Συνδεση κεραιας tv-radio ?

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους.
εχω 2 κεραιες tv και θελω να συνδεσω στο ιδιο καλωδιο και μια κεραια για ραδιο μιας και προσφατα πηρα ενα tuner.
η μεχρι στιγμης συνδεσμολογια ειναι η εξης : οι κεραιες πανε σε ενα μικτη και αμεσως η εξοδος παει σε ενα spliter. η μια εξοδος παει απευθειας σε μια tv και η αλλη στην εγκατασταση του σπιτιου.
λιγο κουλη η συνδεσμολογια αλλα νομιζω ετσι επρεπε να γινει συμφωνα με την λογικη μου.
για την ραδιοκεραια θα πρεπει να παρω ενα μικτη που να εχει και εισοδο για ραδιο?
θα πρεπει στο καλωδιο μετα να διαχωρισω με καποιο κυκλωμα το σημα της tv απο το ραδιο?
δεν με ενδιαφερει να παει το σημα της ραδιοκεραιας σε ολη την εγκατασταση αλλα μονο στο καλωδιο που ειναι το ραδιο.
να διευκρινισω οτι το αριστερο καλωδιο του spliter πηγαινει απευθειας στην τηλεοραση και το δεξι στην γραμμη εισοδου του σπιτιου.

Reaction score
7
Δεν τη χρειαζεσαι την κεραια του ραδιο....
Αν βαλεις το καλωδιο της TV κεραιας στην εισοδο του ραδιοφωνου δε θα εχεις προβλημα

Reaction score
7
Φαντάζομαι στο σημείο που θέλεις να βάλεις tv και radio υπάρχει πρίζα tv. Τότε θα πάρεις μια πρίζα tv+radio (τερματική όχι διέλευσης) και θα συνδέσεις και το ράδιο. Θα πρέπει όμως να εγκαταστήσεις και ένα δίπλο FM στον ιστό της κεραίας με ανάλογο μείκτη και για FM (UHF+FM).
Αυτά νομίζω είναι αρκετά

Reaction score
0
Φαντάζομαι στο σημείο που θέλεις να βάλεις tv και radio υπάρχει πρίζα tv. Τότε θα πάρεις μια πρίζα tv+radio (τερματική όχι διέλευσης) και θα συνδέσεις και το ράδιο. Θα πρέπει όμως να εγκαταστήσεις και ένα δίπλο FM στον ιστό της κεραίας με ανάλογο μείκτη και για FM (UHF+FM).
Αυτά νομίζω είναι αρκετά
δεν υπαρχει πριζα. απο το splitter η μια γραμμη παει κατευθειαν στην tv. η αλλη παει στην εγκατασταση του σπιτιου. γι αυτο υπαρχει και το split.
αγοραζοντας τον μεικτη (UHF+FM) τι ανταπτορα θα ζητησω για να συνδεσω το ραδιο και την tv απο το καλωδιο που θα φτασει μεσα στο σπιτι ?

την κεραια για το ραδιο φιλε YODAνδρεαδης την εχω ηδη, αν και σκετο καλωδιο θα εκανε την δουλεια πιστευω καπλα ηθελα κυριλε αταστασεις (ολα τα χαμε τα κυριλε μου λειπανε).

Reaction score
7
Να ρωτήσω κάτι: Το spliter που έχει επάνω τί διαχωρίζει; Μήπως είναι απλά ένας απλός διακλαδωτής σήματος; Μήπως είναι το τροφοδοτικό του μείκτη-προενισχυτή του ιστού της κεραίας που βγάζει συνήθως δύο εξόδους TV1 TV2; Εαν ναί, τότε πρέπει εκτός από τον μείκτη που σου ανάφερα, αφού δεν έχεις πρίζα, τότε θα βάλεις ένα spliter καλωδίου TV+FM πριν την τηλεόραση. Δηλαδή ο μίκτης θα μιξάρει τα σήματα των κεραιών (UHF και FM) και ο spliter θα σου τα διαχωρίσει. Ενοείται οτι σε όποιο σημείο της εγκατάστασης βάλεις spliter θα έχεις και FM σήμα. Την ίδια δουλεία κάνει και η πρίζα TV+FM που σου είπα πρίν.

Reaction score
0
Να ρωτήσω κάτι: Το spliter που έχει επάνω τί διαχωρίζει; Μήπως είναι απλά ένας απλός διακλαδωτής σήματος; Μήπως είναι το τροφοδοτικό του μείκτη-προενισχυτή του ιστού της κεραίας που βγάζει συνήθως δύο εξόδους TV1 TV2; Εαν ναί, τότε πρέπει εκτός από τον μείκτη που σου ανάφερα, αφού δεν έχεις πρίζα, τότε θα βάλεις ένα spliter καλωδίου TV+FM πριν την τηλεόραση. Δηλαδή ο μίκτης θα μιξάρει τα σήματα των κεραιών (UHF και FM) και ο spliter θα σου τα διαχωρίσει. Ενοείται οτι σε όποιο σημείο της εγκατάστασης βάλεις spliter θα έχεις και FM σήμα. Την ίδια δουλεία κάνει και η πρίζα TV+FM που σου είπα πρίν.
ειναι το πρωτο που λες. το spliter ειναι διακλαδωτης σε δυο tv. ισως να μην το ανεφερα σωστα.
οποτε παιρνω ενα μεικτη tv και radio και ακομα ενα spliter να διαχωριζει σημα tv και radio ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik