Συντάσσοντας ένα ακοόγραμμα

Reaction score
3.232
Προφανώς όχι. Ο ακοογράφος παράγει τους τόνους σε διάφορες στάθμες, προσομοιώνοντας τις καμπύλες ίσης ακουστότητας Fletcher - Munson. Άλλωστε, αυτό είναι το σημείο αναφοράς της καλής ακοής.
Είχα την αίσθηση ότι στην εκτύπωση του ακουογράμματος μπορούν να εμφανίζονται και οι διαφορες σε dB σε σχέση πάντα με τις ιδανικές καμπύλες Fletcher-Munsion, ώστε να γίνονται άμεσα αντιληπτές οι διαφοροποιήσεις ως προς το ιδανικό αυτί.
Διαφορετικά θα πρέπει να αντιπαραθέσεις τις μετρήσεις του "ασθενή" με τις ιδανικές τιμές. Δύο καμπίλες δηλαδή στο ιδιο χαρτί εκτύπωσης.
Εκανες αυτή την αντιπαράθεση στο δικά σου ακουογράμματα (left & Right) ?

Reaction score
5
Γιατί όμως δεν πάει κανείς στο γιατρό για ένα ακουόγραμμα ?
Ειδικά όσοι ασχολούνται με το Hi-Fi και το Hi-End θα έπρεπε να το είχαν μόνιμα μαζί τους σαν ένα είδος διαβατηρίου.
Γιατι [ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ] αυτοι που ασχολουνται με το HiEnd "ακουνε σωστα και καλα και οπως πρεπει" και επισης τα μηχανηματα αυτα "δεν ειναι -τοσο- hiEnd* για τα αφτια τους".... χωρις παρεξηγηση ολα αυτα... Δεν ειναι θεμα καταναλωτισμου... θεμα κολληματος ειναι (δεν ειναι κακο το κολλημα. ολοι εχουμε και αναλογα το κολλημα του καθενος βλεπει "διαφορετικα" το κολλημα του αλλου... )

*αντε να πεισεις τον αλλον οτι αυτο το μηχανημα με τα κιτρινα λεπτα καλωδιακια που ειναι δεμενα μεταξυ τους θα κρινει αν ακουει καλα ή οχι.... :crazy_1:

Reaction score
3.232
Eπίσης θα πρέπει να γίνει και η απαραίτητη διόρθωση της συχνοτικής απόκρισης των ίδιων των ακουστικών. Τα ακουστικά που μπορεί να είχε αυτό το αρχαίο μηχάνημα είναι flat ?
Αν ακούσεις μουσική μέσω αυτών των ακουστικών θα καταλάβεις τι εννοώ.

Reaction score
3.232
Εμεις θα πάμε σε χαϊεντά ΩΡΛ με σοβαρά μηχανήματα και με ηλεκτροστατικά ακουστικά . Ασε για τον προενισχυτή που θα πρέπει να έχει . Τουλάχιστον Nagra. :crazy_1: :happy_5: :happy_5:

Y.Γ και θα μετράει το μηχάνημα από 20Hz έως 20KHz

Reaction score
3.232
Προφορικές εξετάσεις λέξεων
Αυτές οι εξετάσεις μετρούν τη δυνατότητα να ακούσετε και να διακρίνετε τις πραγματικές λέξεις. Σε μια λεκτική δοκιμή, θα κληθείτε να ακούσετε και να επαναλάβετε μια σειρά λέξεων, πρώτα σε μειωμένο και έπειτα σε ποικίλα επίπεδα ήχου. Οι πληροφορίες που συλλέγονται βοηθούν στον καθορισμό του κατώτατου λεκτικού ορίου σας, ή τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία μπορείτε να ακούσετε την ομιλία, καθώς επίσης και πόσο καλά μπορείτε να διακρίνετε λέξεις με διαφορετικές συχνότητες.

Reaction score
3.232
Understanding Your Hearing Test

How to Read Your Hearing Test

Physically, every 6 dB increase represents a doubling of sound pressure level. Perceptually, every 10 dB increase sounds twice as loud.

Every increase of 10 decibels (10 dB) sounds twice as loud. 20 dB sounds twice as loud as 10 dB... 40 dB sounds twice as loud as 30 dB and 8 times as loud as 10 dB (10 to 20 to 30 to 40 = 2 x 2 x 2 = 8).

Normal hearing ranges from 0 to 20 dB in all frequencies.

http://www.earinfo.com/howread1.html

Reaction score
10
Eπίσης θα πρέπει να γίνει και η απαραίτητη διόρθωση της συχνοτικής απόκρισης των ίδιων των ακουστικών. Τα ακουστικά που μπορεί να είχε αυτό το αρχαίο μηχάνημα είναι flat ?
Αν ακούσεις μουσική μέσω αυτών των ακουστικών θα καταλάβεις τι εννοώ.
Τα ακουστικά δεν χρειάζεται να είναι flat. Σε κάποιο post παραπάνω αναφέρεις
και εσύ ότι το διάγραμμα γίνεται με βάση τι ακούει το ιδανικό αυτί και όχι τις σχετικές
διαφορές μεταξύ των συχνοτήτων. Αλλιώς το διάγραμμα θα είχε τελείως διαφορετική μορφή.
Αν λοιπόν το calibration του μηχανήματος έχει γίνει με τα συγκεκριμένα ακουστικά, αν του βάλεις
άλλα "καλύτερα" τότε αυτό πάει περίπατο.
Θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσει κανείς μία
επιστημονική μεθοδολογία και πέφτει σε παγίδες.

Αλλά τι λέω... με αυτούς τους HiEndάδες δεν έχουν νόημα οι λέξεις "επιστημονική μεθοδολογία" :crazy_1:

Reaction score
3.232
Συμφωνώ, αλλά με την προϋπόθεση ότι το μηχάνημα είναι καλιμπραρισμένο (ισοσταθμισμένο) σωστά και με τα συγκεκριμένα ακουστικά. Το μηχάνημα όμως αυτό που μας περιγράφει ο Κώστας είναι πιθανόν να καλιμπραρίστηκε πριν από 40 χρόνια. Ασε που είναι και λαμπάτο, ποιος ξέρει πότε αλλάχτηκαν οι λάμπες του για τελευταία φορά.
Με λίγα λόγια, να μη το φέρει Αθήνα στο τεστ των καλωδίων. :happy_9:
:happy_5:

Reaction score
3.232
Ο ακοογράφος παράγει τους τόνους σε διάφορες στάθμες, προσομοιώνοντας τις καμπύλες ίσης ακουστότητας Fletcher - Munson. Άλλωστε, αυτό είναι το σημείο αναφοράς της καλής ακοής.
Κώστα , μπορείς να βαλεις το δικό σου ακουόγραμμα επάνω σε κάποια καμπύλη του Fletcher ?

Reaction score
5
Εγω παντως προασπαθω να πεισω τη μανα μου και τον πατερα μου, που ΔΕΝ ειναι Hiendαδες, οτι ειναι κουφοι και πρεπει να πανε για τα αφτια τους αλλα δε με... ακουνε.

Reaction score
3.232
Εγω παντως προασπαθω να πεισω τη μανα μου και τον πατερα μου, που ΔΕΝ ειναι Hiendαδες, οτι ειναι κουφοι και πρεπει να πανε για τα αφτια τους αλλα δε με... ακουνε.
Eγώ πήγα τη μάνα μου στον ΩΡΛ για καθαρισμό και από τότε σταμάτησε να φωνάζει ο πατέρας μου. :happy_5:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Συντάσσοντας ένα ακοόγραμμα

μου αρεσει αυτη η εικονικη αδιαφορια τι μου θυμιζει ,τι μου θυμιζει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Εικονική αδιαφορία; Α, ναι, όπως ο Μπάρκουλης με τη Τζένη.

- Θέλεις ένα αχλάδι αγάπη μου;
- Όχι λατρεία μου!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εδω γυρω στη δουλεια μου εχω 2 ΟΚΑΝΑ αλλα δεν μου αρμοζει ρε γ.... λογω κλασης anyway froilain

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ο μπαρκουλης στο τρελλαδικο η αλλη αλλου εμεις για την ωρα ντοπιοι μετα ΒΛΕΠΟΥΜΕ αγαπη μου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Re: Απάντηση: Συντάσσοντας ένα ακοόγραμμα

μου αρεσει αυτη η εικονικη αδιαφορια τι μου θυμιζει ,τι μου θυμιζει?
Πες ευθέως αυτό που θέλεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τετοιες ωρες μιλα η σιωπη που λεει και το τραγουδι
και ας ειναι αμφιδρομη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154