Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οι ρυθμισεις του Sony που ειδαμε ειναι:

Cinema
Adv.Iris Auto 1
Lamp Control Low
Contrast 70
Brightness 50
(ολα τα αποκατω default)
Color Temp Custom 2
Sharpness Min
Gamma Correction Gamma 1
RCD User1

Παρακαλω ας συγκρινουν οσοι τον εχουν ηδη με τις δικες τους ρυθμισεις και ας μας πουν που βλεπουν διαφορες...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042
Απάντηση: Re: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Το ζήτημα είναι ότι δεν μου απαντάει κανένας στο συγκεκριμένο ερώτημα που θέτω: με τις ρυθμίσεις που τον είδατε (όποιες και να ήταν αυτές), ο Topaz απέδιδε ρεαλιστικά φωτεινά ηλιόλουστα πλάνα, ναι ή όχι; Γιατί στα screenshots ο Sony μοιάζει εντελώς ψόφιος, χωρίς ίχνος από punch φωτεινότητας, θυμίζει προβολέα με 400-500 ANSI φωτεινότητα και ίσως να λέω και πολλά!
<o:p></o:p>
Παναγιώτη, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ, ο Τοpaz δεν υστερούσε σε φωτεινότητα, μόνο σε χρωματική ισορροπία. Θα έλεγα ότι ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα φωτός και χρώματος με το W9000, όπως ήταν ρυθμισμένοι.
Επειδή βέβαια -δικαιολογημένα ίσως- θέλεις και να βλέπεις αυτό που περιγράφουμε, θα έλεγα ότι έδειχνε περίπου όπως το συνημμένο παρακάτω. Πάντως στον πονεμένο τομέα «φωτογραφίες» θα έχουμε σύντομα πολύ σημαντικές εξελίξεις. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά είμαι σε συνεννόηση με τον Ανδρέα και το φωτογραφικό τημ για την εφαρμογή της μεθόδου που είχα προτείνει παλιότερα και -αν όλα πάνε καλά- το θέμα θα λυθεί μια και καλή!
<o:p> </o:p>
Ο IN82 υπερτερούσε σημαντικά και στους δύο τομείς. Δε θα έλεγα ότι έπαιζε καλύτερα με τελείως κλειστή ίριδα. Στις συνθήκες που τον είδαμε, η θέση «36» έμοιαζε να είναι η χρυσή τομή, με βάση τις δοκιμές που κάναμε. Βέβαια, σε δωμάτιο bat-cave, αυτό ίσως συζητιέται.
Πάντως λάβε υπόψη σου ότι βλέπαμε σε διάσταση ~90”. Τι θα γινόταν αν παίζαμε σε ><st1:metricconverter productid="100”" w:st="on">100”</st1:metricconverter>;

Attachments

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Το κακό είναι ότι πολλοί συγχέουν το κοντράστ με τη φωτεινότητα. Αν για παράδειγμα δεις σκοτεινή σκηνή στον JVC, με κάποια λευκά εδώ κι εκεί, θα νομίζεις ότι το μηχάνημα είναι υπερφωτεινό, που δεν είναι.

Αντίθετα, ένα πραγματικά φωτεινό μηχάνημα με χαμηλό όμως κοντράστ (π.χ. Epson TW600), δίνει την εντύπωση ότι στερείται φωτεινότητας.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Η φωτεινότητα δεν είναι κάτι που όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα, ανεξαρτήτως setup. Η φωτεινότητα έχει να κάνει με την ικανότητα του μηχανήματος να καλύψει μεγάλη οθόνη και περιβάλλοντα φωτισμό. Σε συγκεκριμένο setup, και μετά τη ρύθμιση, μία και μόνον φωτεινότητα είναι ιδανική.

Το κοντράστ είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, και αυξημένη φωτεινότητα δεν συνεπάγεται αυξημένο κοντράστ.

Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου αν και γνωστές στους περισσότερους.<o:p></o:p>
Παρόλα αυτά νομίζω πως από τα παραπάνω μου γραφομενα ( όπως και του Παναγιώτη) είναι κατανοητό πως όταν μιλάμε για φωτεινότητα δεν εννοούμε contrast. <o:p></o:p>

Reaction score
0
Στο συγκριτικό τεστ παραβρέθηκα και εγώ μιας και πήγα στο μαγαζί για να πάρω πληροφορίες σχετικά με προβολείς, αφού ενδιαφέρομαι να προχωρήσω σε αγορά άμεσα.
Πριν πω τις εντυπώσεις μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και ειδικά τον Αντρέα που επέτρεψε να παρακολουθήσουμε το τεστ, αν και δεν είχαμε δηλώσει συμμετοχή (αγνοούσαμε ακόμα και το site)!
Παρακολούθησα μόνο το πρώτο μέρος (συγκριτικό Optoma 73 και Sony Topaz).

Για τεχνικές διαφορές και ρυθμίσεις δεν μπορώ να μιλήσω γιατί αγνοώ, μπορώ μόνο να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με αυτό που είδα.

Ο Sony πιστεύω ότι έδειχνε πραγματικά καλύτερα από τον Optoma, είχε καλύτερη ευκρίνεια και αυτό που με εντυπωσίασε πραγματικά ήταν η αυτόματη προσαρμογή της ίριδας. Σίγουρα υπήρχε κάποιο θέμα με το πράσινο στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης, αλλά δεν το έβλεπα καθόλου στα πλάνα από την ταινία. Επίσης δεν ήταν εμφανές στα δικά μου μάτια το SDE, από την απόσταση που παρακολουθούσα.

Reaction score
1
Oi τιμες φωτεινοτητας και αντιθεσης απο το αμερικανικο φορουμ για τον ΙΝ82

Low Lamp, IRIS 0, Short Throw: 236 lumens<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Low Lamp, IRIS 0, Long Throw: 230 lumens<o:p></o:p>
High Lamp, IRIS 0, Short Throw: 297 lumens<o:p></o:p>
High Lamp, IRIS 0, Long Throw: 295 lumens<o:p></o:p>
Βρε Αντρέα, θα μας τρελάνεις κι εσύ μου φαίνεται!!! Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι ο Infocus IN82 με εντελώς κλειστή ίριδα που τον είδαμε μαζί, έβγαζε το ίδιο φως με τον Sharp 21000 στο High Contrast Mode;;;;;;;;;!!!!!!!!
Τον είδες αρκετές φορές τον Sharp 21000 με εντελώς κλειστή ίριδα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ με κανέναν τρόπο να αποδώσει ρεαλιστικά ηλιόλουστα πλάνα, γιατί απλούστατα δεν επαρκούσε το φως που απέδιδε στο High Contrast Mode. Τα ηλιόλουστα πλάνα του θύμιζαν πλάνα που είχαν τραβηχτεί αργά το απόγευμα λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα!!! Σου έδινε την ίδια εντύπωση ο Infocus IN82 με την ίριδα στο 0;;; Σου έλειπε τόσο πολύ και κραυγαλέα η φωτεινότητα όπως γινόταν με τον Sharp;;;
Καρφί δεν μου καίγεται γιατί τις μετρήσεις που κάνει ο ένας και ο άλλος, όταν τα δύο συγκεκριμένα μηχανάκια τα έχω δει με τα μάτια μου και ξέρω πολύ καλά για το πόσο φως αποδίδουν.
Όπως έγινε και στην περίπτωση του JVC DILA στην Αμερική, που κάποια κομμάτια δεν απέδιδαν τη φωτεινότητα και το contrast που έβγαζε ο μέσος όρος της μεγάλης πλειοψηφίας, έτσι και αυτοί που μέτρησαν τον Infocus στο αμερικάνικο forum, μπορεί να έπεσαν σε κάποιο ψόφιο κομμάτι με προβληματική λάμπα κτλ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πανο, οσο και εαν σου φανει παραξενο συμφωνω απολυτα μαζι σου.:cool_4:
Ξαναγυρνα τωρα λιγα μηνυματα πριν για να δεις τι εγραψες για τον Sony και πες μου ποτε να κλεισω θεση για να με βαλουν τροφιμο στο Δαφνι?:cool_11:

Reaction score
0
Θα ήθελα να υποβάλω τα εξής ερωτήματα ως ένας αδαείς στο χώρο

1) Ο Topaz θεωρείται καλύτερος από τον TW700 και αν ναι, είναι κατά 350 - 400 ευρώ καλύτερος?

2) Για μας τους απλούς θνητούς που δεν έχουμε ούτε την γνώση αλλά ίσως ούτε το έμπυρο μάτι, όταν λοιπόν θα πάμε και θα αγοράσουμε τον ένα η τον άλλο με τις απλές και βασικές ρυθμίσεις που θα του κάνουμε, το αποτέλεσμα κατά πόσο θα απέχει από το δικό σας αποτέλεσμα και κατά δεύτερον πόσο καλύτερος τελικά θα είναι ο ένας από τον άλλο? ( το να πετυχαίνει κάποιος το απόλυτο στις ρυθμίσεις μπορεί να θεωρείται η βάση για ένα συγκριτικό αλλά σίγουρα δεν αποτελεί την βάση για πολλούς από εμάς για την αγορά κάποιου μοντέλου αφού ποτέ μας δεν πρόκειται να πετύχουμε το απόλυτο στις ρυθμίσεις).

GTX

Reaction score
39
1) Ο Topaz θεωρείται καλύτερος από τον TW700 και αν ναι, είναι κατά 350 - 400 ευρώ καλύτερος?
Κοίτα γενικά θα έλεγα ναι και ναι.
Αλλά καταρχήν δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα και δεύτερον αλλιώς μπορεί να κοστολογώ εγώ τη διαφορά στην εικόνα, αλλιώς εσύ κι αλλιώς κάποιος άλλος. Γι'αυτό λέμε καλύτερα να δεί κάποιος πριν αγοράσει.

2) Για μας τους απλούς θνητούς που δεν έχουμε ούτε την γνώση αλλά ίσως ούτε το έμπυρο μάτι, όταν λοιπόν θα πάμε και θα αγοράσουμε τον ένα η τον άλλο με τις απλές και βασικές ρυθμίσεις που θα του κάνουμε, το αποτέλεσμα κατά πόσο θα απέχει από το δικό σας αποτέλεσμα και κατά δεύτερον πόσο καλύτερος τελικά θα είναι ο ένας από τον άλλο? ( το να πετυχαίνει κάποιος το απόλυτο στις ρυθμίσεις μπορεί να θεωρείται η βάση για ένα συγκριτικό αλλά σίγουρα δεν αποτελεί την βάση για πολλούς από εμάς για την αγορά κάποιου μοντέλου αφού ποτέ μας δεν πρόκειται να πετύχουμε το απόλυτο στις ρυθμίσεις).
Μπορείς να πάρεις ένα δισκάκι όπως το digital video essentials ή ακόμα και ένα dvd που να έχει το THX optimiser και να κάνεις μια βασική ρύθμιση μόνος σου. Αυτά που σου λέω και οδηγίες έχουν και καλά αποτελέσματα φέρνουν. Αν χρησιμοποιήσεις κάτι από αυτά γενικά μπορείς να φέρεις την εικόνα σε κάποιο λογικό επίπεδο, από κεί και πέρα αν θες πραγματικά να ξεζουμίσεις το μηχάνημα σου χρειάζεσαι κάποιον ειδικό για να σου κάνει ένα σωστό καλιμπράρισμα με μετρήσεις κτλ.

Όσον αφορά το μέρος των συγκριτικών που αναφέρεις δεν το καταλαβαίνω, θα είχε νόημα να λέμε πως παίζει κάποιος προβολέας αρύθμιστος ή λίγο ρυθμισμένος με κάποιον άλλο??? Αυτό που συνήθως γίνεται είναι να αναφέρεται αν είναι άξιο λόγου, πως παίζει κάποιος προβολέας out of the box.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.919
Απάντηση: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Για μένα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που ζητάει ο σονυ τοπάζ.
Μόνο ο φακός του που είναι πολύ οξύς αλλά και το κοντράστ του, δίνουν εικόνα πολύ ζωντανή, φωτεινή και τρισδιάστατη.
Αυτά τα περί SDE (κοτετσόσυρμα) εγώ τα βλέπω υπερβολές.
Μπροστά στην εικόνα που δίνει το SDE θα βλέπω;
Δεν είναι δα και τόσο ενοχλητικό από κανονική απόσταση θέασης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.730
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv