Συναγερμός σπιτιού

melina

Cargo 200
Reaction score
45.440
Μας έχετε αυτώσει με τα νήματα που ανοίγετε, μια χαρά κοιμάμαι ήσυχος τόσα χρόνια, ουστ από δω! :laugh::laugh::laugh:

Μια θεωρία που έχω αναπτύξει είναι η εξής, πρώτον δεν κρατάς τίποτα στο σπίτι που να είναι αξίας και δεν κυκλοφορείς με πολύ ρευστό (τώρα και να θες δεν μπορείς :D) ώστε να μη γίνεσαι στόχος. Πιστεύω ότι παραπάνω από τις μισές διαρρήξεις δεν γίνονται στα κουτουρού. Ρισκάρει να μπει κάποιος σε ένα σπίτι χωρίς να έχει κάνει κάποια προεργασία και να έχει βάσιμες υποψίες ότι κάτι θα βρει;
Στη συνέχεια είτε το κάνεις πολύ εύκολο το να μπει ώστε να αναρωτιέται γιατί (ήμουν για πολλά χρόνια χωρίς αυλόπορτα και αυλότοιχο, τελείως ανοικτός μπροστά) ή το κάνεις πολύ δύσκολο το μπες και το βγες, π.χ. πλέον η αυλόποτα δεν έχει χερούλι ούτε από έξω ούτε από μέσα, δεν μπορείς να την ανοίξεις αν είσαι μέσα, πρέπει να πατήσω το μπουτόν για να ελευθερωθεί η πόρτα.

Ισως κάποια στιγμή αχοληθώ με το θέμα κλειδαριά γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που γράφατε σε ένα δίπλα νήμα.

dil

Reaction score
32
Βάλε σε περίοπτη θέση μια τέτοια ταμπέλα.
Ίσως να είναι κι αυτή αποτρεπτική. :D

Υπαρχει κινημα στην NY ...we dont call 911..Θα συμφωνησω απολυτα αλλα και η νομοθεσια θα πρεπει να παει ενα βημα παραπερα οσον αφορα την χρηση και κατοχη οπλων

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.024
Μας έχετε αυτώσει με τα νήματα που ανοίγετε, μια χαρά κοιμάμαι ήσυχος τόσα χρόνια, ουστ από δω! :laugh::laugh::laugh:

Μια θεωρία που έχω αναπτύξει είναι η εξής, πρώτον δεν κρατάς τίποτα στο σπίτι που να είναι αξίας και δεν κυκλοφορείς με πολύ ρευστό (τώρα και να θες δεν μπορείς :D) ώστε να μη γίνεσαι στόχος. Πιστεύω ότι παραπάνω από τις μισές διαρρήξεις δεν γίνονται στα κουτουρού. Ρισκάρει να μπει κάποιος σε ένα σπίτι χωρίς να έχει κάνει κάποια προεργασία και να έχει βάσιμες υποψίες ότι κάτι θα βρει;
Στη συνέχεια είτε το κάνεις πολύ εύκολο το να μπει ώστε να αναρωτιέται γιατί (ήμουν για πολλά χρόνια χωρίς αυλόπορτα και αυλότοιχο, τελείως ανοικτός μπροστά) ή το κάνεις πολύ δύσκολο το μπες και το βγες, π.χ. πλέον η αυλόποτα δεν έχει χερούλι ούτε από έξω ούτε από μέσα, δεν μπορείς να την ανοίξεις αν είσαι μέσα, πρέπει να πατήσω το μπουτόν για να ελευθερωθεί η πόρτα.

Ισως κάποια στιγμή αχοληθώ με το θέμα κλειδαριά γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που γράφατε σε ένα δίπλα νήμα.
Βασίλη κι εγώ κάπως έτσι σκεπτόμουν. Ο πατέρας μου ανέκαθεν έλεγε να μην έχεις πράγματα που θα στεναχωρηθείς αν τα χάσεις ή που δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις άμεσα χωρίς πρόβλημα. Το κατάλαβα αφού μας είχαν κλέψει δύο φορές το σπίτι και μου είχαν πάρει πολλά και ακριβά πράγματα. Συναισθηματικά δεν δένομαι με τίποτα, οπότε δεν είχα επιπλέον θέμα. :D

Τώρα πια δεν έχω είδη μεγάλης αξίας στο σπίτι. Αν τώρα θέλουν να πάρουν τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα βαριά αντικείμενα χαλάλι τους. Αλλά πλέον θέλουν μικρά αντικείμενα και εύκολα εμπορεύσιμα. Ή καλύτερα μετρητά.
Το αποκρουστικό είναι το πώς αφήνουν το σπίτι στο διάβα τους.

Και αυτό που θέλω κυρίως να αποφύγω είναι η διάρρηξη όσο είμαι μέσα. Δεν μπορείς να τα βάλεις με άτομα που είναι ικανά για όλα. Αυτοί που θα μπουν σε "επανδρωμένο" σπίτι είναι έτοιμοι και για βία. Δεν είναι απλοί κλέφτες.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.440
έτσι, αφού να φανταστείς ούτε για τον προβολέα δεν θα λυπηθώ αν τον πάρουν (άσε που δεν μπορούν γιατί είναι αλυσοδεμένος!) γιατί πάντα υπάρχει ο ichaltou για να πάρουμε άλλον και μάλιστα upgraded :laugh::laugh::laugh:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.024
Φρέσκα νέα...

Είμαι στο εξοχικό στη Νέα Μάκρη. Χθες πήγα γυναίκα και παιδί στη θάλασσα, και μετά πήγα για διάφορες δουλειές. Γύρισα σπίτι στη 1 το μεσημέρι και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο άκουσα διάφορους ήχους. Δεν έδωσα σημασία γιατί όλοι οι γείτονες μαστορεύουν αυτό το διάστημα.

Πηγαίνοντας να ξεκλειδώσω την πόρτα, βλέπω σημάδια από κατσαβίδι, αλλά η πόρτα ήταν ακόμα κλειδωμένη. Πριν προλάβω να χαρώ ότι τη γλύτωσα, βλέπω τη μεγάλη μπαλκονόπορτα δίπλα παραβιασμένη και ανοικτή. Αμέσως τρέχω στην πίσω αυλή γιατί κατάλαβα ότι οι ήχοι που άκουσα ήταν από τους κλέφτες. Με άκουσαν που γύρισα, άνοιξαν το παράθυρο της κουζίνας και πήδηξαν από πίσω. Είχαν πάρει ένα τραπεζάκι, το έβαλαν δίπλα στη μάντρα και πήδηξαν στο δίπλα σπίτι. Εξαφανισμένοι.

Μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισα το γνωστό θέαμα "άνω/κάτω" σε όλα τα δωμάτια. Πήγα να δω τι λείπει και ξεκίνησα καλά... Τα τάμπλετ, το λάπτοπ, σκληροί, media player, TV, όλα άθικτα στη θέση τους. Το ρολόι της συζύγου (ακριβό αλλά ατσάλινο) στη θέση του επάνω στο τραπέζι! Της είχαν πάρει τα 4 δαχτυλίδια που δεν φοράει στη θάλασσα και της είχαν ανοίξει το πορτοφόλι που είχε 300 ευρώ, κάρτες και ταυτότητα. Τα βρήκα όλα εκτός από τα χρήματα.

Δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους και περιορίστηκαν σε αυτά που είπα. Όχι ότι είχα τίποτα άλλο κρυμμένο, απλά μπορεί να έπαιρναν και όσα άφησαν. Η αστυνομία ήρθε σε ένα εικοσάλεπτο, κατευθείαν από άλλο συμβάν στο Μάτι. Υπάρχει ένα περιπολικό που εξυπηρετεί όλες τις περιοχές από Παλλήνη μέχρι Μαραθώνα...

Και δύο photos από το μπάχαλο:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.024
Οι τοπικές σπείρες είναι γύφτοι και Πακιστανοί. Οι δεύτεροι έρχονται μαζικά στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, επειδή υπάρχει προσφορά εργασίας στα χωράφια. Όμως, ως συνήθως, έρχονται πολλαπλάσιοι απ' όσους μπορεί να απορροφήσει η τοπική αγορά εργασίας. Και λόγω κρίσης, η γεωργική παραγωγή έχει μειωθεί.

Κάθε μέρα περνάνε με ποδήλατα από τα σπίτια και ζητάνε να κάνουν κηπουρικές εργασίες. Έχουν ξεφύγει τελείως και ζητάνε από 50 έως 150 ευρώ για δουλειές 2-3 ωρών. Ταυτόχρονα, δεν έχουν εργαλεία και τα ζητούν από τους ιδιοκτήτες, και δεν μεταφέρουν τα κομμένα κλαδιά και χόρτα στα σκουπίδια. Τα αφήνουν έξω από το σπίτι.

Οι ντόπιοι γεωπόνοι κάνουν την ίδια δουλειά επαγγελματικά με λιγότερα λεφτά. Με δικά τους εργαλεία και μεταφορά των κομμένων. Όμως, επειδή τριγύρω μένουν πολλοί ηλικιωμένοι, φοβούνται τους Πακιστανούς που έχουν γίνει πολύ πιεστικοί και τους δίνουν δουλειά για να μη στοχοποιηθούν.

Reaction score
6.599
Το χειροτερο ολων ειναι το μαγαρισμα και το πως νιωθεις υστερα και μετα ολα ταλλα...
Περνουν για δουλεια ξενους για να μην στοχοποιηθουν, και δεν προδιδουν ετσι λεπτομεριες τις συνηθιες και αλλες λεπτομεριες του σπιτιου? Οπως και ναχει ο φοβος δε μπορει να κατακριθει, ομως ειναι και αυτος που συντηρει την υπαρξη τους αποτι φαινεται.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.031
Με εξαγριωνει ακομα και να συμβαινει σε γνωστο.......

Φιλια στον αλεξ απο αντιπαρο ;)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.440
Οχι ρε φίλε...μην το πολυσκεφτεσαι, η στεναχώρια ειναι πιο επιπονη απο τη ζημιά την ίδια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.710
Τι να πει κανείς μετά από τέτοιο μπάχαλο που δημιούργησαν.
Και μόνο με την θέα αυτή εκνευρίζεσαι.
Πάλι καλά που έφυγαν και δεν έμειναν μέσα να σε περιμένουν.

Reaction score
9
Δεν πειράζει...καλύτερα που δεν τους βρήκες μέσα. Γιατί άντε να ξέρεις πως θα αντιδράσεις, και να σε πάνε μέσα εσένα δε λέει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa