Συστήματα κωδικοποίησης...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι δέκτες hd που έρχονται με smartcard reader έχουν ενσωματωμένο conax και όχι κάποιο άλλο σύστημα π.χ. irdeto?

Έχω διαβάσει ότι το conax γίνεται πιο εύκολα ucas ώστε να παίζει και ενδεχομένως και κάρτες άλλων συστημάτων αντίθετα από το Irdeto access , αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ισχύει αυτό.

Επίσης έχω ακούσει ότι το conax είναι πολύ πιο φθηνό.

Μπορεί κάποιος τεχνικά να μου εξηγήσει όλα τα πλεονεκτήματα του conax σε σχέση με άλλα συστήματα;

Επίσης πόσο ακριβές ή φθηνές είναι οι μόντουλες conax; Το Αλβανικό μπουκέτο που παίζει σε conax ποιόν δέκτη hd δίνει, αν δίνει;

Reaction score
0
o hivionHD pezi kai tin karta tis nova kai tin karta digialb kai sindeete me usb eksoteriko disko kai kani engrafi (kani engrafi kai an to kanali exi energopimeno to dhcp) kai perni anavathmisi meso usb( diladi vazis to firmware stin usb kai to metaferis panefkola!!!)

Reaction score
4.909
To Conax είναι εντελώς τζάμπα για να το βαλεις στον δέκτη σου, δεν ζητάει ...φράγκο για royalties (σκεπτονται ίσως ότι έτσι θα διαδοθούν πιο πολύ). Οποτε σου λενε οι ...τζαμποεταιρείες ας βαλουμε αυτό ωστε να ...μην δείχνουμε ότι έχουμε μία υποδοχή που δεν κάνει τίποτε νόμιμο!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Συστήματα κωδικοποίησης...

CONAX

H Conax ειναι μια εταιρεια η οποια σχεδιαζει συστηματα Conditional Access για την ψηφιακη τηλεοραση. Βρίσκεται στο Οσλο, στη Νορβηγια και εχει θυγατρικες στις ΗΠΑ, στην Ινδια και στη Γερμανια Υποστηριξη και πωλησεις στη Ρωσια, Σιγκαπουρη, την Κινα, τη Νοτιο Κορεα, τη Βραζιλια, τον Καναδα.

Μεταξυ του 1986 και του 1992 το Conax κατασκευάστηκε απο μια ερευνητικη ομαδα της Telenor στο Τμημα Ερευνας και Αναπτυξης. Η τεχνολογια, (η πρώτη εξυπνη καρτα στον κοσμο της συνδρομητικης τηλεορασης ), οργανώθηκε σε μεγαλης κλιμακας επιχειρηση απο το 1992. Η Conax Telenor Το 1994 ιδρυθηκε ως ανεξαρτητη εταιρεια του ομιλου Telenor.

Η εταιρεια σημερα ανηκει κατα 90% στην Telenor, την κορυφαια των τηλεπικοινωνιων, της πληροφορικης και των μεσων ενημερωσης εταιρεια στη Νορβηγια και κατα 10% στην Venture Telenor ASA II, με κυριους τομεις ενδιαφεροντος των κινητων, των ευρυζωνικων και του Internet.

Το CONAX είναι ανοικτό συστημα και επιτυγχάνεται ώς εξής :

- Μια πληρως ανοικτη, δικαιη και χωρις διακρισεις πολιτικη χορηγησεως αδειων για STB κατασκευαστες που περιλαμβανουν υποστηριξη για Conax CAS και STB

- Digital Video Broadcasting (DVB) και OpenCable ™ compliant

- DVB SimulCrypt συμμορφωση κατα STB

- Detachable μοναδα ασφαλειας, χρησιμοποιωντας ενα συμβατο ISO 7816 εξυπνης καρτας

- Προμηθευτής Conditional Access Interface Modules (CAMs) και CableCards ™

- Χρησιμοποιεί over-the-air STB loader οπως το Euroloader η αλλο

Το αλβανικό πακέτο http://www.digitalb.al/hdtv.php χρησιμοποιεί το δέκτη που φαίνεται με ενσωματωμένο CONAX και κόστος 19.000 leke δηλ. περίπου 154 ευρώ.

Το κόστος του Premium πακέτου για ενα χρόνο με τα HD κανάλια είναι περίπου 230 ευρώ.
Πάντως με ενα conax module και μια κάρτα κάνεις τη δουλειά άψογα ή με εναν οποιοδήποτε δέκτη που έχει ενσωματωμένο conax.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και βέβαια είδα ότι η DIGITALB παίζει και σε DVB-H mobile.

Δηλαδή δίνει 16 κανάλια τηλεόρασης σε κινητό τηλέφωνο με τις υπηρεσίες DVB-T δηλαδή τις επίγειες ψηφιακές υπηρεσίες της Τηλεόρασης...

Τι να πώ... μάλλον οι Ιταλοί έχουν "κατακτήσει" τηλεπικοινωνιακά την Αλβανία...

Reaction score
6
Επίσης την δουλειά σου την κάνεις και με ένα οποιοδήποτε προγραμματιζόμενο cam (πχ. dragon, diablo, matrix,κλπ) , καθώς όλα υποστηρίζουν conax ! ;-)
Και ας μην ξεχνάμε ότι από τότε η Telenor άλλαξε σε CONAX CAS-7 κάρτες (πριν 3 χρόνια), δεν έχει ανοίξει "μύτη" ....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To Conax είναι εντελώς τζάμπα για να το βαλεις στον δέκτη σου, δεν ζητάει ...φράγκο για royalties (σκεπτονται ίσως ότι έτσι θα διαδοθούν πιο πολύ). Οποτε σου λενε οι ...τζαμποεταιρείες ας βαλουμε αυτό ωστε να ...μην δείχνουμε ότι έχουμε μία υποδοχή που δεν κάνει τίποτε νόμιμο!
Δηλαδή π.χ. το Αλβανικό πακέτο δεν πληρώνει τίποτα σε δικαιώματα για το conaX αντίθετα με την nova που πληρώνει ένα σεβαστό ποσό στο irdeto?

Επίσης οι δέκτες προτιμούν το conax μιας και δεν πληρώνουν δικαιώματα;

Είμαστε σίγουροι γι' αυτό;;;

Reaction score
4.909
Δηλαδή π.χ. το Αλβανικό πακέτο δεν πληρώνει τίποτα σε δικαιώματα για το conaX αντίθετα με την nova που πληρώνει ένα σεβαστό ποσό στο irdeto?

Επίσης οι δέκτες προτιμούν το conax μιας και δεν πληρώνουν δικαιώματα;

Είμαστε σίγουροι γι' αυτό;;;
Η μητρική εταιρεία που ελέγχει την Νοβα ειναι και μεγαλομέτοχος στην Irdeto
Οτι δεν πληρώνουν καθόλου δικαιώματα για το conax οι εταιρείες είναι σίγουρο (ζητούν βέβαια την άδεια, αλλά τους παραχωρείται δωρεάν)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η μητρική εταιρεία που ελέγχει την Νοβα ειναι και μεγαλομέτοχος στην Irdeto
Οτι δεν πληρώνουν καθόλου δικαιώματα για το conax οι εταιρείες είναι σίγουρο (ζητούν βέβαια την άδεια, αλλά τους παραχωρείται δωρεάν)
Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
0
για όσους δεν τον ξέρουνε είναι για μένα ένα από τα κορυφαία άτομα σε θέματα δορυφορική τηλεόραση ,με εκπληκτική γνώση και πάντα φιλότιμος να βοηθήσει, με εμπειρία πολλών χρόνον στα δορυφορικά.συντάκτης στο tv sat παλιά και στα δορυφορικά νέα τώρα.
Γιάννης Φίλιππας Δημητριάδης.

Reaction score
14
@voreios Γιάννη-Φίλιππε σου εστειλα με ΠΜ το κινητό μου και του σπιτιού μου. Βρε φίλε θέλω να τα πούμε το συντομότερο.

ο φίλος σου

Γιάννης Κοτζιάς

ΥΓ να συνυπογράψω την σημείωση του Zois ο ΓΦΔ για εμένα είναι ο μέντορας μου στην δορυφορική ενασχόληση. Ενα καλό φιλαράκι απο τα παλια που το όνομα του σημαίνει αξιοπιστία, σωστή κρίση, αντικειμενικότητα, γνωση, καμμία επαρση, σεμνότητα.... με μία λέξη ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία...!!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Χαιρόμαστε που έχουμε κοντά μας "ειδικούς" της δορυφορικής.

Να πώ το εξής σχετικά με το σύστημα CONAX.

Αποτελεί ενα ολοκληρο σύστημα κωδικοποίησης έχοντας σαν βάση αυτό που ονομάζουν Conax CAS7 Core.

Οπως θα δείτε στο σχετικό διάγραμμα η κωδικοποίηση του σήματος γίνεται με ειδικούς servers καθώς περιλαμβάνει ειδικές κωδικοποιήσεις και καλύπτει όλα τα πρότυπα συμπίεσης MPEG2/MPEG4/H.264/AVC compression και encoding, σε standard format (SD) και High Definition (HD) format.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, η πολιτική αδειοδότησης (πέρα απο την αγορά για τη χρήση κωδικοποίησης όλου του συστήματος της CONAX) πρέπει να είναι ΜΙΑ, για site license και όλους τους χρήστες που το χρησιμοποιούν, όπως κάνουν ορισμένες εταιρίες για το Internet.

Το Conax CAS7 καλύπτει και κωδικοποίηση στο Internet αλλά και κωδικοποίηση σε DVB-H για κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης interactive υπηρεσίες κλπ.

Reaction score
1
για όσους δεν τον ξέρουνε είναι για μένα ένα από τα κορυφαία άτομα σε θέματα δορυφορική τηλεόραση ,με εκπληκτική γνώση και πάντα φιλότιμος να βοηθήσει, με εμπειρία πολλών χρόνον στα δορυφορικά.συντάκτης στο tv sat παλιά και στα δορυφορικά νέα τώρα.
Γιάννης Φίλιππας Δημητριάδης.
Και να μη ξεχνάμε, ακόμα πιό παλιά το ZOOM στην βιντεοκάμερα, με μικρό δορυφορικό ένθετο στις τελευταίες σελίδες...

Reaction score
4.909
Σας ευχαριστω όλους για τα καλά σας λόγια, να διευκρινήσω πάντως ότι οι γνώσεις μου για το αντικείμενο δεν είναι τόσο τεχνικές, όσο ...γενικές, λόγω της φανατικής ενασχόλησης απο πολύ παλιά.
Για το τελευταίο ερώτημα του Χρήστου (αν στοιχίζει πολύ να βγουν καρτες conax) δύσκολο να ξερουμε κατι τέτοιο, προφανώς όμως η χρήση του συστήματος απο πακέτα θα έχει και κόστος για δικαιώματα (royalties) καθώς απο κάπου πρεπει να κερδίσουν κι αυτοί...Σε όλες τις μεγαλες εκθέσεις πάντως υπάρχει περίπτερο της ιδιοκτητριας του συστήματος Telenor και έχω την αίσθηση ότι είναι ένα σύστημα που προτιμάτα απο μικρά πακέτα (μαζί με το Viaccess), αρα και το κόστος του θα είναι λογικό και στα μέτρα τους...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas