argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.879
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?
xixixiχαχαχα
τηλεχαχα
xixixiχαχαχα
τηλεχαχα
το τι τρωει το κρινει καποιος απο τις απλες σημετοχες στα σεμιναρια του -μεχρι blu ray players εδω εχει πολλα προιοντα.
Αν θες παρε το καθε ενα που θα ηθελε να ειναι λουκας στην θεση του λουκας και στειλε ενα συνολο προτασεων για το πως ανατρεπεται καθε τι που αφορα το THX .Στειλτα στο γουικιπιντια
να δουμε τι τυχη θα εχει
και τι πεινα πεφτει εκει στο ραντσο αυτοκινητακια του 2010 ΟΛΑ
http://www.thx.com/consumer/automotive/
εδω πεινα
http://www.thx.com/consumer/automotive/
ολοφρεσκα σφραγισμενες led
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/
οπως δεν θες να καταλαβεις ξεκινησε απο καπου και εχει το know how να πουλα το ονομα του σε καθε τι που σχετιζεται με ηχο-εικονα .Και το πουλαει καλα.
Την πεινα ψααχτει αλλου .Σε αυτους που θα ηθελαν να το φτασουν , αλλα δεν.
Και για να μαθαινεις την επεξεργασια thx u2c την ξεκινησε ο χολμαν.Φευγοντας απο το ραντσο για καποια χρονια απλα διδασκε και ειχε δικο του σαιτ.Καποια στιγμη εφτιαξε το οντισι, και αν διαβασεις στο μανιουαλ του ινστολερ -και αν ερθεις σε επαφη μαζι τους θα δεις οτι πολλα πραματα ειναι χτισμενα γυρω απο αυτο.Σκεψου λοιπον δεν θα μπρουσε να κανει κατι απο την αρχη και να μην ανεφερε καθολου το thx .Το ολο πραμα εχει στηθει τοσο καλα που αν καποιος στουντιας -παγωτατζης -τζιτζιπρελος ηταν σε θεση να το αμφισβητησει , οχι μονο θα ειχε πεινασει αλλα και θα ειχε αλλαξει επαγγελμα.
Κατι που οπως ξερουμε δεν εχει γινει.
Τωρα αν θες να το γυρισουμε στην πλακα απλα πεστο
OK λοιπόν άκου τώρα τι απορίες μου δημιούργησαν αυτά που λες.Αλλη φορά να βρίσκεις e-sata! Τα ζα μου πάει!
Pleo
Για την ακρίβεια δεν υποδηλώνουν οι στάμπες απόδοση σε Χ τετραγωνικά αλλά σε κυβικά.
Για την ακρίβεια:
THX Select
Σου λέει πως θα πετύχεις τις Χ προδιαγραφές (από στάθμες μέχρι κάποιες παραμορφώσεις) στα 2,000 κυβικά πόδια ή 56,63 κυβικά μέτρα
Το THX Ultra (το orginal ΤΗΧ δηλαδή) σου λέει το ίδιο για 3,000 κυβικά πόδια ή 85 κυβικά μέτρα.
Συνεπώς πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας και τις τρεις διαστάσεις οπότε:
Για το THX Select μιλάμε για δωμάτια 5Χ4Χ3 δηλαδή περίπου 20 τμ ενώ για το Ultra για δωμάτια 4χ7χ3 δηλαδή περίπου 28 τμ.
Πάει τώρα ο μέσος Τζο που έχει 30-40 τμ σαλόνι, δηλαδή πάνω από 85 κυβικά και χτυπάει ένα Ultra και 5 ηχεία και δυστυχώς δεν υπάρχει εγγύηση για στάθμες αναφοράς. Μπορεί να τις πετύχει αλλά μπορεί και όχι.
Αν υπολογίσουμε και ανοίγματα σε άλλους χώρους τότε καλά κρασιά και πάνε και τα sub και οι αποκρίσεις περίπατο.
Δεν γίνεται λοιπόν σαφές από τη στάμπα τίποτα παραπάνω εκτός από το όνομα. Το βλέπει ο άλλος και λέει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! THX ULTRA! ΚΑΛΟ! ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΩ!
Δυστυχώς μας λένε τη μισή ιστορία γιατί αν ήθελαν να είναι ειλικρινής θα έλεγαν στον κόσμο; ξέρεις θα παίξει έτσι σίγουρα αν είναι και ο χώρος σου THX δηλαδή στις σωστές διαστάσεις κτλ.....
Κάποτε έστι λειτουργούσαν και φυσικά όλα απέδιδαν όπως πρέπει αλλά πλέον που πουλάνε στον πάγκο της λαϊκής κάνουν τις πάπιες.
Τώρα το κόψιμο στους 80 θες να το θεωρήσω σωστό? Γιατί στη μουσική δεν παίζουν όλοι με bookshelf τότε και να τα καταργήσουμε τα full range αφού είναι το ίδιο? Δεν είναι εύκολο να κάνεις bookshelf + sub να παίζει τέλεια.
Νομίζω ότι ξέρεις καλά γιατί!
Γιατί δηλαδή στη μουσική δεν είναι η τέλεια λύση και στην αναπαραγωγή ήχου ταινίας είναι? Θα μου πεις τώρα εδώ παίζουν τόσα ηχεία και τα στασιμα που είπε και ο Δημητρης και το μη ρεαλιστικό ήχο της ταινίας.
Στο τελευταίο έχω να πω ότι υπάρχει μεγάλη δόση ρεαλιστικού ήχου στις ταινίες όπως εξωτερικά πλάνα που ακούς φύση, ήχοι μεσα σε κτίρια με κόσμο, μουσική κτλ.
Τη στιγμή λοιπόν που έχω Lossless ήχο fullrange γιατί να μην τον αναπαράγω από ολοκληρωμένα ηχεία με την ίδια ακρίβεια όπως και τη μουσική μου ειδικά μέχρι τους 40 κύκλους και να έχω την ταχύτητα και τη συμφασικότητα των οδηγών χαμηλών συχνοτήτων του ηχείου αλλά να καταφεύγω στο σαμπ. Στο σαμπ που ως πιο αργός οδηγός τα πάει καλύτερα στις πολύ χαμηλές?
Δεν λέω δύσκολο και ακριβό το έργο και όχι για όλους αλλά να μην λέμε ότι ούτε αδύνατο είναι ούτε λάθος.
Το THX βολεύει και διευκολύνει και αυτός ήταν ο λόγος που φτιάχτηκε αλλά όχι και χωρις τις παράπλευρες απώλειες που υπάρχουν πάντα σε όλες τις λύσεις ΟΛΑ-ΣΕ-ΕΝΑ.