Σύνδεση 2 ολοκληρωμένων

Reaction score
16
Καλησπέρα σε όλους.
Τα φώτα σας παρακαλώ στο εξής:
Έχω 2 ολοκληρωμένους.Έχουν και οι δυο απο 1 phono
Θέλω να συνδέσω δυο πικάπ στο σύστημά μου.
1 ζεύγος ηχεία
1 Κασετόφωνο
1 Tuner
1 CD player
Πως μπορεί να γίνει? αν γίνεται,...
Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.768
Ποιοί είναι οι ολοκληρωμένοι; Αν ο ένας έχει κάποιου είδους pre out, γίνεται.

Reaction score
7.110
Ποιοί είναι οι ολοκληρωμένοι; Αν ο ένας έχει κάποιου είδους pre out, γίνεται.
ή tape out.....αν και εγω θα κρατουσα τον πιο καλο ενισχυτη και απλα θα εβαζα σε μια line in, εναν εξτρα προενισχυτη κεφαλης (κατι προσιτο και γιατι οχι μεταχειρισμενο).Το να περνα το σημα απο τον εναν ενισχυτη στον αλλον ,δεν ειναι και οτι καλυτερο ηχητικα.

Reaction score
446
Λογικα, συνδεεις το rec του κασετοφωνου στον εναν ενισχυτη και το play στον αλλον. Ετσι αν πατησεις rec απο το πικαπ παιζει στον αλλον ενισχυτη. Αλλα λιγο κομπογιανιτικο ειναι αυτο. Πουλα τον εναν ενισχυτη και παρε ενα phono stage.

Reaction score
895
Αν το ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη σύνδεση των δύο πικάπ, αντί να μπλέκεσαι με δύο ενισχυτές ή/και χωριστό phono stage, μήπως καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον καλύτερο από τους δύο και να 'στείλεις' τα πικάπ σε κάποιο switch, έναν επιλογέα δηλαδή, ο οποίος θα έχει συνδεθεί στην είσοδο phono του ενισχυτή σου; Θα επιλέγεις ποιο θα ακούσεις. Αυτό είχα κάνει εγώ και σε περισσότερα των δύο πικάπ. Επίδραση του switch στον ήχο, ανύπαρκτη ή τουλάχιστον μη ακουστή σε μένα.

Reaction score
16
Το ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη σύνδεση των πικάπ,μαζί με τις υπόλοιπες πηγές βέβαια.
Και οι δυο έχουν pre-out / main-in

Reaction score
578
Θα συνδέσεις το tape Out του ενός, στο Aux του άλλου. Έτσι θα χρησιμοποιείς τον έναν ως phono stage.
[DOUBLEPOST=1504469817][/DOUBLEPOST]Επίσης αν δεν σου φτάνουν οι είσοδοι του ενός θα μπορείς να συνδεεις συσκευές στον άλλον, θα τις ακούς όμως πάντοτε από την βοηθητικη είσοδο Aux

Reaction score
29.697
Oτι είπε ο Jim from Andros.
Ο ένας παίζει το ρόλλο του δεύτερου phono stage. Και ότι άλλο χρειαστεί να συνδέσεις το συνδέεις επάνω στον δεύτερο ολοκληρωμένο ο οποίος εκτός από phono stage λειτουργεί πολύ καλά και ώς audio switcher. Συνδέεις το rec out αυτού στο aux ή σε όποια άλλη είσοδο επιθυμείς , line level πάντα , εκτός του phono φυσικά. Το γράφω έτσι και το ξεχωρίζω δύο φορές για να γίνει κατανοητό ότι ο δεύτερος ολοκληρωμένος θα εκτελεί χρέη audio switcher και μόνο. Επίσης σημαντικό, δεν θα πάρεις έξοδο από κανένα PRE OUT μιά και αυτό σημαίνει ότι θα επεμβαίνει το volume control. Μόνο από το rec out θα πάρεις έξοδο που δοκιμασμένα δεν περνάει το σήμα μέσα από τον προενισχυτή , αλλά εξέρχεται αυτούσιο όπως βγαίνει από την πηγή , όποια και αν είναι αυτή.
Aυτά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp