ΤΗΧ και λοιπον ???

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αφου εχουμε κατανοησει τι ακριβως ειναι και τι κανει το THX http://www.thx.com/ θετω ενα ερωτημα...
Εχει ακουσει κανεις ταινια που να ειναι developed με το thx και αν ναι ακουσατε καμια διαφορα απο τις αλλες ταινιες?
Αν εντοπισατε διαφορες ποιες ηταν αυτες και πως θα τις προσδιοριζατε?

Και εμενα ειναι ο ενισχυτης μου thx και εχω κανει και τις ρυθμισεις στα ηχεια (small και 80 Hz) Oπως προσταζει ο Κ.Lucas
Eχω δει το star wars σε δυο εκδοσεις και σαν THX mastered και χωρις.
Δεν καταλαβα καμια διαφορα... Βεβαια τα ηχεια μου δεν φερουν thx πιστοποιησει για αυτο ρωταω εσας που καποιοι ισως εχουν και στον ενισχυτη οπως και στα ηχεια...

Για ριξτε εντυπωσεις...

Reaction score
0
Το THX είναι μια πιστοποίηση και τίποτα παραπάνω. Πιστοποιεί ότι αυτό που φέρει την στάμπα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές που έχει ορίσει ο κύριος star wars. Το θέμα είναι ότι για να έχει νόημα η πιστοποίηση ΤΗΧ πρέπει να συμπεριλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα ήχου-εικόνας. Από τα ηχεία και τον ενισχυτή μέχρι - απαραίτητα - τον χώρο. Εκεί στο τελευταίο είναι που χαλάνε όλοι όσοι δεν διαθέτουμε dedicated room. Οι οδηγίες ΤΗΧ περιλαμβάνουν από τον φωτισμό του περιβάλλοντα χώρου μέχρι τα ηχοαπορροφητικά υλικά και την διάταξη του χώρου. Τι να τον κάνω τον ενισχυτή και τα ηχεία όταν, στην περίπτωσή μου, οι τοίχοι μου είναι κατάλευκοι και έχω αντανάκλαση της εικόνας σε 2 πίνακες που βρίσκονται παράπλευρα της οθόνης? Και όταν πίσω από τον καναπέ δεν μπορεί να μπει 6ο και 7ο κανάλι γιατί υπάρχει μπαλκονόπορτα? Όλα τα άλλα καλά αλλά μισά. Αν μπορούσα να τα είχα όλα σεταρισμένα κατά ΤΗΧ πιστεύω πως ναι, θα έβλεπα και θα άκουγα διαφορά! Τώρα όμως, κοιτάω να πάρω το καλύτερο δυνατό στις δυνατότητες που έχω.
Παρεπιπτόντως, που βρήκες star wars non-THX mastered?

Reaction score
5
Θοδωρής Ραδιώτης said:
...οι τοίχοι μου είναι κατάλευκοι και έχω αντανάκλαση της εικόνας σε 2 πίνακες που βρίσκονται παράπλευρα της οθόνης?
WOW!!!
εχεις ambilight σε projector!!! :lol: :lol: :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
WOW!!!
εχεις ambilight σε projector!!! :lol: :lol: :lol:
Και εγω εχω :D απο την αριστερη μερια ενα καθρεφτη και του ριχνω ενα σεντονι για να μην καθρεφτιζεται η εικονα και με ζαλιζει :( :( :(
Star wars χωρις THX πιστοποίηση μου ειχε φερει ενας φιλος απο Αγγλια και ειχαμε δει. Ηταν 5.1 Dolby digital και κανονικο dvd αγορασμενο αλλα δεν ανεφερε πουθενα τον Κ.Lucas :shock: :shock: :shock:
Και εμενα εντυπωση μου ειχε κανει...

Σαν να εχεις δικιο Θοδωρη για αυτα που λες... Παντως θα ηθελα να ακουσω την διαφορα γιατι τωρα προσπαθω να την φανταστω συμφωνα με αυτα που διαβαζω... :? :? :?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αγαπητοί φίλοι θα πώ τα εξείς, στα 8 χρόνια συμβίωσης με THX αλυσίδα αρχής γενομένης με τά PROLOGIC μέχρι το AC3 εννοώ μέχρι και τα καλώδια!! εκτός βέβαια του χώρου, σχημάτισα την εντύπωση οτι υπάρχει διαφορά, μετά από ακούσματα αρκετών μηχανημάτων σε φίλους και εκθέσεις νομίζω οτι έχουμε πιό βαθύ θα έλεγα κινηματογραφικό ήχο, δεν ξέρω ίσως να φταίνε και τα 2 τεράστια παθητικά SUB της JAMO.
Αυτή την γνώμη σχημάτισα και την γράφω.
Το σύστημα αποτελείται απο ενισχυτή KENWOOD THX ULTRA 5.1 , εξωτερικό ενισχυτή ΤΗΧ για τα SUB , και 7 ηχεία JAMO THX ONE.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Επίσεις θα συμπληρώσω ότι δέν είναι απλά ένα σήμα , οι ενισχυτές έχουν αρκετά φίλτρα και διάφορες τεχνικές γιά την διόρθωση του ήχου κατά τον κ.Λούκας.

Reaction score
5
Και καλό είναι η επιλογή THX ενεργοποιείται να μόνο με τα κατάλληλα πιστοποιημένα ηχεία. Αν εξαιρέσουμε την πιστοποίηση του χώρου, οι απόλυτες προδιαγραφές και ποιότητα επιτυγχάνεται μόνο και με πιστοποιημένες ταινίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.453
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO