Συνοδά ηχεία για τον Yamaha A-S 500

Reaction score
0
Γεια σε όλους,

Έχω στα χέρια μου έναν ολοκαίνουριο Yamaha A-S 500
http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s500___g/
που μου σύτησε φίλος να αγοράσω και είμαι στην αναζήτηση ενός ηχείου που να ταιριάζει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Επειδή είμαι νέα στο χώρο χρειάζομαι τη συμβουλή των ειδικών!
Έχει λοιπον κανείς εκεί έξω να προτείνει κάποια αξιοπρεπή ηχεία βάσης μέχρι τα 450 ευρώ για να συνοδέψουν τον πανέμορφο Yamaha;
Οι μουσικές που ακούω εκτείνονται από τη jazz τη rock και την ηλεκτρονική μέχρι την κλασσική μουσική και την όπερα οπότε μιλάμε ότι το ηχείο θα πρέπει να παίζει αξιοπρεπώς σχεδόν τα πάντα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά το site για τη φιλοξενία και όλους όσους κάνουν τον κόπο να πουν τη γνώμη τους

Reaction score
28
Απάντηση: Συνοδά ηχεία για τον Yamaha A-S 500

Καλώς ήρθες elizadeth.Σίγουρα υπάρχουν πολλές επιλογές σε ηχεία βάσης σε αυτά τα χρήματα που
διαθέτεις και αρκετά λιγότερα.Δύσκολα ένα οποιαδήποτε ηχείο ακόμα και ακριβό,high-end και τα
σχετικά θα παίζει όλα τα είδη μουσικής το ίδιο καλά.Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι δίνει έξοδο
subwoofer για να συνδέσεις ένα.Ετσι πιστεύω θα πετύχεις περισσότερα.Άκου μονη σου και αποφάσισε.
Ενδεικτικά και μόνο Tannoy mercury v1,Wharfedale 10.1 ή 10.2,B&W 685,Crystal Audio TX-B1 και
άλλα πολλά.Άκουσέ τα μόνα τους και ζήτα να τα ακούσεις και συνοδεία κάποιοy subwoofer.Καλό
ψάξιμο και καλές γιορτές.

Reaction score
4

γεια σου, καλως ηρθες και καλες γιορτες.

δε ξερω κατα ποσο ασχολεισαι με το θεμα hi-fi σαν χομπυ ή αν απλως θες να ακους ωραια και καλα τη μουσικη σου.

αυτο οσο περιεργο και να ακουγεται, παιζει πολυ μεγαλο ρολο στην αποφαση σου για ηχεια, και στο αν καποιος θελει να παρει το μαξιμουμ απο το ηχοσυστημα του, και στο κατα ποσο αξιζει να δωσει πολλα χρηματα για ηχειο ή αν απλως θελει να ακουει τη μουσικη του ποιοτικα.

Εδω στο σαιτ, οι περισσοτεροι ειμαστε αρρωστοι με το χομπυ αυτο και πιστευω οτι θα ακουσεις διαφορες αποψεις, που μαλλον ολες θα εχουν και τη λογικη τους.

παντως , ο ενισχυτης που εχεις ειναι ( ακομα και με καπως αντικειμενικα κριτηρια ) αρκετα καλος.

αυτο σημαινει οτι ο ενισχυτης "αντεχει" ηχεια παραπανω απο τα 450 ευρω, χωρις βεβαια να σημαινει οτι με ενα ηχειο 300-500 ευρω το αποτελεσμα δε θα ειναι καλο.
Αντιθετως, θα σε εκπληξει αν εισαι καινουργια/ ος σε πιο ποιοτικα ακουσματα.

το βασικο ειναι αρχικα να δεις αν χρεαζεσαι ηχειο δαπεδου ( ή αλλιως κολωνα, που το τοποθετεις οπως ειναι στο πατωμα και ειναι περιπου 1 μετρο υψος -αυτα ειναι πιο καταλληλα για πιο μεγαλους χωρους ) ή ηχειο βασεως, που το τοποθετεις ιδανικα σε ( ειδικη ) βαση ( αλλα 50-100 ευρω ) ή αλλιως σε ραφι.

Πολυ γενικα και αοριστα , ας πουμε οτι ενας μεσος ορος για να πας καλυτερα σε ηχειο δαπεδου ειναι τα 24-30+ τετραγωνικα.

αν δεν εχεις χωρο ή δε θες δαπεδου ηχειο, τοτε η αποφαση σου γινεται πολυ πιο ευκολη.

περα απ' αυτα, ενα πολυ καλο ηχειο που πιστευω θα ταιριαζει πολυ με τον ενισχυτη που εχεις ειναι το μικρο μοντελο της Usher ( Usher 520 αν θυμαμαι καλα ), αλλα ειναι μικρακι.

Σχεδον ολες οι εταιρειες ομως εχουν καλες προτασεις σ αυτα τα λεφτα ( Monitor audio,mordaunt-short, elac, castle, chario, mission και πολλες αλλες )

οποιαδηποτε στιγμη, αν θες στειλε πμ για διευκρινισεις / πιο αναλυτικα / συγκεκριμμενα κτλ. αλλιως "καλη επιτυχια" και καλες γιορτες.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ audiocast. Οι πληροφορίες σου με βοηθούν πολύ. Είχα υπόψη τον B&W 685, θα ακούσω και τα άλλα και ελπίζω να καταλήξω σύντομα κάπου. Καλές γιορτές, με υγεία!

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ rider79, ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Θα συνεχίσω το ψάξιμο μου και όταν περιορίσω τις επιλογές μου θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου. Καλές γιορτές!

A

amoustakas

Guest

Σε συνέχεια των παραπάνω. Παίρνεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πας και ακούς ηχεία όπου μπορείς. Και πάλι μια ιδέα θα πάρεις μόνο σου γιατί στο χώρο σου θα ακουστούν αλλιώς και θα θέλει αρκετό ψάξιμο στη διαμόρφωση του χώρου και στην τοποθέτηση για να πλησιάσεις αυτό που άκουσες.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δοκιμασε Monitor Audio BX-2 σε καλες βασεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519