ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Reaction score
5
Απάντηση: ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

θεωρώ άστοχη την πρόταση

αν ξεκινήσω από τα 500 γιατί αυτή θεωρώ πως είναι καλή τιμή (επειδή π.χ. η τιμή πώλησης καινούριου είναι 800 και το προϊόν είναι σε άριστη κατάσταση) κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να το ρίξω στα 400 ή 300, δικό μου είναι, όσο θέλω θα το πουλήσω, για τους δικούς μου λόγους

εξάλλου πώς θα μάθει ο υπεύθυνος του φόρουμ πόσο τελικα δόθηκε το προϊόν ώστε να δει αν έπεσε κάτω από το 90% της αρχικής τιμής;;;; θα αστυνομεύσει τα ΠΜ ή τα τηλεφωνήματα;

Reaction score
0

Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία.

Αυτό που λες αγαπητέ lakiss51 δεν γίνεται.
Η αγορά είναι ελεύθερη. Ο καθένας αγοράζει όταν και όποτε θέλει.
Ο καθένας πουλάει όσο και όταν θέλει.
Δεν μπορούμε να επιβάλουμε πλαφόν για το πόσο θα ρίξει την τιμή στο προϊόν που πουλάει.
Αν θέλει το χαρίζει κιόλας στο τέλος.
Έχει γίνει κάποτε κι αυτό.
+1000

Προς lakiss51:

Αγαπητέ φίλε νομίζω ότι δεν έχεις κατανοήσει αυτά που γράφεις.
Είναι η πρώτη φορά (η μάλλον η δεύτερη) στη ζωή μου που διαβάζω ή ακούω μία τέτοια άποψη.
Η "δεύτερη φορά" που αναφέρω παραπάνω ήταν όταν ζούσα στη Γερμανία και ένας κολλητός μου ήθελε να πάρει (και όντως πήρε) τηλέφωνο κάποιον Γερμανό να διαμαρτυρηθεί γιατί πουλούσε ένα προϊόν μεταχειρισμένο σε τιμή καινούργιου και αυτό χωρίς να το κρύβει ο Γερμανός.
Η απάντηση του Γερμανού ξέρεις ποια ήταν; "Σε όλη τη Γερμανία ένα άτομο περιμένω να βρω να το πουλήσω. Εσύ αν θέλεις μη το παίρνεις" !!!

Με αυτό θέλω να σου πω, πως ο καθένας από μας (υποψήφιους αγοραστές) είναι υπεύθυνος για τις αγορές του και ο πωλητής πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να πουλάει κάτι δικό του όσο αυτός θέλει. (Δικό του είναι ότι θέλει το κάνει)

φιλικά πάντα

Reaction score
5

από την άλλη δεν μου αρέσει η επιθετικότητα όσων πουλάνε ακριβά και βλέπουν κάποιον να το σχολιάζει

όσοι κάνουν σχόλια τύπου "φίλε ακριβά το δίνεις κλπ." σε αγγελίες άλλων και τα τεκμηριώνουν λειτουργούν πρός όφελος του φόρουμ, ο πωλητής που πουλάει πολύ ακριβά ψάχνοντας "για τον έναν στη Γερμανία" οφείλει να "υποστεί" τέτοια σχόλια

Reaction score
1.213

Η "δεύτερη φορά" που αναφέρω παραπάνω ήταν όταν ζούσα στη Γερμανία και ένας κολλητός μου ήθελε να πάρει (και όντως πήρε) τηλέφωνο κάποιον Γερμανό να διαμαρτυρηθεί γιατί πουλούσε ένα προϊόν μεταχειρισμένο σε τιμή καινούργιου και αυτό χωρίς να το κρύβει ο Γερμανός.
Η απάντηση του Γερμανού ξέρεις ποια ήταν; "Σε όλη τη Γερμανία ένα άτομο περιμένω να βρω να το πουλήσω. Εσύ αν θέλεις μη το παίρνεις" !!!
Αγαπητε εφτασες (η μαλλον οχι εσυ ) στο αλλο ακρο ..:114:

Τι παει να πει ενα ατομο ψαχνει.Τοτε να πουλανε ολοι τα μεταχειρισμενα τους σε τιμη καινουργιων , η μαλλον σε υψηλοτερες τιμες για να βγαλουν κερδος.Επειδη απλως θα εχουν βρει ενα ατομο (κοροιδο) να το παρει...

Reaction score
1

Δηλαδή το ρεζουμέ από την όλη κουβέντα που ξεκίνησε ο αγαπητός φίλος από Λάρισα είναι ότι ο "πωλητής" είναι ο πονηρός ο μάγκας, ενώ ο "αγοραστης" είναι το κορόιδο!!!!!
ΟΧΙ φίλε μου, πίστεψε με, ο "πελάτης" σε αυτό το forum δεν είναι καθόλου κορόιδο απεναντίας μάλιστα και ψαγμένος είναι και τελικά κερδισμένος...

και ο λόγος…

διότι "πωλητές" και "αγοραστες" είναι τα ίδια ΠΡΟΣΩΠΑ….

Reaction score
2

από την άλλη δεν μου αρέσει η επιθετικότητα όσων πουλάνε ακριβά και βλέπουν κάποιον να το σχολιάζει

όσοι κάνουν σχόλια τύπου "φίλε ακριβά το δίνεις κλπ." σε αγγελίες άλλων και τα τεκμηριώνουν λειτουργούν πρός όφελος του φόρουμ, ο πωλητής που πουλάει πολύ ακριβά ψάχνοντας "για τον έναν στη Γερμανία" οφείλει να "υποστεί" τέτοια σχόλια
+100

Reaction score
1.213

Με αυτό θέλω να σου πω, πως ο καθένας από μας (υποψήφιους αγοραστές) είναι υπεύθυνος για τις αγορές του και ο πωλητής πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να πουλάει κάτι δικό του όσο αυτός θέλει. (Δικό του είναι ότι θέλει το κάνει)

Και οι υπολοιποι εχουν δικαιωμα να τον κραξουν οπως του αρμοζει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.667

Τι παει να πει ενα ατομο ψαχνει.Τοτε να πουλανε ολοι τα μεταχειρισμενα τους σε τιμη καινουργιων , η μαλλον σε υψηλοτερες τιμες για να βγαλουν κερδος.Επειδη απλως θα εχουν βρει ενα ατομο (κοροιδο) να το παρει...
Μπορεί να είναι ανήθικο, αλλά έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Όπως έχεις κι εσύ το δικαίωμα να μην το αγοράσεις.

Reaction score
1.213

Μπορεί να είναι ανήθικο, αλλά έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Όπως έχεις κι εσύ το δικαίωμα να μην το αγοράσεις.
Δεν ειμαι καν σιγουρος αν εχει δικαιωμα να το κανει.Αν ειμουν νομικος θα ηξερα.Δηλαδη εχει δικαιωμα καποιος να αγορασει κατι σε τιμη Α και να το πουλησει 100Α ?

Reaction score
0

Φίλε μου, ευχαριστώ καταρχήν που δεν το "πήρες" στραβά αυτό που είπα. Και μιλάει (γράφει) κάποιος που σπάνια πουλάει αλλά συχνά αγοράζει, οπότε ούτε εγώ θέλω τη πονηριά και την απάτη. Απεναντίας συχαίνομαι τέτοιες πρακτικές.

Αλλά εσκεμμένα σε πήγα στο άλλο άκρο (αυτό που έγραψα με το Γερμανό δεν είναι ψέμματα) για να σου δείξω πως ευτυχώς ή δυστυχώς έχουν τα πράγματα στην αγορά. (μιλάω γενικά και όχι για το forum)

Reaction score
0

Με όλο το σεβασμό η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (προσωπική μου άποψη).Δυστυχώς κάποιοι μπορεί να λειτουργούν με δόλο,κάποιοι στη διαδρομή της αγγελίας να χρειαστεί να κάνουν επανεκτήμηση τιμής χωρίς να είναι προμελετημένο,και κάποιοι ευτυχώς να ξέρουν τι παίζει από τιμές και να ενημερώνουν καλούς και μή.Προρωπικά έχω κατέβει σε τιμή ( βλπ ηχεία canton ) γιατί θα μου έμεναν στην αποθήκη.Δεν μπορούσα να προβλέψω τι θα γίνει με την πρώτη τιμή.Δεν θεωρώ δόλο αυτό που έκανα ..έτυχε έτσι.
Αν είχα στήσει ολόκληρο μηχανισμό για να πάρω στο τέλος 30 ε τύφλα να΄χει ο skroutz.

φιλικά .....και στο φίλο απο Λάρισα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

thunder17
επειδη ειμαι...ρομαντικουλη ατομο (αν και γερασα μυαλο δεν εβαλα, δεν πειραζει), εχω (μαλλον: ειχα, πια) την αισθηση οτι κατι τετοια φορουμ που δημιουργουν ΚΑΙ σχεσεις, αν οχι φιλιας, τουλαχιστον αλληλοσυμπαθειας, δεν θα ειχαν "αγοραιους" σκοπους. Προς Θεου δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενα ατομα (ήδη ξεφυγε η κουβεντα του "απο 500 σε 300"!), αλλα των αντιληψεων που τεινουν να εχουν το πανω χερι! Πουλαω κατι σε ενα φορουμ (εαν δεν εισαι εμπορος) σημαινει οτι σου το δινω εγγυημενα (για τη λειτουργια του) και σε τιμη που μας εξυπηρετει και τους δυο, χωρις κανεις να θεωρηθει ως κορόιδο τελικα. Τωρα, εσεις μου αντιτεινετε τους νομους της αγορας και ψυχρη λογικη κλπ κλπ - τι στο καλο...Γερμανοι εισαστε ωρε;:135:

Reaction score
0

Συμφωνώ με το ρομαντισμό φίλε lakiss 55 και καλά κάνεις και είσαι ρομαντικός(σπάνιο πράγμα σήμερα ),δεν αποκλείεται ομως να δημιουργηθεί σχέση αλληλοσυμπάθειας μέσα απο μια αγορά ή πώληση (εμένα μου έτυχε ,.ασε που έχω χαρισει κιόλας κάποια είδη και εκει είναι μια άλλη κατηγορία επικοινωνιας),οπως δεν αποκλείεται και να δημιουργηθεί συναίσθημα να πώ αρνητικό αν σωστά όπως είπες σε πιάσουν κορόιδο.Μπαλαντέρ στην υπόθεση όσοι επεμβαίνουν για να διαφωνήσουν ή να ενημερώσουν για μια τιμή..

ούτε εμένα μου αρέσει η ψυχρή λογική.Σε κάποιους όμως αρέσει(είναι επιλογή τους και δεν έχω το δικαίωμα να τους κατηγορήσω ) τι να κάνουμε μια μορφή κοινωνίας είμαστε εδώ μέσα ,ας κάνει ο καθένας τις επιλογές του..

Εκφράσω την προσωπική μου άποψη πάντα φιλικά πρός τους συνομιλιτές ....

Reaction score
6
Re: Απάντηση: ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Pleo, συγγνωμην... ανταγωνιστικη αγορα ειναι εδω μεσα; δηλ γινετε για το εμπορικο κερδος ή για να (δι)ευκολυνθει καποιος να πουλησει κατι για οποιονδηποτε αλλο λογο πλην του κερδους; Που ειναι η "συντροφικοτητα" των μελων ενος φορουμ; για πελατες ψαχνουμε (και πιθανα κορόιδα);
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση lakiss51, αλλά τώρα είδα πως μεταφέρθηκε το θέμα. :120:

Μιλάω γενικότερα για την αγορά. Σίγουρα δεν εννοώ ότι εδώ είναι ανταγωνιστική αγορά.
Να με συγχωρείς αν στο έδωσα να το καταλάβεις λάθος.

Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως αυτό που προτείνεις δε γίνεται. Όπως είπε και ο Μιχάλης, έχεις πάντα την επιλογή να μην αγοράσεις αυτό που σου προτείνει κάποιος. Αυτό εννοούσα με την ελεύθερη αγορά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

................
Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως αυτό που προτείνεις δε γίνεται. Όπως είπε και ο Μιχάλης, έχεις πάντα την επιλογή να μην αγοράσεις αυτό που σου προτείνει κάποιος. Αυτό εννοούσα με την ελεύθερη αγορά.
Να τον κανουμε...ban τοτε! ειναι και της μοδος:135:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.616

Να τον κανουμε...ban τοτε! ειναι και της μοδος:135:

:137:

Υπάρχει και χειρότερο να του κάνουμε:

Να του κλέψουμε τη σούβλα του, το Μεγάλο Σάββατο όμως:138:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

:137:

Υπάρχει και χειρότερο να του κάνουμε:

Να του κλέψουμε τη σούβλα του, το Μεγάλο Σάββατο όμως:138:
Απαα πα πα! θα μας κατηγορησουν για ανθελληνισμο και ως παραποιητες παναρχαιων εθιμων:135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.883
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis