Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Reaction score
0
Έχω μπερδευτεί παιδιά με τις συνδέσεις.

Έχω την px70. Μάλλον θα αγοράσω τον pioneer 917.

Έχω πρόχειρο ένα παλιο dvd το οποίο και θα τα συνοδεύει (προς το παρόν) το οποίο διαθέτει : coaxial και component video

Η συνδεσμολογία θα έχει ως εξής?
tv - dvd --> scart
dvd- ενισχυτής --> coaxial
σωστά μέχρι εδώ?

αν θελώ να ακούω από τη τηλεόραση με το 5,1 μπορώ να συνδέσω τη tv μέσω hdmi με τον ενισχυτή?

Όταν αργότερα αγοράσω dvd με hdmi πως θα γίνουν οι συνδέσεις?
tv - dvd --> hdmi
dvd- ενισχυτής --> hdmi
ή θα ήταν καλύτερα να συνδέσω το dvd με τη tv μέσω του ενισχυτή?

Reaction score
384
Βαλε με component το DVD τον ενισχυτη, και με HDMI στην τηλεοραση. Τον ηχο με coaxial οπως ειπες.:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Η σύνδεση hdmi στέλνει σήματα (εικόνας ήχου) και αντίστροφα?

Δηλαδή παράδειγμα : μπορεί να μεταφέρει ήχο από τηλεόραση σε ενισχυτή για έξοδο σε δύο μεγάλα ηχεία και ταυτόχρονα χωρίς την αλλαγή καλωδίων-υποδοχών σε άλλη περίπτωση να δουλέψει κανονικά για μεταφορά ήχου-εικόνας από ενισχυτή σε τηλεόραση?

Δεν πιστεύω αφού υπάρχουν τα hdmi in & out.

Καμία άποψη?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Η σύνδεση hdmi στέλνει σήματα (εικόνας ήχου) και αντίστροφα?

Δηλαδή παράδειγμα : μπορεί να μεταφέρει ήχο από τηλεόραση σε ενισχυτή για έξοδο σε δύο μεγάλα ηχεία και ταυτόχρονα χωρίς την αλλαγή καλωδίων-υποδοχών σε άλλη περίπτωση να δουλέψει κανονικά για μεταφορά ήχου-εικόνας από ενισχυτή σε τηλεόραση?

Δεν πιστεύω αφού υπάρχουν τα hdmi in & out.
Την απάντηση την έδωσες μόνος σου στο τέλος. Υπάρχει HDMI in & out. Οι τηλεοράσεις έχουν HDMI in. To HDMI out το έχουν οι πηγές και οι ενισχυτές για upscale.

Reaction score
384
Δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να στειλεις σημα απο την τηλεοραση προς τον ενισχυτη.
Εαν εχεις στο μυαλο σου τα τηλεοπτικα καναλια, τοτε πρεπει απο τον τηλεοπτικο δεκτη που χρησιμοποιεις να στειλεις τον ηχο στον ενισχυτη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να στειλεις σημα απο την τηλεοραση προς τον ενισχυτη.
Εαν εχεις στο μυαλο σου τα τηλεοπτικα καναλια, τοτε πρεπει απο τον τηλεοπτικο δεκτη που χρησιμοποιεις να στειλεις τον ηχο στον ενισχυτη.
το ξανασκέφτηκα και έχεις δίκιο. δεν κερδίζω τίποτα.

Reaction score
0
να πραθέσω και την δικιά μου ανησηχία όσον αφορά τις συνδέσεις με την καινούργια μου Tv sony kdl w3000
ακομα έχω sony str de 585 , ps3 60gb kαι hdd dvd rw targa
οι συνδέσεις που θα κάνω είναι όπως φαίνοντε στην φοτο
και ευχαρίστως δέχομαι διορθώσεις
ευχαριστώ

Reaction score
384
ok φαινεται αλλα,
δεν καταλαβαινω γιατι το ps3 το βαζεις και με αναλογικα βυσματα στον ενισχυτη, αφου εχεις ηδη κανει ψηφιακη συνδεση.

Reaction score
1.042
Υπαρχει τηλεοραση με hdmi out ωστε να στελνω τηλεοπτικο σημα στον ενισxυτη μου,ο οποιος θα το κανει upscaling και μετα επιστροφη στην tv?

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Υπαρχει τηλεοραση με hdmi out ωστε να στελνω τηλεοπτικο σημα στον ενισxυτη μου,ο οποιος θα το κανει upscaling και μετα επιστροφη στην tv?
Από όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοια τηλεόραση.
Δηλαδή κάποια με hdmi out.

Από την άλλη ποιος ο σκοπός να γίνει αυτό?
Να κάνεις upscale το τηλεοπτικό σήμα?
Δεν θα βελτιωθεί κάτι.
Αλλά αν επιμένεις, πάρε ένα DVD recorder με hdmi και δυνατότητα upscale και πιθανότατα να είσαι ΟΚ. Το πιθανότατα κολλάει στο ότι δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται σε όλα τα dvdr upscale στο τηλεοπτικό σήμα.

Reaction score
1.042
εχω τον onkyo 876 οποτε ειμαι οκ
τα dvd rw εχουν μεγαλο κοστος με τον δεκτη γιαυτο και ρωτησα για tv

Reaction score
1.213
Παιδια εχω και εγω μια ερωτηση....

Αν φανει απλοικη μην το δειξετε....:138:

Αυτη τη στιγμη εχω συνδεσει το dvd μεσω hdmi με την τηλεοραση, ενω συγχρονως εχω συνδεσει τον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας με την τηλεοραση ωστε να παιρνω ηχο απο κει οταν θελω να κανω χρηση αυτου.

Δεν ξερω αν ειναι ανορθοδοξη συνδεση αλλα δεν με εχει προβληματισει κιολας να πω την αληθεια.

Ενοψει της αποκτησης πολυ συντομα ενος blu ray και καθως ηθελα να απλοποιησω λιγο τα πραγματα δοκιμασα την πιο κλασικη (υποθετω ) συνδεση ....δηλαδη το dvd μεσω hdmi στον ενισχυτη και απο κει μεσω του hdmi out στην τηλεοραση.

Με αυτο τον τροπο πηρα ομως ελαφρως χειροτερη εικονα .Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε .

Για καντε μου λιγο φροντιστηριο.Αυτο τι σημαινει ? Εγω το ερμηνευσα οτι μεσω της δευτερης συνδεσης την επεξεργασια της εικονας την ανελαβε ο ενισχυτης ο οποιος κανει χειροτερη δουλεια απο το dvd .Eιναι ετσι ?

Δηλαδη αν συνδεσουμε απευθειας καποιο player στην τηλεοραση την επεξεργασια την κανει το player ενω αν το συνδεσουμε μεσω ενισχυτη την επεξεργασια τη κανει ο ενισχυτης ?? :203:

ΑΝ
ειναι ετσι τοτε αυτο σημαινει οτι και στην συνδεση του br player θα πρεπει να προτιμησω την απευθειας συνδεση στην τηλεοραση...

ΑΛΛΑ....αν το κανω αυτο (ο ηχος θα περναει παλι μεσω οπτικης ινας αναγκαστικα ) τοτε πως θα παρω τα καινουργια φορμα ηχου ? (μιλάω για dts master κλπ κλπ ) .

(η πισω οψη του ενισχυτη ειναι αυτη : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=60599&page=2 ..αν νομιζετε οτι αυτο μπορει να βοηθησει σε κατι )

Εεεεεεε ??????

Εσεις τι λετε ?????? :121: :136:

Reaction score
164
Κανεις ??

Με την απορια θα μεινω ? :121:
Άντε για να μην μείνεις με την απορία:
Άφησε τη σύνδεση όπως την έχεις. Αυτή είναι η πιο ορθόδοξη και βάλε και το BR στον ενισχυτή.
Το BR θα δίνει 1080p έξοδο και αν η τηλεοράσή σου είναι full hd, μέχρι την απεικόνιση δεν θα παρεμβληθεί καμία επεξεργασία στο σήμα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν είναι full hd, κάνε δοκιμές αλλάζοντας την έξοδο σε ενισχυτή ή player σε 720p ή 1080p για να δεις ποιό κάνει την καλύτερη μετατροπή, το BR, ο ενισχυτής ή η τηλεόραση;
Ομοίως δοκίμασε με το DVD που έχεις τώρα.

Προσοχή όμως: μην κάνεις διπλές μετατροπές στην αλυσίδα της εικόνας. Πχ αν δώσεις 1080p στο DVD, άφησε και τον ενισχυτή στα 1080p, αν η τηλεόραση είναι 1080p. Αν είναι hd ready, κάνε τις ανάλογες πρόβες.

Γενικά πρέπει να γίνεται σε όλη την αλυσίδα μια φορά upscale, μην ξεχνάς ότι επεμβαίνει και η τηλεόραση. Για δοκίμασε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7