ΤΗΧ-Διαφωνίες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

xixixiχαχαχα
τηλεχαχα

Reaction score
150
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

το τι τρωει το κρινει καποιος απο τις απλες σημετοχες στα σεμιναρια του -μεχρι blu ray players εδω εχει πολλα προιοντα.
Αν θες παρε το καθε ενα που θα ηθελε να ειναι λουκας στην θεση του λουκας και στειλε ενα συνολο προτασεων για το πως ανατρεπεται καθε τι που αφορα το THX .Στειλτα στο γουικιπιντια
να δουμε τι τυχη θα εχει

και τι πεινα πεφτει εκει στο ραντσο αυτοκινητακια του 2010 ΟΛΑ
http://www.thx.com/consumer/automotive/

εδω πεινα

http://www.thx.com/consumer/automotive/

ολοφρεσκα σφραγισμενες led

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/

οπως δεν θες να καταλαβεις ξεκινησε απο καπου και εχει το know how να πουλα το ονομα του σε καθε τι που σχετιζεται με ηχο-εικονα .Και το πουλαει καλα.
Την πεινα ψααχτει αλλου .Σε αυτους που θα ηθελαν να το φτασουν , αλλα δεν.

Α) Δεν έχω πρόβλημα με τον Holman o οποίος σεβόμενος τον ευατό του την ΚΟΠΑΝΗΣΕ μετά την λαϊκοπαγκοποίηση της THX και τον ξεπεσμό του Lucas?

Και μη μου γυρνάς την κουβέντα στο Holman τώρα που είναι ότι σοβαρότερο είχαν και τους έφυγε!

Β) Αν θες να μιλήσεις για αυτοκόνητα μίλα για σωστά αυτοκίνητα με αρχ.....όχι για βλαχειές!

Σιγά τις Panamera ρε Αργύρη το πιο ακριβό $55,000 και η στάμπα δώρο.:410:

Π.χ. http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=1614

Έχει και σοβαρό ήχο για μουσική μιας και γελειότητες του τύπου "..puts to shame most high-end home theaters...." που διαφημίζει η THX δεν μπορώ να ακούω. Λες και στέκει ή κάποιος βλέπει ταινίες στο αυτοκίνητο:135:

Α και έχει και ΣΤΑΜΠΑ του φίλου σου το Ηolman (Audyssey) αλλά THX ΔΕΝ ΕΧΕΙ γιατί μάλλον δεν θέλει να έχει σχέση πια μαζί τους.

Σιγά σιγά θα τους τη φάει τη δουλειά με το Audyssey.....

Reaction score
150
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Και για να μαθαινεις την επεξεργασια thx u2c την ξεκινησε ο χολμαν.Φευγοντας απο το ραντσο για καποια χρονια απλα διδασκε και ειχε δικο του σαιτ.Καποια στιγμη εφτιαξε το οντισι, και αν διαβασεις στο μανιουαλ του ινστολερ -και αν ερθεις σε επαφη μαζι τους θα δεις οτι πολλα πραματα ειναι χτισμενα γυρω απο αυτο.Σκεψου λοιπον δεν θα μπρουσε να κανει κατι απο την αρχη και να μην ανεφερε καθολου το thx .Το ολο πραμα εχει στηθει τοσο καλα που αν καποιος στουντιας -παγωτατζης -τζιτζιπρελος ηταν σε θεση να το αμφισβητησει , οχι μονο θα ειχε πεινασει αλλα και θα ειχε αλλαξει επαγγελμα.
Κατι που οπως ξερουμε δεν εχει γινει.
Τωρα αν θες να το γυρισουμε στην πλακα απλα πεστο

Το ξέρω Αργύρη μου το ξέρω, αυτό έλειπε να το μαθάινω τώρα......

Για το πως έφυγε τώρα άσε με με τις μαρκετίστικες παπαριες τις THX. Έφυγε γιατί δεν τα βρίσκανε και προσωπική μου εκτίμηση γιατί το ξεφτύλισαν εκεί μέσα.

Τι παγωτατζήδες και πράσιν' αλογα μου λες.... Το ξέχασε και ξεκίνησε το Audyssey και σκοπεύει να τους φάει και το ράντσο αν μπορέσει στο μέλλον.

Έχει χωθεί και στα σινεμά τώρα για πιστοποιήσεις και δεν κρατιέται.

ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ IMAX

Audyssey έχει.......και όχι THX που εκτός από μια φορά που έκαναν λάθος δεν ασχολήθηκαν ξανά μαζί τους.

Και είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουν να παρουσιάσουν οι κινηματογραφικές αίθουσες.

χώνεψε το - H Lucas βουλιάζει!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πάλι κάποιο λάθος κάνεις! κοιτάζωντας το Audyssey, είδα οτι συνυπάρχει με το THX! στον ίδιο ενυσχυτή! με μερικά καλούδια!
Άρα δεν έγιναν τα πράγματα όπως νομίζεις ακριβώς!
Φίλτατοι ο κάθε ένας παίζει το παιχνίδι του, μην μασάτε!

Reaction score
150
Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Παλι? Τι θα πει πάλι? Δείξε μου σε παρακαλώ που αλλού? (αλλά δείξε μου για να απαντήσω!) Θα παρακαλούσα να είμαστε πιο συγκεκριμένοι όταν λέμε στον άλλο ότι σφάλει για να καταλαβαίνει που.

Τι σχέση έχει ο ενισχυτής και ποιος είπε ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει το Audyssey με το THX?

Εγώ πάντως όχι.:144:

Διαβασε προσεκτικά αυτά που γράφω αν θες πριν μου απαντήσεις.

Στο IMAX δεν υπάρχει γιατί έχουν άλλο σύστημα δικό τους αλλά και η Audyssey μπάινει σιγά σιγά στα νερά του THX με σκοπό να το εκθρονίσει.

Αυτό μου δείχνει η πείρα και οι γνώσεις μου πάνω στο industry analysis in general.

Το μέλλον θα δείξει αλλά αν δεν είναι αυτός ο στόχος τους εκεί μέσα πολύ θα με παρξένευε. Σαν να τους ακού στο διοικητικό να σχεδιάζουν ένα πράγμα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

για τις led 2010 και για τα σεμιναρια-αυτοκινητα(το ερειξες στην αξια) κουβεντα δεν λες.
Σου αρεσει δεν σου αρεσει το τσουξ ειναι εδω και θα μεινει.-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

hi tech
σημερα
σελιδα 15
επειδη δεν πανε καλα το ρειξανε σε σπονσοριλικια στην blu focus

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

< Α) Δεν έχω πρόβλημα με τον Holman o οποίος σεβόμενος τον ευατό του την ΚΟΠΑΝΗΣΕ μετά την λαϊκοπαγκοποίηση της THX και τον ξεπεσμό του Lucas?

Και μη μου γυρνάς την κουβέντα στο Holman τώρα που είναι ότι σοβαρότερο είχαν και τους έφυγε! >

Σε αυτό σου απάντησα οτι κάνεις λάθος, δεν την κοπάνησε για τους λόγους που νομίζεις, απλά προσπαθεί να πάρη και αυτός ένα κομμάτι της πίτας, τώρα εάν δεν το καταλαβαίνεις
δεν πειράζει, προσωπικά δεν διάλεξα τα THX μηχανήματα για τον Λουκά, τα διάλεξα για την γνώμη των μηχανικών ήχου που είχε!! τα επόμενα μπορεί να έχουν και AUDISSEY γιατί και αυτά θα έχουν ελεγχθή απο κάπους καλούς μηχανικούς ήχου!
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι όσα δεν έχουν πιστοποίηση δεν έχουν καλό ήχο! μπορεί να έχουν και καλύτερο, όμως η πιστοποίηση δεν υπάρχει μόνο στον ήχο!!! έχουν όλα τα προιόντα, απο τα οικιακά μέχρι τις βάρκες, και τις οδοντόβουρτσες!!! γιατί πειράζει να έχουμε και στο σινεμαδάκι μας? γιατί ζητάμε πιστοποίηση σε όλα, αλλά περιφρονούμε ''μερικές''? και μην μου πείς οτι οι ''άλλες'' είναι κρατικές πιστοποιήσεις γιατί δέν είναι, είναι οργανισμοί! ακόμα και το δίπλωμα κατάδυσης που έχω, έχει πιστοποίηση CMAS αυτός είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός περίπου σαν του Λουκά!!!
Εάν κάνω λάθος πές μου το, να το δεχτώ, εδω δεν τσακωνώμαστε όπως είπε ένας φίλος πάραπάνω, απλά ανταλλάσουμε απόψεις και γνώμες, και σύμπληρώνει ο ένας, τις γνώσεις του άλλου! τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ!!! :622:

Reaction score
150

Καλά μου αρέσει που ξέρουμε και οι δυο και τους λόγους που έφυγε λες και μας τους είπε αλλά λέμε τώρα.

Εκτός αυτού όμως αυτό λέω κι εγώ MAD αν προσέξεις τι γράφω με την Audyssey που έκανε αναφέρω παραπάνω ότι μπαίνει στα λιμάνια της THX και ξεκίνησαν και συνεργασίες με σινεμά όπως το IMAX.

Και να ξεκαθαρίσω και κάτι! Το ζόρι μου δεν είναι με τις προδιαγραφές Ultra 2 όσον αφορά τα ηχεία και το sub καθώς και πως πρέπει να αποδίδουν ούτε με τη δουλειά που έγινε μέχρι ένα σημείο στο παρελθόν. Βγήκαν πρώτοι και κατέγραψαν τα αυτονόητα αυτό έκαναν και μαγκιά τους!

Ε μετά είπαν στη γριά να κλάσει κι έκατσε και χέστηκε. Άρχισαν να ανακατεύονται στα πόδια όλων από ηχό και εικόνα μέχρι και πόρτες....:143:

Το ζόρι μου είναι με την εμπορικοποίηση της σταμπας σε αστεία σημεία αφού δημιούργησαν brand name την εποχή των σπηλαίων και κατόπιν έσπευσαν να αρμέξουν.

Επίσης δεν μου αρέσει το THX processing το οποίο επιμένω ότι "χαλάει ότι προσφέρουν τα full range ηχεία", θολώνει τον ήχο και τον κάνει λιγότερο επιθετικό αλλά εκεί που δεν πρέπει. Μακράν προτιμώ το Dolby Prologic IIx Cinema χωρίς THX Ultra 2.

Είναι Post Processing και επεμβένει εκεί που δεν το σπέρνουν αν θες την αποψή μου και μιας και τα THX Blu-Ray ΔΕΝ υπάρχουν αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας λέει κάτι. Αν πιστευετε ότι ξέρετε καλύτερα για το πως πρέπει να βγαίνει ο ήχος από αυτούς που το έφτιαξαν τότε....... Beauty is in the eye of the beholder.

Για τον περισσότερο κόσμο ίσως είναι καλό αλλά σε μεγάλα συστήματα και με τα HD formats για εμένα και πολλούς άλλους είναι τζίφος. Δεν είναι τυχαίο ότι στήνουν front stage σε cinema με 3 στήλες LCR και βλέπεις και 4 15" στην καθεμία.

Βέβαια εκεί αλλάζει το θέμα και μιλάμε για τεράστιους χώρους με άλλα περιθώρια room treatment κτλ.

Και για να τελειώνω με αυτό το θέμα έχω να πω το ότι κάθε εταιρεία κάνει τον κύκλο της και για εμένα η Lucas has come to a full circle. Από εδώ και στο εξής έχει δυο επιλογές:

Α) It has to reinvent itself

B) Or die a slow death.

Αν αυτή τη στιγμή δούλευα σε επενδυτική εταιρεία και μου έλεγαν να αναλύσω, να αξιολογήσω την Lucas (professional PLC valuation φυσικά) και να επενδύσω σε αυτήν κατα 99% θα συμβούλευα όχι.

Το 1% το αφήνω σε περίπτωση που ανακάλυπτα κανένα cash cow όπως το λέμε εμείς που μου είχε ξεφύγει.

Reaction score
150

Και μιας και άρχισα να πούμε και για τη στάμπα των ηχείων και των ενισχυτών δυο λόγια:

Δεν είναι κακό να βλέπει κανείς μια στάμπα και να καταλαβαίνει ότι το Χ μηχάνημα αποδίδει Ψ απόδοση εγγυημένη αλλά δυστυχώς εδώ ούτε αυτό δεν συμβαίνει.

Πάρε τους ολοκληρωμένους κοτσάρουν μια THX στάμπα και ο άσχετος άντε να ξεχωρίσει τι θα πει select και τι Ultra 2. Βλέπει THX και ψωνίζει σαν το πρόβατο και αυτό είναι το ζητούμενο κύριοι αλλά και αυτός είναι και ο λόγος που μου τη δίνουν στα νεύρα.

Το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία! Έχουν δημιουργήσει εσκεμένα σύγχηση για να πουλάνε!

Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που ασχοληθεί και ξέρει να μην καταφέρει να πάρει ένα ρημάδι τελικό και ηχεία που να αποδίδουν σωστά?

Και θες να με ακούσεις με ακους αλλά για εμένα δοκίμασε ότι ηχεία θες σε στέρεο μουσική και αν παίζουν σωστά και σε μαγάλες στάθμες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην παίζουν και καλά τανίες. Ενα σωστό ηχείο παίζει τα πάντα.

Από την άλλη να σου βρω ηχεια THX Ultra 2 που είναι μέτρια στην μουσική ΠΟΛΛΑ!

Με λίγα λόγια η στάμπα είναι για να βλέπουν αυτοί που δεν ξέρουν και να ψωνίζουν.

I rest my case.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τον σκληρό ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!
:138:

Reaction score
6

Εξκιούζ μι αλλά τα Select, Ultra κλπ δεν είναι το καθένα για αντίστοιχα τετραγωνικά; Δηλαδή ότι σε συγκεκριμένα τετραγωνικά το συγκεκριμένο σταμπαριστό προϊόν δε θα πέσει κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές;
Άρα τι δεν ξέρει να ψωνίζει κάποιος;
Και όταν λέμε ότι ένα ηχείο φέρει στάμπα THX και είναι επίτηδες κομμένο στους 80 κύκλους, πως γίνεται να το συγκρίνουμε σε μουσική με ένα άλλο; Εκτός κι αν εννοούμε συνολικά το σύστημα.

Με βλέπω να χάνω κι άλλη συλλεκτική κούπα γμτ... . :138:

Reaction score
150

Αλλη φορά να βρίσκεις e-sata! Τα ζα μου πάει!

Pleo

Για την ακρίβεια δεν υποδηλώνουν οι στάμπες απόδοση σε Χ τετραγωνικά αλλά σε κυβικά.

Για την ακρίβεια:

THX Select

Σου λέει πως θα πετύχεις τις Χ προδιαγραφές (από στάθμες μέχρι κάποιες παραμορφώσεις) στα 2,000 κυβικά πόδια ή 56,63 κυβικά μέτρα

Το THX Ultra (το orginal ΤΗΧ δηλαδή) σου λέει το ίδιο για 3,000 κυβικά πόδια ή 85 κυβικά μέτρα.

Συνεπώς πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας και τις τρεις διαστάσεις οπότε:

Για το THX Select μιλάμε για δωμάτια 5Χ4Χ3 δηλαδή περίπου 20 τμ ενώ για το Ultra για δωμάτια 4χ7χ3 δηλαδή περίπου 28 τμ.

Πάει τώρα ο μέσος Τζο που έχει 30-40 τμ σαλόνι, δηλαδή πάνω από 85 κυβικά και χτυπάει ένα Ultra και 5 ηχεία και δυστυχώς δεν υπάρχει εγγύηση για στάθμες αναφοράς. Μπορεί να τις πετύχει αλλά μπορεί και όχι.

Αν υπολογίσουμε και ανοίγματα σε άλλους χώρους τότε καλά κρασιά και πάνε και τα sub και οι αποκρίσεις περίπατο.

Δεν γίνεται λοιπόν σαφές από τη στάμπα τίποτα παραπάνω εκτός από το όνομα. Το βλέπει ο άλλος και λέει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! THX ULTRA! ΚΑΛΟ! ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΩ!

Δυστυχώς μας λένε τη μισή ιστορία γιατί αν ήθελαν να είναι ειλικρινής θα έλεγαν στον κόσμο; ξέρεις θα παίξει έτσι σίγουρα αν είναι και ο χώρος σου THX δηλαδή στις σωστές διαστάσεις κτλ.....

Κάποτε έστι λειτουργούσαν και φυσικά όλα απέδιδαν όπως πρέπει αλλά πλέον που πουλάνε στον πάγκο της λαϊκής κάνουν τις πάπιες.

Τώρα το κόψιμο στους 80 θες να το θεωρήσω σωστό? Γιατί στη μουσική δεν παίζουν όλοι με bookshelf τότε και να τα καταργήσουμε τα full range αφού είναι το ίδιο? Δεν είναι εύκολο να κάνεις bookshelf + sub να παίζει τέλεια.

Νομίζω ότι ξέρεις καλά γιατί!

Γιατί δηλαδή στη μουσική δεν είναι η τέλεια λύση και στην αναπαραγωγή ήχου ταινίας είναι? Θα μου πεις τώρα εδώ παίζουν τόσα ηχεία και τα στασιμα που είπε και ο Δημητρης και το μη ρεαλιστικό ήχο της ταινίας.

Στο τελευταίο έχω να πω ότι υπάρχει μεγάλη δόση ρεαλιστικού ήχου στις ταινίες όπως εξωτερικά πλάνα που ακούς φύση, ήχοι μεσα σε κτίρια με κόσμο, μουσική κτλ.

Τη στιγμή λοιπόν που έχω Lossless ήχο fullrange γιατί να μην τον αναπαράγω από ολοκληρωμένα ηχεία με την ίδια ακρίβεια όπως και τη μουσική μου ειδικά μέχρι τους 40 κύκλους και να έχω την ταχύτητα και τη συμφασικότητα των οδηγών χαμηλών συχνοτήτων του ηχείου αλλά να καταφεύγω στο σαμπ. Στο σαμπ που ως πιο αργός οδηγός τα πάει καλύτερα στις πολύ χαμηλές?

Δεν λέω δύσκολο και ακριβό το έργο και όχι για όλους αλλά να μην λέμε ότι ούτε αδύνατο είναι ούτε λάθος.

Το THX βολεύει και διευκολύνει και αυτός ήταν ο λόγος που φτιάχτηκε αλλά όχι και χωρις τις παράπλευρες απώλειες που υπάρχουν πάντα σε όλες τις λύσεις ΟΛΑ-ΣΕ-ΕΝΑ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Εκτός αυτού όμως αυτό λέω κι εγώ MAD αν προσέξεις τι γράφω με την Audyssey που έκανε αναφέρω παραπάνω ότι μπαίνει στα λιμάνια της THX και ξεκίνησαν και συνεργασίες με σινεμά όπως το IMAX.
ξερεις ποσες αιθουσες ειναι φτιαγμενες με thx και απο ποτε

Και να ξεκαθαρίσω και κάτι! Το ζόρι μου δεν είναι με τις προδιαγραφές Ultra 2 όσον αφορά τα ηχεία και το sub καθώς και πως πρέπει να αποδίδουν ούτε με τη δουλειά που έγινε μέχρι ένα σημείο στο παρελθόν. Βγήκαν πρώτοι και κατέγραψαν τα αυτονόητα αυτό έκαναν και μαγκιά τους!

Επίσης δεν μου αρέσει το THX processing το οποίο επιμένω ότι "χαλάει ότι προσφέρουν τα full range ηχεία", θολώνει τον ήχο και τον κάνει λιγότερο επιθετικό αλλά εκεί που δεν πρέπει. Μακράν προτιμώ το Dolby Prologic IIx Cinema χωρίς THX Ultra 2.

ξερεις υπαρχει μαι αμερικανικη παροιμια που λεει
δεν φταιει το παιχνιδι , ο παικτης φταιει, αν δεν ξερεις πως να κανεις τι , δεν φταιει το thx

Είναι Post Processing και επεμβένει εκεί που δεν το σπέρνουν αν θες την αποψή μου και μιας και τα THX Blu-Ray ΔΕΝ υπάρχουν αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας λέει κάτι. Αν πιστευετε ότι ξέρετε καλύτερα για το πως πρέπει να βγαίνει ο ήχος από αυτούς που το έφτιαξαν τότε....... Beauty is in the eye of the beholder.

υπαρχουν , αν δεν τα ξερεις δεν φταιει ο λουκος και για αυτο , .

Και για να τελειώνω με αυτό το θέμα έχω να πω το ότι κάθε εταιρεία κάνει τον κύκλο της και για εμένα η Lucas has come to a full circle. Από εδώ και στο εξής έχει δυο επιλογές:

Α) It has to reinvent itself

B) Or die a slow death.
ο αργος θανατος ερχεται απο τις διαφημησεις -σπονσορες για τον λιγο καιρο του 2010

Αν αυτή τη στιγμή δούλευα σε επενδυτική εταιρεία και μου έλεγαν να αναλύσω, να αξιολογήσω την Lucas (professional PLC valuation φυσικά) και να επενδύσω σε αυτήν κατα 99% θα συμβούλευα όχι.
εγω αν ειχα ροδακια θα ημουν πατινι

Το 1% το αφήνω σε περίπτωση που ανακάλυπτα κανένα cash cow όπως το λέμε εμείς που μου είχε ξεφύγει.[/quote]
εισαι σε κατασταση εκτακτου αναγκης εισαι σε μια φαση τραγικη

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Δεν είναι κακό να βλέπει κανείς μια στάμπα και να καταλαβαίνει ότι το Χ μηχάνημα αποδίδει Ψ απόδοση εγγυημένη αλλά δυστυχώς εδώ ούτε αυτό δεν συμβαίνει.
τι κριμα που για ακομα μια φορα δεν ξευρεις τι λες, διαβασε τι ζητουν ηχεια σαν τα δικα μου , και ποιες οι απαιτησεις σε ρευμα για σφραγιδα thx ultra και πανω , και τα ξαναλεμε

Πάρε τους ολοκληρωμένους κοτσάρουν μια THX στάμπα και ο άσχετος άντε να ξεχωρίσει τι θα πει select και τι Ultra 2. Βλέπει THX και ψωνίζει σαν το πρόβατο και αυτό είναι το ζητούμενο κύριοι αλλά και αυτός είναι και ο λόγος που μου τη δίνουν στα νεύρα.
ο πολυς ο κοσμος ειναι σαν και εσενα , δεν ξερει γιαυτο δεν ψωνιζει σφραγισμενα πραματα , και αν ποτε τα ακουσει (μαλλον λαθος στημενα) βγαζει και αναλογα συμπερασματα (οπως εσυ ενα πραμα)

Το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία! Έχουν δημιουργήσει εσκεμένα σύγχηση για να πουλάνε!
που βρισκεσαι που λεει ο αδαμαντιδης , που βρισκεσαι ε ε ε

Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που ασχοληθεί και ξέρει να μην καταφέρει να πάρει ένα ρημάδι τελικό και ηχεία που να αποδίδουν σωστά?
ναι αμε αν θες να δεις ενα κοιτα τον καθρεπτη του μπανιου σου

Και θες να με ακούσεις με ακους αλλά για εμένα δοκίμασε ότι ηχεία θες σε στέρεο μουσική και αν παίζουν σωστά και σε μαγάλες στάθμες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην παίζουν και καλά τανίες. Ενα σωστό ηχείο παίζει τα πάντα.
λες ? να εχει τα ιδια δυναμικα το σινεμα με το δικαναλο?
και οτι αυτο συνεπαγει

Από την άλλη να σου βρω ηχεια THX Ultra 2 που είναι μέτρια στην μουσική ΠΟΛΛΑ!
και ακομα περισοτερα ασφραγιστα να ειναι πρωτη υλη για το τζακι

Με λίγα λόγια η στάμπα είναι για να βλέπουν αυτοί που δεν ξέρουν και να ψωνίζουν.
μπα τι μας λες, που λεει και ο ζικος

I rest my case.[/quote]
αντε για υπνο κατερινα

φιλικα rg

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Σου λέει πως θα πετύχεις τις Χ προδιαγραφές (από στάθμες μέχρι κάποιες παραμορφώσεις) στα 2,000 κυβικά πόδια ή 56,63 κυβικά μέτρα

Το THX Ultra (το orginal ΤΗΧ δηλαδή) σου λέει το ίδιο για 3,000 κυβικά πόδια ή 85 κυβικά μέτρα.

Πάει τώρα ο μέσος Τζο που έχει 30-40 τμ σαλόνι, δηλαδή πάνω από 85 κυβικά και χτυπάει ένα Ultra και 5 ηχεία και δυστυχώς δεν υπάρχει εγγύηση για στάθμες αναφοράς. Μπορεί να τις πετύχει αλλά μπορεί και όχι.
πες μας τι πινεις εσυ και δεν μας δινεις? τι λες ωρε, ξερεις ή εχεις αδειασει κανα δυο μπουκαλια παμπερο ανιβερσαρι ?
υπαρχει περιπτωση 5 ηχεια και ενα σαμπ να μην βγαλουν αυτες τις σταθμες, την επομενη φορα απολαυσε υπευθυνα αλλα μην γραφεις τετοια

Αν υπολογίσουμε και ανοίγματα σε άλλους χώρους τότε καλά κρασιά και πάνε και τα sub και οι αποκρίσεις περίπατο.
παλι κρασομπουκαλα στραγγιζες ,

Δεν γίνεται λοιπόν σαφές από τη στάμπα τίποτα παραπάνω εκτός από το όνομα. Το βλέπει ο άλλος και λέει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! THX ULTRA! ΚΑΛΟ! ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΩ!
εσυ παρε μπαρμπασταθη

Δυστυχώς μας λένε τη μισή ιστορία γιατί αν ήθελαν να είναι ειλικρινής θα έλεγαν στον κόσμο; ξέρεις θα παίξει έτσι σίγουρα αν είναι και ο χώρος σου THX δηλαδή στις σωστές διαστάσεις κτλ.....
ντοντ ντρινκ εντ ραιτ

Τώρα το κόψιμο στους 80 θες να το θεωρήσω σωστό? Γιατί στη μουσική δεν παίζουν όλοι με bookshelf τότε και να τα καταργήσουμε τα full range αφού είναι το ίδιο?
ποτο και γραφη δεν πανε μαζι δεν εχεις δει την διαφημηση, παλι δεν ξερεις τι λες
Δεν είναι εύκολο να κάνεις bookshelf + sub να παίζει τέλεια.
ειδικα αμα δεν ξερεις , κατι σαν εσενα ας πουμε

Γιατί δηλαδή στη μουσική δεν είναι η τέλεια λύση και στην αναπαραγωγή ήχου ταινίας είναι? Θα μου πεις τώρα εδώ παίζουν τόσα ηχεία και τα στασιμα που είπε και ο Δημητρης και το μη ρεαλιστικό ήχο της ταινίας.

Στο τελευταίο έχω να πω ότι υπάρχει μεγάλη δόση ρεαλιστικού ήχου στις ταινίες όπως εξωτερικά πλάνα που ακούς φύση, ήχοι μεσα σε κτίρια με κόσμο, μουσική κτλ.

Τη στιγμή λοιπόν που έχω Lossless ήχο fullrange γιατί να μην τον αναπαράγω από ολοκληρωμένα ηχεία με την ίδια ακρίβεια όπως και τη μουσική μου ειδικά μέχρι τους 40 κύκλους και να έχω την ταχύτητα και τη συμφασικότητα των οδηγών χαμηλών συχνοτήτων του ηχείου αλλά να καταφεύγω στο σαμπ. Στο σαμπ που ως πιο αργός οδηγός τα πάει καλύτερα στις πολύ χαμηλές?
κοψε το πιοτι και ρειχτο στο διαβασμα φασκεις και αντιφασκεις ,

Δεν λέω δύσκολο και ακριβό το έργο και όχι για όλους αλλά να μην λέμε ότι ούτε αδύνατο είναι ούτε λάθος.

Το THX βολεύει και διευκολύνει και αυτός ήταν ο λόγος που φτιάχτηκε αλλά όχι και χωρις τις παράπλευρες απώλειες που υπάρχουν πάντα σε όλες τις λύσεις ΟΛΑ-ΣΕ-ΕΝΑ.[/quote]
ε ?????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και για να δεις οτι ολοι το εχουν ρειξει στην μασα, δες αυτα
http://www.audyssey.com/auto.html

http://www.audyssey.com/products?f=automotive

τι εγινε και η οντισι σφραγιζει αμαξια? ρε που ξεπεσαμε

και μιας και εχεις το οντισι πιο σοβαρο διαβασε και αυτο που συμφωνει με το thx και μετα τα ξαναλεμε

http://www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/

Reaction score
6

Αλλη φορά να βρίσκεις e-sata! Τα ζα μου πάει!

Pleo

Για την ακρίβεια δεν υποδηλώνουν οι στάμπες απόδοση σε Χ τετραγωνικά αλλά σε κυβικά.

Για την ακρίβεια:

THX Select

Συνεπώς πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας και τις τρεις διαστάσεις οπότε:

Για το THX Select μιλάμε για δωμάτια 5Χ4Χ3 δηλαδή περίπου 20 τμ ενώ για το Ultra για δωμάτια 4χ7χ3 δηλαδή περίπου 28 τμ.

Κάποτε έστι λειτουργούσαν και φυσικά όλα απέδιδαν όπως πρέπει αλλά πλέον που πουλάνε στον πάγκο της λαϊκής κάνουν τις πάπιες.

Τώρα το κόψιμο στους 80 θες να το θεωρήσω σωστό? Γιατί στη μουσική δεν παίζουν όλοι με bookshelf τότε και να τα καταργήσουμε τα full range αφού είναι το ίδιο? Δεν είναι εύκολο να κάνεις bookshelf + sub να παίζει τέλεια.

Το THX βολεύει και διευκολύνει και αυτός ήταν ο λόγος που φτιάχτηκε αλλά όχι και χωρις τις παράπλευρες απώλειες που υπάρχουν πάντα σε όλες τις λύσεις ΟΛΑ-ΣΕ-ΕΝΑ.
OK λοιπόν άκου τώρα τι απορίες μου δημιούργησαν αυτά που λες.

Λες ότι δε γίνεται να ξέρουμε για τα ανοίγματα του χώρου. Όμως ακριβώς αυτή είναι η λογική της στάμπας στα μηχανήματα. Νομίζω το έχω ξαναγράψει, σταμπάρονται τα μηχανήματα γιατί δεν μπορεί να σταμπαριστεί ο χώρος του καθενός. Δεν υπάρχει άλλη λύση γι' αυτό όταν θέλουμε να απλοποιήσουμε το cinema στο σπίτι.

Αναφορικά με το bass management και τη διαφορά φάσης κλπ. Φυσικά και είναι πιο δύσκολο να φέρεις το sub να κάτσει με το ηχείο. Αλλά πάλι ισχύει ο κανόνας της απλότητας προς την απόδοση. Με το sub έχεις όγκο και θέματα φάσης, με τα μεγάλα ηχεία έχεις λιγότερο όγκο χωρίς τόσα θέματα φάσης.
Έρχεται λοιπόν η προδιαγραφή και σου δίνει αυτό που θεωρεί την καλύτερη λύση πρωτίστως για cinema και δευτερευόντως για μουσική.

Εάν την πάμε το θέμα της φάσης μακρύτερα, τότε γιατί να μας απασχολεί μόνο η φασική διαφορά του sub και να μη μας απασχολεί η φασική διαφορά των μονάδων των ηχείων, μια και βάλαμε και τη μουσική στο παιχνίδι.
Δηλαδή το ίδιο επιχείρημα μπορεί να σου πει κάποιος για τις φασικές διαφορές του tweeter σε σχέση με το μιντ-γούφερ σε σχέση με την απόσταση ακρόασης.

Argi γερά το τσουξ είναι μπροστά! :137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μην λες τσουξ γιατι καποιος μπερδευετε και τα τσουζ πριν γραψει:137:
και μετα δεν ξερει τι λεει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το 2003 αγορασα τον πρωτο μου av με τσουξ.Τοτε ηχεια ειχα κατι μιραζ.Οταν εβαζα επεξεργασια thx sx ολα ξερενονταν οπως λεει ο ποτης.Το 2004 αγορασα τα πρωτα ηχεια μου με thx ultra σφραγιδα.Ξαφνικα η ξεραιλα εφυγε.Απο τοτε εχουν περασει πολλα χρονια.Μαζι τους και η ξεραιλα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis