Σύνδεση ενισχυτή σε προτζέκτορα

Reaction score
0
Καλησπέρα στην παρέα,
Έχω τον Yamaha rx v4a με ηχεία jbl stage κλπ…
Πρόκειται να αγοράσω έναν μεταχειρισμένο προβολέα, τον Sony sxrd vpl-hw10.
Το ερωτημα μου είναι:
Πως θα ακούω από τον ενισχυτή αφού θα φεύγει από το hdmi out του Yamaha στον προβολέα;
Προς το παρών είμαι με τηλεόραση η οποία διαθέτει arc και όλα καλά.
Απ ότι διαβάζω σε ξένα φόρουμ, αν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να έχω μια πηγή ήχου (bluray, streamer κλπ) συνδεδεμένη στον ενισχυτή, έτσι ώστε να φεύγει ο ήχος απο την πηγή στο ενισχυτή και η εικόνα στον προβολέα; Γίνεται αυτό;

Για παράδειγμα έχω το ps3 με μια ταινία Blu-ray συνδεδεμένο στον Yamaha και ο Yamaha στον προβολέα, θα ακούω από τα ηχεία και θα βλέπω από τον προβολέα;
Βοήθεια 😀

Reaction score
5.418
Εφόσον συνδέσεις την πηγή σου στο ενισχυτή με hdmi
και με hdmi από τον ενισχυτή στον προβολέα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
Όλες οι πηγές στον ενισχυτή

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.883
Για παράδειγμα έχω το ps3 με μια ταινία Blu-ray συνδεδεμένο στον Yamaha και ο Yamaha στον προβολέα, θα ακούω από τα ηχεία και θα βλέπω από τον προβολέα;
Ακριβώς. Αυτή τη δουλειά κάνουν οι AVR, παίρνουν το σήμα από την είσοδο, "κρατάνε" τον ήχο (και τον στέλνουν στα ηχεία) και την εικόνα τη στέλνουν στην έξοδο HDMI.

Το πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι ο ενισχυτής σου έχει μόνο μία έξοδο HDMI οπότε δεν θα μπορείς να αλλάζεις μεταξύ τηλεόρασης και προτζέκτορα χωρίς αλλαγή στο καλώδιο.

Και αν βάλεις splitter δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που να υποστηρίζει και arc και πόσο κοστίζει.

Reaction score
0
Εφόσον συνδέσεις την πηγή σου στο ενισχυτή με hdmi
και με hdmi από τον ενισχυτή στον προβολέα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
Όλες οι πηγές στον ενισχυτή
Αυτό σκεφτόμουν ακριβώς, έχει 4-5 εισόδους
Ακριβώς. Αυτή τη δουλειά κάνουν οι AVR, παίρνουν το σήμα από την είσοδο, "κρατάνε" τον ήχο (και τον στέλνουν στα ηχεία) και την εικόνα τη στέλνουν στην έξοδο HDMI.

Το πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι ο ενισχυτής σου έχει μόνο μία έξοδο HDMI οπότε δεν θα μπορείς να αλλάζεις μεταξύ τηλεόρασης και προτζέκτορα χωρίς αλλαγή στο καλώδιο.

Και αν βάλεις splitter δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που να υποστηρίζει και arc και πόσο κοστίζει.
Τηλεόραση δεν θα υπάρχει, μόνο ο προβολέας

Όσον αφορά τον προβολέα, αν και παλιος! Είναι καλός; Νομίζω ήταν από τους καλύτερους τις εποχής και ένα από τα καλύτερα μοντέλα της Sony.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.883
Όσον αφορά τον προβολέα, αν και παλιος! Είναι καλός; Νομίζω ήταν από τους καλύτερους τις εποχής και ένα από τα καλύτερα μοντέλα της Sony.
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Εξαρτάται από την τιμή (και το budget σου γενικά), την κατάσταση του μηχανήματος κλπ.

Για την εποχή του μπορεί να ήταν καλός, αλλά αυτή η εποχή ήταν 17 χρόνια πριν, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Δεν ξέρω και ο συγκεκριμένος που έχεις βρει πόσων ετών είναι. Επίσης έχε υπόψιν πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ λίγο φως και άρα ενδείκνυται μόνο για απολύτως σκοτεινά δωμάτια, χωρίς ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα.

Reaction score
0
Το bug
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Εξαρτάται από την τιμή (και το budget σου γενικά), την κατάσταση του μηχανήματος κλπ.

Για την εποχή του μπορεί να ήταν καλός, αλλά αυτή η εποχή ήταν 17 χρόνια πριν, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Δεν ξέρω και ο συγκεκριμένος που έχεις βρει πόσων ετών είναι. Επίσης έχε υπόψιν πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ λίγο φως και άρα ενδείκνυται μόνο για απολύτως σκοτεινά δωμάτια, χωρίς ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα.
Το budget γενικά είναι στα 500 ευρώ, τον Sony to βρήκα με 200 300 ευρώ.
Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο ευχαρίστως! Δεν γνωρίζω και πολλά περί προβολέων

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.728
bro..να σ ρωτήσω

η προβολή που θα γίνεται? έχεις οθόνη ή τοίχο?
τον θέλεις και για gaming φάση ή μόνο ταινίες?

Reaction score
0
bro..να σ ρωτήσω

η προβολή που θα γίνεται? έχεις οθόνη ή τοίχο?
τον θέλεις και για gaming φάση ή μόνο ταινίες?
Θα γίνεται σε πανί, το οποίο θα είναι στον τοίχο. Ο χώρος μου είναι γύρω στα 18τμ. Πιο πολύ για ταινίες

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.728
σε αυτό το μπάτζετ θα κοιτούσα κάτι σε dlp..
προβόλια τέτοιας ηλικίας μην τα κοιτάς...είναι ψόφια πλέον

Reaction score
0
Κοιτάζω τους philips pickopix micro, optoma hd144x και 146x και τους Benq αυτής της τάξεως τιμής (καινούργιοι)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.457
Members
38.456
Νεότερο μέλος
Seeyou