Συνδεση audioTV με δικάναλο ενισχυτή

Reaction score
619
Θελω να ακουω τον ηχο της TV απο τον ενισχυτη -ηχεια.
Η TV εχει εξωτερικο δεκτη συνδεδεμενο με HDMI η scart στο ποιο μπορω να βαλω output RCA.
Μπορω να συνδεσω απο τον δεκτη με καλωδιο RCA η απο την TV, τον ενισχυτη στην εισοδο AUX η Tuner ;
Αν μπορω, ποιο ειναι σωστο απο τον δεκτη η απο την TV;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αν οι ψηφιοαναλογικοί μετατροπείς των δύο (δέκτη και τηλεόρασης) είναι ισοδύναμοι, τότε είναι καλύτερα από το δέκτη αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι τι.
Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις αν σε μια ψηφιακή έξοδο ήχου, συνήθως έχουν οπτική, συνδέσεις έναν εξωτερικό ψηφιοαναλογικό μετατροπέα (DAC), έστω και μέτριας ποιότητας.

Reaction score
619
Συνεδεσα την εξοδο του δεκτη της τηλεορασης με τις εισοδους Aux και tuner του ενισχυτη με καλο αποτελεσμα, αλλα δεν ξερω
μηπως προξενηθει καμια βλαβη στον δεκτη η στον ενισχυτη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Καμία περίπτωση βλάβης. Οι είσοδοι aux και tuner είναι ίδιες οπότε δεν θα έχεις διαφορά στον ήχο όποια και αν επιλέξεις.

Reaction score
620
Εσυ παλι καλα την βρηκες την ακρη. Εγω εχω μια LG που εχει οπτικη ινα σαν εξοδο και την συνδεσα πανω στον advance acoustic map-305 DA που ειχε ενσωματομενο dac. Δεν ερχοταν ηχος με τιποτα. Πηρα στο service, ειδαμε μαζι τις ρυθμισεις ( που ηταν τελικα ολα οκ) και παλι τιποτα. Οταν ηρθαν και πηραν την τηλεοραση απο το service την επεστρεψαν οπως ηταν (η τηλεοραση δηλωσαν οτι σε εκεινους επαιζε αψογα) και μου ειπαν οτι εφοσον αλλες συσκευες δουλεουν μια χαρα πανω στον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας και δεν δουλευει μονο με την τηλεοραση οτι προκειται για ασυμβατοτητα συσκευων....Τωρα ποσο $@#$#κια ηταν αυτο που ειπαν δεν μπορεσα ποτε να μαθω..παντως δεν με βλεπω παλι για LG

Reaction score
619
Χα! Χα! εγω εχω παλιατσούρες... Μια TV Philips με εξωτερικο δεκτη Funai ,με παλιο ενισχυτη επισης και οπου και να τα συνδεσω δουλευουν.
Αλλα ενας φιλος με εκανε να φοβουμαι ( οτι κατι θα χαλασω).
Ευχαριστω τον PeterMeni.

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Εσυ παλι καλα την βρηκες την ακρη. Εγω εχω μια LG που εχει οπτικη ινα σαν εξοδο και την συνδεσα πανω στον advance acoustic map-305 DA που ειχε ενσωματομενο dac. Δεν ερχοταν ηχος με τιποτα. Πηρα στο service, ειδαμε μαζι τις ρυθμισεις ( που ηταν τελικα ολα οκ) και παλι τιποτα. Οταν ηρθαν και πηραν την τηλεοραση απο το service την επεστρεψαν οπως ηταν (η τηλεοραση δηλωσαν οτι σε εκεινους επαιζε αψογα) και μου ειπαν οτι εφοσον αλλες συσκευες δουλεουν μια χαρα πανω στον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας και δεν δουλευει μονο με την τηλεοραση οτι προκειται για ασυμβατοτητα συσκευων....Τωρα ποσο $@#$#κια ηταν αυτο που ειπαν δεν μπορεσα ποτε να μαθω..παντως δεν με βλεπω παλι για LG
Την περίπτωση να χρειάζεται ενεργοποίηση η οπτική έξοδος από το menu της τηλεόρασης την έχεις εξετάσει?
Δες και αυτό...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt