Συνδεση αυτοενισχυομενων ηχειων με DAC σε εξοδο απο αλλο DAC.

Reaction score
256
Καλησπερα σε ολους..
Εχω το meridian dac explorer 2 συνδεδεμενο στο pc μεσω usb οπου συνδεεται εδω κ 4 χρονια περιπου και ειναι super.
Εχει 2 εξοδους, στη μια εχω τον ενισχυτη denon 720ae με τα δαπεδου dali concept 6, και στην αλλη τωρα λεω να βαλω ηχεια για το γραφειο.
Εχω κατα νου τα berhinger ms40 που εχουν ενσωματομενο dac ηδη μεσα.
Θαχω θεμα αν τα κουμπωσω εκει πανω ? η να τα βαλω στην απλη εξοδο του pc ?
Θελω να εκμεταλευτω τον ηχο του meridian....

wnet

Nearfield
Reaction score
18.505
Εκτός του ότι δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τα Behringer, αν θες αυτά οπωσδήποτε, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί έχουν και είσοδο line in σε RCA. Θα συνδεθούν από την έξοδο του dac σου στα rca.

Reaction score
7.117
Η μια εξοδος ειναι για ακουστικα,οποτε θα πρεπει να προσεξεις λιγο την ενταση εκει.Νομιζω οτι δεν μπορει να δωσει παραλληλα σημα και στις δυο εξοδους (δεν ειμαι απολυτα σιγουρος). Σιγουρα παντως δεν χρειαζεσαι ηχεια με dac,οταν αυτο δεν θα το χρησιμοποιεις,παρε με τα ιδια χρηματα αυτοενισχυομενα ηχεια χωρις dac που προφανως θα ειναι και καλυτερα. Παντως δεν μπορω να καταλαβω τον προβληματισμο σου,απο την στιγμη που η συνδεση γινεται με jack (αρα ευκολο βγαλε-βαλε), απλα θα βαζεις το καλωδιο που θα στελνει σημα στα ηχεια και το οταν θα θελεις να ακουσεις απο τον ενισχυτη σου,θα συνδεεις το καλωδιο απο τον αυτον.

Reaction score
256
Η μια εξοδος ειναι για ακουστικα,οποτε θα πρεπει να προσεξεις λιγο την ενταση εκει.Νομιζω οτι δεν μπορει να δωσει παραλληλα σημα και στις δυο εξοδους (δεν ειμαι απολυτα σιγουρος). Σιγουρα παντως δεν χρειαζεσαι ηχεια με dac,οταν αυτο δεν θα το χρησιμοποιεις,παρε με τα ιδια χρηματα αυτοενισχυομενα ηχεια χωρις dac που προφανως θα ειναι και καλυτερα. Παντως δεν μπορω να καταλαβω τον προβληματισμο σου,απο την στιγμη που η συνδεση γινεται με jack (αρα ευκολο βγαλε-βαλε), απλα θα βαζεις το καλωδιο που θα στελνει σημα στα ηχεια και το οταν θα θελεις να ακουσεις απο τον ενισχυτη σου,θα συνδεεις το καλωδιο απο τον αυτον.
Μπορω να δωσω παραλληλα..ηταν το 1ο πραμμα που εψαξα.
Το βαλε βγαλε δεεε....
Το meridian ειναι πισω απο το κουτι του pc ,το κουτι ειναι χαμηλα σε επιπλο κ διπλα στο επιπλο το ενα dali ηχειο..με λιγα λογια δε γινεται βαλε βγαλε,φασαρια..
Τα ζαχαρωνω για διαφορους λογους αυτα berhinger..
Οποτε αν καταλαβα καλα, το dac που εχουν μεσα δε λειτουργει οταν περνουν σημα απο RCA?μονο απο optical η coaxial?
Αν ειναι ετσι τοτε μια χαρα

Reaction score
7.117
Οποτε αν καταλαβα καλα, το dac που εχουν μεσα δε λειτουργει οταν περνουν σημα απο RCA?μονο απο optical η coaxial?
στα συγκεκριμενα ηχεια ναι,αλλα υπαρχουν και αλλα αυτοενισχυομενα ηχεια με dsp, που το αναλογικο σημα μετατρεπεται σε ψηφιακο,επεξεργαζεται και ξαναγινεται αναλογικο. Παντως στα χρηματα των ηχειων που θελεις να αγορασεις ,κοιτα και επιλογες χωρις dac και πολλα μπιχλιμπιδια,που θα δωσουν καλυτερο ηχο.

Reaction score
256
στα συγκεκριμενα ηχεια ναι,αλλα υπαρχουν και αλλα αυτοενισχυομενα ηχεια με dsp, που το αναλογικο σημα μετατρεπεται σε ψηφιακο,επεξεργαζεται και ξαναγινεται αναλογικο. Παντως στα χρηματα των ηχειων που θελεις να αγορασεις ,κοιτα και επιλογες χωρις dac και πολλα μπιχλιμπιδια,που θα δωσουν καλυτερο ηχο.
Μα δε θα τα παρω καινουργια...
Κ αν δε μαρεσουν η θα τα βαλω στην τηλεοραση μεσω οπτικης ινας η αγγελια κατευθειαν..ξερω πως η 1η εντυπωση θαναι χαλια! Εχω συνηθησει με τα dali κ οτι αλλο κ να παρω σε αυτην την κατηγορια θαναι αναγκαστκη προσγιωση σε βραχια!!
Για μενα τα dali spektor 2 ειναι ιδανικα στην περιπτωση αλλα προσφατα απο 173 πηγαν 219 ευρω κ επειδη θα χρειαστω κ καλο καλωδιο 9 μετρα (4.5 +4.5) την αφησα αυτην την επιλογη στην ακρη..
Ολα τα αλλα ειναι απλα συμβηβασμος ,ποια ; τα magnat supreme 202? Τα presonus 3.5 -4.5 η κ 5; τα mackie cr4 -cr5? Τα edifier 1700bt κ γενικα αθτης της σειρας..για logitech ,creative κτλ ουτε κουβεντα...
Οποτε αν δε μαρεσουν τα berhinger η τα δηνω η τα βαζω στην τηλεοραση κ βλεπουμε..

Reaction score
7.117
Aπαντησες μονος σου......βρες ενα μτχ ζευγαρι ηχεια βασης (ακομα και καποιο dali),παρε εναν ενισχυτακο class d και θα εισαι μια χαρα. Πανω κατω στα ιδια θα εισαι,αλλα με καλυτερο ηχο (για μουσικη κυριως).

Reaction score
256
Aπαντησες μονος σου......βρες ενα μτχ ζευγαρι ηχεια βασης (ακομα και καποιο dali),παρε εναν ενισχυτακο class d και θα εισαι μια χαρα. Πανω κατω στα ιδια θα εισαι,αλλα με καλυτερο ηχο (για μουσικη κυριως).
Δε βρηκα κατι αξιολογο αυτη τη μια εβδομαδα που ψαχνω η ισως κ να προσπερασα κατι που οντως θα ηταν καλη επιλογη...δε ξερω...
Δε θα κανω πολυ χρηση ουτος η αλλος, δεξια αρριστερα απο οθονη υπολογιστη θα μπουνε για αυτα τα λιγα λεπτα που τον χρησημοποιω κυριως για επεξεργασια φωτο-βιντεο..
Ποιο πολυ παλι με τα dali θα ειμαι, σε προτζεκτορα,καλυτερα πολυθρονα απο καρεκλα υπολογιστη!!
Νομιζω ταξαναλεγαμε σε αλλο threat

Reaction score
7.117
Δε βρηκα κατι αξιολογο αυτη τη μια εβδομαδα που ψαχνω η ισως κ να προσπερασα κατι που οντως θα ηταν καλη επιλογη...δε ξερω...
Δε θα κανω πολυ χρηση ουτος η αλλος, δεξια αρριστερα απο οθονη υπολογιστη θα μπουνε για αυτα τα λιγα λεπτα που τον χρησημοποιω κυριως για επεξεργασια φωτο-βιντεο..
Ποιο πολυ παλι με τα dali θα ειμαι, σε προτζεκτορα,καλυτερα πολυθρονα απο καρεκλα υπολογιστη!!
Νομιζω ταξαναλεγαμε σε αλλο threat
αν ειναι για αυτες τις εφαρμογες, τοτε δεν εχεις λογο να βαλεις στο παιχνιδι το meridian,αστο μονο για τις ακροασεις απο το βασικο συστημα. Μην σου πω δηλαδη οτι και τα ηχεια που λες μαλλον ειναι υπεραρκετα.

Reaction score
256
αν ειναι για αυτες τις εφαρμογες, τοτε δεν εχεις λογο να βαλεις στο παιχνιδι το meridian,αστο μονο για τις ακροασεις απο το βασικο συστημα. Μην σου πω δηλαδη οτι και τα ηχεια που λες μαλλον ειναι υπεραρκετα.
μολις τα εβαλα, απο αυτα ακουω τωρα... καλα ειναι, μια χαρα για γραφειο!
αλλα δε παιζουν ταυτοχρονα οι 2 εξοδοι απο το meridian!.. με κοροιδεψαν η δεν ηξεραν!
αν παρω ενα καρφακι mini jack 3.5 με 2 εξοδους κ το βαλω στην μια εξοδο απο meridian, κ εκει πανω κουμπωσω κ τα 2 εχω την εντυπωση πως θα παιζουν...
Ε τους μ@λ@$@ς , χωρις να ξερουν μιλαν...

Reaction score
7.117
στα γρηγορα που κοιταξα το manual δεν αναφερει τι συμναινει αν συνδεσεις και τις δυο εξοδους,σε αλλα dac αυτου του τυπου, ξερω οτι αν συνδεσεις ακουστικα,κοβεται το σημα απο την line out.

Reaction score
256
στα γρηγορα που κοιταξα το manual δεν αναφερει τι συμναινει αν συνδεσεις και τις δυο εξοδους,σε αλλα dac αυτου του τυπου, ξερω οτι αν συνδεσεις ακουστικα,κοβεται το σημα απο την line out.
ολα ok ... εβαλα ενα mini jack 3.5 με 2 εισοδους κ τα εβαλα κ τα 2 πανω...κομπλε...καμια παρεμβολη!! μπορουν κ παιζουν ταυτοχρονα κ dali κ berhinger...!! aν κ αυτο ειναι κατι που ποτε δε θα γινεται ...εκτος αμα μεθυσω κανενα βρδυ πολυ!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound