ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Reaction score
1.153
ή αλλιώς WMTMW που λεν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.Μετά από μια μακρά περίοδο "χειμερίας νάρκης", το project ξαναπήρε μπρος.Οι καμπίνες ήταν έτοιμες εδώ και καιρό και όλα τα drivers μάζευαν σκόνη στα ράφια μου.
Για τις ανάγκες αυτού του project επιλέχθηκαν τα κάτωθι:
tweeters http://www.fountek.net/products.asp?id=45
mids http://profesional.beyma.com/pdf/6B30PE.pdf
woofers http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=1717&link=datasheets\peerless\830667.pdf
Τα woofers είναι σε ανεξάρτητες reflex καμπίνες 37 λίτρων συντονισμένες στα 34Hz ενώ το κομμάτι MTM είναι open-backed.Τα simulations έδωσαν F3 των woofers περίπου 32Hz.Η F3 των mids είναι μη αξιοποιήσιμη μιας και στην ουσία δεν υπάρχει καμπίνα παρόλα αυτά τα simulations σε sealed κουτί 9999 λίτρων(το μεγαλύτερο που μου επέτρεπε το πρόγραμμα) δεν έδειξε τίποτα περίεργο.
Σκοπός είναι όλο το σύστημα να κροσαριστεί ενεργά και να πολυενισχυθεί καθώς και να ισοσταθμιστεί ψηφιακά.Πιστεύω πως έτσι δεν θα έχω θέματα με τις διαφορές στις ευαισθησίες και με τα σημεία cross λόγω της "περίεργης" συμπεριφοράς των mid λόγω open-back.
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες,είμαι άθλιος φωτογράφος-το ξέρω.:114:

Reaction score
1.153
Απάντηση: ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Μεγαλούτσικο μου βγήκε...

Όλη η καμπίνα καθώς και η μπάφλα είναι κατασκευασμένα από MDF 32mm.

Χωρίς αυτά δουλειά δεν γίνεται...

Reaction score
1.153

Οι μπάφλες παρελήφθησαν απο το CNC.Yeah!!!

και πρέπει να κάνουμε ένα test fit...

...άψογα.

Reaction score
1.153

Και πώς θα στερεώσουμε το σωλήνα συντονισμού?Έτσι...

Reaction score
1.153

Η Μ2Ι(Melidis Metal Industries) παρείχε τις βάσεις στήριξης...

οι οποίες έχουν από κάτω σπείρωμα Μ8 για να βάλουμε πόδια,ακίδες κλπ.

Reaction score
1.153

Και ήρθε η ώρα του damping.Οι καμπίνες αλλά και οι μπάφλες(η πίσω όψη εννοείται) περάστηκαν ή μάλλον πασαλείφτηκαν με ένα παχύτατο στρώμα ελαστομερούς μονωτικού ταρατσών...

Reaction score
1.153

Αυτά μέχρι στιγμής.Σειρά έχει η τοποθέτηση pillow stuffing εντός της καμπίνας,εσωτερική καλωδίωση,να κολληθούν οι μπάφλες,ένα χέρι βάψιμο ακόμα,να μπει η δερματίνη στην πρόσοψη και τέλος!
Eq,cross και ενισχυτικά είναι άλλο project.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

έτσι όπως το πας, το 2020 θα δουλέψει.

άντε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!

(μου αρέσουν οι ελαφριές καμπίνες, είναι βολικές για κάθε μεταφορά....)

xpy

Reaction score
0

Μπράβο ρε φίλε! Καιρός ήταν.
Μεγειά και καλοάκουστα δεν σου λέω ακόμα. Θα σου πω σε καμιά βδομάδα (τόση διορία σου δίνω να τα τελειώσεις).
Μετά όλο και κάποιος καλός άνθρωπος θα σου δανείσει κρος και πολυκάναλο τελικό να τ'ακούσεις, να σου φύγει ο καημός.

Reaction score
1.153

Κάτσε ρε συ γιατρέ,το project ξαναπήρε μπρος μόλις πριν μια εβδομάδα.Μέχρι να στεγνώσουν κόλλες,σιλικόνες,μονωτικά θέλει χρόνο.Άσε που η όλη δουλειά γίνεται στην κουζίνα μου.Υπομονή.Πιστεύω πως μεχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είμαι τελειωμένος.
Όλο και κάποιος Σταύρος Μπαρτζώκας θα μου φέρει εξοπλισμό για testing :116:

Reaction score
1.153

Μπράβο ρε φίλε! Καιρός ήταν.
Μεγειά και καλοάκουστα δεν σου λέω ακόμα. Θα σου πω σε καμιά βδομάδα (τόση διορία σου δίνω να τα τελειώσεις).
Μετά όλο και κάποιος καλός άνθρωπος θα σου δανείσει κρος και πολυκάναλο τελικό να τ'ακούσεις, να σου φύγει ο καημός.
Ψηλούλη από βδομάδα σε περιμένω να κολλήσουμε μπάφλες.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Ολο και κάποιος Σταύρος Μπαρτζώκας θα μου φέρει εξοπλισμό για testing
Χαλβά θα σου φέρει............και θα τρελλαθείτε στην γλύκα :405::405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Με τις διακοπτικές μοντούλες τι γίνεται ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Ρίξε ενα Joker. 3.700.000 € μοιράζει.Ποιός ξέρει.....μπορεί να πλησιάσει απότομα .:403:

Reaction score
30.371

Μπράβο ρε φιλαράκι , ωραίο φαίνεται το project. Καλά το ηχείο σου βγήκε λίγο ψηλό αλλά δεν πειράζει. Τα λίτρα ουδείς εμίσησε.Το βάρος όμως ? 32 mdf, και τόσο μποϊ , δεν θα ήθελα να τα κουβαλήσω .......
Μέσα στις καμπίνες , γνώμη μου πάντα , χωρίς να εχεις πει τίποτα εσυ, εγω θα έβαζα εναν στρώμα κετσέ και μετά ακρυλική βάτα 5άρα.
Οσο για το κρος και τα λοιπά , ε , μάλλον θα το εχεις ψάξει , αν κρίνω απο τα γραφόμενά σου.
Εχω κάτι στο νου μου αλλά τώρα είναι λίγο δύσκολο να υλοποιηθεί.
Θα ήθελα την μπαφλα σου οσο μα οσο πιο στενή γίνεται. Ισα ισα να χωράει το 6,5άρι στο πλάτος , και στο ύψος κολημένα τα 2 5ιντσα με το tweeter, αλλά και με τα woofers μετά . Θα είχε καλύτερη εικόνα και ταχύτητα, αλλά δεν πειράζει , το κάνεις αμα θες και αργότερα.
Μπράβο πάντως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.543
Μπράβο σου πολύ ωραία κατασκευή.:444:
Και μην βιαστείς να την τελειώσεις όπως σε παροτρύνουν. Αργά βήματα και μελετημένα γιατί την όποια βιασύνη θα την βρεις μπροστά σου.

Παρατήρησα πως στο σημείο κρος mid και tweeter, το mid παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά και όσον αφορά την ευαισθησία αλλά και τη φάση. Θέλει προσοχή.

Επίσης καλό θα ήταν (μακάρι να το έχεις κάνει) να μελετήσεις την εκτός άξονα απόκριση των mid και tweeter για να δεις τη συμβολή των λοβών ακτινοβολίας τους.

Καλή συνέχεια στο εγχείρημα σου. Γερά και σταθερά βήματα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel