Συνδεση 2 sub wooffer.ειναι εφικτο?

Reaction score
9
ηθελα να κανω την εξης ερωτηση.αν δεν εχεις ενυσχιτη av με υποστηρηξη συνδεσεων 7.2 αλλα 7.1 αν μπορουν να συνδεθουν με καποια παντετα 2 sub wooffer.εστω το ενα να ειναι παθητικο.η απανταση που περιμενω απο εσας ειναι κατα 99% οχι.αλλα που ξερεις μπορει να υπαρχει ελπιδα τοσα και τοσα εχω δει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
τελικα το 1% , ειναι αυτο που ισχυει..................

Reaction score
10
Δυο τινα :

1. και τα 2 σαμπ ενεργα.
Τα Ταυ που σου προτεινε ο Νικος ειναι μια χαρα.
Αν τα σαμπ σου εχουν in / out, μπορεις να τα συνδεσεις και μεταξυ τους.
Δηλαδη : ενισχυτης --> sub 1 IN --> sub1 OUT --> sub 2 IN

2. Αν το ενα ειναι ενεργο και το αλλο παθητικο, τοτε πρεπει να δωσεις ισχυ στο παθητικο απο τον ενισχυτη. Απο την εξοδο για το σαμπ.
Το ενεργο με καλωδιο RCA απο τον ενισχυτη στο σαμπ.

Το κακο ειναι οτι δεν εχουν ολοι οι ενισχυτες ενισχυση για σαμπ, οποτε καλο ειναι να εχεις ενεργα σαμπ, αλλιως θες ξεχωριστο ενισχυτη για το παθητικο σαμπ.

Reaction score
9
Απάντηση: Συνδεση 2 sub wooffer.ειναι εφικτο?

μαγκες σας ευχαριστω θερμα.αυτη τη στιγμη δεν εχω κανενα sub.μου καηκαν οι πυκνωτες του crystal audio 10''.οποτε αξιζει να παρω δυο ε?η να παω στην crystal audio να τουσ ρωτησω αν φτιαχνεται.τον ανταπτορα θα τον βρω ευκολα?μοιραζεται η ενταση μεταξυ τους, αν τα συνδεσω μαζι?το εχει κανει κανεις σας?αξιζει?ευχαριστω και παλι.

Reaction score
9

οπα τωρα το παρατηρησα καλα.το ιδιο ακριβως εχω και εγω της monster.το ειχα παρει πιο μετα για να να συνδεσω με ασπρο/κοκκινο και τισ 2 υποδοχες τoυ sub μου.οποτε θα χρειαστω αλλο ενα σωστα?και οσο καλωδιο χρειαστει για το που θα το βαλω στον χωρο μου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Re: Απάντηση: Συνδεση 2 sub wooffer.ειναι εφικτο?

λιοιπον , αν ενα σαμπ δωσει σημα σε ενα δευτερο σαμπ ,το time domain παει περιπατο.
Με απλα λογια τα σαμπ δεν θα σκανε στον ιδιο χρονο,
μετα ,
τα σαμπ πρεπει να τοποθετηθουν συμετρικα απο την θεση ακροασης , ωστε να εχουν κοινη φαση.
Με ενα ανταπτορα ala νικ , ταιζεις τα δυο σαμπ με σημα.
Καμμια σημσια δεν εχει αν το ενα σαμπ ειναι παθητικο ή οχι , απο την στιγμη που εχουν ενισχυτη.
Καλο θα ειναι να καλυφθουν απο καποια ισοσταθμιση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

προσεξε γιατι οπως τα λες κινδυνευεις να εχεις ηχο κοκορετσι.......................

Reaction score
9

http://www.cable-shop.gr/29837.html κατι τετοιο ενοεις σωστα?καταλαβα.τοσο απλο που δεν το σκεφτηκα καθολου.ισοσταθμηση αν καταλαβα καλα μπορω να την κανω αυτοματα με το ypo(μικροφωνακι του av)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οχι , μιλαμε για τον ανταπτορα , που βλεπουμε πιο πανω.Απο εκει και μετα κανε οτι μπορεις με το ypao, αν εννοεις αυτο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
The best solution is to have the ability to control level and delay individually in each sub. The AS-EQ1 does that and will give the best results. In fact, the delay and level adjustments are applied first and then MultEQ pings the two subs as "one". This gives the best performance. While you decide on whether to get that unit, you should do as you propose above. Combine the two subs and let MultEQ ping them as one. Although they won't be time aligned, the effects of their misalignment will try to be corrected by the filter. It's the best you can do given the setup you have.

link:
http://ask.audyssey.com/entries/124010-room-equalization-with-multiple-subwoofers

Reaction score
9

ypao εφαγα ενα α!!!μαλλον φταιω εγω δεν σου ειπα ακριβως.αυτον τον ανταπτορα τον εχω ηδη.καλα ως εδω.το θεμα ειναι το χρησιμοποιουσα και τα 2 rca σε ενα μονο sub.μου λες το εξης τωρα....να μοιρασω ενα καλωδιο rca στο ενα sub και ενα καλωδιο στο αλλο.στην τελικη θα χρησιμοποιω μια εισοδο στο καθενα.δεν ανακατευομαι καθολου με input kai output tvn 2 ενεργων sub.απορια πρωτη.στη ουσια τα 2 sub σε ισχυη θα αποδιδουν οσο ενα sub. αφου δεν μπορω να εκμεταλευτω και τις 2 εισοδους εκαστο.δευτερη απορια.το λινκ που σου εδειξα αν φυγουν με αυτον τον ανταπτορα 2 καλωδια δεν θα παιξουν και τα 2 sub ?sorry αν σε ζαλιζα και αν τα εχω κανει σαλατα στο μυαλο μου

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

στη ουσια τα 2 sub σε ισχυη θα αποδιδουν οσο ενα sub
Όχι.
Θα αποδίδουν βοηθόντας το ένα το άλλο.Δεν έχει σχέση ότι έχουν 2 εισόδους καθότι το LFE(δλδ το κανάλι του ήχουν που πάει εκεί) είναι μονοφωνικό.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.955
Βάζεις τον ενα αντάπτορα της φωτογραφίας στην έξοδο sub του ενισχυτή σου.

a-ya-m2fm.jpg

Με ένα καλώδιο συνδέεις τη μια έξοδο του αντάπτορα με το ένα sub και με ένα δεύτερο καλώδιο τη δεύτερη έξοδο του αντάπτορα με το άλλο sub.

Μετά κάνεις ισοστάθμιση.

Reaction score
9

μου λετε τωρα οτι το LFE το καναλι που παει ειναι μονοφωνικο.επειδη το ειχα πειραματιστει με ενα μονο wooffer.οταν το συνδεσα μονο το ασπρο ειδα μεγαλη διαφορα απο οταν συνδεσα και τα δυο μαζι.τοτε ποιος ο λογος να υπαρχουν 2 υποδοχες αφου μου λετε να χρησιμοποιησω μονο την μια δηλ οτι θα ειναι μονοφωνικο ουτος η αλλιως.

Reaction score
9
Απάντηση: Re: Συνδεση 2 sub wooffer.ειναι εφικτο?

τα εχω παιξει.αν δεν σας ειναι κοπος μπορειτε να βρειτε εικονογραφημενη πουθενα την συνδεση αυτη?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.955
Το sub είναι όντως μονοφωνικό.
Αν το sub σου έχει δύο εισόδους, συνδέεις το καλώδιο, από την έξοδο του ενισχυτή στην είσοδο του αριστερού καναλιού του sub.

Αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις 2 sub, τότε με τον αντάπτορα που σου έδειξα πριν, συνδέεις την έξοδο του ενισχυτή στην είσοδο του αριστερού καναλιού του κάθε sub.

Reaction score
9

δηλ λαθος το ειχα συνδεδεμενο το 1 sub e?eixa sundesei kai ta 2

Reaction score
0

σωστα το ειχες. ασχοληθηκα ενα μικρο διαστημα με ηχοσηστηματα αυτοκινητου και εμαθα κανα δυο πραγματα που δεν ηξερα απο home audio.
Η πηγη (δλδ ο ενησχιτης σου στην περιπτωση αυτη) στελνει ενα συγκεκριμμενο σημα απο το LFE σε ενα ορισμενο volt level. Οταν ενας ανησχητης λεει οτι αποδιδει 200w στα πχ. 6v και τοθ δοσεις σημα απο πηγη πχ. 4v δεν θα αποδοσει 200 αλλα λιγοτερα.
οι ενισχιτες του sub που εχουν 2 rca ειναι για να υποστιριζουν και στερεοφωνικο LFE. Οταν λοιπον τους δωσεις το .1 απο ενισχιτη 2/5/7.1 μονο στιν αριστερη εισοδο θα αποδοσουν μια χαρα αλλα οταν κανεις σπλιτ .1 σε δυο RCA και τροφοδοτισιες και τις 2 εισοδους τοτε ο ενισχιτης περνει λιγο περισσοτερα volt σημα (σε καμια περιπτωση διπλασια) λογο της χαμηλωτερης αντιστασης που εχουν τα 2 σηρματα μαζι σε σχεση με το 1 και λογο του οτι "ξεγελας" τον ενισχιτη οτι περνει στερεοφονικο σημα (το 2ο ειναι μια θεορια που δεν επιβεβεωθηκε ποτε αλλα ουτε καταρριφθηκε), ετσι ο ενισχιτης αποδιδει, αν οχι περισσοτερο, στο "full" των δυνατοτηταν του. :107:

Αν θελεις να ενωσεις και τα 2 σαμπ με 2 καλοδια τοτε παρε 2 ακομα σπλιτερς και κανε σπλιτ /2 τις εξοδους του πρωτου σπλιτερ. Τορα δεν ξερω κατα ποσο αυτο θα χαλασει καπος το σημα διοτι σπλιτ πανο στο σπλιτ ειναι σαν να ενωνεις πολυμπριζο στο πολυμπριζο μεχρι να γινει μπαχαλο.:108::108:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

daisy chain με εγγυημενη επιτυχια μονο σε ενισχυτες σαμπ σφραγισμενους κατα ΤΗΧ , ωστε να μην εχουμε εξτρα χρονοκαθυστερηση (αν μπορω να το πω ετσι) .Και αν προβλεπεται κατασκευαστικα απο αυτους (σιγουρα jamo-klipsch) Μιας και το προβλεπουν,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.124
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON