Συμβουλή για phono stage

Μηνύματα
2.090
Reaction score
5.462
Υπήρχε και υπάρχει μια παλιά αρχή ,μην βάζεις στην αλυσίδα του ήχου μηχανήματα ίδιας φιλοσοφίας,γιατί το αποτέλεσμα σου δεν θα έχει ισορροπημένο αποτέλεσμα ηχητικά. Επεξήγηση,έχεις ένα πικάπ το οποίο παίζει σαν πικαπ , ζεστά αναλογικά όπως λέγεται,αν βάλεις λάμπα στο προενισχυτικο του στάδιο θα θαμπώσει,είναι υπερβολή. Και μιλάμε για μια κατηγορία τιμής προσιτή,όχι για εξωτικά νούμερα.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Για την οδήγηση κεφαλών ΜΜ και για την κατηγορία τιμής που μιλάμε δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη.
Έχουν γινει προτάσεις και πολύ καλές μάλιστα.
Να αποφύγεις λάμπα σε phono στην κατηγορία που θα κινηθείς.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Καλημέρα και από μένα. Αγόρασα πρόσφατα το ifi zen phono. Το πικάπ μου είναι το Technics SL1600 MK2 με την AT95N. Το αγόρασα μετά από πρόταση εδώ στο site και κριτικών με μετρήσεις στο Internet. Δεν είχα την δυνατότητα να το ακούσω καθότι έχουμε κορωναϊο και πιο σοβαρό ότι δεν θα μπορούσα να πηγαίνω το pickup μου σε κάθε κατάστημα ή επίσης να βρω κάποιον που να έχει το σύστημα μου να το δοκιμάσω. Οπότε διάλεξα αυτό που στα λεφτά μου μου έδωσε την μεγαλύτερη ευελιξία για το μέλλον και κριτικές για ηχιτικη πιστότητα μεγαλύτερων χρηματικά επιλογών. Δεν βγήκα ευτυχώς λάθος και κατάλαβα μετά από όσα phono έχω δοκιμάσει entry level ότι η επιλογή του ifi είναι η καλύτερη προσθήκη που έχω κάνει στο σύστημα μου, πάντα με τα υποκειμενικά αυτιά μου. Οπότε η επιλογή phono stage θέλει και λίγο τύχη για να πετύχει ηχητικά με το κάθε σύστημα. Εκτός αν έχει το κατάστημα το ίδιο setup για δοκιμή.
 

Μηνύματα
1.391
Reaction score
1.083
...διάλεξα αυτό που στα λεφτά μου μου έδωσε την μεγαλύτερη ευελιξία για το μέλλον και κριτικές για ηχιτικη πιστότητα μεγαλύτερων χρηματικά επιλογών...
Αυτό.

Επίσης, μακριά από λαμπάτα προσιτά phono stage. Το πιθανότερο είναι να σου προσθέσει θόρυβο και σίγουρα θα χαλάσεις χρήματα για να ψαχθείς με λάμπες. Το θέμα είναι ότι όταν το μηχάνημα είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων ότι λάμπα και να βάλεις επίπεδο δε θ' ανέβει. Στη θέση σου θα μάζευα χρήματα και θα περίμενα ώσπου να βρω ένα καλό ΜΜ/MC phono, το Lehmann που ανέφερες, το Trichord Dino και άλλα ανώτερης κατηγορίας που μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.155
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top