Σύστημα για μικρές συναυλίες

Reaction score
0
Γεια χαρά,
καινούριος στο φόρουμ και άσχετος με ηχητικά συστήματα. Έχουμε ένα σύλλογο και σκεφτόαμστε να αγοράσουμε ηχοσύστημα με το οποίο θα μπορούμε να διοργανώνουμε μικρές συναυλίες και θα εξυπηρετούμε συγκροτηματάκια της περιοχής μας. Μπορεί κάποιος να μας κατευθύνει στο τι συστήματα (ηχεία, ενισχυτές, κλπ) πρέπει να προμηθευτούμε ώστε ο ήχος που θα βγαίνει να είναι ικανοποιητικός πχ σε μια πλατεία 150τμ και με κόστος γύρω στα 5.000 ευρώ?

Ευχαριστώ
Κώστας

Reaction score
1
Απάντηση: Σύστηματα για μικρές συναυλίες

Αυτο ειναι ενα ικανοποιητικο ποσο φιλε μου....θα σου προτεινω καποια καλα συστηματακια τα οποια θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο....λοιπον εχουμε και λεμε...

ΗΧΕΙΑ:

Eνεργα η παθητικα;;ιδου η απορια..
Εγω θα σου δωσω μονο ηχεια για το Μain δλδ απο εκει που θα βγενει η κυριως ενταση οχι μονιτορ γτ το μονιτορ θελει λιγο ψαξιμο...

1)http://www.thomann.de/gr/yamaha_c_115_v.htm
2)http://www.thomann.de/gr/dynacord_d153_dlite_serie.htm
3)http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_125.htm

Και τα 3 ηχεια ειναι παααρα πολυ καλα και θα σε βγαλουν ανετα
το yamaha και το dynacord τα εχω ακουσει απο κοντα με yamaha θα πεις αυτο ειναι ηχειο για τρελλα γκαζια...και με το dynacord το οποιο δεν χαλαει με τπτ θα το λατρεψεις και θα σε βγαλει σε πολλες μα παρα πολλες εκδηλωσεις
Το jbl τωρα θελει φορτηγο Αλλα αξιζει...

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ:

Σιγουρα θα χρειαστεις και κανα 2 τετοιους τους οποιους τους εχω δοκιμασει σε κινηματογραφο αλυσιδα σε ολη την ελλαδα...να μην λεμε ονοματα..Villag...
και σκοτωνουν....

http://www.thomann.de/gr/yamaha_p7000s_endstufe.htm

Παρε λοιπον κανα 2 τετοιους να σου βρισκονται..αξιοποιστα μηχανηματα
σε πολυ καλη τιμη και σε πολλα watt...(Εγω θα το επελεγα)

Για μικροφωνα κ.τ.λ. πρεπει να μας πεις τι ειδους μουσικη θα παιζεις
για να σε καθοδηγησουμε ποιο σωστα....
Παντως με τεοια ηχεια και ενισχυτες οχι σε πλατεια 150 τ.μ. θα ακουγεσε
αλλα σε ολοκληρο το οικοδομικο τετραγωνο

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Χωρίς sub , μετά απο κάθε εκδήλωση θα τρέχει για επισκευές.

Reaction score
1

Πολυ σωστα λεει ο φιλος ποιο πανω...θελεις ενα,μην σου πω 2 subwoofer κατ'εμε παρτα ενεργα να σωνεις μην τρεχεις με εξτρα ενισχυτες για γουφερ....

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αυτο ειναι ενα ικανοποιητικο ποσο φιλε μου....θα σου προτεινω καποια καλα συστηματακια τα οποια θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο....λοιπον εχουμε και λεμε...

ΗΧΕΙΑ:

Eνεργα η παθητικα;;ιδου η απορια..
Εγω θα σου δωσω μονο ηχεια για το Μain δλδ απο εκει που θα βγενει η κυριως ενταση οχι μονιτορ γτ το μονιτορ θελει λιγο ψαξιμο...

1)http://www.thomann.de/gr/yamaha_c_115_v.htm
2)http://www.thomann.de/gr/dynacord_d153_dlite_serie.htm
3)http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_125.htm

Και τα 3 ηχεια ειναι παααρα πολυ καλα και θα σε βγαλουν ανετα
το yamaha και το dynacord τα εχω ακουσει απο κοντα με yamaha θα πεις αυτο ειναι ηχειο για τρελλα γκαζια...και με το dynacord το οποιο δεν χαλαει με τπτ θα το λατρεψεις και θα σε βγαλει σε πολλες μα παρα πολλες εκδηλωσεις
Το jbl τωρα θελει φορτηγο Αλλα αξιζει...

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ:

Σιγουρα θα χρειαστεις και κανα 2 τετοιους τους οποιους τους εχω δοκιμασει σε κινηματογραφο αλυσιδα σε ολη την ελλαδα...να μην λεμε ονοματα..Villag...
και σκοτωνουν....

http://www.thomann.de/gr/yamaha_p7000s_endstufe.htm

Παρε λοιπον κανα 2 τετοιους να σου βρισκονται..αξιοποιστα μηχανηματα
σε πολυ καλη τιμη και σε πολλα watt...(Εγω θα το επελεγα)

Για μικροφωνα κ.τ.λ. πρεπει να μας πεις τι ειδους μουσικη θα παιζεις
για να σε καθοδηγησουμε ποιο σωστα....
Παντως με τεοια ηχεια και ενισχυτες οχι σε πλατεια 150 τ.μ. θα ακουγεσε
αλλα σε ολοκληρο το οικοδομικο τετραγωνο
Το έχω πεί και θα το λέω μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Αρκετά πλέον με τον Thomann.

Πρίν 4-5 χρόνια εντάξει αλλά τώρα υπάρχουν αξιόλογα ελληνικά site με καλύτερες πολλές φορές τιμές και εν πάσει περιπτώση στην χρεωκοπία πλέον φτάσαμε, να στέλνουμε ακόμα τα λεφτά στην Γερμανία ?!?!

Και υπάρχουν και ειδικοί που αν πάρεις τηλέφωνο θα προτείνουν πολύ καλύτερες λύσεις απο τις παραπάνω σε παρόμοια χρήματα.

Reaction score
4.250

Σωστος ο Χρηστος.
Στα επαγγελματικα μηχανηματα υπηρχε και εξακολουθει να υπαρχει μια σωστη οικονομικη πολιτικη απο τις εδω εταιριες. Κατα κανονα τα ποσοστα κερδους που δουλευουν ειναι μικρα.

Στα οικιακα ομως ειχαμε αρκετες υπερβολες (βλεπε αντιπροσωπο ONKYO) που οι τιμες ηταν προκλητικα ακριβες σε σχεση με την Ευρωπη. Εν πασει περιπτωσει τωρα με το ιντερνετ κανουμε ευκολα ενα κοντρολ με το τι παιζει εδω και τι παραεξω.

Ειναι γεγονος οτι ο Χρηστος (ChrisHat)για λογους λεπτοτητας δεν γραφει για το καταστηματα του το οποιο τιμαει την Ελληνικη αγορα (Athens Pro), συν τοις αλλοις ειναι και συνφορουμιτης, οποτε δεν θα ηταν ασχημο να παρεις ενα τηλ για καποιες πληροφοριες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

Γεια χαρά,
καινούριος στο φόρουμ και άσχετος με ηχητικά συστήματα. Έχουμε ένα σύλλογο και σκεφτόαμστε να αγοράσουμε ηχοσύστημα με το οποίο θα μπορούμε να διοργανώνουμε μικρές συναυλίες και θα εξυπηρετούμε συγκροτηματάκια της περιοχής μας. Μπορεί κάποιος να μας κατευθύνει στο τι συστήματα (ηχεία, ενισχυτές, κλπ) πρέπει να προμηθευτούμε ώστε ο ήχος που θα βγαίνει να είναι ικανοποιητικός πχ σε μια πλατεία 150τμ και με κόστος γύρω στα 5.000 ευρώ?

Ευχαριστώ
Κώστας
Για την κάλυψη τέτοιου μεγέθους χώρων χρειάζεσθε...

1. ένα σετ τεσσάρων δορυφόρων και δύο υπογούφερ (δύο δορυφόροι και ένα υπογούφερ ανά κανάλι, ένθεν και ένθεν της ορχήστρας), για τους ακροατές, όλα ενεργά
2. δύο έως τέσσερα μόνιτορ για την ορχήστρα (αυτά που έχουν μπροστά στα πόδια τους οι μουσικοί και είναι εστραμένα προς το μέρος τους, και είναι απαραίτητα για να ακούν, διότι αλλιώς δεν ακούν και δεν μπορούν να παίξουν οι άνθρωποι)
3. μικρόφωνα για φωνή, έγχορδα και πνευστά, με τα ανάλογα σταντ (το πλήθος τους ποικίλει αναλόγως των αναγκών)
4. μια κονσόλα με τουλάχιστον 16 κανάλια, με επιδαπέδιο ικρίωμα
5. καλώδια διασύνδεσης τουλάχιστον 25μετρα
6. ίσως ένα μικρό light controller με δυό - τρεις προβολείς
7. έναν μικρό ηλεκτρολογικό πίνακα και παλαντέζες τουλάχιστον 40μετρες
8. καθίσματα για τους μουσικούς που να μην τρίζουν

Ενδείκνυται να αποσαφηνίσετε πρώτα τις ανάγκες της κάλυψης και να αγοράσετε την κονσόλα και τα ανάλογα μικρόφωνα, και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με βάλατε στον "ίσιο" δρόμο. Ίσως πάρω και κάποιο βιβλιαράκι από amazon που είδα (πχ Live Sound Basics) και σίγουρα θα πάω σε κάποιο ελληνικό κατάστημα να ρωτήσω από κοντά. Απλά θέλω να έχω μια ιδέα πρώτα.
Να ρωτήσω κάποια πραγματάκια ακόμα.
Τα μικρόφωνα είναι συγκεκριμένα για κάθε όργανο;
Και η κονσόλα; Παίζουν διαφορετικές ποιότητες ανάλογα με τι είδους όργανα θα παίζουν?
Επίσης με δύο από τα ηχεία που προτείνατε πιστεύετε ότι μπορούμε να καλύψουμε και μεγαλύτερο χώρο, πχ 400 τμ, ή πρέπει να ανεβάσουμε το κόστος;
Γενικά με 5.000 ευρώ πιστεύετε ότι φτάνουν για αυτά που προτείνει ο Costas Coyias για ένα συγκρότημα (ροκ) με 2 κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, drums, 2 φωνές (ίσως λίγο φάλτσες :116::107: ).
Το ζητούμενο είναι να έχουμε μία καλή βάση και πιθανόν κάποια πράγματα να νοικιάζονται ή να προσαρμόζονται μετά.

Ευχαριστώ και πάλι
Κώστας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

Μια πρόταση, για να μην πονοκεφαλιάζεις...

Φωνές (λαϊκά, δημοτικά, ροκ - ποπ)
Φωνές (μπαλάντες, λογία μουσική)
Όργανα

Κονσόλα

Δορυφόροι
Sub

Λύση απλή και πολύ αποτελεσματική - βεβαίως υπάρχουν κι άλλες. Αλλά προϋποτίθεται πως θα στηθούν και θα χρησιμοποιηθούν σωστά, ώστε να δίνουν άρτιο αποτέλεσμα.

Reaction score
96

Μια πρόταση, για να μην πονοκεφαλιάζεις...

Φωνές (λαϊκά, δημοτικά, ροκ - ποπ)
Φωνές (μπαλάντες, λογία μουσική)
Όργανα

Κονσόλα

Δορυφόροι
Sub

Λύση απλή και πολύ αποτελεσματική - βεβαίως υπάρχουν κι άλλες. Αλλά προϋποτίθεται πως θα στηθούν και θα χρησιμοποιηθούν σωστά, ώστε να δίνουν άρτιο αποτέλεσμα.

θα συμφωνησω με το παραπανω συστηματακι(ισως να αλλαζα την κονσολα...) ,απλως θα πρεπει να συμπληρωσουμε και καποια περιφεριακα ,οπως ενα βαθακι,ενα κομπρεσορα κι ενα eq ....

Reaction score
0
Απάντηση: Σύστημα για μικρές συναυλίες

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες.
Θα σας καλέσουμε στην πρώτη συναυλία :123:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas