ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΑ GALFER

Reaction score
5
τετραπίστονα galfer κατάλληλα για τα περισσότερα αυτοκίνητα με τον κατάλληλο αντάπτορα...μαζί δίνονται τακάκια σχεδόν καινούρια και σωληνάκια υψηλής πίεσης..είναι κατάλληλα για δισκόπλακές έως 290 χιλ αρκει να είναι αεριζόμενες ...

τιμή 400 ευρώ απο 1500!!

http://www.car.gr/parts/view/1257381/

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΑ GALFER ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ

τετραπιστονες
εννοεις .....δαγκανες......

Reaction score
5

έβαλα απο ASTRA H OPC 322mm αλλά με βλέπω για 344mm από VECTRA OPC..

Reaction score
1.311
Re: ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΑ GALFER ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ

Καλοπούλητα τα φρένα !
Το σύστημα φρένων σου έχει κάποια όρια ! Προσοχή μην τα υπερβείς γιατί κακό θα κάνεις παρά καλό!
Δηλαδή αν βάλεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμπρός φρένα , θα έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαδρομή στο πετάλ του φρένου ! Είναι φυσική ένα πράγμα ! Εσύ με το πόδι σου σπρώχνεις υγρά που πάνε και γεμίζουν τα πιστόνια των φρένων !
Με πχ 2 cm διαδρομή στο πετάλι έστω ότι μετακινείς το πιστόνι 2 mm !
Αν βάλεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιστόνια για να έχεις την ίδια ( 2mm) διαδρομή στο πιστόνι θα πρέπει ( με την ίδια αντλία φρένων πάντα ) να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή το πετάλ !

Reaction score
43

Είναι πολύ ψαγμένος και πολύ καλός γνώστης ο Μάκης :126:

Reaction score
1.311

Δεν αντιλέγω ! ! !
Μόνο που κάθε όχημα έχει τα όριά του !
Εγώ για να βάλω 288mm στο Kadett(Με πολύ μεγαλύτερο πιστόνι ) έβαλα τρόμπα 22mm !Αλλιώς για να πιάσουν θα πήγαινε το πετάλι στο πάτωμα !

Reaction score
5

συγνώμη για την παράλειψη...ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ.

Reaction score
7.293

Είναι εξαιρετικό σετ.
Εγώ το είχα πλήρες μαζί με τους
δίσκους της galfer σε αυτ/το 300 ίππων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το μόνο που με είχε δυσκολέψει ήταν να βρω ζάντα να τις χωράει
γιατί δεν ήθελα να πάω σε δεκαοχτάρα:120:
Όποιος τα πάρει θα τα ευχαριστηθεί.

Reaction score
5

επειδη το σετάκι των δαγκανών είναι για δισκόπλακες έως 290mm χωράει άννετα και σε 16άρα και σε πολές περιπτώσεις ανάλογα με το είδος της ζάντας κάνει και εργοστασιακές..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΑ GALFER ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ

Καλοπούλητα τα φρένα !
Το σύστημα φρένων σου έχει κάποια όρια ! Προσοχή μην τα υπερβείς γιατί κακό θα κάνεις παρά καλό!
Δηλαδή αν βάλεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμπρός φρένα , θα έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαδρομή στο πετάλ του φρένου ! Είναι φυσική ένα πράγμα ! Εσύ με το πόδι σου σπρώχνεις υγρά που πάνε και γεμίζουν τα πιστόνια των φρένων !

με ποια ιδιοτητα τα λες αυτα ? εισαι μηχανικος ?
μαλλον οχι ,

Reaction score
1.311

Πτυχίο μηχανικού ΔΕΝ ΕΧΩ !
Όμως η εμπειρία επιβεβαιώνει όσα γράφω ! Όταν ο συνολικός χώρος του-των πιστονιών της δαγκάνας ( η χωρητικότητα σε υγρό φρένων ) είναι κατα πολύ μεγαλύτερη από την εργοστασιακή τότε χρειάζεται μεγαλύτερη διαδρομή στο πετάλι του φρένου για να μετακινηθεί το-τα πιστόνια !

Ίσως εσύ μπερδεύεις την διάμετρο του δίσκου με την διάμετρο του-των πιστονιών της δαγκάνας !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

επειδη εγω εχω θα σου πω μερικα απλα πραματα.
Ας ξεκινησουμε απο το πενταλ: Το μηκος διαδρομης ειναι απο τον αερα
ας το πουμε ΑΝΣ (ανω νεκρο σημειο)(δεν παει πιο πανω ) και το ΚΝΣ (πιο κατω δεν παει τελειωνει στο πατωμα) .Οποτε η διαδρομη ειναι στανταρντ , πιστευω να το καταλαβαινεις αυτο.Τωρα το υγρο μεσα στο κυκλωμα (απο το εμβολο που υπαρχει πισω απο το πενταλ) μεχρι τα εμβολα που υπαρχουν στα σωθκια της δαγκανας .Αλλαζοντας μια απλη διεμβολη δαγκα (σε σκουτερ που ειχα) σε τετραεμβολη αντικριστη.Η το μηκος διαδρομης στο τιμονι ηταν ιδια , πιστευω να το καταλαβαινεις αυτο.Η διαδρομη παντα θα ειναι η ιδια για να αυξηθει η διαδρομη στο τιμονι πρεπει να βαλεις αλλη με μεγαλυτερη διαδρομη και να σε παιρνει να μπει στο τιμονι.
Στο δε αυτοκινητο πρεπει να βρεις αλλο πενταλ-εμβολο και να εχει μεγαλυτερη διαδρομη (πιο ψηλα το πενταλ απο οτι ειναι τωρα , ή να τρυπησεις το πατωμα ωστε να αυξηθει η διαδρομη προς τα κατω.
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.
Η δαγκανα προσφερει καλυτερο φρεναρισμα.Τα σωληνακια Υψηλης , υποδειγματικη συμπεριφορα σε σκληρη χρηση* και αντοχη απειρη στο χρονο.

* τα απλα οταν το υγρο φρενων ζεσταθει (αναλογα με την προδιαγραφη DOT 4-5 ) σε καθε φρεναρισμα το απλο σωληνακι ξεχειλωνει και μειωνει την αποτελεσματικοτητα του φερναρισματος.
Σορι για το φο τοπικ αλλα το τι προσφερει το καθενα πιστευω πρεπει να το γνωριζουμε σωστα.
Α.Κ μηχανολογος μηχανικος

Reaction score
1.311

Τώρα ήρθες στα λόγια μου !

Το ίδιο γίνεται στην μηχανή , το ίδιο και στο αμάξι !

Αν η δαγκάνα που βάλουμε Aftermarket έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πιστόνι ή η συνολική χωριτικότητα των πιστονιών της είναι μεγαλύτερη κατά πολύ του εργοστασιακού τότε θα αλλάξει και η διαδρομή του πετάλ και για να πιάσει το ίδιο θα πάει παρακάτω !

Αυτό πολλές φορές δεν είναι επιθυμητό και το καλύτερο είναι να βάζουμε είτε Aftermarket δαγκάνα με χωρητικότητα κοντά με την μαμάτη ή να αλλάζουμε και τον MAster cylinder !

Οπότε θέλει προσοχή και ΜΕΛΕΤΗ η τοποθέτηση μεγαλύτερων εμπρός φρένων κρατόντας τα υπόλοιπα κομμάτια εργοστασιακά !

Το γιατί οι πολυπίστονες πιάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ( όταν είναι ΣΩΣΤΑ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ) αυτό είναι άλλο θέμα μηχανικό και όχι υδραυλικό !

* έχω αλλάξει 5 διαφορετικά σετάπ φρένων στο αμάξι μου , 2 διαφορετικά Master cylinder και κατανεμητές !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Τώρα ήρθες στα λόγια μου !

Το ίδιο γίνεται στην μηχανή , το ίδιο και στο αμάξι !

Αν η δαγκάνα που βάλουμε Aftermarket έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πιστόνι ή η συνολική χωριτικότητα των πιστονιών της είναι μεγαλύτερη κατά πολύ του εργοστασιακού τότε θα αλλάξει και η διαδρομή του πετάλ και για να πιάσει το ίδιο θα πάει παρακάτω !
πως θα αλλλαξει ? θα αλλαξουμε και πενταλιερα ? ΟΧΙ , τοτε τι θα κανουμε θα τρυπησουμε το πατωμα για να πηγαινει πιο κατω το πενταλ ? ρωτα κανα αφτερ μαρκετ φρενά να σου πει

Αυτό πολλές φορές δεν είναι επιθυμητό και το καλύτερο είναι να βάζουμε είτε Aftermarket δαγκάνα με χωρητικότητα κοντά με την μαμάτη ή να αλλάζουμε και τον MAster cylinder !

Οπότε θέλει προσοχή και ΜΕΛΕΤΗ η τοποθέτηση μεγαλύτερων εμπρός φρένων κρατόντας τα υπόλοιπα κομμάτια εργοστασιακά !

Το γιατί οι πολυπίστονες πιάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ( όταν είναι ΣΩΣΤΑ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ) αυτό είναι άλλο θέμα μηχανικό και όχι υδραυλικό !

* έχω αλλάξει 5 διαφορετικά σετάπ φρένων στο αμάξι μου , 2 διαφορετικά Master cylinder και κατανεμητές !
ειχα βαλει 4εμβολη brakin ,εκει που δεν εμπαινε συμφωνα με τον αντιπροσωπο.
Εχω ανοιξει και θεματακι για αυτο

Reaction score
1.864

Πάντως όσοι αλλάζανε δαγκάνες στα 106gti με αυτές από 306gti αλλάζανε και τον master cylinder μαζί...

Όχι ότι δε δουλεύει με του 106, αλλά η καλύτερη αίσθηση του μεγαλύτερου πιστονιού είναι φανερή. Εκτός από το να φρενάρουμε καλά θέλουμε και σωστή αίσθηση προοδευτικότητας στο πεντάλ (εγώ δηλαδή).

Reaction score
1.311

Είναι προφανές όταν λέω "Θα αλλάξει η διαδρομή του πετάλ" εννοώ ότι δεν θα πιάνει το ίδιο στο ίδιο σημείο με πρίν την αλλαγή ! Το πετάλι κάνει μια στάνταρ διαδρομή ! πχ 10 Cm !
Αν πρίν ( με ίδιο βάρος οχήματος-λάστιχα κτλ κτλ ) "κοκάλωνες" στα 4cm , θα κοκαλώνεις στα 5 Cm !
Για να λύσεις το θέμα αυτό αλλάζεις το Master cylinder με έναν μεγαλύτερης διατομής !
Αν πάλι το παρακάνεις και βάλεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ master θα κοκαλώνει στα 2 cm πράγμα που ΔΕΝ Είναι επιθυμητό καθώς χάνεις τον έλεγχο του φρεναρίσματος .Βέβαια το πετάλι θα βαρύνει και εκεί θέλει και μεγαλύτερο σε διάμετρο σεβρό για πιο μαλακό πετάλι ....

Μεγάλη η κουβέντα μας με τα φρένα , αλλά ΟΥΣΙΩΔΗΣ γιατί αν κάτι πρέπει να βελτιωθεί πρώτα , είναι αυτά !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σαφως και εχει , οπως εχει και οταν βαζουμε δαγκανα με περισοτερα εμβολα .Σε φιλο ειχα βαλει απο πορσε με χειροποιητο αποστατη σε Α165 (το αμαξι κελαιδαγε μετα οταν πιεζες το πενταλ) .Αναλογα τις απιτησεις βαζεις (και την τσεπη)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Είναι προφανές όταν λέω "Θα αλλάξει η διαδρομή του πετάλ" εννοώ ότι δεν θα πιάνει το ίδιο στο ίδιο σημείο με πρίν την αλλαγή ! Το πετάλι κάνει μια στάνταρ διαδρομή ! πχ 10 Cm !
Αν πρίν ( με ίδιο βάρος οχήματος-λάστιχα κτλ κτλ ) "κοκάλωνες" στα 4cm , θα κοκαλώνεις στα 5 Cm !
Για να λύσεις το θέμα αυτό αλλάζεις το Master cylinder με έναν μεγαλύτερης διατομής !
Αν πάλι το παρακάνεις και βάλεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ master θα κοκαλώνει στα 2 cm πράγμα που ΔΕΝ Είναι επιθυμητό καθώς χάνεις τον έλεγχο του φρεναρίσματος .Βέβαια το πετάλι θα βαρύνει και εκεί θέλει και μεγαλύτερο σε διάμετρο σεβρό για πιο μαλακό πετάλι ....

Μεγάλη η κουβέντα μας με τα φρένα , αλλά ΟΥΣΙΩΔΗΣ γιατί αν κάτι πρέπει να βελτιωθεί πρώτα , είναι αυτά !
ετσι που το λες τωρα ναι:126:

Reaction score
1.311

Στο ρεζουμέ να πάμε !

Μια πολυπίστονη δαγκάνα με ίδιο όγκο πιστονιών είναι ΛΟΥΚΟΥΜΙ για δύσκολη χρήση !
Η απόκρισή της είναι ΑΜΕΣΗ καθώς κινούνται ΜΟΝΟ τα πιστόνια και από τις δύο μεριές και πατάνε το τακάκι σε περισσότερα από ένα σημεία !

Η διαφορά από την μαμά δεν φαίνεται στην πόλη αλλά σε συνεχόμενες κατηφόρες -σλάλομ ,στην πίστα και σε απότομα φρεναρίσματα πανικού κτλ κτλ !

Το τακάκι ( μαλακό -σκληρό ) η επιφάνειά του , η επιφάνεια του δίσκου, βάρος,αεριζόμενος η όχι αλλά και τα Μεταλλικά Μαρκούτσια και τα καλά υγρά φτιάχνουν ένα σετάκι που θα σε σώσει την δύσκολη- απαιτητική στιγμή !

Έμαθα όμως ότι ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΦΡΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ , αν δεν έχεις λάστιχα δεν έχεις τίποτα !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis