ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ?

Reaction score
36
καλησπερα
ειμαι και εγω σε επιλογη οθονης και για προβολεα μαλλον benq 6000
εχω ενα κενο τοιχο 4,8 μετρα μηκος χ 1.90 υψος πανω απο τα μηχανηματα στον οποιο μπορω να βαλω σταθερη οθονη και για αυτο σκεφτηκα το συγκεκριμενο προιον
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190513289682
για να το βαλω στον σπατουλαριστο τοιχο ή σε γυψοσανιδα.μπορω να εχω την βοηθεια σας και αποψεις?
ευχαριστω

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ?

Καλημερα!
Εαν σκεφτεσαι οπωσδηποτε μπογια τοτε το καλυτερο προιον που μπορεις να χρησιμοποιησεις ειναι αυτο

Παντως, και εαν μου επιτρεπεις φυσικα, διακρινω μια "ανισσοροπια" μεταξυ των ηχητικων και οπτικων(τουλαχιστον αυτων που σκεφτεσαι)
μερων του συστηματος σου.Με λιγα λογια εχεις επιλεξει πολυ καλα ηχητικα ενω στην προβολη βρισκεσαι στο entry level
Καλο θα ηταν αυτα τα δυο να βρισκονται αρκετα κοντα.
Δεν ξερω εαν καταλαβαινεις τι θελω να πω...:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.613
Σε αυτό που λέει ο Αντρέας έχει κάποιο δίκηο.

Άσχετα όμως από τον όποιο προβολέα διαλέξεις, και έχοντας υπόψιν την μελλοντική του αλλαγή, εγώ θα διάλεγα μια σταθερή οθόνη που να καλύπτει τις όποιες μελλοντικές αλλαγές.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ποιότητα της οθόνης, αλλά και στο μέγεθός της. Ποιά είναι η απόσταση από την οποία θα βλέπεις?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

εχω ενα κενο τοιχο 4,8 μετρα μηκος χ 1.90 υψος πανω απο τα μηχανηματα στον οποιο μπορω να βαλω σταθερη οθονη...
Τρομερός κενός τοίχος:139: ό,τι πρέπει για μια τεράστια σταθερή οθόνη:107:

.... και για προβολεα μαλλον benq 6000
Σύντεκνε αν θες κάνε καμιά βόλτα 80 χλμ ανατολικά,να έρθεις να τον δεις πως παίζει-αν σου κάνει,αγοράζεις τον....6500:119:
αλλοιώς με πολύ περισσότερα αγοράζεις κάτι καλύτερο-απλά πράγματα:143:

Reaction score
36

καλησπερα σε ολους και ευχαριστω για το ενδιαφερον.
φιλε αντρεα ακουω και ασχολουμαι παρα πολλα χρονια με την μουσικη αλλα τωρα σκεφτομαι να ασχοληθω και με την προβολη εφοσον επιτελους εχω το χωρο. δεν θελω να μπω στα βαθια με την πρωτη γιατι υπαρχει η αρωστια και πιστευω οτι το συγκεκριμενο προβολι θα με βολεψει για τωρα...
ελπιζω να ειναι καλη επιλογη απο την στιγμη που τον βρισκω και 1500 ευρω καινουργιο,
απλα διαβαζω οτι αν υπαρχει ευχερια το καλυτερο -και οικονομικο-ειναι ενας καλοβαμενος τοιχος .
το χρωμα που μου λες το εχω δει και ειναι υποψηφιο αν καταφερω να ξεκαθαρισω τελωνεια κλπ.

Reaction score
36

Σύντεκνε αν θες κάνε καμιά βόλτα 80 χλμ ανατολικά,να έρθεις να τον δεις πως παίζει-αν σου κάνει,αγοράζεις τον....6500
αλλοιώς με πολύ περισσότερα αγοράζεις κάτι καλύτερο-απλά πράγματα
συντεκνε ευχαριστω για την προσκληση.
βασικα αυτο που θα ηθελα να μου πεις ειναι για την ειριδα του 6000 στα σκοτεινα με υποτιτλους και τελος αν εχει πραγματι καλο μαυρο, δεν εννοω κουρο αλλα τουλαχιστον οταν βλεπεις μπαρες κατα ποσο ενοχλουν η οχι.
το ξερω οτι υπαρχουν καλυτεροι και προπαντων σε μαυρο (jvc -epson 5500 ) αλλα για τωρα δεν μπορω να παω τοσο ψηλα. τον μπενκ 6000 τον βρισκω 1500 κομπλε απο μερκελ μερια.
περιμενω νεα σου... (για να μην ερθω:103: )
καλο βραδυ

Reaction score
36

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ποιότητα της οθόνης, αλλά και στο μέγεθός της. Ποιά είναι η απόσταση από την οποία θα βλέπεις?

Γιάννης
θα βλεπω απο περιπου 4 μετρα και σε φορμα 16:9

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.613
Re: Απάντηση: ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ?

Έ, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις το ταξιδάκι σου προς τον σύντεκνο, για να δεις ΜΕΓΑΛΗ οθόνη.

Στα 4 μέτρα, ξεκινάς από 110" (2.40 πλάτος οθόνης) και βλέπεις. Ο pikes θα σου πει για καμμιά 150αριά ίντσες, αλλά συγκρατήσου!! :405:

Θέλει βλέπεις να έχει και την πρωτοκαθεδρία στο μέγεθος της οθόνης, μην του το χαλάσεις!! :116:

Reaction score
19
Καποιες προδιαγραφες για οθονη 16/9 οριζουν:

1. THX Longest recommended viewing distance (110" = 3.75 m), (120" = 4.09 m)
2. SMPTE Longest recommended viewing distance (110" = 4.54 m), (120" = 4.96 m)

Οποτε μαλλον ξεκινας απο τις 120" και πανω.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

θα βλεπω απο περιπου 4 μετρα και σε φορμα 16:9
Δες αυτό το προγραμματάκι που δίνει απάντηση στο ερώτημα των αποστάσεων αλλά υπολογίζει και τις διαστάσεις μιας οθόνης με δεδομένη τη διαγώνιο και τον λόγο πλευρών.

Λοιπόν σύντεκνε,στα 1.500 ευρώ που τον βρίσκεις δεν υπάρχει λόγος,να ρωτάς καν-αφού είναι και ο πρώτος σου προβολέας,θα ενθουσιαστείς-θα εκπλαγείς-από το Τυμπάκι θα σε ακούνε:142:

Το 'μαύρο' και η 'ίριδα' σίγουρα είναι από τα αδύνατα σημεία του προβολέα μιας και 'φοράει' darkchip2 και όχι 3 όπως στους περισσότερους ανταγωνιστικούς dlp και η ίριδα είναι αυτόματη και όχι σταθερή βηματική,
όμως δεν είναι αποτρεπτικά ώστε να σκεφτείς κάτι άλλο σε αυτήν την τιμή-αν βέβαια πας σε μεγάλη οθόνη-πολλές ίντσες-120+.

Έχει πολύ φως-είναι πεντακάθαρος-διαυγεύστατος,με πολύ καλά-'απαλά' χρώματα,υψηλό ansi contrast και ευκρίνεια φυσικά σαν μονότσιπος-κίνηση,κλασσική προβολέων dlp χωρίς motion flow η' όπως αλλοιώς λέγονται τα βοηθητικά 'κολπάκια΄.

Αν πας όμως σε οθόνη 100' ιντσών,καλό θα ήταν να κοιτάξεις δύο προβολείς που μόνο καλά λόγια ακούγονται:τον Panasonic PT-AE 4000 από LCD και τον Sony VPL-HW20 από SXRD

Υ.Γ Δεν σου λέω τίποτα άλλο για τον 6000-έλα εδώ να τον δεις:119:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

καλησπερα...
για προβολεα μαλλον benq 6000
Καλησπέρα:105:

Τι έγινε τελικά βρε σύντεκνε-έμαθα ότι το πήρες το προβόλι:116:

Σ'αρέσει;;;πήρες και πανί η' στον τοίχο προβάλεις ακόμα;;;για πες μας εντυπώσεις:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.613
Εσύ πού το έμαθες βρε?

Ακούστηκε απ' το Τυμπάκι? :114:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ?

Εσύ πού το έμαθες βρε?

Ακούστηκε απ' το Τυμπάκι? :114:
Τον άναψε και είδα την δέσμη του στον ουρανό 'τσι Κρήτης'...και αμέσως κατάλαβα:103::138:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster