Σύνδεση ηχείων με sub... help !

Reaction score
0
Εδώ και πάνω απο 10 χρόνια σε ένα pc χρησιμοποιώ αυτά τα ηχειάκια και τον 2χ3w ενισχυτάκο
http://www.amazon.com/Sony-SRS-Z1-Personal-Speaker-Floating/dp/B000051SDI
http://www.manualslib.com/manual/242818/Sony-Srs-Z1-Operating-Instructions.html

Τώρα μου μπήκε η ιδέα, παρά τον καταπληκτικό ήχο που δίνουν, να τα βοηθήσω στο (ανύπαρκτο φυσικά) χαμηλό, προσθέτοντας ένα φτηνιάρικο μικρό σε όγκο (απαραίτητα) sub - πχ. κάτι απο εδώ
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%C7%D7%C5%C9%C1&filter-538=1
(εχει σημείο πώλησης κοντά στο χωριό μου, γι'αυτό έβαλα το συγκεκριμένο κατάστημα)

με την γνωστή μέθοδο - κρατάμε το sub και πετάμε τα υπόλοιπα...

Το ερώτημά μου είναι, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω το sub στο σύστημα ή τα ηχειάκια στο sub χωρίς να χάσω την ποιότητα του ενισχυτάκου? Δεν θέλω δηλαδή να ενισχύονται τα μικρά απο τον ενισχυτή του sub.
Τα φτηνιάρικα αυτά sub, ως γνωστόν δεν έχουν απο πίσω τις συνδέσεις που έχουν τα "κανονικά"... Αλλα έχουν τον ενισχυτή τους να ελέγχεται απο επιλογείς πάνω σε ένα απο τα περιφερειακά τους, άλλα δεν έχουν καθόλου καν τον ενισχυτή τους κλπ...
Ποιά λύση προτείνετε? Καμμιά ιδέα? αλλες προτάσεις? θέλω όσο γίνεται μικρότερο μέγεθος...

Reaction score
7.114
Απάντηση: Σύνδεση ηχείων με sub... help !

μην το κανεις,το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να "λερωσεις" τον ηχο των μκρων ηχειων με ενα απροσδιοριστο βουητο (αυτο το χαμηλο δινουν τα υπογουφερ αυτης της κατηγοριας) και το πιο πιθανο να εχεις και μια μεγαλη τρυπα στα μεσαια. Μεινε οπως εισαι ή πουλα αυτα που εχεις και αγορασε ενα νεο ζευγαρι ηχειων (2,0) ή το πιο βολικο-προσιτο και καλοηχο συστημα 2,1 (για μενα) το JBL creature III

Reaction score
19

μην το κανεις,το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να "λερωσεις" τον ηχο των μκρων ηχειων με ενα απροσδιοριστο βουητο (αυτο το χαμηλο δινουν τα υπογουφερ αυτης της κατηγοριας) και το πιο πιθανο να εχεις και μια μεγαλη τρυπα στα μεσαια. Μεινε οπως εισαι ή πουλα αυτα που εχεις και αγορασε ενα νεο ζευγαρι ηχειων (2,0) ή το πιο βολικο-προσιτο και καλοηχο συστημα 2,1 (για μενα) το JBL creature III
Ακριβώς έτσι είναι! ...δοκιμασμένο..:geek:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Βρες ένα διακλαδωτή mini trs σαν αυτόν, ώστε να πάρεις σήμα από τον υπολογιστή και να το δώσεις στον υπάρχοντα ενισχυτή, αλλά και στο υπογούφερ. Μπορείς να συνδέσεις το υπογούφερ χωρίς τα δικά του ηχεία, (οι έξοδοι προς ηχεία θα είναι στον αέρα), να ρυθμίσεις τη στάθμη των χαμηλών από το δικό του volume, ώστε να φέρεις τον ήχο σε κάποια ισορροπία με τα Sony, κι από εκεί και μετά να ρυθμίζεις τη στάθμη από το λειτουργικό σύστημα.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ και τους 3 :))

@Tanto @Elias65 Για πάνω απο 10 χρόνια τα είχα σκέτα για αυτό τον λόγο... Τώρα μου μπήκε η ρημάδα η ιδέα... και ξέρετε πως είναι μετά... :))
@Ημίθεε, πολύ καλή και ανώδυνη η ιδέα σου. Και μαλλον κάπου έχω εναν τέτοιο διακλαδωτήρα. Λογικά ο ενισχυτής θα δέχεται έτσι ασθενέστερο σήμα, σωστά? τα 2χ3 θα γίνουν 2χ1.5 w ή κάνω λάθος? (τα ηχειάκια είναι 8ωμα...). Θα πειραματιστώ (για να μου περάσει) και αν οπως λένε τα παιδιά παραπάνω δεν δω τίποτα καλό, το πολύ-πολύ να έχω πετάξει 20-30 Ε και να κάνω κάποιον πιτσιρικά ευτυχισμένο :))

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Συνδέεις τον Υ connector στην έξοδο (ακουστικών ή line) του υπολογιστή και βγάζεις δύο εξόδους σε θηλυκή υποδοχή. Στη μια συνδέεις τον ενισχυτή των Sony, και στην άλλη το υπογούφερ. Ο ενισχυτής των Sony θα εξακολουθήσει να οδηγεί μόνον τα ηχεία του, και απλώς η έξοδος του υπολογιστή θα οδηγεί και τον ενισχυτή του υπογούφερ. Ταιριάζεις τις στάθμες αμφοτέρων εμπειρικά με το αυτί, κι αυτό είν' όλο.

Δεν θα πέσει η στάθμη, η έξοδος του υπολογιστή θα οδηγεί και τους δύο ενισχυτές χωρίς πρόβλημα. Άλλωστε, είναι σχεδιασμένη να οδηγεί και χαμηλό φορτίο (ακουστικά).

Reaction score
0

Ευχαριστώ ξανά. Μόλις το υλοποιήσω θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα (unbiased :))

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON