Σχετικά με την Εκθεση HighEnd στο Ledra Marriot

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι μερικές σκέψεις για την επερχόμενη έκθεση για να την χαρείτε καλύτερα και να αποκομίσετε περισσότερα.

1. Επιτέλους πάρτε μαζί σας ένα δισκάκι με 1 τραγούδι που γνωρίζετε πολύ καλά και το ακούσατε στο σύστημα σας λίγο πριν ξεκινήσετε για την έκθεση.
2. Αφού επιστρέψετε σπίτι σας ακούστε αυτό το ένα τραγούδι πάλι στο σύστημα σας.
3. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην σας παίξουν αυτό το 1 τραγούδι (δεν χρειάζεται περισσότερα αφού αν είστε παρέα μπορείτε να ακούσετε 2-3 εκάστο φίλου σε όλα τα συστήματα της έκθεσης). Γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία; ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ. Οι περισσότεροι μερακλήδες αντιπρόσωποι δεν θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν αφού είναι κοινή πρακτική σε όλα τα highend shows σε όλο το κόσμο, απλά αφήστε κι άλλους να βάλουν τα κομμάτια επιλογής τους.
4. Βάλτε 1 τραγούδι με μουσική της αρεσκείας σας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
5. Αφού ξεχωρίσετε κάποια συστήματα που σας αρέσουν κάντε δεύτερο γύρο και αφιερώστε αρκετό χρόνο. Πολλές φορές μερικά μηχανάκια εντυπωσιάζουν αλλά στη διάρκεια του χρόνου κουράζουν και θέλεις να τα χαμηλώσεις σε ένταση. Αν συμβεί αυτό τότε κάτι δεν πάει καλά. Αν όμως θέλετε να ακούτε ολοένα και περισσότερη μουσική τότε αυτό είναι ένα καλό σύστημα (π.χ. τα Lamm στην προηγούμενη έκθεση παρ'όλο το προβληματικό χαμηλό λώγω χώρου σε μαγνήτιζαν με τη συνολική τους απόδοση). Να ξέρετε ότι τα πολύ εντυπωσιακά είναι συνήθως "φτιασιδωμένα" και χρωματισμένα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στα λίγα λεπτά που επισκέπτεται κάποιος την έκθεση και είναι στάνταρ κόλπο των εκθέσεων, καθήστε λοιπόν παραπάνω και θα καταλάβετε.
6. Κάντε μερικά διαλλείματα μεταξύ των ακροάσεων ή μεταξύ Α' και Β' γύρου.
7. Αν δεν αφιερώσετε ικανό χρονικό διάστημα στην έκθεση μην προβείτε σε "σιγουρα" και αφοριστικά σχόλια του τύπου δεν έπαιζε τίποτα, ή έλα μωρέ σιγά, ή εντάξει το δικό μου είναι καλύτερο, ή άμα φτιάξω εγώ ενισχυτή με σούπερ ντούπερ υλικά ποιος Lamm και ποιός Audio Research να ούμε, ή τα ζαναντά μου φιλαράκ είναι τα καλύτερα στη πιάτσα από αυτά τα Wilsonια και ποια Verity ποιά Peak Consult με λες τώρα.__________> αν συμβούν αυτά μέσα σε μισή-μία ώρα στην έκθεση μάλλον α) δεν αγαπάτε αυτό το χόμπυ αλλά δεν έχετε άλλο καλύτερο β) υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το ψάξετε γ) αλλάξτε χόμπυ υπάρχουν τόσα πολλά άσε που κοστίζουν και λιγότερο. 'Οποιος ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ.
8. Στα συστήματα που σας άρεσαν ρωτήστε με λεπτομέρειες πως στήθηκαν τι άλλα συνοδά χρησιμοποιούνται, καλώδια, περιποίηση χώρου αλλά και τι προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στο στήσιμο, οι περισσότεροι που ασχολούνται γουστάρουν αυτό που κάνουν, αν όχι αφήστε το καλύτερα.
9. Η συγκεριμένη έκθεση είναι γιορτή για το χόμπυ αυτό πάρτε μαζί σας τη καλή σας διάθεση και απολαύστε τη με τους φίλους σας και τους γνωστούς σας που θα συναντήσετε, αφήστε για λίγο μερικά μίζερα και κομπλεξικά μειονεκτήματα της φυλής μας και αναδείξτε το καλύτερο Ελληνικό σας εαυτό. Ακούστε ΜΟΥΣΙΚΗ πάνω από όλα και γνωρίστε και ωραίες μουσικές άλλων.
10. Πάρτε ένα μπλοκάκι μαζί σας και κρατήστε σημειώσεις, θα υπάρχει πληθώρα από μάρκες και πληροφορίες αλλά και ωραία δισκάκια άλλων αλλά και τηλέφωνα ακόμη γνωστών σας ή που θα γνωρίσετε και θα θέλετε να μοιραστείτε μαζί εμπειρίες ακρόασης στο μέλλον. Αλλά και για να συζητηθεί εδώ και οπουδήποτε αλλού αυτά που σας άρεσαν ή δεν σας άρεσαν.

Enjoy.

:D

Reaction score
0
Βάλτε 1 τραγούδι με μουσική της αρεσκείας σας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Να ακούσω Χριστοδουλόπουλο στο Marriot από σύστημα των 50.000 και δεν θέλω τίποτε άλλο!

Reaction score
0
Αν πραγματικά σε αντιπροσωπεύει και ακούς συχνά, οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις αυτό. Ρατσισμός στη ΜΟΥΣΙΚΗ δεν υπάρχει όπως και οπουδήποτε αλλού.
Αν ακούμε στα shows μόνο Patricia Barber φταίμε εμείς που δεν φέραμε τον δικό μας δίσκο να ακούσουμε αυτό που εμείς θέλουμε.
Προσωπικά στα shows ακούω μόνο τα δικά μου δισκάκια no matter what, εσείς μήπως πρέπει να κάνετε την αρχή ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
3. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην σας παίξουν αυτό το 1 τραγούδι (δεν χρειάζεται περισσότερα αφού αν είστε παρέα μπορείτε να ακούσετε 2-3 εκάστο φίλου σε όλα τα συστήματα της έκθεσης). Γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία; ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ. Οι περισσότεροι μερακλήδες αντιπρόσωποι δεν θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν αφού είναι κοινή πρακτική σε όλα τα highend shows σε όλο το κόσμο, απλά αφήστε κι άλλους να βάλουν τα κομμάτια επιλογής τους.
Πέρυσι το έφερε η ατυχία μου να «φάω πόρτα» από ασχέτους, που τη συγκεκριμένη εποχή έτυχε να πουλάνε high end, (ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να πουλάνε πατάτες, οικόπεδα ή είδη περιπτέρου), με το πρόσχημα ότι επρόκειτο για εγγράψιμους δίσκους και όχι εργοστασιακούς. Άρα, εφέτος δεν πρόκειται να καταδεχθώ, ούτε γι’ αστείο…

Reaction score
23
Πέρυσι το έφερε η ατυχία μου να «φάω πόρτα» από ασχέτους, που τη συγκεκριμένη εποχή έτυχε να πουλάνε high end, (ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να πουλάνε πατάτες, οικόπεδα ή είδη περιπτέρου), με το πρόσχημα ότι επρόκειτο για εγγράψιμους δίσκους και όχι εργοστασιακούς. Άρα, εφέτος δεν πρόκειται να καταδεχθώ, ούτε γι’ αστείο…
Κώστα αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά προς ένα καταναλωτή και υποψήφιο πελάτη!!
Δηλαδή όλοι αυτοί ακούνε μόνο με εργοστασιάκά δισκάκια και δεν έχουν εγγράψιμα ?
Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν την άποψη που έχει ο πολύς κόσμος για το Hi-End......

Reaction score
3.513
Εχει συμβεί σε έκθεση, κάποιοι να παίζουν CDs πελατών που ήταν γραμμενά σε MP3 format.

Τα CDs που θα φέρετε μαζί σας να είναι γραμμένα κατά προτίμηση σε καλό recorder και σε μονή ταχύτητα. Πιθανότατα κάποιοι μάλλον ακούνε τις διαφορές.

Σεβασμό και στον πελάτη και στον αντιπρόσωπο.

Reaction score
0
Συγνώμη βρε παιδιά ακόμη δεν άρχισε η έκθεση και άρχισε η γκρίνια.
Δηλαδή δεν έχετε ένα δισκάκι "νόμιμο" στη δισκοθήκη σας με ένα αγαπημένο σας τραγούδι να πάρετε μαζί σας στην έκθεση ;

Και το σκύλο και τη πίτα θέλουμε καμιά φορά

Εδώ θα έπρεπε ως φόρουμ να αγκαλιαστεί μία τέτοια πρωτοβουλία με "οδηγίες προς εκθεσιαζομένους" και να δημιουργήσουμε ΚΛΙΜΑ ΜΑΖΙΚΑ ως μέλη φόρουμ έτσι ώστε η ελάχιστη αυτή απαίτηση μας να γίνει ακόμη πιο εύκολα αποδεκτή από τους εκθέτες και μάλιστα για όλα τα ανώνυμα και μη μέλη από όλη την Ελλάδα που μας διαβάζουν, αλλά ξέχασα μερικοί μπορεί να είμαστε ρομαντικοί στις απόψεις μας, ακόμη όμως δεν είδα ούτε καν σχόλιο θετικό ή αρνητικό από ιθύνοντες του φόρουμ και πραγματικά ελπίζω να μην έχουν πάθει ότι περιγράφεται στο σημείο 7 του παραπάνω προτρεπτικού "δεκαλόγου".

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Κοίταξε. Είμαι σε θέση να σε πληροφορήσω, ότι το προς ιδίαν χρήση αντίγραφο ενός νόμιμα αγορασμένου δίσκου είναι τόσο νόμιμο, όσο δεν φαντάζεσαι. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί, ούτε βέβαια στην πρόθεση των εμπόρων, να λειτουργούν δίκην θεματοφυλάκων της μουσικής μας νομιμότητας. Το πρόβλημα είναι, ότι οι έμποροι παίζουν στα συστήματά τους ό,τι θέλουν αυτοί και όχι αυτό που θα μπορούσε να προτείνει ο επισκέπτης. Θα χαρώ, αν διαπιστώσω ότι εφέτος τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αλλά αμφιβάλλω. Πολύ.

Και μια και μιλάμε για νομιμότητα, είναι επίσης καθ’ όλα νόμιμο να συμβούν αυτά που αναφέρεις στο 7ο εδάφιο του παραπάνω δεκαλόγου.

Reaction score
0
εγώ και όλοι όσοι ξέρω χρησιμοποιούμε δικά μας δισκάκια επί σειρά ετών σε όλες τις εκθέσεις.

Προφανώς αποτελείτε μεμονομένο γεγονός ή δεν προσπαθείτε αρκετά. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά εκείνη τη στιγμή τον κάνεις ρόμπα σε όλο τον κόσμο, αφού φοβάται και δεν εμοιστεύετυαι τα ίδια του τα μηχανήματα (δες εδάφιο 3 παραπάνω).

Reaction score
1.380
Προφανώς αποτελείτε μεμονομένο γεγονός ή δεν προσπαθείτε αρκετά.
Μαλλον δεν εχεις επιγνωση των πραγματων. Τι να το κανω εγω να μου βαζει το CD μου, αλλα να με κοιταει με μισο ματι και μετα να με σχολιαζει με τους μεσοκοπους audiophiles φιλους του. Στην εκθεση αλλα και στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των μαγαζιων που ασχολουνται αποκλειστικα με το Hi-Fi, αν δεν ακους κλασικη ή Jazz, δε θεωρησε σοβαρος.

Για να μην νομιζεις οτι μιλαω αοριστα, μου εχει συμβει πανω απο μια φορα, εκθετες να δυσανασχετουν με τις μουσικες μου επιλογες. Οπως επισης μου εχει συμβει, αφου δυσανασχετισε πρωτα βεβαια, μετα το πρωτο ακουσμα να με παρακαλεσει να αφησω και τα επομενα κομματια του CD να παιξουν γιατι ολοι στο δωματιο ειχαν μεινει με το στομα ανοιχτο. Αρκετοι εκθετες ειναι αμουσοι, εμποροι και τιποτα παραπανω. Ακολουθουν την ασφαλη οδο χωρις διαθεση να ψαχτουν ή να κοιταξουν παραπερα.

Και φυσικα δεν υπαρχει νομιμοτητα στη μουσικη. Οι νοτες ειναι 7, οι λεξεις απειρες. Η πειρατεια βοηθαει στη διαδοση της μουσικης, κατι που τη μουσικη βιομηχανια δεν την ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ. Το μονο ενδιαφερον τους ειναι το κερδος.

Reaction score
0
Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε για τη μουσική που ακούμε.

Αλλά κακώς εστιάσαμε σε αυτό και μόνο το σημείο από ολόκληρο το θέμα.

Reaction score
3.513
Kostas wrote : Η πειρατεια βοηθαει στη διαδοση της μουσικης, κατι που τη μουσικη βιομηχανια δεν την ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ. Το μονο ενδιαφερον τους ειναι το κερδος

Αυτό που αναφέρεις Kostas μάλλον δεν το σκέφτηκες καλά πριν το γράψεις.
Ξέχασες τους καλλιτέχνες .

Reaction score
786
Χωρις να εχω καμiα μα καμια σχεση με το hi-end, θεωρω αδικο να κρινει καποιος ενα ηχοσυστημα (ειδικα υψηλης τιμης) με βαση ενα αντιγραμμενο CD ή ακομα χειροτερα ενα CD φτιαγμενο απο mp3...

Θα μου πειτε, αν στο σπιτι ακους τετοιο υλικο, ειναι λογικο να θες να ακουσεις το συστημα συμφωνα με τα δικα σου δεδομενα.
Δεκτον, αλλα αυτο το βρισκω θεμιτο να γινει μονο σε προσωπικη ακροαση και οχι σε εκθεση, οπου ο πωλητης πρεπει να προβαλει το συστημα με βαση ηχογραφησεις αναφορας και οχι με τυχαιο και ενδεχομενως κακοηχο υλικο που θα "θαψει" αδικαιολογητα τα μηχανηματα.

Τα παραπανω δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν αδικαιολογητα "ψηλομυτηδες" και μπλαζέ πωλητες, αλλα παλι ο καθενας καθοριζει την σταση του αναλογα με το target group του... ;-)

Reaction score
3.513
Οι άνθρωποι δεν αξιολογούνται από το είδος της μουσικής που ακούνε.

Απλά τα μηχανήματα υψηλής πιστότητας δεν ακούγονται καλά με τις μέτριες ή τις κακές ηχογραφήσεις. Στην πραγματικότητα ακούγονται πολύ χειρότερα κι από ένα παλαιού τύπου ραδιοκασετόφωνο της δεκατίας του 70.

Η αλήθεια να λέγεται.

Reaction score
3.513
Θεμιστοκλή, έχεις δεν έχεις σχέση με το Hi-End στην έκθεση να έρθεις.

Reaction score
3.513
Mr. SomeoneElse,
γιατί όλοι μλάνε για CDs αφού τα καλύτερα συστήματα της έκθεσης θα παίζουν με βινύλιο ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά τα λέει ο Someone Else πάντως.

Και να μην γκρινιάζουμε από τώρα.
Να γκρινιάξουμε μετά όσο θέλουμε όμως, αν πραγματικά υπάρχει λόγος...

g.kar ---> Τι θα κάνουν λέει τα βινύλια? 8)

Reaction score
3.513
Νικο, αφού το ξέρεις ....
τα πικάπ θα κλέψουν τη παράσταση στην έκθεση.

Ευκαιρία να αγοράσουμε και μερικά βινύλια των 180 γραμμαρίων.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519