Σύλληψη ατόμου για διάθεση δορυφορικών δεκτών με παράνομο λογισμικό.

Reaction score
0
Απάντηση: Σύλληψη ατόμου για διάθεση δορυφορικών δεκτών με παράνομο λογισμικό.

Και εμένα η γνώμη είναι πως αν πηγαινε στα 30Ε θα κέρδιζαν παρα πολλούς νέους συνδομητές. Οι περισσότεροι φίλοι μου θα πήγαιναν σίγουρα με τέτοια τιμή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται. Φανταστείτε πακέτο Forthnet και Nova στα 60Ε.

Reaction score
1

Εγώ πιστεύω πως τίποτα δεν θα άλλαζε.
Η λογική μας ως Έλληνες θα μας οδηγούσε σε αντίστοιχες συμπεριφορές.
Είναι σαν να κόψουν δια νόμου τις διπλές και τριπλές κούρσες των ταξιτζήδων, αυξάνοντας παράλληλα τα κόμιστρα στα ύψη που ζητούν. Πιστεύει κανείς πως θα έκοβαν το ψάρεμα πελατών;
Εγώ πάντως όχι....

Reaction score
0

Φανταστείτε πακέτο Forthnet και Nova στα 60Ε.
κοντός ψαλμός αλληλούια. περιμένουμε μέχρι το Δεκέμβριο.

Reaction score
14
Μπαίνεις μέσα σε ένα μαγαζί να αγοράσεις μια ωραία μπλούζα που είδες στη βιτρίνα και σου άρεσε.Ρωτάς την όμορφη υπάλληλο πόσο κάνει αυτή η μπλούζα?Σου λέει 59 ευρώ...
Μα καλά της λες 59 ευρώ για μια μπλούζα?Δεν είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή της?
Κάθε άλλο σου λέει η όμορφη υπάλληλος.Γιατί μαζί με αυτή τη μπλούζα παίρνετε δώρο αυτή την ωραία καναρινί γραβάτα!,ένα ζευγάρι κάλτες καρώ! και ένα ταπεράκι για να διατηρείτε στο ψυγείο σας φρέσκα και χωρίς μυρωδιές τα φαγητά σας...
Απορημένος εσύ : Μα καλά εγώ μια μπλούζα θέλω μόνο.Δεν γίνεται να μην πάρω όλα αυτά τα δώρα και να κρατήσω τη μπλούζα που χρειάζομαι?
Όχι κύριε δεν γίνεται.Τα δώρα είναι πακέτο και πάνε μαζί.Η τιμή επίσης είναι fix.
Το ποιάσατε το υπονοούμενο?
Το άσχημο όμως της υπόθεσης είναι οτι δεν μπορείς να βρεις αυτή τη μπλούζα στα άλλα καταστήματα.Γιατί απλά δεν υπάρχουν τέτοια καταστήματα.Η μπλούζα πουλιέται ΜΟΝΟ από εκεί.Και αν σου αρέσει σου λέει...
Έλα όμως που κάποιοι άλλοι έχουν ήδη πάρει αυτές τις μπλούζες και τις δανείζουν σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τέτοιες μπλούζες σε τόσο ακριβές τιμές....
Και ο καταστηματάρχης βγαίνει στους δρόμους και βλέπει πολύ κόσμο να φοράει την ίδια μπλούζα του καταστήματός του και απορεί : Γιατί δεν πουλάω τόσες μπλούζες όσες βλέπω να κυκλοφορούν στους δρόμους?Λες να τις έχω ακριβά?Ή μήπως αυτά που τους δίνω μαζί με τις μπλούζες δεν τους αρέσουν άραγε?Δεν βαριέσαι.Εγώ αυτές τις μπλούζες θέλω να έχω στο μαγαζί μου και με αυτή την τιμή και σε όποιον γουστάρει.Δεν φτάνει που τους ντύνουμε θα μας την πουν και από πάνω που τους κάναμε νοικοκυραίους και τους εξοπλίζουμε και με τάπερ...Έχει γίνει πολύ απαιτητικός ο κόσμος στις μέρες μας...

Reaction score
0
οπως και να εχουν τα πραγματα,η νova ειναι απαραδεκτη σε ολους τους τομεις,τωρα που μπηκε και ο οτε στο παιχνιδι θυμηθηκε να ριξει τις τιμες,αν ειχαν τσαγανο και επειχηριματικη διαθεση δεν θα περιμεναν να το κανουν τωρα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Δεν υπάρχει αντικειμενικά "φτηνό" προϊόν.
Κάποιοι βρίσκουν τα 59 ευρώ πολλά. Κάποιοι άλλοι θα έβρισκαν πολλά τα 30 και ούτω καθεξής.
Μόνο το τσάμπα ικανοποιεί, αρκεί να έχει και καλή υποστήριξη. :116:

Κι εγώ έχω Nova, το "μεγάλο" πακέτο, γιατί δεν έχω καλή λήψη των ελεύθερων και για να απασχολείται η γυναίκα μου.
Προσωπικά δε βλέπω τηλεόραση πάνω από 1-2 ώρες τη βδομάδα, προτιμώ DVD και BluRay, οπότε ναι μου φαίνεται πανάκριβο. Για τη γυναίκα μου όμως είναι απαραίτητο πια.

Αν δεν είχα τη δυνατότητα όμως, δε θα είχα Nova.
Δε θα έλεγα πόσο θα ήθελα εγώ να στοιχίζει, σύμφωνα με τα οικονομικά μου.
Κάποιος που προσφέρει μια υπηρεσία δεν το κάνει για να γεμίσει τις ώρες μας, αλλά για να κερδίσει χρήματα, μέσω της ζήτησης που υπάρχει σε κάποιους τομείς.
Και έχει ψάξει αρκετά πριν βγάλει κάποιο προϊόν στην αγορά, σχετικά με τις τιμές. Δε είναι δυνατό να καθορίσει ο υποψήφιος πελάτης την τιμή που έχει θέσει αυτός που επένδυσε τα λεφτά του.

Αν μας φαίνεται ακριβό ας το προσπεράσουμε, δεν μας πίεσε κανείς για την αγορά του.

Reaction score
0
Συγνώμη αλλα το θέμα είναι και το τι προσφέρεις.
Τα 59 ευρώ κατα την άποψή μου είναι πάρα πολλα για το νοβα,
αφού με λίγο λιγότερα έχει η συνδρομή του sky!!!

Α ξέχασα, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, όλλα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Για τον καθορισμό της τιμής παίζει ρόλο και το σε πόσα εκατομμύρια άτομα απευθύνεσαι.

Και γιατί δε βάζεις SKY αφού συμφέρει περισσότερο; :107:

Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα είμαστε. Κι εμένα δε μου αρέσει σε κάποια πράγματα.
Να μην ξεχνάμε όμως ότι θέλουμε πολλά ψωμιά ακόμα σε όλους τους τομείς, για να φτάσουμε τα κράτη που συγκρίνουμε.

Αν δε μας αρέσει μπορούμε να πάμε εκεί που προτιμούμε περισσότερο. Και δεν αστειεύομαι, κι εγώ το σκέφτομαι. :126:

Reaction score
34

xfader δηλαδη ο οποιοσδηποτε κατοικος Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Σ και οχι Αθηνων και λοιπον μεγάλων αστικων κεντρων τι πρεπει να παει να παρει για να δει ελληνικη τηλεόραση; SKY;;;;; Αυτο που μαλλον δεν καταλαβαινεις ειναι οτι εδω δεν τιθεται θεμα επιλογης αν θα παρω η οχι το πακετο. Ειναι θεμα αν θα βλέπω ή οχι Ελληνικη τηλεόραση, και παν στο διάολο, οι σειρές και τα λοιπα σιριαλ αλλα ειδησεις γιατι να μην μπορει να δει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ελληνας πολιτης αφου στο κατω-κατω το πληρωνει;

Εκτος αν θεωρεις οτι Ελλαδα ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και μονο εκει χρηζουν τα προνομια. Μακάρι να υπηρχε καποιος τροπος να δουμε τους πραγματικους συνδρομητες της ΝΟΒΑ, χωρις δηλαδη αυτους που την πηραν για τα ελληνικα προγράμματα. Θα σου ελεγα φουντο που θα ειχε φαει....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

xfader δηλαδη ο οποιοσδηποτε κατοικος Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Σ και οχι Αθηνων και λοιπον μεγάλων αστικων κεντρων τι πρεπει να παει να παρει για να δει ελληνικη τηλεόραση; SKY;;;;; Αυτο που μαλλον δεν καταλαβαινεις ειναι οτι εδω δεν τιθεται θεμα επιλογης αν θα παρω η οχι το πακετο. Ειναι θεμα αν θα βλέπω ή οχι Ελληνικη τηλεόραση, και παν στο διάολο, οι σειρές και τα λοιπα σιριαλ αλλα ειδησεις γιατι να μην μπορει να δει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ελληνας πολιτης αφου στο κατω-κατω το πληρωνει;

Εκτος αν θεωρεις οτι Ελλαδα ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και μονο εκει χρηζουν τα προνομια. Μακάρι να υπηρχε καποιος τροπος να δουμε τους πραγματικους συνδρομητες της ΝΟΒΑ, χωρις δηλαδη αυτους που την πηραν για τα ελληνικα προγράμματα. Θα σου ελεγα φουντο που θα ειχε φαει....

Μα δεν ευθύνεται το Nova για το ότι δε μπορείς να "πιάσεις" τα ελεύθερα κανάλια σε όλη την Ελλάδα.

Απλά τα προσφέρει στο πακέτο του εκμεταλλευόμενο την υπάρχουσα κατάσταση.

Δεν έθεσα πουθενά το θέμα Αθήνας-Επαρχίας.

Κι όπως έγραψα, το σπίτι μου είναι εκτός του Λεκανοπεδίου των Αθηνών και πληρώνω κι εγώ το Nova για να βλέπει η γυναίκα μου τα ελληνικά κανάλια.

Αλλά αν θες να σου πω την άποψή μου, κάθε περιοχή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Καμία όμως δεν τα έχει όλα.

Reaction score
164

Ξεχνάμε κάτι βασικό: τα ελεύθερα κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι στο χέρι τους αν και πότε και πώς θα ανέβουν σε δορυφόρο. Αν τα συμφέρει να ανέβουν από τη Nova, θα ανέβουν με τη Nova. Αν δε τα συμφέρει να επενδύσουν για να έχουν λήψη στο Χ σημείο, δεν θα επενδύσουν.
Η μόνη δίκαιη διαμαρτυρία είναι για τα κρατικά που μας παίρνουν συνδρομή με το έτσι θέλω, έχουμε δεν έχουμε τηλεόραση. Και τα 50€/χρόνο για την ΕΡΤ κάνουν τη Nova να μοιάζει δωρεάν.

Reaction score
3

...
Και τα 50€/χρόνο για την ΕΡΤ κάνουν τη Nova να μοιάζει δωρεάν.
Μεγάλη, πολύ μεγάλη αλήθεια.:444:

Reaction score
0
Ναι, αλλά τα ιδιωτικά κανάλια ποιος τα πληρώνει; Πάλι εμείς, μέσω των προϊόντων που αγοράζουμε. Αν τα ιδιωτικά δεν ήταν "πανελλαδικής" εμβέλειας, θα είχαν διαφημίσεις; Όποιος θέλει να είναι πανελλαδικής εμβέλειας λοιπόν, θα πρέπει να καλύπτει τους πάντες! Δηλαδή όλοι αυτοί που δεν λαμβάνουν τα ιδιωτικά κανάλια, πληρώνουν τα διαφημιζόμενα σε αυτά προϊόντα φθηνότερα; Δηλαδή, επίσης χρηματοδοτούν την λειτουργία των ιδιωτικών, αλλά δεν τα λαμβάνουν...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030
Απάντηση: Re: Σύλληψη ατόμου για διάθεση δορυφορικών δεκτών με παράνομο λογισμικό.

Ναι, αλλά τα ιδιωτικά κανάλια ποιος τα πληρώνει; Πάλι εμείς, μέσω των προϊόντων που αγοράζουμε. Αν τα ιδιωτικά δεν ήταν "πανελλαδικής" εμβέλειας, θα είχαν διαφημίσεις; Όποιος θέλει να είναι πανελλαδικής εμβέλειας λοιπόν, θα πρέπει να καλύπτει τους πάντες! Δηλαδή όλοι αυτοί που δεν λαμβάνουν τα ιδιωτικά κανάλια, πληρώνουν τα διαφημιζόμενα σε αυτά προϊόντα φθηνότερα; Δηλαδή, επίσης χρηματοδοτούν την λειτουργία των ιδιωτικών, αλλά δεν τα λαμβάνουν...
Με αυτή τη λογική δε θα υπήρχαν οι περισσότερες υπηρεσίες που μας προσφέρονται σήμερα.
Οι τιμές βγαίνουν κατόπιν στατιστικής έρευνας (μέγιστος αριθμός πιθανών πελατών σε σχέση με το κόστος που καλείται να πληρώσει η εταιρεία για να είναι βιώσιμη, πολύ χονδρικά).

Από τη στιγμή που το 80% του πληθυσμού είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, το κόστος λειτουργίας προσαρμόζεται ανάλογα.
Από εκεί και πέρα μεγάλη αύξηση του κόστους θα επιφέρει πολύ μικρότερη άνοδο στο "πελατολόγιο", οπότε δε συμφέρει.

Reaction score
0
Με αυτή την λογική, να τα περιορίσουμε όλα μόνο στα αστικά κέντρα. Γιατί να βάζει υποχρεωτικά ο οτε τηλέφωνο, η δεή ρεύμα και όποιος είναι υπεύθυνος νερό σε απομακρυσμένες περιοχές, αν δεν βγάζει κέρδος;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι οι επικοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, και οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στο κράτος. Το κράτος πρέπει να επιβάλει πράγματα, στο οποίο όμως αδρανεί...

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Σύλληψη ατόμου για διάθεση δορυφορικών δεκτών με παράνομο λογισμικό.

Με αυτή την λογική, να τα περιορίσουμε όλα μόνο στα αστικά κέντρα. Γιατί να βάζει υποχρεωτικά ο οτε τηλέφωνο, η δεή ρεύμα και όποιος είναι υπεύθυνος νερό σε απομακρυσμένες περιοχές, αν δεν βγάζει κέρδος;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι οι επικοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, και οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στο κράτος. Το κράτος πρέπει να επιβάλει πράγματα, στο οποίο όμως αδρανεί...
Μιλάς για δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Μην τα μπερδεύεις.
Οι ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας, δεν θα ασχοληθούν με τα χωριά. Είναι δικαίωμά τους. Αν για να πάρουν κάποιοι άνθρωποι σήμα το κόστος είναι οικονομικά ασύμφορο, απλά δεν θα το κάνουν. Είναι επιχειρήσεις. Τους συμφέρει; Το κάνουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο απλό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Τους συμφέρει; Το κάνουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο απλό.
Ακριβώς.
Κι αν το έκαναν το κόστος για την πλειοψηφία των καταναλωτών θα ήταν ασύμφορο.
Και ξαναγράφω, ότι δε είναι είναι εφικτό να έχουμε όλα τα καλά της επαρχίας στη πόλη και αντίστροφα. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μιλάς για δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Μην τα μπερδεύεις.
Οι ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας, δεν θα ασχοληθούν με τα χωριά. Είναι δικαίωμά τους. Αν για να πάρουν κάποιοι άνθρωποι σήμα το κόστος είναι οικονομικά ασύμφορο, απλά δεν θα το κάνουν. Είναι επιχειρήσεις. Τους συμφέρει; Το κάνουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο απλό.
Ναι, αλλα φωναζουμε για τον ΟΤΕ (μονοπωλιο, ακριβος κλπ) ενω οι υπηρεσιες στο χωριο οχι μονο μας αρεσουν αλλα θεωρουμε οτι ειναι και υποχρεωμενος να τις παρεχει. Αυτος δεν ειναι επιχειρηση με σκοπο το κερδος; Και μη ξανακουσω πως τον πληρωσαμε τοοοσα χρονια πανακριβα αρα εχει την υποχρεωση στο διηνεκες και τζαμπα, γιατι αυτος ο ισχυρισμος δεν ειναι καθολου...επιχειρησιακος! Οσο για τη Νοβα κλπ δικια τους ειναι η δουλε!ια την δουλευουν οπως θελουν - τη γουσταρουμε; τα σκαμε οχι; παμε στα τζαμπα. Βεβαια σε μερικες περιπτωσεις (πχ ποδοσφαιρο ) δημιουργει μονοπωλιακες καταστασεις, αλλα εφ΄οσον οι ποδοσφαιροπατερες δεν ενδιαφερονται για την αυξηση της πελατειας τους αλλα μονο για το πως να βγαλουν τη χρονια (και καλα κανουν ως επιχειρηματιες), το θεμα ληγει και οι θεατες στις κερκιδες μετρημενοι (κι αυτοι απο αρρωστια πανε οχι επειδη εχουν...γουστο, με το θεαμα που βλεπουν!).
Ομως ειναι τοσο κακη η ιδιωτικη τηλεοραση εδω (τα καλα προγραμματα δεν συμπληρωνουν μιας ημερας προγραμμα ενος καναλιου!), που αν ειχαμε λιγη παιδεια και γουστο, θα ειχε παει απατη!

Reaction score
0
Έχω την εντύπωση ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ιδιοκτησία εταιριών, και ανήκουν όλες στο κράτος, με συνταγματικές διατάξεις.
Είναι όλα δημόσια αγαθά, που εταιρίες με άδεια και εποπτεία από το κράτος μπορούν να διαχειρίζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το ραδιοτηλεοπτικό, το οποίο καθορίζει ακόμα και πόσος είναι ο επιτρεπόμενος χρόνος διαφημίσεων.
Οπότε, τα κανάλια μπορούν να κάνουν ότι τους επιτρέπεται.
Και όλα αυτά για το κόστος ακούγονται παράξενα, με βάση τα ποσά που πληρώνονται αυτοί που κάνουν τις εκπομπές...

Reaction score
164

Ναι, αλλα φωναζουμε για τον ΟΤΕ (μονοπωλιο, ακριβος κλπ) ενω οι υπηρεσιες στο χωριο οχι μονο μας αρεσουν αλλα θεωρουμε οτι ειναι και υποχρεωμενος να τις παρεχει. Αυτος δεν ειναι επιχειρηση με σκοπο το κερδος; Και μη ξανακουσω πως τον πληρωσαμε τοοοσα χρονια πανακριβα αρα εχει την υποχρεωση στο διηνεκες και τζαμπα, γιατι αυτος ο ισχυρισμος δεν ειναι καθολου...επιχειρησιακος!
Όταν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το νερό πήγε σε κάθε χωριό ήταν καθαρά κρατικό θέμα. Αν δεν υπήρχε κρατική μέριμνα, δεν θα πήγαινε αν δεν τον συνέφερε.
Έχω την εντύπωση ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ιδιοκτησία εταιριών, και ανήκουν όλες στο κράτος, με συνταγματικές διατάξεις.
Είναι όλα δημόσια αγαθά, που εταιρίες με άδεια και εποπτεία από το κράτος μπορούν να διαχειρίζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το ραδιοτηλεοπτικό, το οποίο καθορίζει ακόμα και πόσος είναι ο επιτρεπόμενος χρόνος διαφημίσεων.
Οπότε, τα κανάλια μπορούν να κάνουν ότι τους επιτρέπεται.
Και όλα αυτά για το κόστος ακούγονται παράξενα, με βάση τα ποσά που πληρώνονται αυτοί που κάνουν τις εκπομπές...
Δεν γνωρίζω ποιές ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις των καναλιών όσο αφορά την κάλυψη. Αλλά δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάλυψη στις "τρύπες" του δικτύου. Και να είναι, σιγά μην τους βάλουν χέρι. Ας καλύψει πρώτα η ΕΡΤ που είναι υποχρεωμένη να πηγαίνει και στο τελευταίο σπίτι, και μετά ας κυνηγήσουν τα ιδιωτικά.
Οι τηλεπαρουσιαστές παίρνουν πολλά χρήματα γιατί τα φέρνουν. Ένα link και ένας πομπός για 300 άτομα δεν θα φέρει κέρδος.
Τα κανάλια είναι επιχειρήσεις. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων (πχ Channel 9) δρουν με γνώμωνα το κέρδος. Τους συμφέρει να πληρώνουν τους παρουσιαστές και το κάνουν. Μαγαζιά είναι.

Αν το σουβλατζίδικο από το Μαρούσι δεν το συμφέρει ή δεν το ενδιαφέρει να κάνει delivery στο Χαλάνδρι, απλά δεν το κάνει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa