Σύνδεση τηλεόρασης με ενισχυτή

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να συνδέσω την τηλεόραση Philips 32pfl που έχω με τον ενισχυτή STR-DB840 την πίσω όψη του οποίου βλέπετε. Εχω ένα RCA καλώδιο ( κόκκινο-άσπρο ) το οποίο συνδέω στις κόκκινο-άσπρο υποδοχές audio της tv ( καταλάβατε πόσο σχετικός είμαι...) με το κόκκινο-ασπρο του ενισχυτή εκεί που λέει tv-sat. Σκοπός μου είναι να βάζω στικάκι με τραγούδια στην τηλεόραση και να τα ακούω από τα ηχεία ( για τα πάρτυ της κόρης μου..)
Οταν προσπαθώ να κάνω αναγνώριση συσκευής στην τηλεόραση δείχνει ότι δεν συνδέεται με τίποτα. Δεν καταλαβαίνω τι πάει στραβά. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Επιπλέον, ενώ η τηλεόραση έχει digital audio υποδοχή, στον ενισχυτή δεν υπάρχει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.680
Απάντηση: Σύνδεση τηλεόρασης με ενισχυτή

Εχω ένα RCA καλώδιο ( κόκκινο-άσπρο ) το οποίο συνδέω στις κόκκινο-άσπρο υποδοχές audio της tv
Ίσως είναι είσοδος ήχου κι όχι έξοδος αυτή η υποδοχή.

Επιπλέον, ενώ η τηλεόραση έχει digital audio υποδοχή, στον ενισχυτή δεν υπάρχει.

Υπάρχει εκεί που είναι το πορτοκαλί βύσμα.

Reaction score
0

Είναι out στην τηλ και in στον ενισχυτή.
Μου φαίνεται θα πάω να πάρω digital καλώδιο. Πάντως για το γαμώτο της υπόθεσης: υπάρχει κάποιο βασικό σφάλμα στη σύνδεση με τα RCA καλώδια που κάνω;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.680

Υπάρχει περίπτωση να μην περνάει ήχος όταν συνδέεις στικάκι και ίσως το ίδιο συμβεί και με την ψηφιακή σύνδεση.

Τα κανάλια δοκίμασες αν ακούγονται;

Reaction score
209

Είσοδο ήχου στον ενισχυτή άλλαξες;

Με την αναλογική σύνδεση, εφ' όσον έχεις γυρίσει και τον ενισχυτή στην είσοδο TV θα έπρεπε να ακούγεται ήχος.

Με την ψηφιακή σύνδεση (που είναι καλύτερη) θα πρέπει να αντιστοιχίσεις την είσοδο αυτή στην είσοδο του ενισχυτή (εφ' όσον είναι assignable, δηλαδή λες στον ενισχυτή ότι η coaxial π.χ. αντιστοιχεί στην είσοδο TV).

Επίσης τσέκαρε αν τα ηχεία είναι κλειστά όταν αλλάζεις είσοδο. Συμβαίνει... .

Εάν τα κάνεις όλα αυτά και δεν... τότε ίσως να υπάρχει κάποια επιλογή στο μενού της TV για την έξοδο του ήχου.

Reaction score
512

Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να συνδέσω την τηλεόραση Philips 32pfl που έχω με τον ενισχυτή STR-DB840 την πίσω όψη του οποίου βλέπετε. Εχω ένα RCA καλώδιο ( κόκκινο-άσπρο ) το οποίο συνδέω στις κόκκινο-άσπρο υποδοχές audio της tv ( καταλάβατε πόσο σχετικός είμαι...) με το κόκκινο-ασπρο του ενισχυτή εκεί που λέει tv-sat. Σκοπός μου είναι να βάζω στικάκι με τραγούδια στην τηλεόραση και να τα ακούω από τα ηχεία ( για τα πάρτυ της κόρης μου..)
Οταν προσπαθώ να κάνω αναγνώριση συσκευής στην τηλεόραση δείχνει ότι δεν συνδέεται με τίποτα. Δεν καταλαβαίνω τι πάει στραβά. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Τι ωραια περιπτωση ολα ο sony σου στα εχει πισω του στο πιατο. Εγω βλεπω στην φωτο rca ονοματι tv 2(δυο)L-R
Επισης λες οτι η τηλεοραση σου εχει digital output προφανως οπτικη ινα και ο ενισχυτης σου εχει 4 εισοδους απο δαυτες. Εγω πιστευω οτι η συνδεση σου στον ενισχυτη σου ειναι σωστη αλλα απλα το πιο πιθανο ειναι στην αλλη ακρη(τηλεοραση) να συνδεσες σε εισοδο σηματος και οχι σε εξοδο σηματος. Παρε οπτικη ινα και θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα για την αναγκη που περιγραφεις
Φιλικα Πανος

Reaction score
0
Συνεχίζω το thread γιατί έχω αντίστοιχο πρόβλημα. Προσπαθώ να συνδέσω την τηλεόραση με 3 τρόπους με ενισχυτή και οι τρεις τζίφος.
1) Από scart σε scart
2) Με minijack από το phono της τηλεόραση στην είσοδο cd του ενισχυτη και επιλογη cd στο μπροσινό μέρος
3) βάζοντας ένα rca τριπλό καλώδιο στην είσοδο cd του ενισχυτή, αφήνοντας το κίτρινο να περισσεύει και βάζοντας την άλλη άκρη σε όλες τις πιθανές εξόδους της τηλεόρασης.
Κάνω κάτι λάθος; Παίζει ρόλο η ύπαρξη αποδικωδικοποιητή (edision);
Ακολουθούν οι φώτο

Attachments

ika

News
Reaction score
16.756
Το audio line out της TV, είναι το κόκκινο & άσπρο θηλυκό RCA (αριστερά στην δεξιά ομάδα συνδέσεων στην p1020723.jpg), πάνω από εκεί που λέει SUB OUT (μαύρο RCA). Κανονικά από εκεί θα πρέπει να στέλνει ήχο (L-R, Sub), δείτε μήπως η TV έχει κάποιο menu, που να ανοίγει ή κλείνει την έξοδο του ήχου.

Υποθέτω ότι ο αποκωδικοποιητής στέλνει σήμα κατευθείαν στην τηλεόραση και ότι ακούγεται κανονικά ο ήχος από αυτήν.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Mpermplis