Τέλος ταξινόμησης - Τέλος;

Reaction score
5
Αναμεταδίδω από μια μέτριας φερεγγυότητας πηγή που έχω (έμπορο αυτοκινήτων), ότι αναμένεται κατάργηση του τέλους ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισαγωγής από ΕΕ.
Ξέρετε, αυτό το μεγάλο παράνομο και καταχρηστικό τέλος που πληρώνουν όσοι θέλουν να εισάγουν ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο από π.χ. Γερμανία, και κάθε χρόνο πληρώνει η Ελλάδα μεγάλα πρόστιμα στην ΕΕ (αλλά βγάζει πολλά περισσότερα).
Π.χ. αυτοκίνητο πολυτελείας 2 χρονών που στη Γερμανία πουλιέται 30000 ευρώ, εδώ καταλήγει να κάνει 55000 ευρώ.

Επειδή το έχω ξανακούσει άλλες 500 φορές, χωρίς αντίκρυσμα, δεν λέω περισσότερα.
Απλά να ρωτήσω αν κάποιος άκουσε πρόσφατα το ίδιο, ή έχει περισσότερες πληροφορίες...
Ευχαριστώ

VG

Reaction score
0
Επειδή το έχω ξανακούσει άλλες 500 φορές, χωρίς αντίκρυσμα,

Να χασει εσοδα το κρατος απο το αυτοκινητο δεν το βλεπω πολυ πιθανο,μιλαμε για τρελα λεφτα,αλλωστε ο φοροφυγας εκει τον καταβαλει τον οβολο του,καθε φορα που αγοραζει καποιος αυτοκινητο πληρωνει τους φορους της αρκουδας.
Αν τυχον αλλαξει κατι θα μπει καποιο αλλο "καπελο".

Αυτο που ισως αλλαξει καποτε ειναι οτι μπορει οι μαντρες Γερμανιας να ανταγωνιζονται ευθεως τις ελληνικες,αλλα χωρις αυτο να σημαινει οτι τα αυτοκινητα θα ειναι πιο φτηνα απο πριν.

Reaction score
14
Να αλλωστε ''ο φοροφυγας'' εκει τον καταβαλει τον οβολο του,καθε φορα που αγοραζει καποιος αυτοκινητο πληρωνει τους φορους της αρκουδας.
Ο ''φοροφυγάς'' δεν αγοράζει.
Ενοικιάζει. Κάνει lease.

Reaction score
1
Απάντηση: Τέλος ταξινόμησης - Τέλος;

Μακάρι , έχω βάλει στο μάτι ένα τέτοιο

κάντε και ένα κλικ στην εικόνα , u 'll see

Reaction score
2
Αμην και ποτε, αλλα ειλικρινα δεν το βλεπω... Και περυσι τετοια εποχη, τα ιδια λεγαμε εαν θυμαστε.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τώρα είναι ακριβά, αλλά πολλά απ' αυτά τα ωραία δεν έχουν τεκμήριο.
Με το σενάριο για κατάργηση του τέλους ταξινόμησης, αύριο θα φθηνύνουν, θα τρέξουμε να τα πάρουμε όσοι τα είχαμε καημό, και μετά η εφορία θα μας πιάνει τον πισινούλη κάθε χρόνο με τα τεκμήρια... Και θα γλιτώσει η κυβέρνηση το κράξιμο της ΕΕ, και θα τα πάρει με το παραπάνω σε βάθος χρόνου. "Μία η άλλη" που λένε.

Reaction score
5
Όσοι άρρωστοι με τα αυτοκίνητα, συνιστώ να μην κοιτάτε διαφημίσεις αυτοκινήτων σε Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο κλπ. Θα αρρωστήσετε βαρύτερα (εγγυημένα)! :142:

Reaction score
2

Εγω να κάνω μια χαζή ερώτηση?

Εχω δει τους δρόμους μας κι εχουν πήξει στα βουλγάρικα και στα τσέχικα αυτοκίνητα. Καιδεν μιλώ για σαξο.... εχω δει μέχρι και το Audi R8 στην Κρήτη με βουλγαρικες πινακίδες.
Πως κυκλοφορουν αυτά εδω?

μήπως και να ταξινομήσουμε κανα porsche τστην βυλγαρία και εμείς και να πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας - ασφάλιστρα εκεί?

Μια γκαρσονιέρα - υπόγειο νοιιάζουμε εκεί για να αποκτήσουμε διευθυνση εκεί και... γειά σας.

Reaction score
5
Κυκλοφορούν με το καθεστώς των '6 μηνών'. Δηλαδή, κάθε ξένος πολίτης μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το αυτοκίνητό του, με μέγιστη περίοδο παραμονής 6 μήνες. Μετά, είτε πρέπει να φύγει το αυτοκίνητο έξω από τα σύνορα για άλλους 6 μήνες, είτε να πάρει ελληνικές πινακίδες (εκτελωνισμός κλπ).
Μάλλον αυτά που βλέπεις είναι αυτοκίνητα τουριστών. Πού να δεις στην Χαλκιδική τι γίνεται από πολυτελή αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες...
Πάντως για να αγοράσεις στο όνομά σου αυτοκίνητο σε άλλη χώρα, πρέπει να φορολογείσαι στην χώρα αυτή. Δεν είναι τόσο απλό.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κυκλοφορούν με το καθεστώς των '6 μηνών'. Δηλαδή, κάθε ξένος πολίτης μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το αυτοκίνητό του, με μέγιστη περίοδο παραμονής 6 μήνες. Μετά, είτε πρέπει να φύγει το αυτοκίνητο έξω από τα σύνορα για άλλους 6 μήνες, είτε να πάρει ελληνικές πινακίδες (εκτελωνισμός κλπ).
Μήπως ξέρεις/ ξέρει κανείς αν αυτό με τους 6 μήνες ισχύει και για τις χώρες της ΕΕ, εφόσον φορολογείσαι εκεί? Είχα την εντύπωση ότι τώρα με την ελεύθερη διακίνηση δεν ισχύει πια, αλλά ίσως να κάνω λάθος.

Reaction score
3

Δεν ισχύει πρακτικά διότι πουθενά δεν αναγράφεται η ημερομηνία εισόδου στην Ελλάδα, αν και εάν δεν γελά η μνήμη μου νομίζω ότι κάτι έχουν σκαρφιστεί και για αυτό, κάτι λίγο πέρα από την Ευρωπαϊκή νομιμότητα.

Reaction score
51

Δεν ισχύει πρακτικά διότι πουθενά δεν αναγράφεται η ημερομηνία εισόδου στην Ελλάδα, αν και εάν δεν γελά η μνήμη μου νομίζω ότι κάτι έχουν σκαρφιστεί και για αυτό, κάτι λίγο πέρα από την Ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Αν είναι αυστηρό το στρουμφάκι, θα ζητήσει το τελευταίο εισιτήριο εισόδου στην χώρα (πχ από πλοίο) και να μην είναι παλιότερο από 6 μήνες.
Τουλάχιστον αυτό ισχύει για όσους έρχονται από Ιταλία....
Για τις χώρες βόρειά μας θα ζητούν έγγραφο από τους σταθμούς των συνόρων

Reaction score
3

Αυτά τα ξεπερνάς εύκολα και με μικρό κόστος:
Όσο και ένα ταξίδι κάθε 6 μήνες.
Τώρα βέβαια εάν μένεις στην Κρήτη...
ίσως να είναι ευκολότερο να δώσεις κάτι στο "στουμφάκι" για να μην τρέχεις ρε παιδί μου (τη διαφθορά μου μέσα...)

Reaction score
2
Το ειχα ξαναδιαβασει αυτο για το εξαμηνο, και η προφανης λυση ηταν ενα ταξιδακι καθε τοσο. Υπηρχε ομως και καποιος αλλος σαφως περιοριστικος και αρκετα αυστηρος παραγοντας, τον οποιο αδυνατω να θυμηθω. Παντως το αυτοκινητο πρεπει να οδηγειται αυστηρα και μονο απο αυτον που αναφερεται στην αδεια του. Ισως ο περιοριστικος παραγοντας που αναφερω να ειναι να εχεις διαβατηριο που να πιστοποιει οτι δεν εισαι κατοικος Ελλαδας, αλλα ειλικρινα δεν θυμαμαι. Παντως η συζητηση ειχε καταληξει στο οτι δεν γινεται το κολπο με το 6μηνο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.891
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962