Σχετικά με την forthnet 2play

Reaction score
12
Ωχχχ τα λετε πολυ επιστημονικα για να καταλαβουμε εμεις οι simple humans...Αμα παω στα κεντρικα της φορθνετ και τους λεω αυτα για attenuation και dslam το πολυ πολυ να με κοιτανε σαν alien...πρακτικα πως μπορω να μαθω για να μην κλαιω μετα τα $$$??

Reaction score
14
Ωχχχ τα λετε πολυ επιστημονικα για να καταλαβουμε εμεις οι simple humans...Αμα παω στα κεντρικα της φορθνετ και τους λεω αυτα για attenuation και dslam το πολυ πολυ να με κοιτανε σαν alien...πρακτικα πως μπορω να μαθω για να μην κλαιω μετα τα $$$??
αν δεν βάλουν πρίζα πάνω στα καλώδια σου, δεν θα ξέρουν.

Κοινώς αν δεν συνδεθείς δεν θα ξέρεις πόσο χάλια ή καλά θα είσαι.

Απο την άλλη εχεις δικάιωμα αμα δεν πιάσουν πάνω απο 2 ή 4 μεγαμπίτ λόγω κακής γραμμής να υπαναχωρήσεις αμεσα χωρίς ουτε κάν να πληρώσεις το πέναλτυ που εχουνε!

Reaction score
0
Παιδιά, εγώ και κάποιοι φίλοι είμαστε μάλλον τυχεροί. Εχουμε συγχρονισμούς στα 19 mbit και κατεβαζουμε σταθερά με 1,9MB/s με λίγα disconnects την εβδομάδα. Τηλεφωνία καλής ποιότητας.

Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η υποστήριξη (αναμονη κλπ).

Περιοχές δοκιμασμένες : Βύρωνας, Νέος κόσμος

Στο adslgr.com μπορείτε να διαβάσετε άπειρες αναφορές χρηστών για να σχηματίσετε γνώμη για την περιοχή σας.

Reaction score
4
Παιδιά, εγώ και κάποιοι φίλοι είμαστε μάλλον τυχεροί. Εχουμε συγχρονισμούς στα 19 mbit και κατεβαζουμε σταθερά με 1,9MB/s με λίγα disconnects την εβδομάδα. Τηλεφωνία καλής ποιότητας.

Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η υποστήριξη (αναμονη κλπ).

Περιοχές δοκιμασμένες : Βύρωνας, Νέος κόσμος

Στο adslgr.com μπορείτε να διαβάσετε άπειρες αναφορές χρηστών για να σχηματίσετε γνώμη για την περιοχή σας.
Ετσι για πλακα δοκιμασα να δω αυτο που λενε οτι τωρα πια το σηκωνουν αμεσως το τηλεφωνο.
Πηρα λοιπον και σε μισο λεπτο μου ειχαν απαντησει.
Πλακα μου κανουν ετσι ? :crazy_1:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Σχετικά με την forthnet 2play

ή απλά εχεις κακό φιλτρο/σπλιτερ ή κάποια τηλεφωνική συσκευή κάνει νερά,

Μιας που αυτά μπορώ να τα τσεκαρω, σημερα δοκίμασα άλλο splitter και αποσύνδεσα τις δυο τηλεφωνικές συσκευες.
Επισης συνέδεσα το modem κατευθειαν από το line in της γραμμής του σπιτιού για να αποφύγω την οποιαδήποτε παρεμβολή.
Το αποτέλεσμα ηταν ακριβως το ιδιο.
Κολλημένο στα 10-11mb

Συνεπώς η αιτια πρεπει να βρίσκεται σε κάποιους από τους παρακάτω λογους.
υγρασία, μπορεί να εχει καβάλα καλώδιο (ο φίλος τεχνικός ίσως σου το εξηγήσει με επλά ελληνικά) ή παρεμβολή απο άλλο καλώδιο στραμμένο στο ίδιο πολυζεύγος σου που κουβαλάει και αυτό ADSL γραμμμή (υψηλή συχνότητα) για άλλο πελάτη, προφανώς σε "θορυβίζει" ή απλά τα καλώδια που σε μεταφέρουν απο το σπίτι στο DSLAM είναι τίγκα στην μούφα και στα παρακλαδια... πάντως με attenuation τόσο μικρό έπρεπε να πετάς!
Και αντε τωρα να ζητήσεις από την forthnet ( η από τον OTE ; ) να διορθώσει τα χαλιά αυτών των γραμμών.

Reaction score
0
Φιλε dream δεν ειμαι στο μαρουσι...εκει δεν υπαρχουν τεχνικοι...στον Βυρωνα ειμαι ..χεχε...κανονικα οταν εχεις πολυ χαμηλη ταχυτητα μπορεις να ζητησεις απο οτε εξεταση της γραμμης και ερχονται σπιτι σου τεχνικοι δικοι μας με Laptop και ειδικο εξοπλισμο να βρουν τι φταιει...(Μονο για ADSL οτε)
Το αλλο που ανεφερες για παλια ακουστικα που εχει ο τεχνικος ειναι μονο για τηλεφωνικες βλαβες..Οσο για μουφες στα καλωδια δεν γινονται αυτα (δεν βαζει κανεις μουφα στο καφαο για 30cm γραμμη , αλλα ουτε και στον κατανεμητη γιατι απαγορευεται ρητα)..Επισης αν ακουμπουσε αλλο ζευγαρι πανω στου ανδρεα (Αυτο λεγεται επαφη) θα ακουγες διπλα σηματα και συνομιλιες , οποτε αποκλειεται ...
Aντρεα το πιθανοτερο ειναι να φταινε τα ορια στα μηχανηματα των παροχων , γιατι τις περισσοτερες φορες τα μηχανηματα τους ειναι για κλαματα...
Κανονικα θα επρεπε να παρεις τον παροχο σου και να ζητησεις εξηγησεις για την ταχυτητα μιας και ο οτε δεν εχει καμια σχεση πλεον αλλα οταν υπεγραφες καπου σου ελεγε ΜΕΧΡΙ 24 , οποτε ειναι καλυμμενοι...
Και ναι εγω μπορει να πληρωνω ακριβα το ADSL στον ΟΤΕ, αλλα στα 3 χρονια το ADSL δεν εχει πεσει ουτε μια φορα και εχω αυτα τα 4mbps που πληρωνω..Ειναι ευκολο να ταζεις ταχυτητες που δεν μπορεις να δωσεις αλλα παιζεις με τις λεξεις(Μεχρι 24mbps)...

Δεν κατηγορω κανεναν απλα εχω δει καποια πραγματα , που οταν δεν τα ηξερα και μενα αλλιως μου φαινοντουσαν...Καθε γνωμη δεκτη...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Σχετικά με την forthnet 2play

Aντρεα το πιθανοτερο ειναι να φταινε τα ορια στα μηχανηματα των παροχων , γιατι τις περισσοτερες φορες τα μηχανηματα τους ειναι για κλαματα...
..
Όταν λες τα ορια τους, εννοείς πως δεν μπορει το dslam να δωσει παραπάνω από αυτό που παίρνω;
Στην περίπτωση μου η Forthnet εχει μολις ένα χιλιόμετρο απόσταση από την περιοχή μου ( κατά γενική ομολογία όχι μεγάλη απόσταση) .

Πίστευα πως το Noise Margin (στα 5,5 όπως εχω ) είναι ο λογος που δεν ανεβαίνω παραπάνω.
Τωρα αυτό με τα όρια με μπέρδεψε.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με την forthnet 2play

Όταν λες τα ορια τους, εννοείς πως δεν μπορει το dslam να δωσει παραπάνω από αυτό που παίρνω;
Στην περίπτωση μου η Forthnet εχει μολις ένα χιλιόμετρο απόσταση από την περιοχή μου ( κατά γενική ομολογία όχι μεγάλη απόσταση) .

Πίστευα πως το Noise Margin (στα 5,5 όπως εχω ) είναι ο λογος που δεν ανεβαίνω παραπάνω.
Με 1 χιλιόμετρο απόσταση από το dslam θα έπρεπε να συγχρονίζεις πολύ ψηλά, κοντά στα 19 mbit και σίγουρα πολύ πάνω από τα 11 που είσαι. Ξεκίνα λοιπόν τηλέφωνα στην forthnet και όχι στον ΟΤΕ αναφέροντας το πρόβλημα ξανά και ξανά. Αυτοί έχουν την υποχρέωση να κινητοποιήσουν όποιον χρειάζεται για να διορθωθεί το πρόβλημα. Το noise margin είναι σε όλoυς μας στην forthnet κοντά στο 6. Εκείνο που παίζει ρόλο είναι η τιμή line attenuation που επιτυγχάνεις. Επειδή και αυτό είναι χαμηλό τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην συγχρονίζεις ψηλά, παρά μόνο από βλάβη (εγώ έχω attenuation 32!)

Αρα. Πίεση και πάλι πίεση και βόλτα από τα γραφεία κλπκλπ. Καλό κουράγιο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με την forthnet 2play

Φιλε ανδρεα η forthnet μπορει να ειναι 1 χλμ μακρυα αλλα δεν παιζει ρολο καθολου , αφου εισαι σε μηχανηματα του οτε πρεπει ο οτε να ειναι 1 χλμ μακρυα σου:happy_6:

Reaction score
1
Απάντηση: Σχετικά με την forthnet 2play

Ανδρεα εγω με Line Attenuation 36 συγχρονιζω στα 10000+. Πριξ'τους στα τηλεφωνα καποια στιγμη ισως σε διορθωσουν.

Reaction score
6
Και εγώ έχω 2play από τον Αύγουστο... όπως θα θυμούνται κάποιοι είχα πρόβλημα την περίοδο των εκλογών (από 1/9 και για πάνω από 20 ημέρες ο router δεν μπορούσε να συγχρονίσει), υπέφερα στις αναμονές για τηλεφωνική εξυπηρέτηση (κάθε τηλέφωνο τουλάχιστον 20 λεπτά αναμονή, αφού έκανες πρώτα 50 προσπάθειες μέχρι να πιάσεις γραμμή!), τελικά η βλάβη διορθώθηκε αλλάζοντας ζεύγος γραμμής , το οποίο ο ΟΤΕ άφησε στον αέρα (δεν ειδοποίησε την forthnet να το συνδέσει στο δικό της εξοπλισμό) με αποτέλεσμα να μείνω και χωρίς τηλέφωνο για μια ημέρα!

Έλα όμως που εκεί που συγχρόνιζα στα 17800 πριν τη βλάβη, τώρα με τη νέα γραμμή πιάνω με το ζόρι τα 15500!! (όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία, αφού η forthnet όπως φαίνεται έχει "κόφτη" στα 11Mbps, καρατσεκαρισμένο με 3 μεγάλα downloads σε 10 parts το καθένα από 3 διαφορετικά και πολύ γρήγορα site! Η βελόνα κολλάει στα 10-11Mbps, δοκίμασα μάλιστα και με δυο διαφορετικά router!)

Εντελώς πληροφοριακά, αυτά μου δείχνει αυτή τη στιγμή το Linksys μου:
DSL Status: Up
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: INTERLEAVED
Downstream Rate: 15476 Kbps
Upstream Rate: 509 Kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 26 db
Downstream Line Attenuation: 25
Upstream Line Attenuation: 11
Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0

Γενικότερα πάντως , έχω ADSL με τη forthnet από πέρισυ (στα 2048 μέσω ΟΤΕ μέχρι τον Αύγουστο), και δεν είχα προβλήματα (με εξαίρεση το παραπάνω που ήταν υπαιτιότητα καθαρά του ΟΤΕ)...

Reaction score
0
Αλλαξα την συνδεση με ΟΤΕ 2ΜΒ σε FORTHNET το καλοκαιρι. Αιτηση εκανα τον Ιουνιο, συνδεση πηρα τον Σεπτεμβριο. Η παραχη υπηρεσιων απο το τηλεφωνικο κεντρο ηραν και παραμενει απαραδεκτη. Για την ταχυτητα (μενω Κηφισια) και απο διαφορα sites που κοιταξα δεν πρεπει να ξεπερασε τα 2ΜΒ. Βεβαια το upload ειναι σαφεστατα βελτιωμενο σε σχεση με την προηγουμενη συνδεση του ΟΤΕ. Ειναι θεμα χρονου για μενα να ξαναλλαξω την συνδεση μου. Τεχνικο δεν εχω ζητησει αλλα δεν νομιζω να μου βελτιωσουν την υπηρεσια τους

Reaction score
1

Καλυτερα να κατεβαζεις με download manager (μπορεις να βρεις και free), με το internet explorer εχεις "κοφτη". Εκει θα δεις σιγουρα τι ταχυτητα μπορεις να πιασεις. Δοκιμασε να κατεβασεις απο εδω.

Reaction score
84
Ορέ παίδες για πέστε μου και μένα τελικά και ειδικά ο φίλος μας από τον ΟΤΕ?Εγώ που μένω Κοκκινιά και ανήκω στο κέντρο της Νίκαιας, και από την Forthnet μου απάντησαν ότι έχουν δώσει αίτημα 2 φορές στον ΟΤΕ για να με συνδέσουν,άλλά ο ΟΤΕ λέει ότι δεν έχει πόρτες!!ή όπως τα λένε αυτά?(η γραμμή είναι ISDN)πότε τελικά θα συνδεθώ???

Reaction score
84
Ή μήπως θα πρέπει να το ξεχάσω για φέτος? Ή μήπως θα πρέπει να πάω ας πούμε στην ON??

Reaction score
1

Αν δεν υπαρχουν πορτες οπου και να πας το ιδιο ειναι. Υπομονη.

Reaction score
0
Ορέ παίδες για πέστε μου και μένα τελικά και ειδικά ο φίλος μας από τον ΟΤΕ?Εγώ που μένω Κοκκινιά και ανήκω στο κέντρο της Νίκαιας, και από την Forthnet μου απάντησαν ότι έχουν δώσει αίτημα 2 φορές στον ΟΤΕ για να με συνδέσουν,άλλά ο ΟΤΕ λέει ότι δεν έχει πόρτες!!ή όπως τα λένε αυτά?(η γραμμή είναι ISDN)πότε τελικά θα συνδεθώ???
Οι πορτες ΔΕΝ ειναι του ΟΤΕ...ειναι της καθε εταιρειας (νοικιασμενες ας πουμε)...Μηπως περιμενες να σου πει η Forthnet οτι δεν εχει ρεκλετες να σε βαλει οποτε φυγε???Καλο θα ειναι να μην πιστευουμε οτι μας λενε??
Φιλικα , Νικος

VG

Reaction score
0
Ειμαι σταθερα στα 4.5 Mpbs εδω και λιγες μερες.
Το καλο ειναι οτι αρχισε να φτιαχνει το τηλεφωνο που ειχε προβλημα.
Για ταχυτητα περιμενα κατι παραπανω αλλα δεν τρελαινομαι κιολας,σκεφτομαι ποσα λεφτα δεν θα μου τρωνε πια ο ΟΤΕ και η Λανετ και παραλληλα θα εχω και πιο γρηγορο ιντερνετ,ε μοιραια λεω και ευχαριστω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo