Σύνδεση laptop με tv

Reaction score
0
Καλησπέρα.. Έπεσε στα χέρια μου αυτή η tv από ένα φίλο.. Έχω αυτό το λάπτοπ.. Aν καταλαβαίνω σωστά πρέπει να βρω ένα καλώδιο hdmi to dvi-i.. Όπου έψαξα μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτό το πράμα.. Για πεςίτε

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.566
HDMI to DVI νομίζω ότι θα κάνει.

Μόνο που μάλλον θα χρειαστείς και καλώδιο mini jack για να έχεις και ήχο.

Reaction score
0
αυτό σκέφτηκα και εγώ αρχικά.. Αλλά να ρωτήσω, το hdmi καλώδιο δε μεταφέρει και ήχο; άρα το μινι τζακ ήχου είναι απαραίτητο; Και επίσης το ότι η TV είναι με είσοδο dvi-i δεν παίζει κάποιο ρόλο;

Y

Yiannis_B

Guest
To dvi-i (=Digital High Resolution Video + Analog RGB Video) δεν μεταφέρει ήχο Εξάλλου στο manual της τηλεόρασής σου (σελ 13), το λέει καθαρά ότι θέλει άλλο καλώδιο για τον ήχο.

Πάρε αυτά που προτείνει ο abcd και είσαι Ο.Κ. Με καλώδιο HDMI to DVI-D single link (ή DVI-D Dual Link) θα κάνεις την δουλειά σου.

http://www.buzzle.com/articles/dvi-vs-vga.html

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
Ευχαριστώ παίδες για το χρόνο σας ;)
Διόρθωση....

Δεν ξέρω αν η θηλυκή υποδοχή της τηλεόρασής σου μπορεί να πάρει DVI-D Dual Link, πρέπει να έχει τις αντίστοιχες τρύπες, έστω και αν από πίσω είναι ασύνδετες. Το σίγουρο είναι να πάρεις ένα καλώδιο HDMI (male) to DVI-D single link (male).

Reaction score
0
Πήγα σε public σήμερα εξήγησα την περίπτωση μου είπε ο υπάλληλος ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να παίξει η τιβι με το λαπτοπ γιατί δουλεύει μόνο με hdmi 2 hdmi ή vga 2 vga .. Του είπα τι σκέφτομαι να δοκιμάσω και μου είπε κάθετα όχι δε γίνεται (καλκά δεν είχε και καλώδιο hdmi --->dvi) :/

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δεν θέλω να γίνω κακός άρα δεν σχολιάζω την απάντηση του υπαλλήλου...
σου προτείνω να αγοράσεις καλώδιο HDMI και έναν adapter HDMI-DVI για να μην πάει χαμένο το καλώδιο μελλοντικά...
για ήχο ότι σου έγραψε ο abcd, δηλ. καλώδιο mini-jack

Reaction score
677
δεν θέλω να γίνω κακός άρα δεν σχολιάζω την απάντηση του υπαλλήλου...
Γιατί να μην σχολιάσεις;
Επρεπε να ήσουν από μια μεριά όταν ζήτησα usb otg καλώδιο σε υπάλληλο γνωστής αλυσίδας και μου είπε πως κάνω λάθος και πως τέτοιο καλώδιο δεν κυκλοφορεί....

Reaction score
0
Tα αγόρασα και δοκίμασα.. Λοιπόν βάζοντας την τηλεόραση σε mode PC παίζει εικόνα όχι ήχο. Βάζοντας την tv σε hd mode έχω ήχο όχι εικόνα :p Για πείτε τι λάθος έχω κάνει αδέρφια..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Πρέπει να βρεις τη ρύθμιση που αντιστοιχεί την είσοδο εικόνας PC με μία είσοδο ήχου.
Αν δεν υπάρχει, χρειάζεται εξωτερικός ήχος.

Reaction score
677
Το συγκεκριμένο καλώδιο δεν μεταφέρει ήχο.
Το λέει και στην περιγραφή του.
Χρειάζεσαι ξεχωριστό.

Y

Yiannis_B

Guest
παιδιά έβαλα και μινι τζακ ήχου ..

Έκανες αυτή την σύνδεση? (mini jack στην είσοδο DVI AUDIO IN)

Μέσα στο PC menu, έχει audio section. σελ 10 του παρακάτω .pdf.

Using the PC menus:
Press the MENU key to access the specific settings of the PC monitor mode. Use the cursor to adjust them (the settings are automatically saved):
-> PC Audio Selection: to choose the sound reproduced on the TV (PC/HD orTV).

http://download.p4c.philips.com/files/2/20pf4121_01/20pf4121_01_dfu_eng.pdf

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef