Σύνδεση παλιών ηχείων 4 ohm.

Reaction score
4
Καλώς σας βρήκα! Νέος στον κόσμο του home cinema έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Πρόσφατα αγόρασα έναν ενισχυτή yamaha rx-v483, μπροστά ηχεία δαπέδου Monitor audio bronze 5 και sub Dali E-12F.

Για κεντρικό έχω σκοπό να αγοράσω το monitor audio bronze center.

Βρήκα ένα ζευγάρι παλιών ηχείων Altec lansing 95 στα 4 ohm, τα μπροστά μου monitor audio bronze 5 είναι στα 8 ohm.
1)Αξίζει να τα χρησιμοποιήσω για πίσω ηχεία στο σύστημα μου?
2)Τα σηκώνει ο ενισχυτής?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Attachments

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Καλώς ήρθες!

Βρήκα ένα ζευγάρι παλιών ηχείων Altec lansing 95 στα 4 ohm, τα μπροστά μου monitor audio bronze 5 είναι στα 8 ohm.
1)Αξίζει να τα χρησιμοποιήσω για πίσω ηχεία στο σύστημα μου?
2)Τα σηκώνει ο ενισχυτής?
1. Δοκίμασε να ακούσεις αν αξίζουν.
2. Αν δεν κάνεις υπερβολές με την ένταση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ρύθμισε τα small και crossover στα 80Hz.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
6.238
Καλώς ήρθες!

1. Δοκίμασε να ακούσεις αν αξίζουν.
2. Αν δεν κάνεις υπερβολές με την ένταση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ρύθμισε τα small και crossover στα 80Hz.
Για πισω ηχεια τα θελει.... Εγω πιστευω με το συστημα του μια χαρα δουλεια θα κανουν. Μια δοκιμη σιγουρα αξιζει.

Reaction score
4
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σίγουρα θα κάνω την δοκιμή. Σε τι ύψος πρέπει να τα βάλω γιατί δεν τα λες και μικρά.

Επίσης έχω να κάνω ερωτήσεις για την ρύθμιση μεσω YPAO.
Crossover sub κτλ να ανοίξω καινούριο θέμα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σίγουρα θα κάνω την δοκιμή. Σε τι ύψος πρέπει να τα βάλω γιατί δεν τα λες και μικρά.
Λίγο ψηλότερα απ' τα αυτιά σου το κέντρο τους, αν γίνεται.

Επίσης έχω να κάνω ερωτήσεις για την ρύθμιση μεσω YPAO.
Crossover sub κτλ να ανοίξω καινούριο θέμα?
Δε χρειάζεται, εδώ.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4
Έκανα την διαδικασία που λέει το manual του ενισχυτή YPAO, με τα monitor audio bronze 5 και το sub.
Πριν κάνω αυτην την ρύθμιση με crossover στο sub στο 40 και gain στο 1/4 ένιωθα οτι το sub έχει τρελή δύναμη.
Μετα την ρύθμιση το sub στην ιδια ένταση του ενισχυτή δεν ανοίγει καν. Και γενικά η ένταση είναι αρκετά χαμηλή ενώ το gain του sub σύμφωνα με την ρύθμιση είναι στην μεση.
Στον ενισχυτή έχει δει τα ηχεία ως Large,
Crossover στο 60. Αποστάσεις ηχείων 3.5 μετρα και sub 3,25 μετρα.
Level ηχείων +9,5 db και sub στο -10 db.

Στο manual του sub λέει ότι αν είναι συνδεδεμένο στο LFE η ρύθμιση του crossover στο sub γίνεται bypass.
Το ακούτε λογικό?

Attachments

Timaras

Reaction score
2.153
+9,5 db για τα Bronze στα 3,5 μέτρα μου φαίνεται κουκουρούκου.Κάτι δεν έχει πάει καλά νομίζω.
Θα σου έλεγα να ξανακάνεις μέτρηση.
Ξεκίνα ως εξής:
Το cross στο sub τέρμα δεξιά δηλαδή bypass.Ο διακόπτης φάσης του sub στη θέση normal.Το volume του sub 1 η ώρα.
Το μικρόφωνο του ενισχυτή στη θέση ακρόασης και στο ύψος του αυτιού.

Τρέξε την αυτόματη ισοστάθμιση.Μόλις τελειώσει μπες στο menu και δες πως είναι δηλωμένα τα ηχεία.Θα είναι large.
Γύρνα τα σε small και βάλε cross 80hz.
Μετά πήγαινε στις αποστάσεις.
Με τη βοήθεια ενός μέτρου τσεκάρισε αν είναι σωστές και αν δεν είναι διόρθωσέ τες.
Τέλος πέρνα και από τις στάθμες του κάθε ηχείου και δες αυτή του sub.Αν απέχει πολύ από -3 έως 0db φτιάχτη εκεί γύρω και βάλε κάτι να ακούσεις και πες μας.
[DOUBLEPOST=1513085272][/DOUBLEPOST]
Στο manual του sub λέει ότι αν είναι συνδεδεμένο στο LFE η ρύθμιση του crossover στο sub γίνεται bypass.
Το ακούτε λογικό?
Ναι γιατί τότε to cross το αναλαμβάνει ο πολυκάναλος.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Με τη βοήθεια ενός μέτρου τσεκάρισε αν είναι σωστές και αν δεν είναι διόρθωσέ τες.
Όλες πλην του sub, που το αφήνεις όπως το έκανε.

Reaction score
234
Σου ρυθμίσε το sub -10 γιατί στην θέση 12 που το είχες όταν έκανες την ισοσταθμιση το θεώρησε πολύ δυνατό και στο κατεβασε. Παίξε με το volume του sub μέχρι να φτάσεις κοντά στο -3 με 0 dB. Πιστεύω αν πας το volume 9 με 10 η ώρα και τρέξεις το ypao θα είσαι κοντά στο επιθυμητό -3 με 0dB. Μετά την ισοσταθμιση δήλωσε τα όλα τα ηχεία small και αποκοπή 80hz.

Reaction score
4
Καλησπέρα, βρήκα χρόνο για τις δοκιμές και τα αποτελέσματα - ερωτήσεις είναι τα παρακάτω :
1) τα ηχεία altec έχουν πολύ ωραίο ήχο αλλά το μέγεθος είναι απαγορευτικό για κρεμαστό. Σκέφτομαι την αγορά ενός ζευγαριού monitor audio bronze 1(300 ευρώ) ή monitor audio mr 1(170 ευρώ) για ποιο οικονομικό. Θα ήθελα την γνώμη σάς και αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο.
2) Ξαναέκανα την ρύθμιση του YPAO τοποθετώντας το μικρόφωνο σε τρίποδο αυτη τη φορά και τα monitor audio bronze 5 τα εβαλε σε level 0db και +0.5db. Τις αποστάσεις τις μέτρησα με μέτρο και είναι όλες σωστές.
A)το sub σε crossover bybass, phase normal και gain ώρα 1 το ρύθμισε -10db παλι. Έβαλα τα ηχεία small crossover στο 80hz και ταινία U- 571 με αποτελέσματα απογωητευτικά.
Β) Μετά από πολλές δοκιμές για να καταφέρω να μου ρυθμίσει το level στο
- 2.5db το volume ήταν ώρα 8. Με πάλι απογωητευτικά αποτελέσματα στην ταινία.

Κάνω κάτι λάθος ή το sub δεν είναι ταιριαστό με τα ηχεία?

Reaction score
4
Καμία Ιδέα για τα ηχεία surround? Monitor audio bronze 1 ή monitor audio mr1 (για ποιο οικονομική λύση) ή πρέπει να πάω για monitor audio bronze 2 ή σε κάποια άλλη μάρκα?

Reaction score
4
Το ανεβασα 3.5db και ακούγεται πολύ καλύτερα. Αλλα γιατί δεν μπορεί να γίνει σωστή ρύθμιση αυτόματα με το ΥPAO?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Γιατί κάποια συστήματα αυτόματης ισοστάθμισης, μπορεί για παράδειγμα να υπολογίζουν την ανώτατη ένταση απο μια (ή περισσότερες) συχνότητα που στον συγκεκριμένο χώρο είναι τονισμένη.
Εδώ τις περισσότερες φορές βγάζουν τα ηχεία large... :rolleyes:

Reaction score
4
Καταλαβα σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Για αγορά νέων ηχείων surround και κεντρικού να ανοίξω νεο post? Γιατι εδω που έκανα ερώτηση δεν απάντησε κανείς.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Κεντρικό οπωσδήποτε αντίστοιχο (ή περίπου) με τα κύρια.
Αν μπορείς να πάρεις Monitor Audio surrounds είναι καλύτερα. Το μέγεθος των surrounds έχει σημασία κυρίως σε υψηλές εντάσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale