Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
35
Όχι, φίλε μου, δεν έχεις καταλάβει ακόμη.

Είτε αποδέχεσαι ότι τα μηχανήματα ορθώς δεν μπορούν να βρουν διαφορές => Άρα είναι σαν να έβαλες 7 φορές να ακούσεις ακριβώς το ίδιο τραγούδι με το ίδιο καλώδιο. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς εσύ είσαι που σφάλεις.

Είτε εσύ είσαι αυτός που αντιλαμβάνεσαι καλύτερα, και άρα σφάλουν τα μηχανήματα που αδυνατούν να βρουν τις διαφορές που εσύ εντόπισες.

Δεν γίνεται την ίδια ώρα και τα μηχανήματα σωστά να λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά και ταυτόχρονα εσύ σωστά να λες ότι υπάρχουν. Είτε υπάρχουν διαφορές, είτε δεν υπάρχουν. Το ένα αναιρεί το άλλο. Εφόσον διαφωνείς με τα μηχανήματα, ε, ή εσύ κάνεις λάθος ή αυτά.

Μα φυσικά και τα έχουμε μετρήσει. Κάθε καλώδιο (και γενικά επαγγελματικός εξοπλισμός πληροφορικής) ακολουθεί κάποιες προδιαγραφές. Π.χ. Cat5e, Cat6, Cat6A κλπ. Έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί με ένα από αυτά τα πρότυπα. Και εξού και ξέρει ο επαγγελματίας που στήνει ένα δίκτυο τι να πάει να αγοράσει ανάλογα με τις προδιαγραφές του έργου.

Απεναντίας, το αυτί σου που δηλώνεις εσύ ότι ορθώς μετράει διαφορές, το έχεις μετρήσει αντίστοιχα; Έχεις πάει σε ΩΡΛ και σου έχει βγάλει μετρήσεις με μηχανήματα ότι ακούς στο 100% όλες τις συχνότητες με την ίδια καθαρότητα και ένταση;

Έχεις επίσης με κάποιο τρόπο αποδείξει ότι το μυαλό σου λειτουργεί στο 100% αντικειμενικότητας και με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να πέφτει ποτέ θύμα του placebo effect το οποίο οι νευροεπιστήμονες λένε ότι το παθαίνουμε όλοι μας λίγο η περισσότερο;

--------- Το αστείο της υπόθεσης πιο είναι;

Φαντάσου να φέρεις ένα φίλο σου στο σπίτι και να βάλεις στο repeat το ίδιο τραγούδι, στο ίδιο καλώδιο, ίδιο ενισχυτή, στα ίδια ηχεία και συνοδά μηχανήματα, χωρίς να πειράξεις volume η οτιδήποτε άλλο. Να παίξει το ακριβώς ίδιο πράγμα 7 φορές βρε αδελφέ, χωρίς να μεταβληθεί τίποτα στην όλη αλυσίδα.

Ε και φαντάσου μετά να γυρίσει και να σου πει, ότι την 4η φορά είχε θολά πρίμα και την 5η φορά πλαδαρά μπάσα. Ενώ έπαιξε θυμίζω το ακριβώς ίδιο πράγμα και τις 7 φορές χωρίς να αγγίξετε τίποτα σε κανένα μηχάνημα.

Τι γνώμη θα σχημάτιζες;
βλεπω εχουμε καινουργια επιχειρηματα,,,,, ξαφνικα δεν εχουμε αναλυτικα μηχανηματα ...αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δεν εχουμε ακουστικη εμπειρια .πφφφφ παιδια ενος κατωτερου θεου ειμαστε ρε γαμωτο...
επιχειρηματα που ο μονος λογος που γραφονται ειναι για να δικαιολογησουν το πιασιμο του ποπου απο τους επιτηδειους .
Koυλης εως οτου σβησει ο ηλιος λεμε :p
παρτε καλωδια απο το πλαισιο
βλεπω εχουμε καινουργια επιχειρηματα,,,,, ξαφνικα δεν εχουμε αναλυτικα μηχανηματα ...αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δεν εχουμε ακουστικη εμπειρια .πφφφφ παιδια ενος κατωτερου θεου ειμαστε ρε γαμωτο...
επιχειρηματα που ο μονος λογος που γραφονται ειναι για να δικαιολογησουν το πιασιμο του ποπου απο τους επιτηδειους .
Koυλης εως οτου σβησει ο ηλιος λεμε :p
Βλεπουμε και τα παλια… την εμπειρια μου την κατεθεσα γιαυτο κανουμε κουβεντα αλλα εσεις που παιζετε κασετες ακομα στα κασελακιας σας εχετε πολλα προβληματα

με μια προταση οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμαστάρια αντε γεια
Οι αλλαγές πρέπει να γίνονται πάντα , μία μία , για να είναι ξεκάθαρο τι αλλάζει και τι όχι.
Ετσι που το έκανες , δεν ξέρεις τι τελικά συνετέλεσε στο να αλλάξει ο ήχος σου.
Ναι ειναι σωστο αυτο παιζει μπερδεμα μια μια τις εκανα το στρεαμερ το καινούργιο δεν το αγγιξα καν ακομα το εγραψα νομιζω
Μην τους ακούς. Έβαλες το epic και το σύστημα απεκτησε ΑΕΡΑ. Αγόρασε το, δεν γίνεται να ξαναγυρίσεις στην προ ΑΕΡΑ εποχή, θα σου λείπει ο ΑΕΡΑΣ
εσει πρεπει να τα εχεις ολα… μπραβο σου εαν καταπιάνεσαι με τα λιγα και σου φτανει αλλα μην κοροιδευεις οτι δεν φτανει η αλεπου …. ζηλευει και τον αερα
Ένα αναλογικό & βιολογικό ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να μετρήσει την απόδοση ενός ψηφιακού εξοπλισμού όπως ένα καλώδιο ethernet. Οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι κατάλληλες για να κρίνουμε υποκειμενικά πράγματα όπως αν είναι νόστιμο ένα μπιφτέκι ή όμορφο ένα τριαντάφυλλο. Για ψηφιακά μηχανήματα, χρειαζόμαστε αντίστοιχα μηχανήματα ακριβείας αν θέλουμε να τα εκτιμήσουμε.

Παραδέχεσαι ότι αυτά που λέω είναι τεχνικά ορθά. Εφόσον λοιπόν πρακτικά αποδέχεσαι ότι και στα 7 καλώδια ethernet που έχεις, τα ίδια data που θα μπουν, τα ίδια data θα βγουν, ουσιαστικά έχεις παραδεχτεί ότι το αυτί σου και το μυαλό σου είναι που σε ξεγελάει. Αν και με τα 7 καλώδια το ίδιο ρεύμα θα δώσει ο ενισχυτής στα ηχεία, εσύ που στο καλό αποδίδεις τις διαφορές που ακούς αν όχι σε θέματα αλλοιωμένης αντίληψης από τη μεριά σου;

Δεν γίνεται να μετρήσουμε ένα ρεύμα στα 220V με ένα πολύμετρο και να έρθει ο Χ, Ψ άνθρωπος και να πει "εμένα μου φαίνεται πως είναι 210V". Σε αυτά είναι ότι πει ο εξειδικευμένος εξοπλισμός μέτρησης. Δεν υφίσταται καν η έννοια της γνώμης.

Δεν γίνεται να μετράνε τα ψηφιακά μηχανήματα ότι δεν υπάρχουν διαφορές και να έρχεται ο οποιοσδήποτε να το αμφισβητεί χωρίς μετρήσεις, γιατί απλά έτσι "του φάνηκε". Αν μετρήσεις ένα τραπέζι ότι έχει μήκος 1,40, αυτό είναι πάει και τελείωσε. Δεν τίθεται θέμα ανθρώπινης αντίληψης καν.

Ισχυρίζεσαι ότι το αυτί σου εντοπίζει διαφορές σε ψηφιακά πακέτα δεδομένων που ο εξειδικευμένος εξοπλισμός δεν μπορεί να εντοπίσει; Πως απέδειξες ότι το αυτί σου είναι ένα άριστο όργανο ψηφιακής μέτρησης;
προφανως μονο τραπεζια ξερεις να μετρας… μεινε εκει και ασε τους υπολοιπους να μετρανε και αλλα δεν θα σε ξυπνησει κανεις ξανα

Last edited:

Reaction score
35
Και εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς τόσα χρήματα, υπάρχει το neotech neet 1008 που είναι εξαιρετικό και δεν είναι τόσο ακριβό. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πιστεύω.
Συμφωνω και επαυξάνω εαν δεν τα εχεις δεν τα δινεις ειναι η περιέργεια ομως που σε τρωει τι παραπανω να εχει αυτο το μεταξωτό βρακι και το φορανε ολοι και αφου μπορουσα να το δανειστώ το εβαλα και εγω στον ποπο μου και ας μην ειναι μεταξωτός … αμαααρτησα :)

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
344
Συμφωνω και επαυξάνω εαν δεν τα εχεις δεν τα δινεις ειναι η περιέργεια ομως που σε τρωει τι παραπανω να εχει αυτο το μεταξωτό βρακι και το φορανε ολοι και αφου μπορουσα να το δανειστώ το εβαλα και εγω στον ποπο μου και ας μην ειναι μεταξωτός … αμαααρτησα :)
Μωρέ καλά έκανες, αλλά δυστυχώς αυτό δεν σταματά ποτέ. Για αυτό και μερικές φορές σκέφτομαι ότι η ενασχόληση με το σάιτ, οι ακροάσεις με φίλους χομπίστες στο audio κλπ μας διατηρούν σε μια κατάσταση του να σκεπτόμαστε συνέχεια τι θα γινόταν αν έκανα την τάδε αλλαγή στο ηχοσύστημα κλπ. Κοινώς, απεξάρτηση όσο κάνουμε παρέα με junkies δεν γίνεται.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.374
προφανως μονο τραπεζια ξερεις να μετρας… μεινε εκει και ασε τους υπολοιπους να μετρανε και αλλα δεν θα σε ξυπνησει κανεις ξανα
Έγινε φίλε μου. Κάνε ότι θες και δεν θα σε ξαναενοχλήσω. Δικά σου είναι τα λεφτά ότι θες να τα κάνεις.

Όσο για τι ξέρω εγώ, άσε να το πουν οι 1000 και βάλε ευχαριστημένοι πελάτες της επιχείρησης μου και τα 25 χρόνια στο επάγγελμα. Εύκολα κάνουν όλοι οι τυχαίοι τους σχετικούς ανώνυμα, πίσω από τα πληκτρολόγια με ψευτο-ατάκες, γελάκια και εξυπνάδες του τύπου "μονο τραπεζια ξερεις να μετρας". 730 εκατομμύρια να δώσεις στα καλώδια, γνώσεις δεν θα αποκτήσεις ποτέ. Γιατί το κλειστό μυαλό, τα λεφτά δεν το φτιάχνουν.

Εσύ που ξέρεις παραπάνω από το να μετράς τραπέζια, τι κατέθεσες σαν επιχείρημα στη συζήτηση και έχεις και το θράσος να κουνάς και το δάχτυλο; Έχεις την αυτοπεποίθηση του ταρίφα που αναλύει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στον τουρίστα την διεθνή γεωπολιτική σκηνή.

Αφού εσύ περνιέσαι για σχετικός, και ισχυρίζεσαι ότι εγώ είμαι άσχετος, γιατί κωλώνεις να τεκμηριώσεις και τεχνικά τις απόψεις σου και να με κολλήσεις στον τοίχο; Τι σε εμποδίζει άραγε; Νομίζω ότι ξέρεις.... ;)

Reaction score
2.472
Η πρόταση με την καντίνα σε άλλο νήμα ισχύσει. Από 19 του μηνου όμως γιατί ειμαο διακοπές.

Reaction score
3.950
Έγινε φίλε μου. Κάνε ότι θες και δεν θα σε ξαναενοχλήσω. Δικά σου είναι τα λεφτά ότι θες να τα κάνεις.

Όσο για τι ξέρω εγώ, άσε να το πουν οι 1000 και βάλε ευχαριστημένοι πελάτες της επιχείρησης μου και τα 25 χρόνια στο επάγγελμα. Εύκολα κάνουν όλοι οι τυχαίοι τους σχετικούς ανώνυμα, πίσω από τα πληκτρολόγια με ψευτο-ατάκες, γελάκια και εξυπνάδες του τύπου "μονο τραπεζια ξερεις να μετρας". 730 εκατομμύρια να δώσεις στα καλώδια, γνώσεις δεν θα αποκτήσεις ποτέ. Γιατί το κλειστό μυαλό, τα λεφτά δεν το φτιάχνουν.

Εσύ που ξέρεις παραπάνω από το να μετράς τραπέζια, τι κατέθεσες σαν επιχείρημα στη συζήτηση και έχεις και το θράσος να κουνάς και το δάχτυλο; Έχεις την αυτοπεποίθηση του ταρίφα που αναλύει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στον τουρίστα την διεθνή γεωπολιτική σκηνή.

Αφού εσύ περνιέσαι για σχετικός, και ισχυρίζεσαι ότι εγώ είμαι άσχετος, γιατί κωλώνεις να τεκμηριώσεις και τεχνικά τις απόψεις σου και να με κολλήσεις στον τοίχο; Τι σε εμποδίζει άραγε; Νομίζω ότι ξέρεις.... ;)
Οι αποδείξεις χρειάζονται στα θεωρήματα.
Στον ήχο παίζει άλλο σενάριο. Εξετάζουμε τα λίγα τεχνικά στοιχεία που μπορούμε να μετρήσουμε με την σημερινή φτωχή τεχνολογία, τα λαμβάνουμε υπόψιν σαν ενδεικτικά και μόνο και μετά περνάμε στο ψητό.
Σε δεδομένο σύστημα και χώρο συγκρίνουμε τουλάχιστον 2 συσκευές (cables included) και αν κάποια μας αρέσει περισσότερο την αγοράζουμε αν μπορούμε. Ή συγκρίνουμε αυτήν που έχουμε με άλλες αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το σύστημα. Το μας αρέσει έχει διαφορετική έννοια για τον καθένα. Παίζει ρόλο ποια είναι η αναφορά μας και τι μπορούμε κα καταλάβουμε ακούγοντας, δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα και εμπειρία. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι το σύστημα να είναι αρκούντως αναλυτικό και να χρησιμοποιήσουμε καλές ηχογραφήσεις.
Το VFM δεν είναι ίδιο για όλους και αφορά μόνο τον αγοραστή.
Καλό βράδυ.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.374
Στον ήχο παίζει άλλο σενάριο
Καλώστονε κι ας άργησε.

Εδώ παιδιά κάνετε όλοι το λογικό άλμα και στη συνέχεια σας οδηγεί σε λάθος θεωρήσεις. Το καλώδιο ethernet δεν μεταφέρει ήχο. Μεταφέρει ένα ψηφιακό συμβολισμό ο οποίος στη συνέχεια δύναται να μετατραπεί σε ήχο.

Είναι όπως ένα PDF αρχιτεκτονικού σχεδίου. Δεν είναι ένα σπίτι. Είναι ένας συμβολισμός που έχει τις προδιαγραφές να γίνει σπίτι.

Ομοίως το ψηφιακό σήμα, δεν είναι ήχος. Αν ήταν ήχος, τότε απλά θα κοτσάραμε το ethernet στο ηχείο και καθαρίσαμε. Έχουμε όμως το DAC ακριβώς για να κάνουμε το ψηφιακό σήμα αναλογικό. Όταν πάει και στον ενισχυτή και από εκεί στο καλώδιο σήματος προς το ηχείο, τότε συναντάμε αυτό που θεωρούμε ήχο. Τότε αρχίζουν και έχουν νόημα έννοιες όπως διατομή καλωδίου, υλικά κλπ κλπ.

Στην ψηφιακή μετάδοση δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Δεν πρόκειται για ήχο. Εκεί έχουμε μια σειρά δυαδικού σήματος. Π.χ. 01010101. Εφόσον όλα τα καλώδια που είναι πιστοποιημένα με βάση τα πρότυπα της αγοράς παραλαμβάνουν 01010101 και παραδίδουν 01010101, τότε προφανώς δεν υπάρχει καμία διαφορά ότι και να νομίζουμε ότι ακούμε εμείς.

Όσα καλώδια ethernet και να αλλάξετε, ακούτε πάντα το ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα. (εφόσον δεν πειράξετε κάτι φυσικά στο υπόλοιπο σύστημα). Και αυτό διότι όλα τα καλώδια ethernet το ίδιο 01010101 που παραλαμβάνουν, το ίδιο 01010101 παραδίδουν.

Ξέρω ότι ακούγεται "άγαρμπο" αλλά παιδιά, εκφέρετε γνώμη για κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε σε καμία περίπτωση ούτε καν επιδερμικά. Αν υπήρχαν οι αλλοιώσεις στην ψηφιακή μετάδοση που νομίζετε εσείς ότι ακούτε, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα δίκτυα, το internet κλπ κλπ.

Reaction score
3.950
Καλώστονε κι ας άργησε.

Εδώ παιδιά κάνετε όλοι το λογικό άλμα και στη συνέχεια σας οδηγεί σε λάθος θεωρήσεις. Το καλώδιο ethernet δεν μεταφέρει ήχο. Μεταφέρει ένα ψηφιακό συμβολισμό ο οποίος στη συνέχεια δύναται να μετατραπεί σε ήχο.

Είναι όπως ένα PDF αρχιτεκτονικού σχεδίου. Δεν είναι ένα σπίτι. Είναι ένας συμβολισμός που έχει τις προδιαγραφές να γίνει σπίτι.

Ομοίως το ψηφιακό σήμα, δεν είναι ήχος. Αν ήταν ήχος, τότε απλά θα κοτσάραμε το ethernet στο ηχείο και καθαρίσαμε. Έχουμε όμως το DAC ακριβώς για να κάνουμε το ψηφιακό σήμα αναλογικό. Όταν πάει και στον ενισχυτή και από εκεί στο καλώδιο σήματος προς το ηχείο, τότε συναντάμε αυτό που θεωρούμε ήχο. Τότε αρχίζουν και έχουν νόημα έννοιες όπως διατομή καλωδίου, υλικά κλπ κλπ.

Στην ψηφιακή μετάδοση δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Δεν πρόκειται για ήχο. Εκεί έχουμε μια σειρά δυαδικού σήματος. Π.χ. 01010101. Εφόσον όλα τα καλώδια που είναι πιστοποιημένα με βάση τα πρότυπα της αγοράς παραλαμβάνουν 01010101 και παραδίδουν 01010101, τότε προφανώς δεν υπάρχει καμία διαφορά ότι και να νομίζουμε ότι ακούμε εμείς.

Όσα καλώδια ethernet και να αλλάξετε, ακούτε πάντα το ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα. (εφόσον δεν πειράξετε κάτι φυσικά στο υπόλοιπο σύστημα). Και αυτό διότι όλα τα καλώδια ethernet το ίδιο 01010101 που παραλαμβάνουν, το ίδιο 01010101 παραδίδουν.

Ξέρω ότι ακούγεται "άγαρμπο" αλλά παιδιά, εκφέρετε γνώμη για κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε σε καμία περίπτωση ούτε καν επιδερμικά. Αν υπήρχαν οι αλλοιώσεις στην ψηφιακή μετάδοση που νομίζετε εσείς ότι ακούτε, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα δίκτυα, το internet κλπ κλπ.
Κάποιοι δεν νομίζουμε, ακούμε..
Στο ψηφιακό πεδίο φυσικά και υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ακούγονται με διαφορετικά transport, καλώδια κλπ. Όχι πάντα ομολογουμένως. Μιλώντας προσωπικά, κάνω αντίστοιχες δοκιμές εδώ και 35 χρόνια τουλάχιστον. Σε κανένα σημείο του συστήματος δεν μεταφέρεται ήχος. Σημασία όμως έχει σε αυτό που μεταφέρεται να μην εισέρχονται παρατράγουδα από ότι υπάρχει κοντά του και να το κάνει σωστά η εκάστοτε συσκευή. Σε αυτό παίζουν ρόλο η κατασκευή, η σχεδίαση και τα υλικά. Όλα αυτά έχουν διαφορετική συμπεριφορά και αυτή μεταδίδεται στο σύστημα.

Reaction score
3.950
Και τα καλώδια ρεύματος δεν μεταφέρουν ήχο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και έχουν σημαντικό ηχητικό αποτύπωμα.
Όχι πάντα και όχι απαραίτητα μεγάλη διαφορά αν υπάρχει. Μερικές φορές κάποιο δεν ακούγεται καλύτερο από άλλο αλλά διαφορετικό. Εδώ θα φανεί η ικανότητα του ακροατή να επιλέξει το πιο σωστό.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.374
Κάποιοι δεν νομίζουμε, ακούμε
Πως τεκμηριώνεις την άριστη αντιληπτική σου ικανότητα; Πως είσαι βέβαιος ότι αυτό που ακούει το αυτί σου δεν είναι ψευδαίσθηση; Έχεις διαβάσει για ψυχοακουστική;

Στο ψηφιακό πεδίο φυσικά και υπάρχουν διαφοροποιήσεις
Πως τεκμηριώνεις αυτό τον ισχυρισμό; Έχεις κάνεις κάποιες μετρήσεις ή έχεις πρόσβαση σε μετρήσεις αλλονών;

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
344
Ναι, ισχύει, εξαρτάται από τα καλώδια. Για διαφορά μίλησα κι εγώ, γι' αυτό χρειάζονται δοκιμές και όχι τα ίδια καλώδια παντού αλλά καλό ματσαρισμα.

Reaction score
3.950
Πως τεκμηριώνεις την άριστη αντιληπτική σου ικανότητα; Πως είσαι βέβαιος ότι αυτό που ακούει το αυτί σου δεν είναι ψευδαίσθηση; Έχεις διαβάσει για ψυχοακουστική;

Πως τεκμηριώνεις αυτό τον ισχυρισμό; Έχεις κάνεις κάποιες μετρήσεις ή έχεις πρόσβαση σε μετρήσεις αλλονών;
Α) Με επαναλειπτικές δοκιμές και μάλιστα χωρίς blind test. Μόνος μου και ξέροντας τι ακούω κάθε φορά. Σε άλλα συστήματα και με blind tests. Μπορεί να φανεί εγωιστικό αλλά δεν το φαινόμενο placebo δεν επιδρά σε εμένα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω επιλέξει πολλές φορές κάτι φθηνότερο έναντι ακριβότερου.

Β) Στο workshop του blackbox show 2023 ο Οδυσσέας Τσακιρίδης και ο Μουρτζόπουλος έκαναν αναλυτική αναφορά με σχεδιάγραμματα και μετρήσεις για τις αλλοιώσεις (που δεν ακούγονται απαραίτητα αλλά υπάρχουν) στην μετάδοση των ψηφιακών data. Δυστυχώς δεν έχει ανέβει ακόμα το σχετικό video στο ytube. Αυτές οι διαλέξεις και κάποια άλλα που έχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια από διάφορους απλά επιβεβαιώνουν αυτά που ακούω.

Reaction score
3.950
Δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου (αν και έχω βοηθήσει αντιπροσώπους σε μαγαζιά και hi end εκθέσεις για πολλά χρόνια) απλά εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις και εμπειρίες οι οποίες πίστεψε με είναι πάρα πολλές. Δεν επιδιώκω κάποιο κέρδος από όλα αυτά. Μπορεί να κάνω και λάθη.
Ο ήχος πάντως να ξέρεις έχει άπειρα χαρακτηριστικά. Δεν μπαίνει σε κουτάκια.

Reaction score
50
καλησπερα σε ολους.
Γραφω πρωτη φορα αν και σχεδον καθημερινα παρακολουθω το σαιτ.
Αναφερομαι στον φιλο που την λεει εξαρχης στον φιλο που αρχικα ποσταρε.
ας με συγχωρησει που δεν εχω προχειρο το ονομα του.....
φιλε....πριν αναλυσεις το γιατι εσυ εισαι σωστος και ο αλλος σφαλει,και γιατι εσυ ακους σωστα μαθε να ακους πρωτα τον συνομιλητη σου.
δευτερον....πριν εκμηδενισεις(κατ'εσε)την οποια διαφορετικη αποψη γραφοντας για''μετρησεις'' μαθε πρωτα να μετρας την προσωπικη εμπειρια του συνομιλητη σου.αυτα τα δυο ειναι βασικες ανθρωπινες αρετες,οι οποιες δεν τις ανακαλυψαμε μετρωντας τιποτα.
οσον αφορα το τεχνικο κομματι.....επιλεγεις να προσβαλλεις καποιον που οτε απολυτος ηταν σε οτι εγραψε,ουτε αρνητης διαφορετικης αποψης απο οτι ειδα.εξεφρασε μονο την προσωπικη του εμπειρια.
αν λοιπον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να τον βοηθησεις να κατανοησει κατι που εσυ γνωριζεις ιδη να εισαι πιο οξυδερκης και να βρεις τον τροπο να του το περασεις ομορφα.
στην τελικη γιατι την λες σε εναν ο οποιος δεν εχει την ιδια γνωση με σενα?
εγω πχ ειμαι μαγειρας..πως θα σου φαινονταν να συναντηθουμε τυχαια χωρις να γνωριζομαστε σε ενα εστιατορειο και να σε βγαλω τσιμπουκι μπροστα σε ολους για τις λαθος επιλογες σου πχ στα πιατα η το κρασι?ετσι επειγη εγω ξερω σαν σεφ και εσυ οχι....δεν νομιζω να σου αρεσε...αλλα πλι εγω θα ειχα δικιο σαν επαγκελματιας και με πληρεστατη γνωση?οχι φιλος...εισαι λαθος.
αρα λοιπον ασχετα αν εσυ γνωριζεις τεχνικες κ
λεπτομερειες εισαι λαθος γιατι χανεις το δικιο σου ετσι.

προσωπικα η αποψη μου ειναι πως οτι συζηταμε εχει να κανει με το ρευμα προωτιστως.οποτε παιζει τεραστιο ρολο το γυρω περιβαλλον του χωρου ακροασης με οτι σημαινει αυτο.
τα δεδομενα που αναφερεις πραγματι εγω δεχομαι οτι ειναι τα ιδια,δεν εχω λογο να σε ανφησβητησω σε αυτο ομως δεν συμφωνω στο οτι αποκλειεται να εχει καποια διαφορα γιατι ειναι και θεμα κατασκευης και ποιοτητας υλικων,τα οποια σιγουρα αντιδρουν διαφορετικα σε μπολικο βρωμικο ρευμα η οχι.τουλαχιστων αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει εγω με τις δικες μου εμπειριες.

ξαναλεω δεν σου μιλαω τεχνικα ουτε για μετρησεις κλπ,γιατι δεν γνωριζω.
και ποτε δεν μπαινω στην διαδηκασια οποιας γνωμης η διαφωνιας για ζητηματα που δεν γνωριζω.

σαν φιλικη συνβουλη σου προτινω,εφοσων εχεις γνωσεις να τις μεταδιδεις ομορφα και ωραια,γιατι στην τελικη ετσι θα βοηθησεις να γινει καλυτερη η κατασταση στο μελλον και ανθρωπους να γλυτωσουν και χρηματα ισως.
αυτα.
και για να ξεκαθαριστω πολυ δυσκολα θα ξαναγραψω λογω φορτου εργασιας.

Reaction score
35
Αυτό το "αστειάκι" με τον μαλμπορο που μας εκνευρίζει γελώντας σαν χαζοχαρούμενο μονίμως την ώρα που μιλάμε σοβαρά, μπορεί να το σταματήσει κάποιος διαχειριστής; Το κάνει σε εμένα, το εκανε και στον μάρκου παλιότερα, και σε άλλους που δεν τους θυμάμαι, και το κάνει γενικά σε όποιον έχει διαφορετική άποψη απ'αυτόν.

Εμφανώς ο άνθρωπος φέρεται ως τρολ και δεν συμμετέχει στον διάλογο σε κανένα νήμα.

Σταμάτησα να γράφω πολλά πολλά στα πολιτικά νήματα γιατί προκαλούνται εντάσεις. Μην τα ξαναπιάσουμε. Αν είναι όμως να κόψουμε και τα θέματα του hifi τότε μένουν μόνο οι μπάμιες του μπρέτσου και το εδώ γελάμε. Ε δεν πάει καλά η φάση αλάνια μου.

----- ΥΓ

Κάθομαι και ασχολούμαι και εγώ και λέω τεχνικές αράδες και γράφω, γράφω, γράφω, για μην πληρώνει ο άλλος 730€ το ίδιο καλώδιο που πουλάει το πλαίσιο με 3€. Αντί να πω σαν επαγγελματίας, άσε να δίνουν τα αλάνια τα λεφτά τους αριστερά δεξιά να ρολάρει η οικονομία μπας και βγάλουμε και εμείς κανα φράγκο παραπάνω. Λες και τα παίρνει από την τσέπη μου ο άνθρωπος. :thumbsup:
παιδια το δοκιμασα γιατι εχει πεσει τοσο πορωση δεν ειπα θα το παρο και εαν μου πεφτανε απο την τσεπη ναι θα το επαιρνα οπως θα επαιρνα και μια burberys τσαντα κτλ το εχω το καλωδιο απο το πλαισιο και δεν παιζει καθολου καλα αυτο με τα επίχρυσα βισματα υπαρχει ομως ενα με το μετρο το οποιο ειναι αποκαλυψη τιμης αποδοσης αλλα πρεπει να φτιαχτει με συγκεκριμένο τροπο

βαριεμαι … θα χαςω το χρονο μου

Reaction score
6
Μέχρι που κατεβαίνει το σύστημα σου ; για ανέβασε το να δω κάτι γιατί νομιζω κατάλαβα γιατί σου αρεσει το συγκεκριμένο καλώδιο.

Reaction score
35

τι τους εφτιαχνες δυκτιο; και δεν ξερεις τις διαφορες απο παρεμβολες υλικά περιβάλλον κτλ κτλ πολυ διαβασμενος εισαι τελικα … μονο τους τιτλους στο λενε και οι υπόλοιποι με μεγαλυτερη εμπειρια διαβασε τα γιατι και εγω τα ιδια θα πω

Επεισης εξηγησε εσυ που ξερεις γιατι υπαρχει το Shielding και αλλα επιπεδα μόνωσης αλλα και unshielded αφου δεν υπαρχουν αλλοι παραγωντες…

Καλα στην Ελλαδα ολοι φοβεροι ειναι στη δουλια τους και σιγουρα μπορει να εχεις βαλει και στη πριζα κανα συστηματακι της προκοπης δεν αντιλεγω αλλα μονος σου καίγεσαι που δεν ξερεις τα πολυ βασικα. Η απάντηση ειναι απλη… γιατί υπαρχουν διαφορα επιπεδα προστασιας απο EMI RFI κτλ οπως ανεβαίνεις Cat αφου δεν υπαρχει θεμα με τα δεδομένα τι στο καλο κάνουν; ενα απλο google search φτάνει να καταλάβεις το κενο γνωσης θελεις update εχεις μεινει σε παλιο version και πριν πεις οτιδηποτε να σε ενημερώσω πως δεν εχω ηφος εσυ αρχισες να προσβαλεις με τη δογματικη σου αποψη που ειναιβκαι λαθως βεβαια στο σημειο που δεν επηρεάζεται ο ηχος ομως στο σημειο οτι καποια απο ολα αυτα μπορει να ειναι υπερβολη κοστους/αποδοσης ειναι στην τσεπη του καθενως να αποφασίσει . Συνεχιζοντας μπορω να σου πω και εγω οτι υπαρχουν κρασια φτηνα και πολυ ακριβα, φτηνα πολυ καλα και ακριβα χαλια δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να τα δοκιμασεις εαν εχεις τα λεφτα και το χρονο το κανεις και βλεπεις πιο σου αρεσει και μαθαινεις εδυ βεβαια το απορυπτεις μονο και μονο επειδη ειναι ακριβο; λες οτι το μετρησες τι μέτρησες αφου δεν ξερεις ουτε τι χρώμα εχει η ταχύτητα ενως καλωδίου ειναι παντελώς αχριστη στην μεταδωση δεδομενων για ηχο αλλο βασικο που δεν ξερεις

οι αγωγοι αλιλεπιδρουν με το περιβαλλον και μεταφερουν πραγματα μαζι με τα δεδομενα που αναλογα με την συχνότητα και την ταση τους επηρεάζουν την απόδοση των chip, ενυσχιτων σήματος, ολόκληρων των πλακετων αυτα είναι απολύτως μετρήσιμα και/ή ακούγονται (πχ λήψη ραδιοσυχνοτήτων)παντα Αναλογα το συστημα ποσο επιρρεπής είναι σε αυτά. Φανταζομαι οροι σαν το galvanic isolation ειναι λαθος συμφωνα με τα λεγόμενα σου και ολες οι εταιριες οχι μονο ηχου αλλα και στα ρανταρ και οσοι το κανουν στα συστήματα τους τον κάνουν τσαμπα. Αντε καινπαει και αυτο στα Drones γιατι βάζουν πλεον καλωδιο με οπτικες και οχι καποιο αλλο καλωδιο; αυτα εχασα το χρονο μου και αυτοι που διαβασαν ολο αυτο το σχολιο

Reaction score
35
Μέχρι που κατεβαίνει το σύστημα σου ; για ανέβασε το να δω κάτι γιατί νομιζω κατάλαβα γιατί σου αρεσει το συγκεκριμένο καλώδιο.
στο συστημα μου και στη τσεπη μου προτείμω το Starlight 8 και εκει δηλαδη βασανιστικα για να το παρω αφού πεταξα λεφτα σε πολλα φτηνα και χειροποιητα δικα μου.

Hegel h190v - B&w 705s2 Signature - Rel Tzero mk11 δεν παει πολυ χαμηλα 35hz με το σαμπ αλλιως σβήνει στα 45

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster