Σύνδεση σε τελικό με Input sensitivity: 1.5V - 1V

Reaction score
9
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Εύχομαι η καινούρια χρονιά να φέρει ειρήνη, υγεία και περισσότερο μυαλό στα κεφάλια μας.

Στο θέμα μας τώρα. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν συνδέοντας σε έναν τελικό με Input sensitivity: 1.5V, έναν προενισχυτή με οutput: 1V (Pre out), θα υπάρχει καμία ασυμβατότητα? Τελικά το pre out θα πρέπει να συμπίπτει με την input sensitive? θα πρέπει να είναι ίδιο, μικρότερο, ή περισσότερο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Chris

Reaction score
30.455
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Εύχομαι η καινούρια χρονιά να φέρει ειρήνη, υγεία και περισσότερο μυαλό στα κεφάλια μας.

Στο θέμα μας τώρα. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν συνδέοντας σε έναν τελικό με Input sensitivity: 1.5V, έναν προενισχυτή με οutput: 1V (Pre out), θα υπάρχει καμία ασυμβατότητα? Τελικά το pre out θα πρέπει να συμπίπτει με την input sensitive? θα πρέπει να είναι ίδιο, μικρότερο, ή περισσότερο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Chris
Το input sensitivity ενός τελικού , υποδηλώνει το minimum input που ζητάει προκειμένου ο τελικός να δώσει ό,τι έχει (full output). Ιδανικά λοιπόν θα πρέπει η έξοδος του προ να είναι ίδια η μεγαλύτερη από την ευαισθησία εισόδου του τελικού.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει υποχρεωτικά πως υπό άλλες συνθήκες το σετ δεν θα δουλέψει. Προσωπικά έχω έναν τέτοιο συνδυασμό (rotel rc 850 1v out- rotel rb 1080 1,5v sens.) και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Last edited:

Reaction score
9
Καλημέρα Χάρη, σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, εγώ έχω ένα rc 1090 και 2 rb 980, θέλω να αντικαταστήσω το ένα με τον rb 991, ή με τον rb 1080, ποια είναι η γνώμη σου?

Reaction score
30.455
Δεν το' χω με τα τεχνικά θέματα , υπάρχουν όμως αρκετά μέλη που θα μπορούσαν να σου απαντήσουν τεκμηριωμένα. Αυτό που μπορώ να σου πω από την προσωπική μου εμπειρία, είναι πως η απάντηση στο ερώτημα σου, εξαρτάται εν πολλοίς από τις συνθήκες ακρόασης και τις απαιτήσεις σου.
Στην περίπτωση μου, οι ακουστικές μου συνήθειες, η λιγότερο απο 2,5μ απόσταση των ηχείων από τη θέση ακρόασης, τα 90db ευαισθησίας τους και κυρίως ο παντελώς αφρόντιστος χώρος που κάνει την πολύ δυνατή μουσική να ακούγεται αφόρητη στα αυτιά μου, μου επιτρέπουν να παίρνω αυτό που χρειάζομαι χωρίς να ζητάω από τον τελικό να τα "δώσει όλα". Σε έναν άλλο όμως χώρο, με άλλο σετ απ και άλλες απαιτήσεις , όπου το full output του τελικού θα ήταν ζητούμενο, το 1v του προ ίσως να ήταν ανεπαρκές.

Reaction score
9
Ok, τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ. Εμένα τα ηχεία μου είναι max 175 W, 8 Ω , 89 db, το RB 2x200 λες να είναι πολύ?

Reaction score
30.455
Όπως είπα και στη δικιά μου , όταν διαπίστωσε πως πήραμε πολλά κρασιά για τις γιορτές, καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπει.:wink:
[DOUBLEPOST=1514891754][/DOUBLEPOST]Άσε που αν μπουν στην κουβέντα διάφοροι @Dimifoot και σια , θα σου πουν πως τα 2Χ200 του RB1080 είναι λίγα.:p

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
Input sensitivity 1.5V σημαίνει οτι χρειάζονται 1.5V στην είσοδο για να πάρεις στην έξοδο ολόκληρη την ισχύ του ενισχυτή σου.
Με 1V θα πάρεις το 44,44%

Reaction score
15.469
Input sensitivity 1.5V σημαίνει οτι χρειάζονται 1.5V στην είσοδο για να πάρεις στην έξοδο ολόκληρη την ισχύ του ενισχυτή σου.
Με 1V θα πάρεις το 44,44%
Ουπςς, αυτο ειναι σοβαρο ... μπορεις να το τεκμηριωσεις σε παρακαλω ? :drinks:

Reaction score
9
...άρα αγαπητέ, η αναλογία θα πρέπει να είναι 1 προς 1 για να πάρεις όλη την ισχύ του τελικού? στην προκειμένη περίπτωση ο rc 1090, δεν ταιριάζει με τον rb 1080???

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.627
το RB 2x200 λες να είναι πολύ?
- όχι απλώς θα τα οδηγει άνετα, την ανεπαρκή ανά περίπτωση ισχύ να φοβάσαι που θα δώσει στιγμιαία παραμόρφωση και κάποιο μεγάφωνο θα κάψει

- εδώ απλά παρακολουθείς τα ηχεία σου μην φτάσουν στα όρια τους

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Από το εγχειρίδιο χρήσης του προενισχυτή σου RC-1090:
Input sensitivity: 0.25mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)
Output: 1V (Pre out)

Δηλαδή:
Ο προενισχυτής σου με στάθμη 150 mV στην είσοδο γραμμής, θα σου δώσει στην έξοδο 1 Volt.
Αυτό σημαίνει πως το κύκλωμα του κάνει ενίσχυση (πολλαπλασιάζει) 6,7 φορές ή 16,5 db Gain περίπου, την τάση που θα δεχτεί στην είσοδο του.

Αντίστοιχα, από μια ψηφιακή πηγή με, θεωρητική, τάση εξόδου 2 Volts θα πάρεις στην έξοδο:
2 X 6,7 = 13,4 volts, τάση που σε καλύπτει σε κάθε περίπτωση για οδήγηση τελικού ενισχυτή.

Το παραπάνω ισχύει με την προϋπόθεση ότι το μηχάνημα διαθέτει αυτή την τάση από το τροφοδοτικό του, πράγμα απολύτως εφικτό για τάση +-12 Volts και πάνω, που την έχουν σχεδόν όλοι οι τρανζιστοράτοι προενισχυτές.

Reaction score
4.327
Ένας avr που παίρνει σήμα από hdmi και κάνει αποκωδικοποίηση ο ίδιος και έχει rated output 1,2v από rca, αυτό είναι σταθερό ή μεταβάλλεται προς τα πάνω με την αύξηση της έντασης;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Έτσι όπως το θέτεις, με τα συνηθισμένα 0,6 Volts της ψηφιακής εξόδου των συσκευών, ο προενισχυτής θα έχει μέγιστη έξοδο 1,2 Volts.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
Από το εγχειρίδιο χρήσης του προενισχυτή σου RC-1090:
Input sensitivity: 0.25mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)
Output: 1V (Pre out)

Δηλαδή:
Ο προενισχυτής σου με στάθμη 150 mV στην είσοδο γραμμής, θα σου δώσει στην έξοδο 1 Volt.
Αυτό σημαίνει πως το κύκλωμα του κάνει ενίσχυση (πολλαπλασιάζει) 6,7 φορές ή 16,5 db Gain περίπου, την τάση που θα δεχτεί στην είσοδο του.

Αντίστοιχα, από μια ψηφιακή πηγή με, θεωρητική, τάση εξόδου 2 Volts θα πάρεις στην έξοδο:
2 X 6,7 = 13,4 volts, τάση που σε καλύπτει σε κάθε περίπτωση για οδήγηση τελικού ενισχυτή.

Το παραπάνω ισχύει με την προϋπόθεση ότι το μηχάνημα διαθέτει αυτή την τάση από το τροφοδοτικό του, πράγμα απολύτως εφικτό για τάση +-12 Volts και πάνω, που την έχουν σχεδόν όλοι οι τρανζιστοράτοι προενισχυτές.
Σωστά, είχα θεωρήσει το 1V του πρώτου ποστ σαν max έξοδο χωρίς να ασχοληθώ με τον RC-1090 και την στάθμη εξόδου της πηγής.

Μία επιφύλαξη ωστόσο (κυρίως για βίντατζ προενισχυτές), όταν τα specs δεν αναφέρουν max output: όταν σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο για περίπου 150mV στην είσοδο, εσύ δώσεις 2V, είναι σίγουρο οτι δεν θα υπερφορτώσεις κάποιο στάδιό του; Και επίσης είναι σίγουρο οτι θα μπορέσει να δώσει στο επόμενο μηχάνημα το ρεύμα που επιβάλουν τα (gain x 2V) της εξόδου του;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Σωστά, είχα θεωρήσει το 1V του πρώτου ποστ σαν max έξοδο χωρίς να ασχοληθώ με τον RC-1090 και την στάθμη εξόδου της πηγής.

Μία επιφύλαξη ωστόσο (κυρίως για βίντατζ προενισχυτές), όταν τα specs δεν αναφέρουν max output: όταν σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο για περίπου 150mV στην είσοδο, εσύ δώσεις 2V, είναι σίγουρο οτι δεν θα υπερφορτώσεις κάποιο στάδιό του; Και επίσης είναι σίγουρο οτι θα μπορέσει να δώσει στο επόμενο μηχάνημα το ρεύμα που επιβάλουν τα (gain x 2V) της εξόδου του;
Η υπεροδήγηση που λες συμβαίνει σε κάποια παλιά μηχανήματα δύο σταδίων.
Αυτά, αμέσως μετά τον επιλογέα εισόδου έχουν ένα πρώτο στάδιο ενίσχυσης της τάσης, ακολουθεί το ποτενσιόμετρο στάθμης και μετά το κυρίως στάδιο ενίσχυσης.
Υπάρχει περίπτωση τα 2 Volts των σύγχρονων πηγών να υπεροδηγούν το πρώτο στάδιο και να υπάρχει έντονη παραμόρφωση στην έξοδο του μηχανήματος ανεξαρτήτως της θέσης του ποτενσιόμετρου.

Στους σύγχρονους προενισχυτές δύο σταδίων, το πρώτο στάδιο είναι απλά απομονωτής (buffer) και δεν κάνει ενίσχυση τάσης.

Το ρεύμα που μπορεί να δώσει ένα στάδιο εξόδου, ακόμα και απλό με έναν τελεστικό, αρκεί όταν το μήκος των καλωδίων διασύνδεσης είναι λογικό και με μικρή χωρητικότητα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.030
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos