Σύνδεση trigger τελικού.

Reaction score
14
Έχω έναν πεντακάναλο τελικό με είσοδο trigger.
Δηλαδή με δυνατότητα να είναι standby και να αναβοσβήνει όταν αναβοσβήνει ο προενισχυτής.
Στην προκειμένη περίπτωση ο AV ραδιοενισχυτής.

Η ερώτηση.

Τι καλώδιο χρειάζομαι για την σύνδεση εισόδου/εξόδου trigger και με τι jacks;
Μοιάζει να χρειάζομαι απλό καλωδιάκι με μονοφωνικό μινι-jack.
Είναι έτσι;

Reaction score
13
Έχω έναν πεντακάναλο τελικό με είσοδο trigger.
Δηλαδή με δυνατότητα να είναι standby και να αναβοσβήνει όταν αναβοσβήνει ο προενισχυτής.
Στην προκειμένη περίπτωση ο AV ραδιοενισχυτής.

Η ερώτηση.

Τι καλώδιο χρειάζομαι για την σύνδεση εισόδου/εξόδου trigger και με τι jacks;
Μοιάζει να χρειάζομαι απλό καλωδιάκι με μονοφωνικό μινι-jack.
Είναι έτσι;
Απ' οσο ξερω δεν χρειαζεται τιποτε το ειδικο για να μεταφερεις σημα μονο για τον σκανδαλισμο. Αληθεια δουλευει αυτο το συστημα? Στις Τηλεπικοινωνιες λεγεται VOX (Voice operated control) και συνηθως τρωει τον πρωτο φθογκο που ακολουθει μετα απο λιγη σιγη. Αλλου ειναι ρυθμιζομενης ευαισθησιας.

Reaction score
7.104
Το πιο απλο καλωδιο jack σε jack θα σε καλυψει,καμια σημασια η ποιοτητα του το παχος του κλπ

Reaction score
14
Το πιο απλο καλωδιο jack σε jack θα σε καλυψει,καμια σημασια η ποιοτητα του το παχος του κλπ

Δεν αναρωτήθηκα για ποιότητες.
Αναρωτήθηκα για το είδος.
UTP ας πούμε....φωνάζει από μακριά ότι δεν κάνει.

Σας ευχαριστώ πολύ Μιχάλη και Tanto για την βοήθεια.
Επιβεβαιώσατε την υποψία μου.

:happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Σύνδεση trigger τελικού.

Άλλη ερώτηση !!!

Το καλώδιο jack - > jack πρέπει να είναι στερεοφωνικό ή μονοφωνικό ??????

Reaction score
7
Στους Primare (P30 προ + A30.5 τελικός) που απέκτησα πρόσφατα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το καλώδιο πρέπει να είναι στερεοφωνικό, παρ'όλα αυτά δεν κατάφερα, μετά από μια σύντομη προσπάθεια, να το κάνω να δουλέψει.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Σύνδεση trigger τελικού.

Άλλη ερώτηση !!!

Το καλώδιο jack - > jack πρέπει να είναι στερεοφωνικό ή μονοφωνικό ??????

Πιστευω οτι και με μονοφωνικο θα δουλεψει διοτι συνηθως τα δυο καναλια σουμαρονται μολις μπουν μεσα στο τελικο. Οποτε και να λειπει το ενα δεν πειραζει για το 99% των μουσικων προγραμματων.
Διερωτιεμαι γιατι δεν ψαχνεις τις οδηγιες του Ενισχυτη.
Ή οπως λενε οι Αμερικανοι "RTFM" = Read that fucking manual

Reaction score
7.104
Απο εμπειρια μου σε συσκευες με αναλογη συνδεση (NAD,ROTEL,ARCAM) μπορω να πω οτι δεν εχει σημασια αν το καλωδιο ειναι μονο ή στερεο.Δεν μεταφερει σημα απλα ταση 12v που ενεργοποιει την αλλη συσκευη.Το πιο φθηνο που θα βρειτε κανει τη δουλεια.

Reaction score
25.565
12βολτ και 50mA δεν συνιστουν καποια ιδιατεροτητα.
στον nad το ειχα κανει με στερεοφωνικο βυσμα (αυτο ειχα προχειρο) αλλα το μονοφωνικο εινια πιο σιγουρο

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση trigger τελικού.

Πιστευω οτι και με μονοφωνικο θα δουλεψει διοτι συνηθως τα δυο καναλια σουμαρονται μολις μπουν μεσα στο τελικο. Οποτε και να λειπει το ενα δεν πειραζει για το 99% των μουσικων προγραμματων.
Διερωτιεμαι γιατι δεν ψαχνεις τις οδηγιες του Ενισχυτη.
Ή οπως λενε οι Αμερικανοι "RTFM" = Read that fucking manual
Mike το RTFM το ξέρω αν και το χρησιμοποιώ μόνο όταν έχω πρόβλημα κάπου. Στην συγκεκριμένη απορία το F....ing manual δεν ήταν συγκεκριμένο. Για μένα το καλώδιο θα πρέπει είναι 100% μονοφωνικό. Το έχω συνδέσει όμως με στερεοφωνικό και επειδή μου κάνει ένα ψιλοενοχλητικό θόρυβο όταν αλλάζω πηγές ψάχνω να βρω την αιτία.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση trigger τελικού.

.... μου κάνει ένα ψιλοενοχλητικό θόρυβο όταν αλλάζω πηγές ψάχνω να βρω την αιτία.
Για δωσε πιο συγκεκριμενες συνθηκες.... Παρεπιπτοντως, η εμπειρια μου δεν ειναι απο πολυκαναλο συστημα, και αρα η μεταφορα 12Vdc για το Τριγκερ, ή ακομη και της επαφης ενος Ρελαι, ειναι πιθανοτατη. Ολα αυτα μπορουν να δουλευουν με μονοφωνικο βυσμα. Αυτη η συνδεση ομως μπορει να κουβαλαει και την γειωση της εκαστοτε πηγης στον τελικο απο δευτερο δρομο (Ο πρωτος ειναι μεσω 5αδας RCA). Αν συμβαινει αυτο το τελευταιο, μπορει να βγαζει θορυβο λογω Ground Loop. Υπαρχουν διαφορες περιπτωσεις, και για να αρχισεις να αποκλειεις μερικες δωσε πιο συγκεκριμενες συνθηκες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas