Σύνδεση Sony Bravia dvb-t με DVD-R

Reaction score
0
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη σύνδεση του DVD-R μου με την τηλεόρασή μου ώστε να μπορώ να γράφω από τα ψηφιακά κανάλια.

Φαντάζομαι ότι οι εξωτερικοί ψηφιακοί δέκτες που αγοράζει κανείς έχουν εξόδους ώστε μπορεί κανείς να τους συνδέσει και στο DVD-R του.

Το πρόβλημα σε μένα είναι ότι ο ψηφιακός δέκτης της TV είναι ενσωματωμένος στην τηλεόραση και το DVD-R μάλλον παίρνει το σήμα μόνο από την κεραία του σπιτιού αφού αυτή συνδέω στο DVD-R, ενώ τα κανάλια που πιάνει ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της ΤV δεν τα βλέπει.....

Υπάρχει κάποια λύση?

Reaction score
0
Δεν γνωρίζω ποιο μοντέλο έχεις , αλλά σίγουρα εαν ψάξεις στο εγχειρίδιο της συσκευής θα δεις ότι υπάρχει κάποια έξοδος ( scart , composite ) με την οποία θα συνδέσεις το DVD-r δλδ θα έχεις 2 καλώδια μεταξύ τους ( είσοδος - έξοδος ) , εκτός και αν είναι αμφίδρομα ( πάλι στο manual ) Ισως κάποιος άλλος σου πει πιο κατατοπιστικά ...

Reaction score
0
αρχικά είχα συνδέσει

στο antena in: καλώδιο κεραίας
στο TV out: καλώδιο κεραίας που καταλήγει στην TV
στην hdmi: καλώδιο hdmi/hdmi που καταλήγει στην TV

αλλά δυστυχώς έτσι όταν ανιχνεύει το dvd δεν πιάνει τα ψηφιακά....

μετά έβγαλα την hdmi διότι όσο την είχα συνδεδεμένη και έβαζα και σκαρτ το σήμα ήταν χάλια στην έξοδο του σκαρτ.

έτσι χωρίς hdmi....έκανα όλες τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ των 2 σκαρτ της tv και των 2 του dvd-r...αλλά ψηφιακά πουθενά.

έβαλα καταρχήν to scart-scart στο ΑV2 (smart link) της τηλεόρασης (έδώ προτείνει η sony στις οδηγίες να συνδέεται βίντεο ή dvd-r) και στο ext1 του dvd-r....αλλά στην ανίχνευση πουθενά τα ψηφιακά

Μετά έκανα όπως είπα όλες τις υπόλοιπεσ δυνατές συνδέσεις μεταξύ των 4 σκαρτ...και πάλι τίποτα.....κάτι δεν κάνω σωστά ή κάτι δεν έχω επιλέξει από τα μενού tv ή dvd-r...αν και διάβασα τις οδηγίες όλες....που βέβαια για το συγκεκριμένο θέμα δηλαδή δεν αναφέρονται πουθενά....

το σκαρτ πρέπει να είναι αμφίδρομο καθώς ήταν στη συσκευασία του dvd-r....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το dvd-r δεν μπορεί να δει τα ψηφιακά από την στιγμή που δεν έχει ενσωματωμένο δέκτη dvb-t.

Για να γράψεις πρόγραμμα από τα ψηφιακά κανάλια πρέπει εκείνη την ώρα η τηλεόραση να παίζει το πρόγραμμα αυτό. Να είναι δηλαδή επιλεγμένο το ψηφιακό κανάλι και στο dvd-r να επιλέξεις εγγραφή από εξωτερική πηγή (ext 1).

VG

Reaction score
0
Δεν ξερω αν βοηθαει αλλα εγω με εξωτερικο αποκωδικοποιητη τα εχω εως εξης:

Το καλωδιο της κεραιας παει πρωτα στο DVD-R
Μετα παει στον εξωτερικο αποκωδικοποιητη
Μετα παει στην τηλεοραση

Το DVD-R με ειδικη (;) θυρα συνδεεται με scart με τον αποκωδικοποιητη,ο οποιος με scart με την tv.

Μετα βεβαια εβγαλα τον αποκωδικοποιητη :lol: γιατι δεν ειχε τιποτα να δεις και το bandwidth της ΕΡΤ ειχε παρει τον κατηφορο...

Reaction score
0
VG...έχοντας αυτή τη σύνδεση όταν ψάχνεις τα κανάλια στο dvd....τα ψηφιακά πως τα βλέπεις?
εννοώ είναι ανάμεσα στα αναλογικά σε κάποια συχνότητα ή κάνεις κάποια επιλογή στο dvd ώστε να δεχτεί ψηφιακό σήμα?

χρήστο μάλλον πρέπει να χεις δίκιο.....δηλαδή αν κατάλαβα καλά θε επιλέξω ως πήγή εγγραφής στο dvd-r την ext1...θα βάλω την tv στο ψηφιακό που θέλω....και ουσιαστικά θα γράφει στα τυφλά το dvd ότι βλέπω στην TV? (τυφλά εννοώ ότι σήμα ψηφιακό στο dvd δε θα βλέπω αλλά θα το γράφω μόνο)

VG

Reaction score
0
tassos33 said:
VG...έχοντας αυτή τη σύνδεση όταν ψάχνεις τα κανάλια στο dvd....τα ψηφιακά πως τα βλέπεις?
εννοώ είναι ανάμεσα στα αναλογικά σε κάποια συχνότητα ή κάνεις κάποια επιλογή στο dvd ώστε να δεχτεί ψηφιακό σήμα?
Επειδη οπως ειπα τον decoder τον εχω βγαλει εδω και καιρο,και παραλληλα ειναι και για επισκευη το DVD-R,δεν θυμαμαι σιγουρα :?
Με πασα επιφύλαξη, νομίζω πως ήταν "αναμεσα" στα απλά.
Παντως θυμαμαι σιγουρα οτι για συνδεση με τον decoder, to dvd-r ειχε μια θύρα scart που την ελεγε external decoder ή καπως ετσι,δεν ειχα δοκιμασει ποτε να το βαλω σε αλλη scart θυρα να δω αν θα επαιζε.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
tassos33 said:

χρήστο μάλλον πρέπει να χεις δίκιο.....δηλαδή αν κατάλαβα καλά θε επιλέξω ως πήγή εγγραφής στο dvd-r την ext1...θα βάλω την tv στο ψηφιακό που θέλω....και ουσιαστικά θα γράφει στα τυφλά το dvd ότι βλέπω στην TV? (τυφλά εννοώ ότι σήμα ψηφιακό στο dvd δε θα βλέπω αλλά θα το γράφω μόνο)
Ακριβώς!

Το πρόβλημα είναι ότι για να γράψεις κάτι πρέπει να το βλέπεις ταυτόχρονα στην τηλεόραση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo