυθους απο την αγορα των ηχειων πχ που τα πραγματα ειναι πιο διακριτα και ξεκαθαρα.

Reaction score
7.198

καλα....με τα μηχανηματα πισω απο την κουρτινα θα ειχαμε μεγαλη πλακα.Το μονο χειροπιαστο θεμα ειναι η τιμη,συσκευες που κοστιζουν το ιδιο στη χωρα παραγωγης πρεπει να κοστιζουν το ιδιο και σε καθε χωρα που θα εξαχθουν ή εστω να εχουν μια μικρη διαφορα. Αυτη ηταν η δικη μου ενσταση,η εταιρεια βγαζει πολυ καλα μηχανακια και καποια (οπως εγραψα ηδη) εξαιρετικα για την κατηγορια τους.

Reaction score
2.566
Γενικά τα περισσότερα εισαγωγικά dac έχουν πλέον αρκετά αξιοπρεπή, θα έλεγα και σχετικά παρόμοιο ήχο και οι διαφορές τους είναι μη ακουστές σε οποιοδήποτε εισαγωγικό (και λίγο παραπάνω) σύστημα, στο οποίο δεν θα ακούσετε διαφορά ούτε από πολύ καλύτερα ντακ!
Χρειάζονται αναλυτικά, διαφανή,γενικά αρκετά καλά συστήματα για να είναι αρκετά ακουστές οι όποιες διαφορές στα ντακ, που πάλι δεν είναι ανάλογες του έξτρα τιμήματος, οπότε αν κάποιος δεν διαθέτει τέτοιο σύστημα, γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να μπαίνει στον κόπο του τί θα πάρει στα ίδια πάνω κάτω λεφτά... ας πάρει αυτό με την καλύτερη κατασκευή και ευκολίες...

Reaction score
296
Γενικά τα περισσότερα εισαγωγικά dac έχουν πλέον αρκετά αξιοπρεπή, θα έλεγα και σχετικά παρόμοιο ήχο και οι διαφορές τους είναι μη ακουστές σε οποιοδήποτε εισαγωγικό (και λίγο παραπάνω) σύστημα, στο οποίο δεν θα ακούσετε διαφορά ούτε από πολύ καλύτερα ντακ!
Χρειάζονται αναλυτικά, διαφανή,γενικά αρκετά καλά συστήματα για να είναι αρκετά ακουστές οι όποιες διαφορές στα ντακ, που πάλι δεν είναι ανάλογες του έξτρα τιμήματος, οπότε αν κάποιος δεν διαθέτει τέτοιο σύστημα, γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να μπαίνει στον κόπο του τί θα πάρει στα ίδια πάνω κάτω λεφτά... ας πάρει αυτό με την καλύτερη κατασκευή και ευκολίες...
bingo!

Reaction score
249

δεν ξερω τι λετε εσεις εγω αγορασα κατι πανακριβα γυαλια και μολις τα φορεσα στα ματια μου ακουσα καλυτερα :135:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767
την ακουσες και συυυυυυυ

εχεις ξεφυγ εεεεεεεεεε

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online