Σχετικα με πακετο Cyfra+

Reaction score
786
Εχοντας βαρεθει τα Γερμανικα FTA (καθως αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα με την γλωσσα) ενδιαφερομαι για συνδρομη σε καποιο πακετο στον Hotbird ή τον διπλανο Astra. Θελω κατι οικονομικο, με καναλια ντοκιμαντερ και ταινιων κυριως, αλλα το σπουδαιοτερο με ηχο και στην ΑΓΓΛΙΚΗ γλωσσα.

Απο το ψαξιμο που εκανα, ειδα οτι το πολωνικο Cyfra+ προσφερει αρκετα καλα καναλια και τα περισσοτερα εχουν (εκτος απο τον πολωνικο ηχο) και τον original Αγγλικο. Αυτο τουλαχιστον γραφει το Lyngsat οσον αφορα τα Discovery, Animal Planet, NG, HBO, Canal+, Canal+ Film κα. Η τιμη του πακετου δε, ειναι περιπου στο 50% του "δικου μας".

Θα ηθελα λοιπον αν υπαρχει καποιος φιλος με συνδρομη στο Cyfra+ να επιβεβαιωσει οτι οντως υπαρχει η Αγγλικη γλωσσα ως μονιμη επιλογη σε αυτα τα καναλια καθως και οποια αλλη πληροφορια θεωρει χρησιμη σχετικα με το πακετο αυτο.

Εναλλακτικα αν καποιος εχει υποψιν του καποιο οικονομικο πακετο στους "διδυμους" δορυφορους που να προσφερει ποικιλια καναλιων με ηχο και στα Αγγλικα, ας μου δωσει τα φωτα του.

Ευχαριστω προκαταβολικα

Reaction score
0
Επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία του Lyngsat για το Cyfra+ για την επιλογή γλώσσας. Αξιόλογο πακέτο με καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου από την NOVA.

Reaction score
1
Βρε παιδιά, λύστε μου μια απορία. Το μπουκέτο Cyfra+ περιλαμβάνει και κανάλια υψηλής ευκρίνειας, κι αν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτά;

Χμμμμ, δεν αντέχω να μη κάνω την ερώτηση, το PlayboyTV περιλαμβάνεται στο πακέτο και είναι υψηλής ευκρίνειας, όπως μου σφύριξε ένα πουλάκι;

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τον Ντριμόγιαννο (DreamGR) που με επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό και παιδεύτηκε αρκετή ώρα για να ρυθμίσει το πιάτο μου στον Astra. :cool_4:

Reaction score
14
Βρε παιδιά, λύστε μου μια απορία. Το μπουκέτο Cyfra+ περιλαμβάνει και κανάλια υψηλής ευκρίνειας, κι αν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτά;

Χμμμμ, δεν αντέχω να μη κάνω την ερώτηση, το PlayboyTV περιλαμβάνεται στο πακέτο και είναι υψηλής ευκρίνειας, όπως μου σφύριξε ένα πουλάκι;

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τον Ντριμόγιαννο (DreamGR) που με επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό και παιδεύτηκε αρκετή ώρα για να ρυθμίσει το πιάτο μου στον Astra. :cool_4:
my pleasure m8!!!

τι έκανες τελικά Παναγιώτη? Αλλαξες θέση το πιάτο?

Reaction score
1
my pleasure m8!!!

τι έκανες τελικά Παναγιώτη? Αλλαξες θέση το πιάτο?

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα Γιάννη, αφού επιτέλους θα με επισκεφτεί ο γνωστός μας Γιώργος. Θα μου βάλει στη ταράτσα ένα καινούριο πιάτο 1,20 κεντραρισμένο στον Astra για να τροφοδοτεί τον Humax και το παλιό μου 1,20 θα μείνει στο μπαλκόνι κεντραρισμένο στον Hotbird και παράκεντρο τον Sirius για να τροφοδοτεί τον Silvercrest και να βλέπει έτσι το έτερον ήμισυ τα ρωσικά και ουκρανικά κανάλια που γουστάρει. :cool_1:

Αλλά έχεις χάσει επεισόδια. Τρύπησα σχεδόν όλο το σπίτι για να περάσω 35 μέτρα καλώδιο και να τροφοδοτήσω απευθείας τον Humax από το πιάτο στο μπαλκόνι (ξέρεις εσύ) και καθώς άνοιγα μια τρύπα, έπεσα σε καλώδια ρεύματος κι έγινε το έλα να δεις! :crazy_1: Πάλι καλά που το τρυπάνι με προστάτεψε αποτελεσματικά από το ρεύμα και δεν έπαθε κιόλας τίποτα! Βρε παιδιά, λέτε να έπαιξε ρόλο το ότι φορούσα λαστιχένια παπούτσια; Τελικά η μόνη απώλεια ευτυχώς, δύο πρίζες στο σπίτι που τώρα έμειναν χωρίς ρεύμα!

Anyway, για να μη χαλάσουμε το θέμα εδώ, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε…

Reaction score
1
Λοιπόν, σας έχω νέα για το μπουκέτο της Cyfra+. Εδώ και κάποιες ώρες έχω τη κάρτα και προσπαθώ να ρυθμίσω και να ομαδοποιήσω όλα τα κανάλια που προσφέρει. Έφτασα ήδη τα τριάντα κανάλια κι ακόμα δεν έχω τελειώσει!

Τα δεδομένα που έχω μέχρι στιγμής: η κάρτα παίζει μια χαρά με την Matrix Revolutions που έχω, αλλά δυστυχώς μόνο στον Silvercrest 65. Στον Humax 2000 όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Φυσικά δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα, η κάρτα πρέπει να παίξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον Humax, γιατί στα highlights της είναι τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας που προσφέρει το μπουκέτο, δηλ. το National Geographic HD, Canal+ film HD και Canal+ sport HD, τα οποία γουστάρω όσο τίποτα να τα χαζεύω στο προβολέα. Μου φαίνεται ότι τελικά δεν θα τον γλυτώσω το δράκο ή το τυρρανόσαυρο!

Εκτός από τα κανάλια του Canal+, προσφέρονται στο μπουκέτο και όλα τα Eurosport 1, το πολωνέζικο Eurosport 2, το AB Moteurs, το XXL (παίζεται αυτό, το ανοίγω με πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά μπορεί να ανοίγει το XXL PL, θα το τσεκάρω το βράδυ), καθώς και κάποια άλλα κανάλια που δεν τα θυμάμαι τώρα.

Η κάρτα μου έχει δοθεί για δοκιμή μέχρι τη Τρίτη, αλλά θεωρώ ότι τελικά θα τη κρατήσω, η προσφορά είναι πολύ καλή και τα National Geographic, Animal Planet, Discovery κτλ., είναι όλα τα λεφτά και όλα με αγγλικά παρακαλώ, μάλιστα το National Geographic έχει και ρωσικά, όταν το δει το έτερον ήμισυ θα πάθει πλάκα! Επίσης υπάρχουν πάμπολλα κανάλια με ταινίες στα αγγλικά.

Ένα μόνο έχω να πω σε όσους αποφασίσουν να κάνουν το βήμα: προσέξτε από πού θα αγοράσετε, γιατί (όπως φαίνεται) υπάρχουν πολύ φτηνές και αξιόπιστες πορτοκαλιές στην αγορά!!! :cool_4: ;-)

Reaction score
1
Δεν μπορώ να γράψω τίποτα σχετικά με τη τιμή της κάρτας στο forum. Απλά σας δίνω τη πληροφορία ότι πρέπει να το ψάξετε λίγο παραπάνω όσοι ενδιαφέρεστε για το μπουκέτο.

Να επιβεβαιώσω επίσης ότι το XXL PL ανοίγει κανονικά μετά τις 12 το βράδυ, τις σωστές ώρες δηλαδή! :shock:

Τα κανάλια στο μπουκέτο φαίνεται ότι ανοίγουν όλα άψογα, η λίστα παιδιά είναι ατέλειωτη, μου δόθηκε ένας κατάλογος με 100 περίπου κανάλια, αλλά δεν εκπέμπουν όλα διαφορετικό πρόγραμμα, αρκετά δείχνουν το βράδυ π.χ., την ίδια ταινία την ίδια χρονική στιγμή. Μέχρι τώρα, έχω ομαδοποιήσει και τσεκάρει περίπου πενήντα κανάλια. Μερικά εκπέμπουν τις ταινίες σε αναμορφικό 16:9, άλλα εκπέμπουν σε 4:3 letterbox. H ποιότητα της εικόνας φαίνεται πολύ καλή στη 32άρα CRT του σαλονιού, αλλά δεν την έχω τσεκάρει ακόμα στον BenQ.

Δεν έχω καταφέρει επίσης να ελέγξω ακόμα τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας, μια και όπως είπα, η κάρτα μέχρι στιγμής δεν έπαιξε στον Humax 2000, παρά μόνο στον Silvercrest 65. Τα δύο μοναδικά κανάλια που μου παρουσιάζουν παγώματα στην εικόνα είναι το AB Moteurs και το XXL PL, με το πρώτο να παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα, η εικόνα παγώνει κάθε λίγο και επανέρχεται.

Reaction score
4.909
Δοκίμασε με γνήσια μοντούλα seca (astoncrypt ονομάζεται) και πιστεύω πως θα σου παίξει και στον χιούμαξ 2000 η κάρτα. Λογικά θα έπρεπε να παίξει και στην Ματριξ, αλλά ο Χιούμαξ 2000 είναι ιδιότροπος σ αυτά

Reaction score
1
Re: Δυστυχώς…

Όχι απλώς περίεργος, ο Humax είναι πάααααρα πολύ δύστροπος. Καμιά δεκαριά μόντουλες έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, και με καμία δεν έπαιξε η κάρτα του Cyfra+. Έχουμε δοκιμάσει και μία γνήσια seca (κάπως πιο παλιά) αλλά και πάλι τζίφος. Δοκιμάσαμε όλες τις Matrix (Reloaded, Revolutions, Reborn), αλλά και πάλι τζίφος. :crazy_1:

Βέβαια, όλες οι δοκιμές έγιναν με το 09 firmware στον Humax. Θα δοκιμάσουμε και με τα firmware 11 και 13, αλλά και με τις Dragon και T-Rex, που υποτίθεται ότι παίζουν καλά στον Humax 2000 και που είναι πια η τελευταία μου ελπίδα. Αν πάλι δεν γίνει τίποτα, τότε πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα CI του δέκτη.

Reaction score
1
Re: Αρχίζω να βλέπω φως!...

Τελικά, όπως το υποψιαζόμουν, ο πρώτος Humax 2000 που είχα πάρει από τον Σκαφάτο, πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα στα CI του ή στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Χτες αντικατέστησα τον δέκτη με άλλον ολοκαίνουριο αυτή τη φορά, ο οποίος έπαιξε απευθείας χωρίς προβλήματα τόσο με τη δική μου Matrix Revolutions, όσο και με μία T-Rex που μου δόθηκε για δοκιμή, παρόλο μάλιστα που φοράει το παμπάλαιο firmware 03! Γκρρρρ, θα τον πνίξω μου φαίνεται τελικά τον Σκαφάτο, υποτίθεται ότι οι δέκτες παραδίδονται με το 11 firmware! :mad_3:

Τα κανάλια του μπουκέτου στη κάρτα Cyfra+ ανοίγουν επιτέλους άψογα και ταχύτατα στον Humax, αλλά υπάρχει ένα μικρό(;) προβληματάκι! Δεν ανοίγουν τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας του μπουκέτου, δηλαδή τα National Geographic HD, Canal+ films HD και Canal+ sport HD, δηλαδή τα κανάλια που με ενδιέφεραν περισσότερο από όλα, για να απολαύσω καμία εικόνα της προκοπής στον BenQ! Τα νεύρα μου!!!!! wall_1

Μια και τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας του μπουκέτου απαιτούν, από ότι γνωρίζω, ξεχωριστά δικά τους κλειδιά, υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην έχουν περαστεί στη κάρτα του Cyfra+. Λέτε να φταίει το firmware 03 που είναι περασμένο στον Humax; Άντε πάλι τρεξίματα στο «μάστορα» μπας και βρούμε την άκρη! :crazy_1:

Reaction score
1
Λοιπόν, επειδή δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος άλλος, εγώ το έμαθα μόλις τώρα από την πολωνέζικη άκρη που διαθέτω, τα τρία HD κανάλια του Cyfra+ (National Geographic HD, Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD) παίζουν ΜΟΝΟ με την καινούρια μόντουλα HD που δίνει το Cyfra+, τουλάχιστον όσον αφορά τον Humax 2000, αλλά και τον HD δέκτη που προτείνει το Cyfra+ μαζί με το μπουκέτο (δεν ξέρω ποιος δέκτης είναι).

Και στους δύο δέκτες (HD δέκτης του Cyfra+, Humax 2000) δοκιμάστηκαν από την πολωνέζικη άκρη μου όλες ανεξαιρέτως οι μόντουλες της αγοράς, δηλαδή Matrix, T-Rex, Dragon κτλ. Τα τρία HD κανάλια του μπουκέτου έπαιξαν κανονικά και στους δύο δέκτες ΜΟΝΟ με τη νέα HD μόντουλα του Cyfra+. Να σας διευκρινίζω ότι δεν παίζει ρόλο αν έχετε τη γνήσια κάρτα του Cyfra+, ή αν χρησιμοποιείτε την «εναλλακτική πορτοκαλιά» για την οποία σας έχω μιλήσει, η συμπεριφορά παραμένει ακριβώς η ίδια, για να ανοίξουν τα τρία HD κανάλια απαιτείται η HD μόντουλα του Cyfra+, η οποία κοστίζει δυστυχώς 80 ευρώ. :mad_3:

Το περίεργο είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι του Cyfra+ δεν γνωρίζουν ότι απαιτείται η δική τους HD μόντουλα για να παίξουν τα τρία αυτά κανάλια, έχουν δηλαδή την εντύπωση ότι τα τρία κανάλια παίζουν με όλες τις μόντουλες της αγοράς!!! Ένας Πολωνός πελάτης της άκρης μου, που είχε αγοράσει τον HD δέκτη του Cyfra+ καθώς και τη γνήσια κάρτα, παιδευόταν για καιρό μην μπορώντας κι αυτός να δει τα τρία κανάλια. Μόλις έβαλε τη δική τους μόντουλα, τα κανάλια άνοιξαν κανονικά! :shock:

Επίσης, να σας πω ότι εξακολουθώ να παραμένω απολύτως ικανοποιημένος από την «εναλλακτική πορτοκαλιά»! Παίζει από τον Ιούνιο που την αγόρασα έως σήμερα τέλεια, άρα έχει βγάλει ήδη τα λεφτά της, με το παραπάνω μάλιστα. :cool_4:

Βεβαίως, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον…

Reaction score
385
Απάντηση: Σχετικα με πακετο Cyfra+

Απλά να αναφέρω ενημερωτικά πως σε πρόσφατο review του περιοδικού δορυφορικά νέα αναφέρθηκε πως το πακέτο HD του Cyfra+ ανοίγει άνετα με
Powercam Pro , και πως στους 2 δέκτες που δοκιμάστηκε άνοιξαν με τ-ρεξ & ντιάμπλο με κάποια προβλήματα που μάλλον έχουνε να κάνουνε με τη συμβατότητα με κάποιούς δέκτες΄.
Μάλλον ο Humaxάκος αποδείχτηκε πάλι μια ακόμα φορά ασυμβίβαστος.
Δεν θα μιλήσω περισσότερο για το άρθρο γιατί υπάρχουνε περισσότερο αρμόδιοι ανάμεσα μας.:respect:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Αρχίζω να βλέπω φως!...

Τελικά, όπως το υποψιαζόμουν, ο πρώτος Humax 2000 που είχα πάρει από τον Σκαφάτο, πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα στα CI του ή στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Χτες αντικατέστησα τον δέκτη με άλλον ολοκαίνουριο αυτή τη φορά, ο οποίος έπαιξε απευθείας χωρίς προβλήματα τόσο με τη δική μου Matrix Revolutions, όσο και με μία T-Rex που μου δόθηκε για δοκιμή, παρόλο μάλιστα που φοράει το παμπάλαιο firmware 03! Γκρρρρ, θα τον πνίξω μου φαίνεται τελικά τον Σκαφάτο, υποτίθεται ότι οι δέκτες παραδίδονται με το 11 firmware! :mad_3:

Τα κανάλια του μπουκέτου στη κάρτα Cyfra+ ανοίγουν επιτέλους άψογα και ταχύτατα στον Humax, αλλά υπάρχει ένα μικρό(;) προβληματάκι! Δεν ανοίγουν τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας του μπουκέτου, δηλαδή τα National Geographic HD, Canal+ films HD και Canal+ sport HD, δηλαδή τα κανάλια που με ενδιέφεραν περισσότερο από όλα, για να απολαύσω καμία εικόνα της προκοπής στον BenQ! Τα νεύρα μου!!!!! wall_1

Μια και τα τρία κανάλια υψηλής ευκρίνειας του μπουκέτου απαιτούν, από ότι γνωρίζω, ξεχωριστά δικά τους κλειδιά, υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην έχουν περαστεί στη κάρτα του Cyfra+. Λέτε να φταίει το firmware 03 που είναι περασμένο στον Humax; Άντε πάλι τρεξίματα στο «μάστορα» μπας και βρούμε την άκρη! :crazy_1:
Πάμε για αλλαγή δέκτη δηλαδή...

Reaction score
4.909
Σε άλλους δέκτες HD πράγματι τα 3 κανάλια HD του Πολωνικού πακέτου ανοίγουν τέλεια και με dragon και με t.rex και με diablo που είναι άλλωστε και οι πιο δημοφιλείς μοντούλες σήμερα. Παντως αν δείτε στο h**p://www.rdi-cam.com/official.php θα δείτε ότι κυκλοφορεί μέχρι και επίσημο καμ Cyfra+ HD!

Reaction score
1
Re: Επιτέλους... άνοιξαν!!!

Επιτέλους! Σήμερα έφτασε στα χέρια μου η γνήσια μόντουλα του Cyfra+ και επιτέλους άνοιξαν όλα τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας του μπουκέτου στον Humax 2000! :119:

Τα τρία που υπήρχαν εδώ και καιρό, δηλαδή τα Canal+filmHD, Canal+sportHD και National GeographicHD καθώς και οι δύο νέες αφίξεις, τα HBO-HD και EurosportHD! Ειδικά το EurosportHD είναι όλα τα λεφτά για τα γούστα μου, γι’ αυτό και μόνο αξίζει να κρατήσω τη μόντουλα του Cyfra+! :114: Το EurosportHD ξεκινά επίσημα από μεθαύριο, αλλά ήδη από σήμερα φαίνεται κλειδωμένο στον Humax 2000 με Viaccess.

Όσοι έχετε τον Humax 2000 και θέλετε να δείτε τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας του Cyfra+, ο μοναδικός τρόπος είναι να βάλετε τη γνήσια μόντουλα, διαφορετικά θα σπάσετε τα νεύρα σας και δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα! :116:

Να χ@σω τις ιδιοτροπίες του Humax!!! :141:

Attachments

Reaction score
1
Χρήστο, τα παιδιά που το κατέχουν το άθλημα, έτσι έχουν γράψει, ότι με μια κάρτα (γνήσια ή «εναλλακτική») και μια T-Rex, Diablo, τα HD κανάλια του Cyfra+ ανοίγουν κανονικά σε άλλους δέκτες υψηλής ευκρίνειας! Εγώ είμαι παντελώς άσχετος από τα δορυφορικά κόλπα, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω… :203:

Το μόνο που γνωρίζω από τη «πολωνέζικη άκρη» μου, είναι ότι η γνήσια μόντουλα απαιτείται οπωσδήποτε και στον δέκτη που δίνει το Cyfra+ για να ανοίξουν τα HD κανάλια του μπουκέτου, σε κάποιον που αγοράζει όλο το γνήσιο πακέτο, αλλά δεν έχω ιδέα ποιος δέκτης είναι.

Reaction score
4.909
Να διευκρινήσω ότι "εναλλακτική" κάρτα περαν της γνήσιας δεν υπάρχει για τα Cyfra απ όσο γνωρίζω. Τωρα για τον αν παίζει κανονικά η κάρτα σε ucas δεκτών HD δεν ειναι εύκολο να απαντηθεί παρά μόνο αν δοκιμάσει κάποιος, υπάρχουν καποιοι δεκτες HD με ιδιαίτερα προικισμένο ucas (παιζουν μέχρι και την αγγλική κάρτα χωρίς πρόβλημα). Το ίδιο παίζουν και οι μοντούλες που αναφερθηκαν στους περισσότερους δεκτες.
Φυσικα απόλυτη εγγύηση ότι θα υπάρχει συνέχεια στην λήψη και σωστές ανανεώσεις κλειδιών και δικαιωμάτων μπορει να υπάρξει μόνο με την επίσημη μοντούλα

Reaction score
1
Να διευκρινήσω ότι "εναλλακτική" κάρτα περαν της γνήσιας δεν υπάρχει για τα Cyfra απ όσο γνωρίζω.

Φυσικά και υπάρχει "εναλλακτική" κάρτα. Με μια τέτοια παίζω εγώ από πέρυσι τον Ιούνιο, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα! :126:

Απλά, δεν μπορούμε να επεκταθούμε περισσότερο στο φόρουμ για ευνόητους λόγους... :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll